Es te varētu ļoti daudz sarakstīt, īpaši jau pie fakta, ka visu dienu gaidu vakariņas :D
Steiks ar lapu un ķiršu tomātu salātiem + kāds no sausajiem sarkanvīniem, visticamāk, Chianti.
Grillēts lasis ar rīsiem vai salātiem + baltvīns, Pinot Grigio.
Pasta ar jūras veltēm un baltvīns.
Bolognese un Pinot Noir.
Ja ir kādi salāti ar grauzdiņiem, sieru, t.i., visāda paveida cēzara salāti, tad izvēlos rozā vīnu.
Pēdējo reizi draugs pagatavoja quesadillas ar fantastisku citrona/laima mērci, dzērām Čīles vīnu.
Syrah vīns lieliski iet kopā ar grila ēdieniem (cūkgaļas), diemžēl Latvijā šo vīnu ir grūti atrast. Alternatīva varētu būt sausais gruzijas vīns.
Aperol Spritzz, vai arī vodka ar citronu sulu un ledu + uzkodas (bruschetta, siera plate, vītināta gaļa, salami), te arī var variēt ar vīnu. Citi kokteiļi negaršo, alus arī neiet īpaši pie sirds, bet ja kādu reizi izdzeru, tad tā jau ir kā vesela ēdienreize :D
Arī šampanieti un lambrusco dzeru reti pie vakariņām, bet laikam vislabāk iet kopā ar siera kūku.
Par meksikāņu ēdieniem vēl neesmu sapratusi, izvēlos sausu sarkanvīnu, bet kaut kas līdz galam neiet kopā, ko jūs izvēlētos?