Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Arzemniechu virtuve

 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Soreiz ne par receptem, bet par paradumiem un gaumi. Kaa juus savaas miitnes zemees gatavojat, kadus produktus perkat- vai censhaties lai viss buutu "kaa maajaas" vai arii esat integrejushas savas garshas kaarpinjas vietejaa virtuvee?
27.04.2016 21:06 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
mazāk ēdu kartupeļi + gaļa + mērce kombinācijas, bet pa lielam nekā īpaši neesmu savus gatavošanas paradumus mainījusi
27.04.2016 21:09 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
No latviešu ēdieniem gatavoju tikai to, kas mums abiem ļoti garšo - pelēkos zirņus ar speķīti, skābu kāpostu zupu, auksto zupu, šad tad izcepu kotletes, bet tas viss tā īpaši bieži nenotiek. Ari norvēģu ēdienus ēdam pārsvarā tad, kad sezonāli "piestāv" - ražas laikā, adventē, utt. Ikdienā pārsvarā ēdam franču, thai, indiešu, ķīniešu, beļģu un visu citu, kas ienāk prātā. Neesam tādi "kartupeļi ar kotleti" (kas ir gan latvju, gan norvēģu klasika) tipa ēdāji.
27.04.2016 21:17 |
 
Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Principā neko nemainu. Ir savādāki produkti un ēdiens savādas sanāk, bet paradumi tie paši. Pāris ēdieni klāt, jo LV tādu protuktu nav.
27.04.2016 21:19 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Un jā, man pārsvarā viss garšo, gan brūnais siers, gan sārmā turētā zivs, gan zivju pudiņš un sālītā aitas gaļa. Vienīgi nesaprotu krējuma putru, gammalost, un aitas galvu, bet tās ir tādas lietas, ko lielākā daļa vietējo, ja nav ar tām uzauguši, arī īsti neizprot :-P
27.04.2016 21:21 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nekas daudz nav mainījies - gatavoju to pašu ko vienmēr, tikai tā garša sākumā nedaudz bija savādāka, kamēr tika atrasti īstie produkti. Piem., ne visi veikala krējumi garšo vienādi. Pagāja laiks, kamēr atradu tādu, kas pēc garšas ir kaut ciks līdzīgs tam, ko ēdām LV.
27.04.2016 21:23 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
neko neēdam no īru virtuves, neveselīga un nekā garda...gatavoju draugam latviešu virtuves ēdienus,pati ēdu visu vienkāršo un latvisko!pa retam uzrīkoju suši vakaru :)
27.04.2016 21:24 |
 
Reitings 246
Reģ: 27.04.2013
Es gan esmu atsveshinaajusies no latvieshu virtuves. :(
Nekaadas zuper/mannu/peleekos zirnjus netaisu.
Vieniigais ko ik pa laikam uztaisu ir kartupelju pankuukas un kotletes, tas arii viss.
27.04.2016 21:29 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manā virtuvē valda daudzveidība.. salīdzinoši reti taisu latviskus ēdienus. Pārsvarā iet Kaukāza, Irānas, Libānas un Turcijas virtuves ēdieni.. :) Tad ir virkne ar savām improvizācijām.. reizēm uznāk garastāvoklis uz franču un itāļu ēdieniem :)
27.04.2016 21:31 |
 
Reitings 99
Reģ: 09.03.2012
Es pat nezinu ka saucas tas ko gatavoju :D
Parsvara darzeni ar vistu vai zivi, isti latviski nav bet ari arzemnieciski nav.
Esmu kritusi uz veseligu dzivesveidu pedeja laikaa..
Bet sad tad pagatavoju kartupelu biezeni vai kartupelu pankukas.. neatceros kad pedejo reizi edu karbonadi :-/:-/
27.04.2016 21:32 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
No saukuma ieejot veikala abas rokas bija kaa kreisaas, nesapratu ko vispaar njemt :D labi ka bija virietis kursh jau bija pazistams ar vietejiem produktiem. Ar vietejo piedavajumu atri apradu, bet agrakos gatavoshanas ieradumus atstaaju pagaatnee, parak jau daudz apkart visaadu eksotisku gardumu lai eestu karbonades ar kartupeliem un miltu meerci. Visbiezhaak taisam Indijas subkontinenta (es) un Kiinas edienus (virietis) un pa druskai sho to no britu, arabu, turku, persijas virtuves. No latvieshu virtuves topaa ir konditorejas izstradajumi, bet taa nav ikdiena.
27.04.2016 21:56 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Pāris ēdieni klāt, jo LV tādu protuktu nav.


Piemeram?
27.04.2016 21:58 |
 
Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Man nav ( vai nav populari) lotı daudzu produkutu, kas ir Latvija. Krejums aizstats ar turku jogurtu-garso labak kaa krejums. Cukgala ari neprasas, alkohols ari. Dazreiz gatavjot ar turcijas produktiem kadu edienu garsa ir pavisam savadaka, tapec esmu diezi izgazusies ar meginajumiem paradit kadu edienu. Turku edienus gatavoju ne pec vinu receptem, bet gan kaa es gribu pati. Viru esmu pieradinajusi est ari kadus savus edienus-kartupelu pankukas, planas pankukas, savas kukas, skidras zupas.
Produkti kas te pietrukst ir gan-sarkanas bietes, skabeti kaposti, zelatins, griki-to visu var atrast, bet nu laikam japacensas looti.
27.04.2016 23:28 |
 
Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
Sanācis ir dzīvot vairākās vietās.
1) no gruzīniem esmu aizguvusi uzkodas un dārzeņu ēdienus
2) no persiešiem - vistas ēdienus ar safrānu
3) no grieķiem - fetu 101 variācijā.
4) no itāļiem - aperatīvo un desertu
5) no zviedriem: ēšanu trijās kārtās, harmonijas attīstību un dzēriena piemeklēšanu. Protams arī lasis kā mūžīā alteratīva - kad nav ko ēst un ledusskapis tukšs, gabaliņi laša saldētavā vienmēr ir.

šie aizguvumi atstāj maz vietas LV virtuvei un ieradumiem. Zupas vārām un un Ziemassvētkiem zirņus ēdam. Pārējās reizēs latviešu maltīti baudām latviešu saietos.
27.04.2016 23:49 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es noteikti taisu citaadi eedienus,kaa Latvijaa taisiju!
Zupas vaaru ar daudz vairaak dazaadiem zalumiem,to pasu varu teikt par salaatiem-klaat ir visaadi nezinaami zalumi,kurus peerku ieklausoties kiiniesu ieteikumos ,kaa arii uzklausot citu kultuuru cilveekus!Taa sajos gados esmu iemaacijusies kombineet savus eedienus.
Atteikusies faktiski esmu seit tikai no kuukaam,cepumiem ,jo tie ir nesakariigi saldi.Sokolaadi peerku,bet taa ir vai nu francu,vai belgu.
No Latvijas regulaari vedu peleekos zirnus-tie man skaitaas liela veertiiba-loti garso gan zupa,gan vienkaarsi vaariiti.
Esmu iemaacijusies eest krabjus ,austeres utt
Iznaak noteikti dzert daudz biezaak viinu,kaa Latvijaa.Viinu dzeram pie vakarinaam katru dienu,bet ne daudz!
Vareetu arii teikt to,ka es nekad Latvijaa nepieveersu uzmaniibu,kas rakstiits uz pacinas-neko nezinaaju par MSG utt
28.04.2016 03:30 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Man klasiskā Latvijas virtuve ir par smagu.
Mūsmājās ir Vidusjūras sezonālā virtuve ikdienā - svaigi dārzeņi, sieri, jogurts, biezpiens, olīveļļa, zivis, jūras produkti, arī gaļa protams.





28.04.2016 11:08 |
 
Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Tā kā tos tradicionālākos latviešu ēdienus tāpat neēdu, tad "parastos" mēdzu taisīt tieši tāpat, kad dzīvoju ASV. Sacept gaļiņu garšīgi un uztaisīt salātiņus varu jebkurā pasaules valstī. Krievijā dzīvojot bija diezgan easy šajā ziņā :D
14.05.2016 15:20 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
neko neēdam no īru virtuves, neveselīga un nekā garda...gatavoju draugam latviešu virtuves ēdienus,pati ēdu visu vienkāršo un latvisko!pa retam uzrīkoju suši vakaru
so man daudzi stasta kas tur dzivo, ari Skotija un citviet Lielbritanija. Produkti negarso, nav isti labi un saldejums pat atgadinot ziepes.
14.05.2016 15:29 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
areetu arii teikt to,ka es nekad Latvijaa nepieveersu uzmaniibu,kas rakstiits uz pacinas-neko nezinaaju par MSG utt
28.04.2016 03
LV jau tam loti pievers uzmanibu pedejos 20 it gadus. Agrak jau tiesam bija citadaka, nedomaja ko ed un kaa. Tagad Latvija pat omites tam loti pievers uzmanibu.;-);-)
14.05.2016 15:33 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
so man daudzi stasta kas tur dzivo, ari Skotija un citviet Lielbritanija. Produkti negarso, nav isti labi un saldejums pat atgadinot ziepes.

Esmu tur viesojusies, veikala dārzeņi, ogas, gaļa, olas.. nu pilnīgi cita garša kā mums te Latvijā. Paskatoties uz saldētajiem pīrāgiem un kartupeļu biezeņiem, vispār nelabi paliek, varbūt arī ir garšīgi, bet pati negribētu riskēt un mēģināt.
14.05.2016 15:37 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tiesi ta, manejie sudzas vislaik.
14.05.2016 15:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits