Telefons - kāds?

Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Sveikas, meitenes. Ir pienācis laiks nomainīt telefonu, taču sāku skatīties un ļooti apmulsu. :D Kādi telefoni ir jums, apmierina? Kādi ir lielākie +/-?

Principā man ir būtiski, lai laba kamera, budžets varētu būt 300 eur. :-)
27.04.2016 09:57 |

Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Ar ko P8 atšķiras no P8 lite? Tas ir līdzīgi kā ar Samsungu mini versijām vai arī es kļūdos?
28.04.2016 23:34 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vakar nebija iedvesmas, šodien ātrāk nebija laika, bet labāk vēlāk, nekā nekad.

Tad nu kas mums šobrīd tirgū ir ņemams.

Cenā līdz 150€ neizskatīju, cik saprotu, tēma nav par ekonomklases telefoniem.

150€-300€ kategorijā šobrīd labākie, kas ir piedāvājumā:
Samsung Galay A5
* 5" Super Amoled displejs, nav ne liels ne maziņš.
* Ekrāna izšķirtspēja pietiekama, lai par to sūdzēties negribētos
* Updeitojams uz Android 5.0.2
* Savai cenai labs procesors
* 2Gb RAM
* Iebūvētā atmiņa 16Gb, nepieciešamības gadījumā papildināma vēl par 64Gb
* 13Mpix kamera, bildes tiešām labas.
* 5Mpix priekšējā kamera - selfiju mīļotāji novērtēs (Mans selfiju favorīts šajā cenu klasē)
* Patīkams svars - viņš tiešām nav smags
* Baterijas laiks ir lielisks, pat ar visu dienu internetā, vakarā joprojām vēl par miršanu nedomā.

Huawei P8 Lite
* 5" IPS displejs, izšķirtspēja savai cenai ļoti laba
* Android 5.0.2
* 8 kodolu procesors, vājā gala gan, bet jauda kā labā gala 4 kodolu procesoram
* 16 Gb iebūvētā atmiņa, nepieciešamības gadījumā pieliekami vēl 128Gb
* 2Gb RAM
* 13Mpix kamera, atsauksmes lasāmas iepriekšējās lapās
* 5Mpix priekšējā kamera - selfiju mīļotājiem
* Baterijas laiks labs - pie rozetes nepiesien.

Sony Xperia M4 Aqua
* Viņu tiešām var ņemt līdzi vannā un nekas viņam nenotiks!
* 5" IPS displejs , lai saskrāpētu, būs jāpacenšās
* Android 5.0 ar plānotu updeitu uz 6.0
* 2x4 kodoli, bet apbrīnot nav ko tieši tik jaudas, cik nepieciešams, lai iekārta nebremzētu.
* 8Gb iebūvētā atmiņa, par ko nav jāraud, jo var pielikt vēl 128Gb, ja vajag
* 2 Gb RAM
* 13Mpix kamera
* 5Mpix priekšējā kamera
* Mīnuss - ja uzreiz pēc vannošanās liec pie auss - nenoslaucītu, var būt grūtāk sadzirdēt, ko otrs saka. Noslauki un viss labi :)
* Baterija dienu tur mierīgi, ja nenoslogo ar netu, var pat pilnas divas diennaktis iztikt. Pie aktīva runāšanas režīma var nopļāpāt ~10h

LG Nexus 5x
* 5,2"IPS ekrāns ar šai cenu klasei netipiski labu izsķirtspēju
* Android 6.0
* 4 + 2 kodolu procesori = aizmristam par bremzi
* Ir bēdas versija - 16Gb bez opcijas kaut ko pielikt un vēl ir 32Gb versija bez opcijas kaut ko pielikt. (Tā kā es pati jau vairāk kā gadu lietoju telefonu ar 32Gb atmiņu, ne šo gan, un man tajā joprojām ir ļoti daudz brīvas vietas, tad šo es par bēdu neuzskatu) Cenas atšķirība ap 50€
* 2Gb RAM
* 12,3 Mpix kamera, taču šī nu gan nav bēda, te matrica ir savādāka, nekā citiem šīs cenu kategorijas telefoniem, līdz ar to bildes iznāk tik pat labas.
* 5Mpix selfiju kamera - tieši tāda pati, kā Galaxy A5
* Čamdāmais telefons - korpuss ļoti patīkams :)
/mans šābrīža šīs cenu klases favorīts, lai piedod man Huawei P8Lite/

300-500€ kategorijā šobrīd labākie, kas ir piedāvājumā:
Te jau ir vairāk visa kā jauka :)

HTC One A9
* 5" Amoled displejs ar ļoti labu izšķirtspēju
* Android 6.0 ar updeitu uz 6.0.1 (Nianses, nianses)
* 2 x 4 kodolu procesors
* Ir 16Gb versija un 32Gb versija - bēdas nav, var pielikt 200Gb, ja liekas, ka ir par maz.
* 16Gb versijai ir 2Gb RAM, 32Gb versijai - 3Gb
* Mūzikas mīļotājiem patiks skaņa :)
* 13Mpix aizmugurējā kamera
* 4Mpix selfijiem, bet ar HDR
* Ātrās uzlādes baterija
* Baterija ļoti laba - divas dienas var tarkšķēt un uz otrās dienas vakaru tikai sāk protestēt, ka gribēs ēst
* Jums patiks viņu čamdīt!

LG G4
* 5,5 " ISP. Mazo telefonu cienītājiem ne visai patiks. Uz izšķirtspēju nav nožmiegušies.
* Android 5.1.1 ar updeitu uz 6.0
* 4 + 2 kodolu procesori - par bremzēšanu nav jāsatraucas.
* 32Gb iebūvētā atmiņa, ja kādam par maz - vēl 200Gb atmiņas karte sāpi var atrisināt
* 3Gb RAM
* 16Mpix kamera, bildes ļoti labas, bēda, ja vājā apgaismojumā notrīc roka.
* 8Mipx selfiju kamera (Varēsiet selfijus taisīt tādā pašā kvalitātē, kā iPhone 4s īpašnieki bildē citus)
* Ātrās uzlādes baterija. Uzlādēsies stundas laikā.
* Baterija ļaus runāt pilnas divas dienas.
* Pirms pirkšanas noteikti jāpačamda - man nelikās ērts rokā, bet tie, kam patīk un kam nepatīk, dalās 50/50

Samsung Galaxy S6
* 5,1"Super Amoled displejs ar vairāk, kā patīkamu izšķirtspēju. (Man nepatīk Amoled displeji, bet šis ir izņēmums)
* Android 5.02 ar updeitu uz 6.0.1
* Smuks Gorillas stikliņš arī aizmugurē, bet es tik un tā neiesaku lietot telefonu bez maciņa
* 2x 4 kodoli - jauda jūtama
* Pieejamas 32/64/128 Gb versijas (128Gb versija vairs neietilpst šajā cenu klasē)- pārdomājiet labi, cik jums vajadzēs, jo pielikt neko nevarēs.
* 3Gb RAM
* 16Mpix kamera, video filmētāji ievērtēs nianses.
* 5Mpix priekšējā kamera.
* Baterijas laiks, vērtējot visu, kas tai baterijai jāiztur, labs. Pusotru dienu var tarkšķēt uz nebēdu.
/Edge versija atšķiras vien ar maliņām. Man viņas likās neērtas un nepraktiskas, kaut smukas/

Microsoft Lumnia 950
* 5,2" Amoled displejs. Izšķirtspēja viena līmeņa ar Galaxy S6
* Bēda - salīdzinoši smags, bet pierod un nejūt - no personīgās pieredzes.
* Windows 10 (Sākumā liekas baigā ķīnas ābece, bet pēcāk paņemot rokā citas platformas telefonu sēdi un domā - nu kāpēc visu tā jāsamudrī? Bēda - dažas aplikācijas ir nedaudz savādākas, nekā pierasts redzēt Android un iOS, attiecīgi - jāpierod, turklāt gadu lietojot šo platformu (Modelis gan cits), esmu atradusi vēl vienu bēdu - šai platformai nav Swedbank aplikācijas - kam tas ir svarīgi, tas uz WP šobrīd var neskatīties)
* Divi procesori, kopā seši kodoli - nopietni - bremzes nav.
* 3Gb RAM
* 32GB ar iespēju pielikt vēl 200, ja šķiet par īsu.
* 20Mpix kamera. Carl Zeiss optika. Ir labs - tiešām labs. :)
* 5Mpix priekšējā kamera
* Ātrās uzlādes baterija. Stunda un baterija pilna. Toties pēc tam var runāt un runāt, un runāt, pasēdēt netā, runāt, runāt, paklausīties mūziku, runāt, runāt... Nu un tā gandrīz diennakti no vietas, bet, ja pa vidam vēl guļ, tad 2 dienas bez problēmām un trešajā tikai jāsāk domāt, kur ir strāva.

500€ un uz augšu kategorijā šobrīd labākie, kas ir piedāvājumā:

Samsung Galaxy Note 5
* 5,7" Super Amoled displejs (Šis telefons nav domāts nēsāšanai kabatās un lietošanai ar vienu roku)
* Smags
* Android 5.1.1 ar updeitu uz 6.01.
* 2x4 kodoli
* 4Gb RAM
* ir 32/64/128Gb versijas, pielikt neko nevar pielikt.
* 16 Mpix kamera, video filmētājiem būs patīkamas fīčas.
* 5Mpix selfijiem ar HDR
* Neskatoties uz to, ka baterijai jābaro tik liels un rijīgs ekrāns, arī ar šo telefonu 2 dienas var darboties mierīgi.

Samsung Galaxy S7
* 5,7" - arī nebūs kabatas telefons
* Var ņemt līdzi vannā :)
* Android 6.0
* Abās iespējamās procesoru kombinācijās par bremzi nebūs jāuztraucas
* Ir 32 un 64 Gb versijas, abām var pielikt 200Gb, ja aptrūkstas vietas.
* 4Gb RAM
* 12Mpix kamera, taču tas nav solis atpakaļ no S6 - šīm ir cita matrica un bildes joprojām lieliskas
* 5Mpix ar HDR - selfijiem
* Baterija tieši tāda pati, kā Note 5.
* Ļoti patīkams korpuss - čamdīt un čamdīt. :)

Apple iPhone SE
* 4" LED-backlight IPS ekrāns. Lietošanai ar vienu roku šis telefons būs ideāls. Ilgstošai sēdēšanai netā un kaut kā gara lasīšanai - nu, acis var izmežģīt! (Un kā mēs dzīvojām laikos, kad 4" ekrāns jau bija kaut kas super liels? :D )
* Par izšķirtspēju gan bēda, diezgan atsit lēto galu.
* iOS 9.3. Divkodolu procesors, bet nebūtu korekti šos salīdzināt ar citiem telefoniem. Konkrētajai iekārtai ar to pietiek, lai nebūtu bremzes.
* ir 16 un 64Gb versijas, pielikt neko nevarēs
* 2Gb RAM
* 12Mpix kamera, bildes labas. Ābolu fani man tūlīt metīs ar iekostiem āboliem, bet šī kamera, lai arī nav slikta, ar savas cenu klases kamerām īsti tomēr nekonkurē. Lai gan, ja negribēsies milzu plakātus no bildēm taisīt, bēdas nebūs.
* 1.2Mpix priekšējā kamera. Sevi atpazīsiet, citi jūs atpazīs, bet nu... Nu, tāpat visi sapratāt - bēda par tādu cenu.
* Baterija pie lielākas slodzes vienu dienu izvilks, otru tikai, ja runāsiet īsi un netā nesēdēsiet.
* Atšķirībā no daudziem jaunajiem iPhone, šim korpuss nerada lētuča iespaidu.
/Principā der ņemt vērā apstākli, ka Apple ir sava izpratne par to, kas ir lēts telefons un saprast, ka veiktspējas ziņā šis aparāts būs tur pat, kur citu platformu ~300€ vērtie, bet kopumā aparāts nav slikts/

Apple iPhone 6s Plus
* 5,5" LED-backlight IPS, te jau ar izšķirtspēju ir beiguši skopoties.Ir fīča lietošanai ar vienu roku, man viņa ērta nelikās, bet viedokļi par šo dalās.
* iOS 9 ar updeitu uz 9.3. Procesors tāds pats, kā SE
* 2Gb RAM
* Pieejamas 32/64/128Gb versijas. Pielikt neko nevarēs.
* Aizmugurējā kamera tāda pati, kā SE
* Ar šo jau var selfijus bildēt - tiem atvēlēti 5Mpix
* Beidzot ir atpakaļ Apple nenobeidzamā baterija - ar visu lielo ekrānu 2 dienas slodzes bez stresa, vēl trešajai dienai atliks :)
* Korpusu beidzot normālu uztaisījuši. Pēc 4 sērijas vienu brīdi vispār bija pabriesmīgi korpusi - smuki, bet nekvalitatīvi. Šim tādas bēdas nav.
29.04.2016 00:22 |

Reitings 7408
Ar ko P8 atšķiras no P8 lite? Tas ir līdzīgi kā ar Samsungu mini versijām vai arī es kļūdos?

Samsungu miniversijām ar lielajām versijām kopīgs ir tikai nosaukums.
Huawei gadījumā telefoni ir ļoti līdzīgi - atšķirās vien niansēs un, manā skatījumā, tās atšķirības nav tik milzīgas, lai par tām piemaksātu tik daudz.
P8 Lite ir nedaudz mazāks, (0,2", ja gribam būt precīzi), Priekšējā kamera ir nedaudz vājāka, nekā P8, Lite versijai ir viens 8kodolu procesors, lielajam 2x4kodoli. Lielajam aizmugurē ir gorillas stikls, bet.. Ja nēsāsi bez maciņa un sasitīsi, būs nesmuki, bet, ja nēsāsi maciņā, tāpat neviens neredzēs.
29.04.2016 00:28 |

Reitings 32
Reģ: 23.04.2016
Visu laiku teicu, ka nekad vairs nenjemsu SAMSUNG, bet gan pariesu uz Apple. Draugs nopirka Apple, bija ljoti nelaimiigs.. :D Atri izladejas un pec pirma kritiena ekrans saplaisaja taa, ka neko cauri nevar redzeet.. Sapratu, ka nevajag man to Apple vairs.. :D Citi ir laimiigi ar vinju, citiem nepatiik.. Gaumes lieta. Un tas sestais Iphone vsp pec bernu speljmantinjas izskataas...

Taa nu es nopirku samsung galaxy edge s7 :-D Peec izskata ljoti gaumiigs, kamera laba, un viss parejais jau ierastais, ka jau androidam. :-)
29.04.2016 01:22 |

Reitings 7408
Draugs nopirka Apple, bija ljoti nelaimiigs.. Atri izladejas un pec pirma kritiena ekrans saplaisaja taa, ka neko cauri nevar redzeet.. Sapratu, ka nevajag man to Apple vairs.. Citi ir laimiigi ar vinju, citiem nepatiik.. Gaumes lieta.

Ne tikai gaumes. Ļoti atkarīgs no modeļa. Pagaidām tirgū ir tikai 2 normālas kvalitātes Apple aparāti. Normālas, nevis labas, kā bija vecos labos laikos. Nedaudz saņēmušies ir, jācer, ka uz nākamo savāksies līdz vecajai kvalitātei.
To nevar tā vispārināt. Samsungiem tirgū ir vairāki simti modeļu - daļa labi, daļa tāpat mēsli.
29.04.2016 01:39 |

Reitings 102
Reģ: 10.03.2016
Es no iPhone pārgaju uz android un pagaidām priecīga.
Man ir riktīgs Ķīniešu android, kas taisīts pakaļ iPhone vienkāršībai.
http://www.mi.com/en/note2/
Ap 170 EUR no ebay.

Plusi:
Milzīgs ekrāns (skatos filmas un daudz lasu)
Izņemama baterija (es nēsāju līdzi otru makā, ko ielikt ja izlādējas)
Liela atmiņa (Var ielikt 32GB, bez jau 32GB iebūvētajiem)
Vienkāršs, interfeiss ļoti tuvs iPhone

Mīnusi:
Kaut arī kamerai 13mp, viņa ir nedaudz lēnāka un nedabiskās kontrasts ka jaunajam iPhone
29.04.2016 03:33 |

Reitings 102
Reģ: 10.03.2016

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Alexxa, lielisks apskats saprotamā sieviešu valodā. :-) Paldies, ka padalījies te!
29.04.2016 08:42 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Alexxa, tu tiešām esi super!

Vienreiz arī es vērsos - palīdzēja, paskaidroja, piedāvāja alternatīvas. Beigās paliku pie GalaxyS6, kas arī pieminēts - telefonam ir savi mīnusi, bet kamera - uhh! Nav, protams, 23 megapikseļu Sony Z5, bet man tiešām ļooti daudz cilvēku (aha, aha, ābolu lietotāji it īpaši :D ) ir teikuši, ka telefonam ir superīga bilžu un video kvalitāte. (Jāsaka, tieši kameras dēļ pirku jaunu telefonu - gan darba specifikas, gan personīgo iemeslu dēļ :) )
29.04.2016 08:55 |

Reitings 7408
Nav, protams, 23 megapikseļu Sony Z5

Minci, paldies, parādīji, kas manā sarakstā trūkst - es vakar jau tā vēlu rakstīju, skatos, ka šo brīnumu esmu kaut kā pamanījusies izlaist. Nu, nekas. Ja būs kādam jautājumi, tad uzrakstīšu arī par šo.
29.04.2016 09:15 |

Reitings 688
Reģ: 19.04.2015
Es pareizi saprotu, ka tam tēmas sākumā pieteiktajam Huawei P8 kamera ir tikai aizmugurē?
29.04.2016 09:32 |

Reitings 7408
Nepareizi saprati. Gan Huawei P8, gan Huawei P8 Lite ir divas kameras - viena aizmugurē, otra priekšā.
29.04.2016 09:58 |

Reitings 152
Reģ: 29.01.2009
Alexxa - varbuut vari ieteikt kadu labaak izveleties Huawei p8 lite vai Samsung galaxy A5( pagajusha gada modelis)???
29.04.2016 10:25 |

Reitings 7408
kadu labaak izveleties Huawei p8 lite vai Samsung galaxy A5( pagajusha gada modelis)???

Ko Tu visvairāk dari ar telefonu? Nets? Spēles? Fočēšana? Pļāpā caurām dienām?
29.04.2016 10:33 |

Reitings 1302
Reģ: 10.12.2014
Alexxxa,paaaldies. Iegaadaashos Samsung S6 :)
29.04.2016 11:01 |

Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Jāsaka lielais paldies Alexxai! Domāju,noderēs daudzām!

Pati sliecos uz izslavēto P8 lite, kaut gan kamera man nelikās tik iespaidīga, kad izmēģināju. Varbūt tas bija kaut kāds rūpnīcas brāķis, jo starp ārējo vāciņu un kameru bija gruzis. Varbūt jāpagaida P9 vai jāskatās uz kād LG vai Sony... Biju ieciklējusies,ka nākamo ņemšu ābolīti, taču cena galu galā neatbilst tiem tehniskajiem rādītājiem. Daudz lētāki telefoni iekšā ir labāki.
Lai gan Samsungiem ir labas cenas un neslikti tehniskie rādītāji,esmu tik ļoti vīlusies Samsungos, ka nosolījos sev vair nepirkt. Man S3 ir nomainījis gan bateriju, gan lādētāju. Viņam ir gads un 9 mēneši, bet viņš ļoti karst, bremzē, slikti un lēni lādē, dažkārt īsziņas mēdz atnākt tikai nākamajā dienā, kad kāds zvana, es dzirdu skaņu,taču pacelt nevaru, jo skārniemekrāns vienkārši rāda melnu bildi un nereaģē. Lai sabiedriskajā transportā pakavētu laiku un ieetu facebookā vai spotify aplikācijā, dažkārt nākas gaidīt 4-5 minūtes,kamēr tiek atvērta aplikācija. Nu tā, ka nevis izspied uz aplikācijas un darbojies, bet gaidi vēl 5 minūtes....
29.04.2016 12:06 |

Reitings 7408
Azalea, izlasot Tavu rakstīto, iesaku iet, pačamdīt LG Nexus 5X, pēc visām Tavām sūdzībām un noslieces uz P8 Lite, domāju, ka šis varētu būt Tavu problēmu risinājums. :)
29.04.2016 12:09 |

Reitings 152
Reģ: 29.01.2009
Alexxa - telefons domats mammai. Zvani, sms, modinatajs, nofocheet un kadu reizi internetaa ielist.
29.04.2016 12:21 |

Reitings 528
Reģ: 10.08.2009
Alexxa, man jautājums par LG Nexus 5X. Vienā apskatā izlasīju, ka "telefonu nevarēsi uzlādēt no datora ja vien tas nebūs jaunais Apple MacBook. "
Vai tā tiešām ir taisnība? Vai vienkārši jāpērk papildus vads, lai uzlādētu no datora?
29.04.2016 12:31 |

Reitings 7408
telefons domats mammai. Zvani, sms, modinatajs, nofocheet un kadu reizi internetaa ielist.

Es šajā gadījumā ņemtu Huawei P8 Lite
29.04.2016 12:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)