Jūs rādāt pagriezienu iebraucot aplī?

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Šodien sanāca situācija, kad viens iebrauca aplī un rādīja pagriezienu, it kā taisītos nākamajā izbrauktuvē braukt ārā. Bet viņš, maita, nebrauc ārā, bet turpina braukt pa apli. Es gandrīz viņam virsū uzbraucu. Jāpiebilst, ka tas bija pilsētā, mazs aplītis ar vienu joslu. Tādas dusmas uznāca, ka ir tādi nejēgas, kas rāda pagriezienu nevietā! Pat, ja tas būtu rakstīts noteikumos, ka jārāda pagrieziens iebraucot aplī, vajag taču domāt ar galvu, ka tas var maldināt citus braucējus. Un loģiski padomājot - kāda jēga rādīt pagriezienu? Tas taču saprotams, ka tu iebrauksi aplī. Pa kreisi, pretējā virzienā taču nebrauksi!
Zinu, ka ir instruktori, kas māca, ka jārāda pagrieziens, bet es to nedarītu pat ja man tā mācītu, jo man tomēr drošība ir svarīgāka. Ir vēl arī tādi, kas rāda kreiso pagriezienu braucot pa apli. Es rādu tikai izbraucot no apļa un viss.
Kā jūs darāt? Arī rādāt iebraucot aplī?
25.04.2016 14:40 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Aplis ir aplis kāds var izlemt braukt arī pretējā virzienā.

Redzēts! :D
25.04.2016 20:16 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Tur intervēja CSDD pārstāvi Bez tabu, šajā jautājumā,

http://skaties.lv/auto/aplveida-krustojumi-un-mirkskinasana-kad-to-darit-un-kad-nedarit/

1.10min saka, ka nav jārāda
25.04.2016 20:26 |

10 gadi
Reitings 3713
Pofig par to pagriezienu. Normāls braucējs arī iebraucot aplī ar ieslēgtu pagrieziena rādītāju, jo uzreiz izslēgs (arī mazā aplī).

es vienmēr braucu par ārmalu, instruktors mācīja, ja būsi ārmalā, nekad nebūsi vainīgs, pie tā ar pieturos!

Vairāk mani kaitina tādas kazas, kas pa apli pārvietojas pa ārējo malu, kaut gan jānogriežas 3ajā vai 4ajā nobrauktuvē (izbraucot gandrīz pilnu apli).
25.04.2016 20:49 |

Reitings 237
Reģ: 19.05.2014
man arī instruktors māca, ka aplī iebraucot nav jārāda pagrieziens, ja vien netaisos jau uzreiz izbraukt no apļa. to tā spilgti atceros no viena gadījuma kaut kad sākumā, kad parādīju pagriezienu ar domu, ka vajag rādīt, bet instruktors teica, ka ja jau esmu tā izvēlējusies, tad, lai uzreiz pirmajā braucu ārā, lai gan vispār man vajadzēja tikai trešajā izbraukt. tā nu kopš tā laika arī vairāk pagriezienu neesmu rādījusi braucot aplī, ja nav nepieciešams uzreiz braukt ārā. kā arī neviens cits maiņas instruktors man par to nav neko teicis, tāpat arī eksāmenu inspektori. bet vispār arī cenšos pagaidīt, kad redzu, ka tā mašīna, kas rāda pagriezienu tiešām sāks izbraukt no apļa.
25.04.2016 20:59 |

Reitings 5625
Katrai sava taisnība un tanī pat laikā atļaujas citu aizvainot par kazu (t)
Tāpat es vadīšos pēc tā, ka instruktors mani mācījis nevis cosmo dāmas, kur dažai labai nemaz nevar zināt, vai vispār ir tiesības un cik ilgi...
25.04.2016 21:21 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vispār jau ir jāskatās pēc situācijas. Neesmu pamanījusi, ka mans pagrieziens pirms apļa kādreiz būtu radījis avārijas situāciju. Par to, ka brauc pa ārējo (labo joslu) gandrīz visu apli, man ir daudz kas sakāms. 90% gadījumu man tas kaitina un tā vien gribas uzpīpināt, jo reāli tas traucē aplī iebraukt citiem. No otras puses, ļoti intensīvas satiksmes apstākļos es pati tā daru (jā ,jā, radot vēl lielāku sastrēgumu), jo reāli ir tā, ka es knapi dabūju iebraukt aplī, pa iekšējo (kreiso) joslu arī brauc mašīnas un veidojas sastrēgums, tad man ko? Ieslēgt kreiso pagriezienu, iespītēties un nekustēt ne no vietas, kamēr kāds nepalaiž, bet pēc tam tāpat prasīties ārā? Nu nē, es braucu pa ārējo, tas gan ir reti. Te jāpiemin Lubānas ielas aplis piektdien ap 18 vakarā, īpaši, ja ārā labs laiks.
Un kuriozs bija Mūkusalas aplī, kad es, parādot pagriezienu iebraucu aplī uzreiz no Salu tilta un taisījos uzreiz pirmajā izbrauktuvē braukt ārā (tā kā pa ceļam uz bibliotēku), pagriezienu ārā neslēdzu, aiz manis braucošais gudrinieks domāja, ka pie stūres blondīne, kas tagad tādā veidā brauks visu apli, un man intensīvi pīpināja. :-D
25.04.2016 21:49 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Aplis taču arī ir krustojums. Jūs krustojumos arī nerādāt pagriezienu?
25.04.2016 21:51 |

Reitings 5625
Un kā es iepriekš minēju - satiksme Rīgā jau vien ir atsevišķs stāsts.

Un man ir vienalga par sastregumiem (jo mūsu pilsētā tādi nav ), tāpēc es domāju tikai par savu drošību un ērtumu :-P:-)
25.04.2016 21:52 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Tiesības liku pagājušogad, vairs neatceros, vai par šo prasīju instruktoram, bet atceros, ka iebraucot aplī nekad neesmu rādījusi pagriezienu, izbraucot (cenšos) parādīt vienmēr. Instruktors nekad nav aizrādījis un eksāmenu noliku ar 1.reizi, arī inspektors neaizrādīja par to. Arī tagad iebraucot aplī nekad nerādu.
25.04.2016 21:54 |

10 gadi
Reitings 3713
Tāpat es vadīšos pēc tā, ka instruktors mani mācījis nevis cosmo dāmas, kur dažai labai nemaz nevar zināt, vai vispār ir tiesības un cik ilgi...

Vari neuztraukties, tiesības man ir un nu jau ļoti labu laiku. Un braukt es arī braucu katru dienu. Pie tam Rīgā, ne mazpilsētā.
tāpēc es domāju tikai par savu drošību un ērtumu

Kur tur drošība un ērtums? Ja nejēdz pārkārtoties skaisti uz vismaz vidējo joslu visa apļa garumā, jo redz, tev tas sagādā grūtības, tad tiesībām tev nebūtu jābūt.
25.04.2016 21:59 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un kuriozs bija Mūkusalas aplī, kad es, parādot pagriezienu iebraucu aplī uzreiz no Salu tilta un taisījos uzreiz pirmajā izbrauktuvē braukt ārā (tā kā pa ceļam uz bibliotēku), pagriezienu ārā neslēdzu, aiz manis braucošais gudrinieks domāja, ka pie stūres blondīne, kas tagad tādā veidā brauks visu apli, un man intensīvi pīpināja.

Psc es varu iedomāties vienu tādu kadru tajā vietā :D
25.04.2016 22:00 |

Reitings 5625
Es atļaušos pasmieties :-D:-D:-D
25.04.2016 22:04 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Beibe.Marta jauc iekša citu valstu apļu braukšanas noteikumus, kuros pirms apļiem ir ceļazīmes ar attiecīgi ieņemajamām joslām, lai nonāktu pie attiecīgās izbrauktuves. Viņas šokpilnajos komentāros te vispār nav vērts ieklausīties, jo LV nekas tāds nedarbojas!
Par pašu apļu sistēmu LV - iebraucot aplī (it kā) pagrieziens nav jārāda (es rādu :D), ja neizbrauks uzreiz pirmajā izbrauktuvē, tad, ar pagrieziena rādītāju pielietošanu, ir jāieņem otrā vai trešā josla un pirms izbraukšanas no apļa, atkal jāieņem pirmā josla un jāizbrauc no apļa. Viss.
25.04.2016 22:35 |

10 gadi
Reitings 591
manaa laikaa iebraucot bija kreisais pagrieiziens. un aaraa braucot labais pagrieziens. Taatad nevar sajaukt - brauc tu aaraa vai iekshaa.
26.04.2016 08:55 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Vados pēc autoskolā mācītā, ka, iebraucot aplī, pagrieziens nav jārāda. Kreisais pagrieziens, pārvietojoties pa apli arī nav jārāda. Pagriezienu rāda tikai pārkārtojoties pa joslām un izbraucot no apļa.
Par pagrieziena nerādīšanu, iebraucot aplī, instruktors tā arī stāstīja, ka nav vajadzības rādīt pagriezienu, jo, atrodoties pie iebrauktuves aplī, ir pašsaprotami, ka pārvietoties turpināsi pa apli, jo nekur citur nevari aizbraukt. Tāpēc pagrieziens nav jārāda.
26.04.2016 08:59 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Aplis taču arī ir krustojums. Jūs krustojumos arī nerādāt pagriezienu?

Man patīk šāda loģika... :-P

Kādu informāciju pagrieziena rādīšana dot citiem braucējiem, kad iebrauc aplī ?

Es iebraucu aplī (citi var nesaprast (t))
26.04.2016 09:02 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
krustojumā ir varianti, kur tu varētu braukt, tāpēc rādi pagriezienu, lai citi zina, kas tev prātā.. bet, iebraucot aplī, vienīgais variants ir iebraukt aplī.
ar tādu loģiku varētu rādīt pagrieziena signālu arī uz ceļa līkumiem :D prikolam, lai nedaudz pmulsinātu citus.
26.04.2016 09:22 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Robīt, ja visi domātu par savu drošību un ērtumu tāpat kā tu, mēs stāvētu bezgalīgos sastrēgumos. Tās joslas apļos ir būvētas, lai pa tām brauktu, nevis tāpat vien. Un tur nav nekā smieklīga. Instruktors tev ieteica braukt pa ārējo joslu, jo tā iesaka braukt čainikiem, kuriem ir bail pārkārtoties un vēl nav pieredzes, nevis lai brauktu kā idiots tagad visu dzīvi.
26.04.2016 09:22 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
šitajos arī pagriezienus nerādīsies?
26.04.2016 09:23 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Dionysus - pēc tavas loģikas sanāk, ka pagrieziens nav jārāda arī pirms krustojumiem joslās, no kurām var, teiksim, tikai nogriezties pa labi. Kādēļ rādīt, ja jau drīkst tikai pa labi?
ar tādu loģiku varētu rādīt pagrieziena signālu arī uz ceļa līkumiem

Ar tādu loģiku tā nevarētu gan, jo līkums nav krustojums.

Es pat nekur neesmu teikusi, ka ir obligāti jārāda (man vispār nav vēl tiesību), tikai es neizprotu neizpratni par to, ka kāds rāda. :D
26.04.2016 09:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits