Jūs rādāt pagriezienu iebraucot aplī?

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Šodien sanāca situācija, kad viens iebrauca aplī un rādīja pagriezienu, it kā taisītos nākamajā izbrauktuvē braukt ārā. Bet viņš, maita, nebrauc ārā, bet turpina braukt pa apli. Es gandrīz viņam virsū uzbraucu. Jāpiebilst, ka tas bija pilsētā, mazs aplītis ar vienu joslu. Tādas dusmas uznāca, ka ir tādi nejēgas, kas rāda pagriezienu nevietā! Pat, ja tas būtu rakstīts noteikumos, ka jārāda pagrieziens iebraucot aplī, vajag taču domāt ar galvu, ka tas var maldināt citus braucējus. Un loģiski padomājot - kāda jēga rādīt pagriezienu? Tas taču saprotams, ka tu iebrauksi aplī. Pa kreisi, pretējā virzienā taču nebrauksi!
Zinu, ka ir instruktori, kas māca, ka jārāda pagrieziens, bet es to nedarītu pat ja man tā mācītu, jo man tomēr drošība ir svarīgāka. Ir vēl arī tādi, kas rāda kreiso pagriezienu braucot pa apli. Es rādu tikai izbraucot no apļa un viss.
Kā jūs darāt? Arī rādāt iebraucot aplī?
25.04.2016 14:40 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tāpec turpmāk cosmo dāmas, ja es rakstu pa kreisi, tas patiesībā ir pa labi :-D
Es vienkāši vienmēr eju taisni vai pa kreisi :-D
25.04.2016 15:45 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es runāju par tādiem, kas braucot pa apli (ar vienu joslu) rāda kreiso pagriezienu!

un
Es gandrīz viņam virsū uzbraucu

Man ir tikai viens jautājums - KĀ?
Ja tur ir viena josla un Tu esi aiz viņa ar domu, ka viņš taisās izgriezties no apļa, Tev ir jāsamazina ātrums, jo ir taču paredzams, ka viņš darīs to pašu, lai varētu veikt manevru. Attiecīgi arī distancei jābūt.
Bail jautāt, ko Tu taisījies darīt. Braukt viņam garām pa kreiso pusi, ar pus mašīnu pa zālienu, kamēr viņš vēl savu manevru nav pabeidzis? Vai arī bija kāds cits ģeniāls iemesls, kāpēc Tu viņam biji tik tuvu?
25.04.2016 15:46 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Pagrieziena rādītāji veicot kādu manevru ir jārāda vienmēr - nogriežoties, parkārtojoties, apsteidzot vai apdzenot. Viemēr neatkarīgi no apdzīvotas vai neapdzīvotas vietas tas ir jādara.

+ Kāpēc lai neapdzīvotā vietā tas nebūtu jārāda? Ok es varu pieņemt ka tu brauc 3 naktī pa lauku ceļu kur neviens cilvēks tuvumā ne iet ne brauc un pa lielam tu esi vienīgais cilvēks uz ceļa, bet savādāk gan ir jārāda.
25.04.2016 15:47 |

Reitings 67
Reģ: 02.12.2015
Man instruktors macija, ka pagrieziens jārāda tikai, tad ja nākamajā izbrauktuvē brauc ārā, savādāk tas nav nepieciešams, jo nekur citur jau aizbraukt nevar. ;-)
25.04.2016 15:48 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012

Alexxa, es sapratu, ka viņa stāvēja pie dodiet ceļu, cilvēks brauca pa apli, rādot pagriezienu, un viņa, pārliecībā, ka cilvēks griezīsies ārā no apļa, uzsāka manevru. Nē?

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Kops esmu atgriezusies Latvija ntas reizes esmi nosokejusies par to ka dala te brauc, liela dala.

Par apliem, ja es iebraucu apli kuraa piemeram ir tris izejas. Ja griezisu pirmajaa izeja tad uzreiz jau iebraucot sledzu pagriezienu. Ja braucu otrajaa izejaa tad pagriezienu sledzu kad esmu aizbraukusi garam pirmajai izejai. Ja braucu tresaja, sledzu kad esmu garam otrajai. Viss. Tiesi tik vienkarsi. Mani drizak parsteidz, ka cilveki neievero joslas vai puses kura viniem apli jaturas. Iebrauc apli un turpina braukt pa arejo malu lidz ar to parada, ka pirmaja izeja noteikti nebrauks, tad nu brauks otraja, tresaja utt. Bet nee, tak metajas no arejas puses atpakal uz ieksejo un atkal uz arejo. Debiliki goda vards. Aplos te ir tads haoss.

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
Pagrieziena rādītāji veicot kādu manevru ir jārāda vienmēr - nogriežoties, parkārtojoties, apsteidzot vai apdzenot. Viemēr neatkarīgi no apdzīvotas vai neapdzīvotas vietas tas ir jādara.

+

+ arī šis skan kā smadzeņu labirints :-D

Daļēji saprastu, ja autors nebija aiz braucēja, bet pati taisījās iebraukt aplī. Burvju nūjiņa neatceļ zīmi "dodiet ceļu" (t)
25.04.2016 15:51 |

10 gadi
Reitings 2563
Ja tur ir viena josla un Tu esi aiz viņa ar domu, ka viņš taisās izgriezties no apļa, Tev ir jāsamazina ātrums, jo ir taču paredzams, ka viņš darīs to pašu, lai varētu veikt manevru. Attiecīgi arī distancei jābūt.

??? Kaut ko būsi pārpratusi! Kur es teicu, ka atrados aiz viņa? Es gaidīju, kad varēšu iebraukt aplī, bet viņš iebrauca aplī iepriekšējā iebrauktuvē pa kreisi no manis.
25.04.2016 15:54 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Un kas tas par marazmu? Liniju mainisana jau atrodoties aplii. Vajadziga linija/puse ir jaienem pirms iebrauc apli nevis taja jau atrodoties, tas rada haosu un bistami citiem. Sitas Lv noverots diensienaa.
25.04.2016 15:55 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ir jārāda, iebraucot aplī. Pati gan ļooti reti lietoju, jo principā liekas diezgan loģiski, citur nav, kur sprūkt. Izbraucot no apļa, tas pats - jārāda. Bet atkal skatos pēc situācijas - ja aizmugurē nav mašīnu un neviena mašīna netuvojas aplim, tad mēdzu arī nerādīt. Protams, ka jāzina noteikumi, bet nav tiem akli jāseko, jādomā /un būtībā jābrauc/ ar galvu.

Citiem šoferiem neuzticos. Man pie mājām, izbraucot uz lielceļa, bieži vien mašīnas, kas brauc no Rīgas, tāda pagriezienu, bet īstenībā tiem nevajag uz manu rajonu, bet uz benzīntanku, kas atrodas 100 m tālāk. Līdz ar to iemācījos gaidīt, kad tiešām redzu, ka šoferis vai nu pabrauks garām, vai nu iebrauks pagriezienā. Tāpat aŗī citur pilsētā
25.04.2016 15:56 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Pagrieziena rādīšana nekad nav bijusi atšķirīga apdzīvotās vietās vai ārpus apdzīvotām vietām.

Bet pēc pēdējā Lovisas posta, beidzot saprotu šūmēšanos, jo tiešām maldināja citus. BET nu tas neatceļ noteikumu, ka iebraucot aplī ir jārāda pagrieziens, tikai tas arī ir laicīgi jāizslēdz.
25.04.2016 15:57 |

Reitings 7408
Alexxa, es sapratu, ka viņa stāvēja pie dodiet ceļu, cilvēks brauca pa apli, rādot pagriezienu, un viņa, pārliecībā, ka cilvēks griezīsies ārā no apļa, uzsāka manevru. Nē?

Pat, ja tā - iebraukt aplī, kamēr neredzi, ka otrs tiešām ir uzsācis izgriešanās manevru, nedrīkst. To arī noteikumi regulē, ja kas.
"Dodiet ceļu" zīme nozīmē to, ka iebraukt aplī Tu drīksti tad, kad esi pilnīgi drošs, ka Tavas darbības netraucēs tiem, kas brauc pa apli.
Turklāt, laikā, kad es mācījos autoskolā, mums mācīja, ka vienlaicīgi veikt manevru, nozīmē to veikt vienlaicīgi - redzot, ka kāds jau faktiski izgriežas no apļa, drīkst tajā iegriezties. Pagrieziena signāls šajā situācijā ir attiecināms uz aizmugurē esošajiem - vispirms ieslēdz pagriezienu, tad bremzē. Pagrieziena signāls norāda uz to, ka tūlīt bremzēsi.
25.04.2016 15:58 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Un kas tas par marazmu? Liniju mainisana jau atrodoties aplii. Vajadziga linija/puse ir jaienem pirms iebrauc apli nevis taja jau atrodoties, tas rada haosu un bistami citiem. Sitas Lv noverots diensienaa.

Zeme, atveries! (t)(t)(t)
25.04.2016 15:58 |

10 gadi
Reitings 2563
Alexxa, bet es taču neuzsāku braukšanu!
25.04.2016 16:00 |

Reitings 7408
bet es taču neuzsāku braukšanu!

Ja neuzsāki, tad kā varēji gandrīz uzbraukt virsū? Ja nebrauc, tad arī uzbraukt nevar.
25.04.2016 16:01 |

10 gadi
Reitings 2563
Tāpēc taču saku - GANDRĪZ!!
25.04.2016 16:03 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu gan ceļu kultūra LV...(t)

Un visvairāk šokē tie "gurdīši", kuri pārmāca "sliktos" autovadītājus... :-/
25.04.2016 16:03 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Iebraucot aplī nav jārāda. Tas ir tas pats ja rādīt pagriezienu ceļa līkumā. Un Braucot pa apli arī nav jārāda, kā daži gudrinieki mēdz darīt.

Izbraucot ir noteikti jārāda.

Vispār daudzi nerāda pagriezienus vispār, laikam sodi par to ir par maziem
25.04.2016 16:06 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un visvairāk šokē tie "gurdīši", kuri pārmāca "sliktos" autovadītājus...

Dēļ šī man gribās drauga kolēģim iemaukt... Tā samācijis ka pašam bail braukt blakus sēžot un par to kā es tur jūtos vispār nedomājot... :-D
25.04.2016 16:07 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Liniju mainisana jau atrodoties aplii. Vajadziga linija/puse ir jaienem pirms iebrauc apli nevis taja jau atrodoties, tas rada haosu un bistami citiem. Sitas Lv noverots diensienaa.

Un kā tu iesaki to realizēt, ja aplī iebraucot ir tikai viena josla?! :-D
Tāpēc jau laikam ir tie ārējās joslas braucēji: "A, te tik viena josla iebraucot, nu tad laidišu visu apli pa ārējo"! Jo joslas aplī notiekti mainīt nedrīkst :-D
25.04.2016 16:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits