Jūs rādāt pagriezienu iebraucot aplī?

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Šodien sanāca situācija, kad viens iebrauca aplī un rādīja pagriezienu, it kā taisītos nākamajā izbrauktuvē braukt ārā. Bet viņš, maita, nebrauc ārā, bet turpina braukt pa apli. Es gandrīz viņam virsū uzbraucu. Jāpiebilst, ka tas bija pilsētā, mazs aplītis ar vienu joslu. Tādas dusmas uznāca, ka ir tādi nejēgas, kas rāda pagriezienu nevietā! Pat, ja tas būtu rakstīts noteikumos, ka jārāda pagrieziens iebraucot aplī, vajag taču domāt ar galvu, ka tas var maldināt citus braucējus. Un loģiski padomājot - kāda jēga rādīt pagriezienu? Tas taču saprotams, ka tu iebrauksi aplī. Pa kreisi, pretējā virzienā taču nebrauksi!
Zinu, ka ir instruktori, kas māca, ka jārāda pagrieziens, bet es to nedarītu pat ja man tā mācītu, jo man tomēr drošība ir svarīgāka. Ir vēl arī tādi, kas rāda kreiso pagriezienu braucot pa apli. Es rādu tikai izbraucot no apļa un viss.
Kā jūs darāt? Arī rādāt iebraucot aplī?
25.04.2016 14:40 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016

10 gadi
Reitings 2563
Ar galvu jābrauc, nevis pēc saviem noteikumiem un jācepjas par to.

Tieši tā!
25.04.2016 15:20 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tas, ka jums viens instruktors mācīja, ka jārāda, nenozīmē, ka visi tā māca, kā jau redziet šajā diskusijā.

Te jau arī ir tā problēma ka katrs instruktors mēdz mācīt drusku savādāk. Tā pagrieziena rādīšana aplī drusku nojauc citiem satiksmes dalībniekiem uztveri par to kas tiek rādīts. Jā, ja uz pāris sekundēm parāda tad vel ok, ja parāda iebraucot aplī un nākamajā izbrauktuvē brauc laukā tad arī ir ok, bet tieši tā kā minēji ka cilvēks pagriezienu rādija visu ceļu no brīža kā iebrauca aplī, līdz pat mirklim kad izbrauca no apļa un tā nebija nākamā tuvākā izbrauktuve, tad tas nav pareizi un maldina. Tomēr tev arī ir jāievēro sava distance tieši tā iemesla dēļ ka cilvēks priekšā var tīšām/netīšām/nezinot rādīt maldinošu informāciju.
25.04.2016 15:22 |

Reitings 105
Reģ: 19.04.2016
Apļi nav pašas foršākais izgudrojums, tur vienmēr jābūt uzmanīgam! mūžīgi mūžos!

O, jā !! :-/:-D
25.04.2016 15:23 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Lovisa, pilnīgi sajutos kā kubis :D, bet
"70. Pirms jebkura manevra — braukšanas sākšanas, pārkārtošanās, nogriešanās, apgriešanās braukšanai pretējā virzienā, apdzīšanas, transportlīdzekļa apturēšanas u.tml. — transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par ceļu satiksmes drošību un par to, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, un laikus jādod brīdinājuma signāls ar gaismas virzienrādītājiem. Ja gaismas virzienrādītāju nav vai tie nedarbojas, brīdinājuma signāls jādod ar roku atbilstoši manevram"

NEKAS nav minēts par apdzīvotām vietām :D

Miss J, jā, ticu tam. Un piekrītu par klaju noteikumu pārkāpšanu :) Tāpēc uzskatu, ka teorētiskais eksāmens ir jākārto 1x 5gados, bez iešanas caur autoskolu, gluži kā medicīniskā.
25.04.2016 15:23 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Apļi nav pašas foršākais izgudrojums, tur vienmēr jābūt uzmanīgam! mūžīgi mūžos!

es teiktu, ka apļi IR pats foršākais izgudrojums. tas, ka jābūt uzmanīgam un jāsastopas ar kaudzi losīšu, nenozīmē, ka tā nav viena no ērtākajām/raitākajām satiksmes organizēšanas opcijām.
25.04.2016 15:29 |

10 gadi
Reitings 2563
Miss Joker, Tu laikam vienīgā saprati manu domu. :)
Tomēr tev arī ir jāievēro sava distance tieši tā iemesla dēļ ka cilvēks priekšā var tīšām/netīšām/nezinot rādīt maldinošu informāciju.

Jā, to jau sen esmu sapratusi, ka nevar paļauties uz pagriezienu rādītājiem. Pat tad, ja es stāvu un gaidu pie zīmes ''dodiet ceļu'' un redzu, ka pa galveno ceļu braucošais rāda pagriezienu, es tik un tā nogaidu, kad viņš tiešām arī nogriezīsies un tikai tad braucu, jo var gadīties, ka viņš pagriezienu rāda, bet brauc taisni. :D
25.04.2016 15:30 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
Jāpriecājas, ka vispār šī burvju nūjiņa tiek lietota
25.04.2016 15:31 |

Reitings 216
Reģ: 05.03.2015
Vot es tagad nemaz nezinu kā es daru. :D
Ja es braukšu pirmajā izbrauktuvē ārā,tad es attiecīgi stāvu labējā malējā joslā ar pagriezienu, iegriežu aplī un griežu ārā (ar ieslēgtu pagrieziena rādītāju). Ja es gribu turpināt braukt pa apli, es izbraucu no otras joslas. Bet vispār esmu cītīgs pagrieziena rādītājs un cenšos nemaldināt citus.
25.04.2016 15:31 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Šada situācija kā aprakstīka autore no manas puses man ir gadījsies tikai vienreiz dzīve. Polijā un tiešām maza apļa. Iebraucot aplī parādīju kreiso pagriezienu, bet braucot pa apli, pagrieziena rādītājs vienkārši neizslēdzās ( kā tas parasti notiek taisnojot stūri ) un arī nomaldināju citu vadītāju. Tāpēc varbūt tas nemaz nebija speciāli no vadītāja puses, vienkarši sakrita ceļa un tā teik auto apstākļi.
Tapēc mazos apļos ja pagrieziena rādītajam nav iespējas pašam izslēgties, to izdaru es.
25.04.2016 15:32 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
ka no apļa jāizbrauc pa ārmalu. es vienmēr braucu par ārmalu, instruktors mācīja, ja būsi ārmalā, nekad nebūsi vainīgs, pie tā ar pieturos!

WTF? Tāpēc arī pie apļiem veidojas sastrēgumi, kur praktiski nevajadzētu veidoties, jo redz kā izrādās, ka ir "gudri" instruktori, kas saka, lai tik brauc pa ārmalu :D tāpēc jau iebraukt aplī nav iespējams, ka daži gudrīši tik brauc pa ārmalu, apbrauc visu apli, lai pēdējā izbrauktuvē nogrieztos.

Un tāpat šie gudrie ārējās malas braucēji neprot palaist pārkārtoties uz ārmalu tos, kas normāli izbrauc apli. Tik spiež pedālī grīdā un lepni brauc pa savu ārējo malu (t)

es teiktu, ka apļi IR pats foršākais izgudrojums. tas, ka jābūt uzmanīgam un jāsastopas ar kaudzi losīšu, nenozīmē, ka tā nav viena no ērtākajām/raitākajām satiksmes organizēšanas opcijām.

Piekrītu!:-)
25.04.2016 15:33 |

10 gadi
Reitings 2563
catana, es tagad nemeklēšu, bet pilnīgi noteikti zinu, ka kaut kur tieši tā arī lasīju, ka apdzīvotās vietās nav jārāda, jo tas maldina citus.
25.04.2016 15:34 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
Kā var dabūt gatavu šo?
tas bija pilsētā, mazs aplītis ar vienu joslu

nebrauc ārā, bet turpina braukt pa apli

gandrīz viņam virsū uzbraucu
25.04.2016 15:35 |

Reitings 5625
Rīgā jau tāpat pa lielam citi likumi kā citās pilsētās, tā ir bijis vienmēr!
25.04.2016 15:36 |

10 gadi
Reitings 2563
Iebraucot aplī parādīju kreiso pagriezienu,

Tu rādi kreiso pagriezienu, iebraucot aplī?
25.04.2016 15:36 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
catana, es tagad nemeklēšu, bet pilnīgi noteikti zinu, ka kaut kur tieši tā arī lasīju, ka apdzīvotās vietās nav jārāda, jo tas maldina citus.

:D :D :D
Laikam mācījies braukt lasot Cosmopolitan žurnālu..
25.04.2016 15:37 |

Reitings 17203
jo var gadīties, ka viņš pagriezienu rāda, bet brauc taisni.

Vai arī ka citur atkal cilvēki taisās griezties, bet līdz pēdējam mirklim nerāda pagriezienu. Pirms kāda laika tā bija ka uz ceļa bija viens šoferis priekšā un mans draugs pie stūres aizmugurē, distance bija normāli ievērota, nekur neskrējām, tomēr priekšējais šoferis drusku izbrīnija ka ļoti ātri pat nesamazinot ātrumu izdomāja nogriezties statoil pa kreisi. Pašu pagriezienu viņš tiešām parādija pašā pēdējā mirkli, kā nagļaks nobremzēja un iegriezās, bet mums aiz muguras bija drusku straujāk jānobremzē jo tas manevrs nebija gaidīts ņemot vērā ka pagriezienu tiešām jau sāka rādīt tikai tad kad jau principā bija nobremzējis un pusceļā iegriezies. Es pati nezinu vai tā ir pareizi darīt, bet zinu ka ja mana drauga vietā būtu piemēram viņa kolēģis kuram patīk iedot grīdā pa taisniem ceļiem kur nav daudzi satiksmes dalībnieki, tad tiešām tur rastos avārijas situācija.
25.04.2016 15:38 |

Reitings 10509
Lovisa.
Tu mani arī samulsinaji par atpdzīvotām vietām. Pagrieziena rādītāji veicot kādu manevru ir jārāda vienmēr - nogriežoties, parkārtojoties, apsteidzot vai apdzenot. Viemēr neatkarīgi no apdzīvotas vai neapdzīvotas vietas tas ir jādara.
25.04.2016 15:38 |

Reitings 10509
Pa labo un kreiso mani lūdzu neapceļiet. Man manos gados vēljoptojām jūk labā un keisā puse :-D, bet tas tikai mutiski un rakstiski :D
25.04.2016 15:41 |

Reitings 17203
Tapēc mazos apļos ja pagrieziena rādītajam nav iespējas pašam izslēgties, to izdaru es.

Varbūt tāpēc arī cilvēki mēdz nerādīt to pagriezienu iebraucot apļos ja netaisas nākamajā izbrauktuvē braukt laukā, jo vienkārši tieši tāda situācija var gadīties ka tu neiztaisnojies lai pagriezienu nofiksētu, it īpaši mazajos apļos un vari nepiefiksēt to.

Vispār lai nu ko es nebūtu redzējusi, viss labākais vai drīzāk sliktākais gadījums bija kad es redzēju sievieti uz lielā apļa iebrauca rādot pagriezienu pa kreisi un nākamais ko es redzēju ir ka viņa arī pagriezās pa kreisi un turpināja braukt :D Ko tur daudz teikt, laikam no Anglijas atbraukusi :D
25.04.2016 15:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits