Aizliegums smēķēt

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Ko domājat par aizliegumu smēķēt grūtnieču klātbūtnē? Respektīvi ja blakus grūtniece, jānodzēš cigarete, bet pati grūtniece smēķēt drīkst. :-D
24.04.2016 11:06 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Tā gluži nav. Kad zidains vel ir mates vedere, vins ir pilniba atkarigs no mates. un lieto to pasu, ko lieto vina. Kad zidains piedzimst vins jau ir sapratigi domajosa butne, kas pats patstavigi spej pienemt lemumus un domat individuali.
25.04.2016 00:40 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Atgādināšu, ka bērns ir vecāku spogulis! Un tad arī katram vecākam jāpadomā, kādu viņš savu bērnu grib redzēt. :)
25.04.2016 00:43 |

Reitings 915
Jā un vēl uzsākt patstāvīgu dzīvi...
25.04.2016 00:44 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Iespējams, ka esmu bijusi pārāk naiva. Neiedomājos, ka viņas man melotu par to, bet klāt nestāvēju tā kā visādi var būt. Lai nu kā, apdomājoties, sanāk ka pēc bērniņa piedzimšanas viņam jāmāca smēķēt, jo pieradis taču.

Ļoti daudzi automātā notic tam, ka "māmiņa" pasaka, ka nedrīkst atmest, jo mazais jau pieradis un viņam tas nodarīs ļaunumu un pat neaizdomājas, kas notiks, kad mazulis piedzims.
Es tagad visām grūtniecēm, ko redzu smēķējam, šo paprasu un tām, kas saka, ka ārsts neļāva atmest, pajautāju to par to gultiņu. Tās sejas no lecīgām momentā nomainās uz šokētām (Ar dažiem izņēmumiem, bet tās, laikam, nekas pie prāta nevedīs) un cigaretes dziest nenosmēķētas līdz galam. Varbūt tomēr šī ir efektīvāka metode, nekā mēģināt viņām skaidrot, ka tas maitā gaidāmā mazuļa veselību. Tā viņas kaut kā ātrāk aizmirst, ka ārsts neļāva.
25.04.2016 00:44 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kad zidains piedzimst vins jau ir sapratigi domajosa butne, kas pats patstavigi spej pienemt lemumus un domat individuali.

Man tā jāsmejās! :-D:-D:-D

Nu, kur tādi kā Elmis rodas?! :-D
25.04.2016 00:46 |

Reitings 7408
Kad zidains piedzimst vins jau ir sapratigi domajosa butne, kas pats patstavigi spej pienemt lemumus un domat individuali.

Protams! Kā izlien no mātes, tā pats jau ar visu tiek galā!

Nē, Elmo. Pirmās dienas zīdaiņa organismā joprojām ir tas no mātes palikušais nikotīns - asinis bērnā ir no mātes un nikotīns tajās arī no mātes. Tikai - ja māte var aiziet uzsmēķēt, tad zīdainis to nevar, tāpēc viņam ir tāda pati reakcija, kāda ir pieaugušajam, kas nedabū uzsmēķēt - zīdainis ir nervozs, raudulīgs, var pat atteikties ēst, jo piens nav tas, ko organisms tajā brīdī visvairāk prasa. Tas viss var beigties ļoti bēdīgi.
25.04.2016 00:48 |

Reitings 1826
Alexxa- Manuprat sliktak par smekejosam grutniecem ir cilveki kas maca citiem (pie tam vel svesiem) ka dzivot. Es nesaku ka pipet grutniecem ir kaut kas apveicams un ta ir jadara visam. Nebut ne. Uzrakstiju tikai vienu zinamu gadijumu, a ne, vairakas meitenes isteniba zinu kuras budamas jaunas grutnieces regulari smekeja bet mazulis piedzima paldies dievam bez nekadam komplikacijam. Bet es uzskatu ka katrs dara ka velas un pats zina ka vinam ir labak. Tie kas maca citus dzivot, vel bez prasisanas un svesus, ir daudz sliktaki par visam pipejosam grutniecem utt.
25.04.2016 00:48 |

Reitings 915
gabijagabija nevaru apsolīt, ka piekrītu Tev. Var nākties smagi vilties, ja esi izlēmis kādu savu bērnu gribi redzēt. Tomēr bērns ir personība un nevari vienmēr stumdīt, kādā virzienā iegribās. Arī labiem vecākiem mēdz izaugt bērni huligāni un sliktiem vecākiem - paraugbērni.
25.04.2016 00:49 |

Reitings 335
Reģ: 05.01.2014
To es atbalstu un kad smēķēju, tad pa gabalu no pārējiem cilvēkiem vai speciāli tam atvēlētās vietās.

Uzskatu, ka bija arī jāpieņem likums aizliegt smēķēt pašām grūtniecēm, varbūt vismaz dažas soda dēļ to publiski nedarīs.
25.04.2016 00:50 |

Reitings 7408
Bet es uzskatu ka katrs dara ka velas un pats zina ka vinam ir labak.

Vai bērnam arī tā ir labāk? Vai bērnam kāds pajautāja, vai viņš gribēs pēc dzemdībām mocīties lomkās no nikotīna trūkuma? Vai aizdomājas, ka mazajam no tā, ka māte grūtniecības laikā pīpēja, var būt problēmas visu atlikušo dzīvi?
Pirmiņ Tu itkā saprati, ka mazais ir atkarīgs no mātes. Tas, kāds viņš piedzims un kāda būs viņa dzīve, arī ir atkarīgs no viņas.
Ja būtu mana teikšana, smēķējošas grūtnieces būtu administratīvi sodāmas un liekamas medicīnas iestādēs uzraudzībai.
25.04.2016 00:51 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Problēma ir ne tikai nikotīna atkarībā, bet tajā, ka mātes asinīs ir zemāks skābekļa daudzums, kas nozīmē, ka mazāk skābekļa tiek arī bērnam. Tas savukārt ietekmē bērna neiroloģisko un smadzeņu attīstību. Pirmajā trimestrī vēl tā, bet vēlāk... Es esmu strādājusi ar tādiem "veseliem pīpētāju bērniem". Jā, diagnozes viņiem nav, bet ir kognitīvās attīstības traucējumi un neiroloģiskas problēmas. Nu, nav forši!
25.04.2016 00:56 |

Reitings 1826
Alexxa- Bet tā ir TIKAI mates un vina berna darisana. Ne svesu cilveku. Ja mate ta grib risket ar sava berna veselibu, tad lai riske, kada citiem tur darisana? Riebjas tie kas iedomajas ka ir viszinji un zina labak tapec var citus macit ka dzivot. Man netrauce ne smekejosas grutnieces, ne smeketaji man blakus, pats palaikam uzsmekeju bet regulars smeketajs neesmu, cigaresu dumi/ ipasi netrauce, daudz labpratak ostu to neka smirdigu bomzi blakam. Bet NEVIENAM nav tiesibu otru macit ka dzivot. Turklat tada iespejamiba ir daudz mazaka neka to uzspus, jo es jau rakstiju ka pazistu vairakas meitenes kuras budamas loti jaunas dzemdeja mazulus un grutniecibas laika daudz smekeja-viss kartiba. Tur ir jalieto kaut kas smagaks par cigaretem lai ta notiktu ,vai jasmekle loti, oooti daudz.
25.04.2016 00:57 |

Reitings 915
Var jau izstrādāt visādus aizliegumus smēķēt blakus kādam vai smēķēt grūtniecēm, bet ir ĻOOTI naivi ticēt, ka tas ko mainīs. Ja cilvēks neuzskatīs par normu aizsmēķēt cigareti labi tālu no manis, tad mans aizrādījums neko dižu nedos, ja nu vienīgi pāris sabojātus garastāvokļus. Un grūtnieces, kuras gribēs smēķēt, to darīs neatkarīgi no likuma. Ja vien drīzumā netiks izstrādāts likums izvietot novērošanas kameras visos mājas stūros. Uzskatu, ka kārtējais ķeksīšzīmētājs ir panācis savu. :-)
25.04.2016 00:59 |

Reitings 960
gabijagabija nevaru apsolīt, ka piekrītu Tev. Var nākties smagi vilties, ja esi izlēmis kādu savu bērnu gribi redzēt. Tomēr bērns ir personība un nevari vienmēr stumdīt, kādā virzienā iegribās. Arī labiem vecākiem mēdz izaugt bērni huligāni un sliktiem vecākiem - paraugbērni.

Ar to es nebiju domāju, ka ja māti būs rakstniece, tad līdz ar to bērnam arī automātiski jākļūst par rakstnieku. Tas apgalvojums ir lielos vilcienos. Nu piemēram, es bērns būdams nekad neatļāvos pateikt kādu rupju vārdu, kur nu vēl vecāku virzienā, savukārt mans brālēns - regulāri nolamāja savu māti. Kāpēc? Gluži vienkārši mūsu ģimenē tā netika darīts, bet viņa vecāki rādīja piemēru un beigu beigās vecāks pat nevar pārmest par tādu rīcību. Arī nesen redzēju situāciju, kur bērns rupji izsakās un vecāki visu priekšā par to ķiķina, tātad tas dod bērnam signālu, ka tā var un pat ir labi darīt. Man arī vecāki vienmēr ir bijuši lielākie etaloni, tādēļ gribot negribot līdzinos viņiem. Protams, ka viss ir relatīvs. Cits bērns uzaugot alkoholiķu ģimenē savu mūžu alkoholu negribēs redzēt, bet cits ies vecāku pēdās. Atgādināšu, ka vecāki ieliek bērna pamatu. Bet to, kā viņi izvēlas to darīt, to jau es vairs nevaru kontrolēt.
25.04.2016 01:07 |

Reitings 960
Var jau izstrādāt visādus aizliegumus smēķēt blakus kādam vai smēķēt grūtniecēm, bet ir ĻOOTI naivi ticēt, ka tas ko mainīs.

Taisnība, šis ir ļoti grūti kontrolējams, ja cilvēkam pašam tas nav ieaudzināts, likums to neizdarīs!
25.04.2016 01:08 |

Reitings 7408
Bet tā ir TIKAI mates un vina berna darisana. Ne svesu cilveku. Ja mate ta grib risket ar sava berna veselibu, tad lai riske, kada citiem tur darisana?

Kā tas bērns mātei var pateikt, ka viņš negrib indēties?
Turklat tada iespejamiba ir daudz mazaka neka to uzspus, jo es jau rakstiju ka pazistu vairakas meitenes kuras budamas loti jaunas dzemdeja mazulus un grutniecibas laika daudz smekeja-viss kartiba.

Ko Tu par to zini? Tikai to, ka bērns nepiedzima kropls. Daudzas problēmas izlien daudz vēlāk. Smēķētāju bērniem bieži vien vēlāk ir problēmas ar mācībām - ir smadzeņu darbības problēmas, ko tikko dzimušam konstatēt nevar, viņiem astma un dažādas alerģijas ir biežāk, nekā tas ir nesmēķētāju bērniem. To visu zinātne jau sen ir pierādījusi. Tas, ka bērns piedzimst itkā vesels, nav rādītājs, ka problēmu nebūs vēlāk. Vai bērnam mātes vēderā ir kādas iespējas mātei pateikt, ka viņš negribēs pavadīt dzīvi ar inhalatoru kabatā vai līdz asarām nomocījies mācīties reizrēķinu? Nav.
25.04.2016 01:08 |

Reitings 335
Reģ: 05.01.2014
Par šo tēmu nav vērts cepties un pašiem sev bojāt garastāvokli. Bija un būs grūtnieces smēķētājas un smēķētāji, kuriem viss pie vienas vietas un tur neko neizmainīsi. Ja ir zems attīstības un kultūras līmenis, tad tāds arī paliks, nekāds likums tur neko nemainīs.
25.04.2016 01:10 |

Reitings 960
Par šo tēmu nav vērts cepties un pašiem sev bojāt garastāvokli. Bija un būs grūtnieces smēķētājas un smēķētāji, kuriem viss pie vienas vietas un tur neko neizmainīsi. Ja ir zems attīstības un kultūras līmenis, tad tāds arī paliks, nekāds likums tur neko nemainīs.

Taisnība! Bet tomēr, visiem būtu vienalga, ja cilvēks bojātu tikai savu veselību, taču par to lemt bērna vietā - negodīgi, taču diemžēl neizbēgami.
25.04.2016 01:14 |

Reitings 1826
Alexxa- Tu stipri parspile un esi laikam salasijusies/ saskatijusies tikai trakakos variantus, ka dazreiz medz notik. Medz visadi. Bet tapec nevienam nav tiesibas otram teikt ka vinam butu labak, vai vina bernam. Ta ir tikai un vienigi pasu grutniecu darisana. Ja grib ta risket- lai dara. Nekur nav garantets ka ari nepipetajam nepiedzims kropls mazulis, iespejamiba ir tiesi tikpat liela.
25.04.2016 01:16 |

Reitings 915
Gluži vienkārši mūsu ģimenē tā netika darīts, bet viņa vecāki rādīja piemēru un beigu beigās vecāks pat nevar pārmest par tādu rīcību.

Tas gan, ne velti bieži ir teiciens, ka bērns izaudzina vecākus. Protams, ne jau burtiski. Piemēram, tēvs mēģina iemācīt bērnu novākt aiz sevis traukus pēc ēšanas, bet pats to nedara. Vai neļauj bērnam lamāties, bet pats to dara automātiski radot bērnā neizpratni un vecāki zaudē savu autoritāti. Tāpēc ļoti jāstrādā ar sevi
25.04.2016 01:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!