ko tu pērc konkrētā veikalā?

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Tēma saistīsies par un ap virtuvi, ēdienu, produktiem.
Kas ir tas, ko tu pērc kādā konkrētā veikalā/vietā, kā nav (vai arī ir sliktākas kvalitātes vai citā cenā, nekā citur) citos veikalos? Varbūt kaut kas savā veidā unikāls? Piemēram, ejot uz Stockmann vai uz Centrāltirgu, kas ir tas, ko tu obligāti nopērc "saviem krājumiem"?

Man, piemēram, Rīgas Centrāltirgus vilina ar Uzbeku gardumu stendu, kur ir neaprakstāmi garšīgas rozīnes, žāvētās plūmes un aprikozes (pēc skata sakaltušas nesmukas, toties dabīgas un bez mākslīgām piedevām, nav mērcētas sīrupos).
Vēl tirgū pērku meža ķiplokus (lakšus), citur viņu nav.
Tad vēl iekšā vienā no paviljoniem ir beramo kafiju bode. Visvisādas kafiju šķirnes un veidi. Ir arī aromātiskās (zemeņu, ruma, vaniļas, utt.) Turpat uz vietas var samalt. Cenas ap 1,60-2,50 par 100 gr.
Stockmann - wakame jūraszāļu salāti, marinētās olīvas.
20.04.2016 14:11 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Parasti nešķiroju, pērku visu piemājas Rimi vai Prisma, bet mēdzu speciāli aizbraukt uz SKY pēc kūciņām, jogurtiem. Vispār šad tad iebraucu SKY vai Stockmann, kad gribās kaut ko, kas nav pieejams citos veikalos. Piemēram, laša steikus pērku tikai SKY, jo nepatīk ņemties ar zivīm, bet tur tie jau sagriezti, tikai jāpievieno garšvielas un jāiebāž krāsnī.
Vasarā mēdzu iebraukt nakts tirgū pēc augļiem, ogām, dārzeņiem, bet tas notiek reti, parasti visu to pašu rimčikā pērku.
20.04.2016 16:15 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
kampanella- Tur nu tu kludies, Eko veikalus parbauda daudz mazak ka centraltirgu, to parbauda loti biezi un visiem pardevejiem ir speciali dokumenti un atlaujas tirgot, savadak vinji nemaz tur nevaretu pardot, Ja pardod kaut ko no musu pasu LV, tur jabut OBLIGATI klat dokumentiem, kas parada no kurienes tiesi un no kada razotaja konkretais produkts. Savadak pardevejam var nakties maksat sodu. Eko veikasl ir TIKAI nosauks. Noperc hm kreklu pa 5 euro uzraksti uz vinja Dolce Gabbana. Bus tiesi tas pats saproti? Tur produktiem un galjai medz pievienot loti indigas lietas un neka isti dabiga tur nav, pat kaitigak ka maximas un rimisos ;-) bet ir tadi mulki ka tu kas uz to uzkeras akli :-D
20.04.2016 16:18 |

Reitings 1826
Martins Sirmais loti mil centraltirgu, tapat ka loti daudz citi, labu restoranu pavari ;-) https://www.youtube.com/watch?v=oFaTO3R8cO4
20.04.2016 16:18 |

Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
es neesmu ipashi izveliga, man pie majam ir rimi uz to ari eju un perku visu ko vajaga.
vienigi,ja paredzeta kada pasedesana, braucu uz stokmanu, jo tu laba izvele sieriem un mazajiem dzemiem. arii salatini gatavie. Rimi ari ir, bet nav tik liela izveele
20.04.2016 16:25 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Mūsdienās neko nevar zināt.
Ja iepērkas Centrāltirgū, tad ir jāzin savs zemnieks, jo pretējā gadījumā Centrāltirgus ir viens milzīgs lielveikals. Lielākajai daļai pārdevēju, tomāti vienādi, gurķi vienādi, kartupeļi, zivis un gaļas izstrādājumi arī vienādi un nezkapēc man šķiet, ka lielākā daļa produkcijas tiek iepirkta no kaut kādiem lielajiem ražotjiem. Vienalga vai Polijas, Lietuvas vai Latvijas. Un atšķirība produktos starp tirgu un lielvekalu ir niecīga. Tāpat arī cenas visiem ir vienādas.
Un vienam tirgotājam var piederēt kaut visas dārzeņu lavačkas, kas tad arī ir vēl viens no iemesliem kapēc tirgū ir viss tik līdzīgs. Kā arī mazais zemnieks nemaz nevar atļauties sev vietu centrāltirgū.
20.04.2016 17:23 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Tirgū pērku augļus, dārzeņus, ja gadās būt centrā, speciāli nebraucu, neredzu tam jēgu. Gaļu un zivis labprāt tur pirktu, bet baidos, jo, cik nu nācies no uzticamiem avotiem dzirdēt, pat pie viena un tā paša saimnieka šodien var būt LV āboli, bet rīt, cenu zīmi un uzrakstu nemainot, jau poļu. Un nav jau tie poļu āboli indīgi, bet ciest nevaru, ka mani kāds māna/krāpj. Ar gaļu jau tāpat. Ak, pat ar eļļām, ko mūsu vietējie zemnieki spiež un pārdod, ir visādi brīnumi gadījušies.
Iepērkos pārsvarā Maximā, jo šim veikalam ir internetveikals, kur varu cītīgi lasīt sastāvu, kā arī atlasīt grozā to, ko jau esmu izvēlējusies. Tie produkti, ko izvēlos, mani apmierina.
Bezglutēna miltus, pastu, maizes u.c. maisījumus, cepumus, brokastu pārslas pērku tikai pirkumins.lv veikalā.
20.04.2016 17:38 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Esmu šajā ziņā caca (precīzāk, ir cacīgi ģimenes locekļi).

Manu mīļāko maizi Rimi netirgo.

Mani iecienītie buljona kubiņi (eko šmeko) ir tikai Prizmā, tāpat kā vienīgie milti, ko lietoju, iecienītais kokosa krēms, divi iecienītie jogurti un sojas piens bez pievienota cukura par īpaši demokrātiskām cenām.

Uz Sky gadās braukt, lai iepirktu šo to no dzērieniem.

Diemžēl, bieži sanāk vienā dienā braukt uz 2-3 veikaliem, lai nopirktu visu, ko vajag :( Tas kaitina. Sanāk pamatīga laika tērēšana. Bet tā, vairumu lietu pērku tuvākajā Rimi.
20.04.2016 17:54 |

Reitings 7596
Neesmu izvēlīga, pārsvarā jau jebkurā veikalā ir nopērkami mani iecienītie produkti...Vienalga vai tas ir Rimi,Maxima, Stokmann vai jebkurš cits....Vienīgi Stokmanā ir mans iecienītais riekstu maisījums, kurš citur nav manīts un tad kad sakārojas, uz turieni dodos :)
Tirgū patīk ka ir visāda veida sieri ko veikalos pat neatrast, ja slinkums nebija doties, tad speciāli aizgāju.
20.04.2016 18:01 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
manā piemājas maximā ir viss ko vajaga, it kā. Bet patīk stokmanā, jo tur ir daudz plašāka izvēle, piemēram, melnie rīsi, visādas garšvielas, sieri, visādi sulu un jogurtu veidi, dīgsti, maizes
20.04.2016 18:02 |

Reitings 7596
ā atcerējos, Biotēka un Raw Garden ir tas, kurā iegriezos speciāli, jo tur esošie produkti nebija manīti veikalos!
20.04.2016 18:03 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nekas tāds konkrēts nenāk prātā, bet Rimi ir dievīgi baklažānu salāti (l)
20.04.2016 18:12 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Atkal dažs labs te troļļo :D

Vispār diezgan interesanti, Tu pats sludini to, ka katram ir savs viedoklis un katrs dzīvo tā, kā vēlas, bet pie pirmās izdevības apzīmogo cilvēku par cacu, pelēko peli un ko tik vien nē, ja cilvēks nedzīvo saskaņā ar Taviem standartiem. Vispār diezgan apgrūtinoši neaptēstītam cilvēkam ko skaidrot, tāpēc, meitenes, netērējiet laiku un enerģiju :) Skaudīgi, žultaini cilvēki vienmēr bija un būs :)

Kampanella, Tu esi foršā un to zini ;)
20.04.2016 18:17 |

Reitings 17280
Trakākā skraidīšana sanāk tiem, kam ir ģimenes locekļi, kam ir kādas alerģijas pret pārtiku, glutēna nepanesība, diabēts, laktozes nepanesība, kaut kas tāds. Tad variantu vienkārši nav - skriesi uz Prizmu pēc bezlaktozes piena produktiem (laba izvēle, starp citu), uz Sky pēc produktiem bez cukura, uz Rimi pēc bezglutēna produktiem (Supernetto ir laba miltu izvēle - griķu milti, rīsu milti, utt, Poļu, un ļoti lēti).

Tā ka, nu ne vienmēr caciskums veikalu izvēlē ir saistīts ar kaut kādu izlutinātību (lai gan ta arī bieži spēlē savu lomu). Nevienam ar to pāri netiek nodarīts, tātad, nekaitīgs niķis :)
20.04.2016 18:23 |

Reitings 1826
meksihanka- varēja jau gaidit ka tu ka vienmer ierakstisi kartejo skaudigo un zultaino komentaru bez pamatojuma :-D Man vienkarsi ir interesanti noskaidrot ja cilveks ir tik izveligs,kadel tas ta ari. Kada tev tur dala zakjiit? :-)

57days- Nu ja. Alergijas un veselibas problemas ir pavisam kas cits ;-)
20.04.2016 18:39 |

Reitings 17280
ja cilveks ir tik izveligs,kadel tas ta ari

Ir cilvēki, kas garšas izjūt vairāk, nekā citi. Man Rimi, Sky un Maximas salāti garšo plus mīnus vienādi, kafijas vispār neatšķiru, lētākā vai kruto brendu kafija. Bet ir, kas ļoti, ļoti izjūt to atšķirību. Ja ir atšķirība, un ir gan laiks skraidī pa 10 veikaliem, gan nauda tos ekskluzīvos produktus atļauties - tak lai jau! Vai tad tev žēl?
20.04.2016 18:46 |

Reitings 1826
57days-Nav protams. Lai jau, bet tapec jau forums ir domats-lai diskutetu vai ne?:-)
20.04.2016 18:56 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Gatavos salātus, avokado un ciabattu tikai Stockmann, olas tirgū no vienas konkrētas saimnieces, nēģus, ikrus un kūpinātas zivis arī tikai tirgū no konkrētas saimnieces, cīsiņus un malto gaļu Hartvikā, eļļas (izņemot cepšanai) un etiķus Vom Fass. Pārējo laikam var dabūt daudzos veikalos.
20.04.2016 19:01 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Rimi ir laba cena mocarellas sieram, ja ņem to četrpaku. maizi ēdu pašcepto, ko iegādājos no pašas cepējas. Zirgu salas zivis. pārējo skatos uz vietas veikalā, kam akcija, to ņemu. ļoti garšo beramās tējas, ko iegādājos t/n Kurzeme. alkoholu veikalos bez uzcenojuma.
20.04.2016 19:13 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Steikiem gaļu tikai Stockmann vai Sky&More, jo parastos pārtikas veikalos nav.

Ikrus labāk tirgū.

Bekonu Prismā :D
20.04.2016 19:29 |

Reitings 1826
nu un tiešām jēga skraidīties ta pa 10 veikaliem? Diez vai ta garsas kvalitate ir tik krasi atskiriga (t) Es vel varu saprast ja tie veikali sanak pa celam vai viena ir vairaki iecieniti produkti bet braukt uz veikalu kas galigi nav pa celam delj 1 produkta liekas kaut ka stulbi :-/
20.04.2016 19:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits