Vīrietis kritizē ēdienu

Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Ir bijušas vairākas reizes, kad vīrietis ir izteicis piezīmes par manis gatavoto ēdienu. Ne jau kaut kā tur rupji vai pārmetoši. Bet nu tur, piemēram, paprasa, kas tā par garšvielu un ka šo labāk neizmantot, ka dīvaina garša. Vai ka trūkst pipari. Vai šis īsti neiet pie sirds, paēst var, bet labāk lai turpmāk to negatavoju. Lai arī viņš cenšas tā saudzīgi, man tāpat ir sāpīgi to dzirdēt :(

Vai vīrieši mēdz kritizēt jūsu gatavoto ēdienu? Un kā jūs to uztverat?

Un ko man darīt manā situācijā?
20.04.2016 09:15 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Nekritize, tikai mums ir dazadi viedokli par sals daudzumu. Es lietoju maz sali, bet vinam gimene gatavotais man skiet parsalits, tapec...es gatavoju, bet vins pieber sava porcija, ja nu prasas. Kops izmantoju svaigi maltus piparus vinam prasas aizvien mazak.
20.04.2016 11:58 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
KristīnA!, es tevi arī saprotu!:-D

Es gatavojot vienmēr ostu ēdienu, tā es saprotu, kas trūkst, kas nē, zinu kas patīk maniem vīriešiem, reizēm lielākais kritizētājs ir bērns, tad nu ļoti jācenšas.

bet arī es esmu šāvusi galīgi garām ar saviem kulinārijas fantāzijas lidojumiem

Tieši tāpat :-D bet galvenais ir saprast, kas nav bijis pareizi un nākamajā reizē mēģināt vēlreiz :-)
20.04.2016 12:01 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Zupas man aiziet kaut kur stundas laikaa max..parasti viss atri uzvaras;) Nezinu ko tur 3 stundas darit..pat rosolam sastavdalu griesana neaiznjem tik daudz laika
20.04.2016 12:15 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
MADasaHATTER, daudz slēpjas arī pašā receptē. Ir ēdiens, kurš prasa 3h.. neatkarīgi no tā, cik veikli tiek kapāti sīpoli.. :)
20.04.2016 12:17 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Zupas man aiziet kaut kur stundas laikaa max..parasti viss atri uzvarasNezinu ko tur 3 stundas darit..

Tu zupai buljonu pati taisi vai arī vienkārši piemet buljona kubiņus klāt?
20.04.2016 12:17 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Protams, būtiski ir, kā tas tiek pateikts, tomēr, kaut kā neizskatās, ka tas varētu būt jāuztver aizskaroši.

Man, piemēram, arī ir lietas, kuras negaršo (tādu nav daudz, tomēr ir) un, ja mana otrā puse ēdienam pievienotu, piemēram, kinzu - nu, nevarētu es to ēdienu pat tuvumā mutei dabūt, līdz ar to arī uzskatītu par nepieciešamu pateikt, lai nākamreiz gatavojot šo garšvielu nelieto.

Mūsu ģimenē gatavoju es un ar laiku esmu izpētījusi un sapratusi, kas vīram garšo un kuras ir tās lietas, kuras viņš apēdīs "gariem zobiem" (līdz ar to par šādu ēdienreizi negaidu nekādus atzinības vārdus), kā arī lietas, kuras viņš vienkārši neēd un visdrīzāk nekad neēdīs.

Protams, vari ar draugu uztaisīt tematisko sarunu vakaru un sākt konspektēt, kuri ir viņa neiecienītie produkti, kuras garšvielas viņam nepatīk u.t.t., lai izvairītos no kritikas vēlāk, tomēr es neko sliktu nesaskatu arī šajā gadījumā - viņam ir iespēja izmēģināt un konkrēti pateikt, garšo vai nē (mazums, līdz šim bijuši aizspriedumi un nemaz konkrēto "man negaršo" lietu nav ēdis, vai arī nav ēdis šādi pagatavotu).
20.04.2016 12:24 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
rosols un zupa nebūt nav laikietilpīgi virtuves šedevri :-D:-D:-D
20.04.2016 12:24 |

Reitings 951
Katrā ziņā, manuprāt, labāk, ja viņš pasaka pirmajā reizē, ka viņam kaut kas ne visai garšo, nevis es tik gatavoju, bet viņš ar mokām to ēdienu apēd un nejūt no tā nekādu baudījumu (vai sliktākajā gadījumā, vispār paliek neēdis, jo es principa pēc esmu izdomājusi vakarā pagatavot siļķi, kuru viņš vienkārši nevar ieēst). Jo - jā, ja es gatavoju, man ir svarīgi, lai ēdiens garšo, bet, ja cilvēkam mans gatavotais jāapēd ar mokām (tikai, lai būtu paēdis), tas mani vienkārši neiepriecina.
20.04.2016 12:28 |

Reitings 16391
Atkarīgs no zupas :)
20.04.2016 12:28 |

Reitings 951
Un atkarīgs no tā, cik smalki grib sagriezt rasolu :D Es nesen tā iespringu, ka ar visu nepieciešamo sastāvdaļu vārīšanu + smalko griešanu noņēmos 2 stundas un biju sagurusi tā, it kā nez kādu kulinārijas šedevru taisītu :D
20.04.2016 12:30 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Ēst negatavoju, līdz ar to nav problēmu un kritikas :-D
Man jau liekas, ka Tu pārāk saasināti to kritiku uztver, diez vai viņš katru dienu kritizē cik viss slikti, varbūt tiešām vienkārši ir ēdieni, kas viņam negaršo, labāk lai to laicīgi pasaka. Bet, ja liekas, ka kritizē un nepatīk gatavot, tad vienkārši negatavo.
20.04.2016 12:40 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Zupas man aiziet kaut kur stundas laikaa max..parasti viss atri uzvarasNezinu ko tur 3 stundas darit..pat rosolam sastavdalu griesana neaiznjem tik daudz laika

Tas nenozīmē, ka visas tās 3 stundas stāv pie plīts. Lai pagatavotu labu buljonu ir jāvāra diezgan ilgi uz mazas uguns. Un tad tajā buljonā var taisīt tādu zupu, kādu gribās.
20.04.2016 12:50 |

Reitings 237
Reģ: 19.05.2014
lielākoties gatavoju es, bet nu ja draugs ir mājās, tad arī bieži vien kaut ko palīdz un gatavo arī viens pats, kas viņam arī ļoti labi padodas. mani īpaši neuztrauc, ja viņš pasaka, ka kāds no ēdieniem negaršo vai kaut ko labāk nelikt vairāk klāt, jo saprotu, ka ne visiem viss garšo. tieši vismaz turpmāk zinu, kā uzlabot šo ēdienu. ir bijis arī tā, ka pašai negaršo īsti tas, ko esmu uztaisījusi, lai gan lielākoties tas gadās tad, kad draugs nav mājās, jo tad arī vairāk atļaujos eksperimentēt, īpaši gadījumos, kad mājās īsti nekā nav, bet uz veikalu iet slinkums. :D bieži arī palūdzu viņam pagaršot kādu mērci, lai pasaka vai pats pieliek klāt vēl kādu garšvielu, ja pati nevaru īsti saprast, kas tur vēl trūkst.

bet nu protams visvairāk patīk, kad viņš uzslavē, ka nu ļoti garšīgi ir bijis un vēl kādam citam pēc tam pasaka, cik garšīgu kaut ko esmu uztaisījusi. (l)
20.04.2016 13:36 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Mans vīrietis ēd principā visu, tāpēc arī nekad neesmu dzirdējusi pārmetumus, tieši otrādi - vienmēr slavē, pat ja kaut kas nav izdevies. Nu dažreiz, kad es jau pati redzu, ka tiešām kaut kas galīgi ne tā sanācis, tad pasaka, bet vienalga tik saudzīgi un bez jebkāda pārmetuma un vienmēr visu apēd pat ja nav ēdams. :D Saprotu, ka man ļoti paveicies, jo, ja man kaut ko pārmestu, pie tam regulāri, es visticamāk par spīti vispār vairs negatavotu.
20.04.2016 13:41 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Jā, uzslavas ir patīkamas. Aizejot pie vecākiem slavē, ka manas plānās pankūkas vai cepto lasi neviens nevarot pārspēt. Bet vispār esmu tāda vienkāršāka ēdāja. Viņš ierēc par mani, ka labprāt ēdu pelmeņus vai kartupeļus ar biezpienu un siļķi. :-D Vairāk viņa dēļ gatavoju kaut ko, kur vairāk laika un mīlestības jāiegulda.:-D
20.04.2016 13:45 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Nu 3 stundas ir jāgatavo liellopa sautējumi, jāvāra buljoni, klasiskā bolonas mērce, u.c. Ir droši ēdieni, kas tik ilgi jāgatavo.:-)
20.04.2016 13:55 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mans vīrietis ēd principā visu, tāpēc arī nekad neesmu dzirdējusi pārmetumus, tieši otrādi - vienmēr slavē, pat ja kaut kas nav izdevies. Nu dažreiz, kad es jau pati redzu, ka tiešām kaut kas galīgi ne tā sanācis, tad pasaka, bet vienalga tik saudzīgi un bez jebkāda pārmetuma un vienmēr visu apēd pat ja nav ēdams. Saprotu, ka man ļoti paveicies, jo, ja man kaut ko pārmestu, pie tam regulāri, es visticamāk par spīti vispār vairs negatavotu.

Man tas pats. Dažām meitenēm vienkārši paveicas :-D
20.04.2016 14:01 |

Reitings 915
Bet runa jau ir par to cik ilgi stāv pie plīts. Es, piemēram, gatavojot liellopa ēdienus vai vārot buljonu nedejoju ugačaka, lai ātrāk pagatavojas. :-D
20.04.2016 14:01 |

Reitings 16391
Es, piemēram, gatavojot liellopa ēdienus vai vārot buljonu nedejoju ugačaka, lai ātrāk pagatavojas.
:D skats varētu būt grandiozs ar to deju :D

Kamēr tās stundas sautējas, parasti nokopju virtuvē jau to, ko esmu paguvusi sacūkot, paralēli izcepu maizi, uzgriežu salātus, sagatavoju pārējās piedevas, klāju galdu.. Tā arī tās 3 h paiet mierīgā rosībā.

Patīk fonā likt kādu seriālu vai ausij tīkamu mūziku :)
20.04.2016 14:06 |

Reitings 915
Nu varu atzīties, ka gatavojot un klausoties mūziku gan neuzvedos īpaši adekvāti. :-D Bet kamēr viss sautējas, uzkopju māju, sakārtojos lai būtu skaista līdz ar mīļotā ierašanos. (l)
20.04.2016 14:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits