Jaunieshu bezmeerkiigums

Reitings 28
Reģ: 23.01.2016
http://m.tvnet.lv/article/605057
Vai juus paziistat kaadu taadu? Man skiet, ka sho statistiku veido Cosmo viiriesi Elmo, erdijs un Stanks (l)(l):-D:-D
19.04.2016 12:41 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Situācijas ir ļoti dažādas, arī tādas, kā raksta Bella. Piemēram, manos laukos ir cilvēki, kuri dzīvo bez darba, jo reāli viņiem nav pat mašīnas un nav pat tādu līdzekļu, lai izbraukātu uz darbu uz tuvējo pilsētu (2 eur dienā), un pat nav no kā aizņemties, jo visi kaimiņi tādi paši nabagi vien ir.
Bet man ir jautājums, ar ko labāki ir daļa no tiem, kas minētajā vecumā, nu teiksim līdz 25, studē, bet nestrādā? OK, var studēt medicīnu, kur darbam nav laika, bet nesen sanāca iepazīties ar jaunieti: 22 gadi, pēc vidusskolas beigšanas nekur nav ne mācījies, ne strādājis, dzīvojis uz krāga mammai Rīgā, mamma pat sagādājusi kaut kādu ļoti lētu auto un iedod naudu degvielai. Jaunietim pat draudzene ir, tai vismaz kaut kāds simbolisks darbs ir, kopā dzer aliņus uz akciju no Superneto un dīkdieņo. 22 gados izdomāja, ka ies studēt filozofiju LU dienas nodaļā (budžetā). Strādāt neko un nekur negrib. Lekcijas ir 3x nedēļā, un ne jau pilnu dienu. Viņš ietilpst studējošo statistikā. Jautājums: kāda jēga?? Šādas studijas var mierīgi apvienot ar vismaz pusslodzes darbu, bet jaunietim tas nav aktuāli! Viņš pat varētu strādāt sakarīgu darbu kā kurjers vai taksists, jo ir AV apliecība, bet negrib.
19.04.2016 23:27 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
es neuzskatu, ka bakalaura un maģistra grādi ir tik nozīmīgi , ir lietas ko var iemācīties bez tiem maģistriem. Valodas apgūt, ,kādus kursus iziet, grāmatas lasīt

Aha, lasi Greja 50 nokrāsas un esi tikpat kruts, kā doktora grāda ieguvējs :)

Ja nopietni, tad - jā, teorētiski patiešām VAR pašmācībā apgūt daudzas lietas, ko citi studē bakalauros un maģistros. Zinu tādu gadījumu - veselu vienu! Ir jomas, kur tiešām praksē, darbā var apgūt lietas un iet karjera uz priekšu (arī zinu gadījumus). Un jā, tā arī ir, ka daudz kas no bakalauros/maģistros apgūta ir diezgan formāls un praksē ne īpaši noderīgs. Bet vai tas nozīmē, ka vairums jauniešu vakaros brīvaja laikā mājās apgūst zinības, nevis skatās Walking Dead?

Kursi maksā naudu. LU mēnesī izmaksā ap 200 eiro (var dabūt studiju kredītu), jebkuri citi kursi - šūšana, valodas, gramatvedība... izmaksā kā minimums ap 70 eiro mēnesī par katru. Labi IT kursi ar visiem sertifikātiem - ap tiem pašiem 200 eiro mēnesī (webskola.lv). Nekādus valsts garantētus kredītus nesniedz.
20.04.2016 09:14 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Imho, jaunietis tiešām ir līdz 29 ieskaitot, jo, kas tad vēl, večuks? Jaunība jau nebeidzas 24-25 dzimšanas dienā, tāpat kā ne visiem izdodas sakārtot dzīvi un izstudēt līdz tam laikam.
Zinu cilvēkus, kuri tikai ap 25 vispār sāka nopietni domāt par studijām un jēdzīgu darbu, lielākajai daļai arī izdevās gan augstāko iegūt, gan karjeru uzsākt, neko daudz nav nokavējuši.
Ģimenes veidošanas jautājumā vecumam mūsdienās vispār nav nekādas nozīmes, nav jau vairs padomija, kad normāli bija jau 18 gados bērnus saražot. Ir tikai apsveicami, ka līdz 30 ar to nesteidzas, varbūt sanāks stabilāka laulība un bērnam saprātīgāki vecāki.
20.04.2016 09:30 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Jocīgi. Mana atkal liekas, ka tieši cilvēki ar augstāko izglītību veido šo te bezdarbu.
Es nesaku, ka izglītība ir slikta. Vajag augstāko izglītību.
Man ir vēl piemēri, bet nesaprotu kāpēc ar augstāko izglītību šādas problēmas.
Piemēram, viena mana draudzene izmācījās par ekonomisti un aizbrauca strādāt uz Angliju par apkopēju.
Otra, mana draudzene izmācījās par ķīmiķi, bet darbu nevar atrast.
21.04.2016 16:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits