Braukšanas apmācības karte

10 gadi
Reitings 238
Reģ: 27.06.2014
Sveikas tās, kas apmeklē autoskolu braukšanas nodarbības un tās, kuram tā jau ir pagātne.
Pie instruktora esmu nobraukusi jau gandrīz 30 braukšanas, bet tās nav ierakstītas braukšanas kartē. Instruktors saka, ka to ierakstīs, kad apmācība būs pabeigta.
Kāda ir bijusi jūsu pieredze, vai pēc katras nodarbības liekat to ierakstīt vai vispār atstājat apmācības karti pie instruktora?
Ir tā, ka pēc mēneša būs pagājis gads kopš teorijas nokārtošanas un jautāju, vai tikšu palaista uz eksāmenu, saka, ka iespējams, bet tad esot ļoti jāsaņemās.
Ļoti negribetos kārtot vēlreiz teoriju, tādēļ nezinu, ko lai dara.
Vai ir pietiekami ar tām obligātajām braukšanām, kas tiek ierakstītas un var iztikt bez paraksta par to, ka apmācība pabeigta, lai pieteiktos uz CSDD ?
14.04.2016 11:32 |

Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Visiem ir labi zināms, ka braukšanas instuktori ieraksta tavā kartē tikai obligātās 15 apmācības nodarbības, viss pārējais, pat ja brauc 50 vai 100 reizes, nekur netiek reģistrēts, nauda tiek iebāzta kabatā un nekādi nodokļi no tas netiek maksāti. Tā ir standarta prakse nozarē. :-(

Ja tu brauc jau no janvāra par 2x nedēļā, pa dubultnodarbībai katru reizi, tavs instruktors vnk rupji tevi ***** un uzvārās uz tava rēķina. Es ietu uz atklātu konfrontāciju nākamreiz, pieprasītu, ka braukšanas karte tiek aizpildīta un parakstīta, ja instrukors liedzas, piedraudētu ar sūdzībam augstskolas vadībai, pēc tam internetā, Bez tabu un kur vēl nē. 15 nodarbības tev ir bijušas, kartē tās jāieraksta, kolīdz tās tur ir, tu vari cilpot ar tām uz CSDD un likt braukšanas eksāmenu. Tam nav nekādas saistības ar tavām patiesajām spējām vadīt auto, vnk instruktors krāpjas ar nodokļiem. Varbūt tev tiešām iet grūti, varbūt spējas vēl nav tik labas, lai nokārtotu eksāmenu, bet jebkurā gadijumā instruktors uzvārās uz tava rēķina. Ir atradis slaucamo gotinu no bagātajām ārzemēm. :-D Un tam jau jābut izcili sūdīgam instruktoram, lai tik ilga laikā neiemācītu cilvēkam braukt. Tā dēļ vien būtu jāmeklē cits instruktos, kas māk iemācīt. :-)

khm darīja pilnīgi pareizi, paturot braukšanas apmācības karti un pieprasot ka katra nodarbība tiek tajā ierakstīta. Visiem, kas kārto tiesības būtu jādara tas pats. Tikai ta mēs varam izbeigt to drausmīgo nesakārtotību, krāpšanos un ēnu ekonomiku autoapmācības nozarē. :-(

Diemžēl sākot savu apmācību nezināju neko par to, kā lietas notiek, un tad jau pēc tik daudzām nodarbības reizēm bija bail lekties, lai tik instruktors parakstītu karti un es tiktu uz eksāmenu, jo man bija tieši tā pati situācija kas tev - dzīve ārzemēs, uzturēšanās LV tikai, lai nokārtotu tiesības , utml. Lai izdodas, droši sūti PM, jo man tās pašas mieles palikušas pēc visa murgainā autoapmācības procesa.
14.04.2016 13:07 |

Reitings 285
atvainojos, khkh :-)
14.04.2016 13:07 |

10 gadi
Reitings 238
Paldies Tev Martha par izsmeļošu atbdildi un detalizētu Tavas situācijas aprakstu.
Esmu ārkārtīgi sašutusi un sevī vīlusiies par nonākšanu līdz šādai situācijai, iespējams biju parlieku naiva vai nepamatoti uzticējos, tagad nākošā nodarbība ir paredzēta pirmdien, un tad noteikti centīšos panākt savu, jo pēc pēdējo divu nodarbību atteiktajiem aicinājumiem ierakstīt braukšanas jūtos bezspēcīga.
Protams vērā jāņem arī fakts, ka nereti pēc kārtējās braukšanas emocionalitātes, spriedzes un stresa esi vieglāk manipulējama un paļaujies un notici kritikai, kas pat var nebūt konstruktīva.
Tagad tik tiešām nožēloju, ka izvēlējos tiesības kārtot šeit, domājot, ka tas aizņems prasīs mazāl laika un līdzekļu.
14.04.2016 13:16 |

10 gadi
Reitings 238
Noskaidroju, ka gadījumā, ja instruktors atsakās ierakstīt braukšanas, tad ir iespējams karti aizvest uz autoskolu, kurā viņi liek instruktoram tās ierakstīt. :-)
14.04.2016 13:27 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
man gan liekās, ka tās 14 ir obligātās, bet iespējams, ka ar tām nepietiek, nav tā, ka laiž tad, ja izbrauktas 14. laiž, tad, kad liekās, ka kursants ir spējīgs autobraucējs. man laikam arī bija vairāk par 14, jo es biju sastresojusies un tāpēc pieļāvu kļūdas, bet eksāmenu nokārtoju ar pirmo un kļūdu nekādu nebija, man pat vēl pateica, ka vairāk jāuzspiež gāze.
14.04.2016 13:29 |

10 gadi
Reitings 238
Biju domājusi, ka tiek ierakstītas braukšnas, nevis tiek parakstīta karte, ka esi pabeigusi apmācību, tādejādi vari tikai doties uz izmēģinājuma eksāmenu un ja nu kas..tad mainīt instruktoru
14.04.2016 13:47 |

Reitings 285
ļoti iespējams, ka ir 14 obligātas nodarbības un es te vienu esmu piešāvusi klāt papildus! :D Jebkurā gadījumā praktiski visi, kas kārto tiesības ņem krietni vairāk nodarbības nekā obligāti noteiktās, un tās nekur netiek reģistrētas. Tāpat ieraksti par braukšanu tumsā un dažādos laika apstākļos bieži vien ir pilnīgi no pirksta izzīsti.

Tā kā kartiņas parakstīšana un palaišana uz eksāmenu paliek katra instuktora subjektīvās izpratnes ziņā, tad tur eksistē skaidrs interešu konflikts. Kurš gan ir ieinteresēts brīvprātīgi atteikties no slaucamās govs? Ir godprātīgi instruktori, kas izdara savu darbu kārtīgi, bet ir daudzi kuru sistēma sākumā vēl ir speciāli salauzt cilvēku, iebaidīt, radīt psiholoģisko bloku un kārtīgi iedauzīt galvā pārliecību "tu nejēdz braukt", lai apmācības process būtu tik garš un sarežģīts cik vien iepējams.

Noteikti ej uz izmēģinājuma eksāmenu - tas vismaz ir objektīvs tavu spēju novertējums! Manam instruktoram bija sistēma sūtīt savus skolēnus kārtot izmēģinājumu 2 reizes, lai izdzītu visus tarakānus no galvas, man gan liekas tas bija tāpēc, lai visu vēl vairak stieptu garumā, pie tam es noliku eksāmenu ar 2. reizi (pirmajā pārpratu komandu un izdariju tieši pretējo), tā kā izvizinājos CSDD eksāmenu mašīnās veselas 4 reizes, un varu teikt to vislabāko par eksaminātoriem (forša, cilvecīga attieksme) un eksāmenu mašīnām. 2x likt izmēģinājumu nav jēgas, bet vienreiz gan noteikti!

Nezinu, kur tu kārto, bet dari cik ātri vien vari, īpaši, ja atrodies Rīgā, jo tūlīt sāksies karstais eksāmenu kārtošanas laiks, kad gan uz izmēģinājuma, gan īsto eksāmu var nākties gaidīt rindā pat ilgāk nekā 2 nedēļas.
14.04.2016 14:23 |

Reitings 1806
Reģ: 18.08.2013
Un par to naudas slaukšanu, atceros ka man instruktors katru reizi izrakstīja kvīti, un man arī bija vairāk kā obligātās, tā ka teikt ka visi bāž kabatā to naudu, tā nu gan nav..vieniīgi mans instruktors bija piesaistīts vairākām auto skolām un laikam skaitījās pašnodarbinātais.
14.04.2016 14:45 |

10 gadi
Reitings 238
Paldies Martha par emocionālo atbalstu šajā situācijā.
Aiznesu kartiņu uz autosklolu un viņi liks instruktoram tajā ierakstīt braukšanas un tad jau tuvākajās dienās pieteikšos uz izmēģinājuma eksāmenu.
Eksāmenu kārtošu Rīgā, mācos autoskolā Credo.
14.04.2016 15:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits