Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kritika no tuvākajiem

Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Sveiki! Kā jums ir ar kritikas saņemšanu un uztveršanu? Man šķiet, ka varu paciest konstruktīvu kritiku, ja saprotu, ka ir pelnīta:-) Nav man problēmas atdzīt savas kļūdas, ja izprotu tās pati. Taču pēc tam, kad viss ir izrunāts un saprasts, es vairs atpakaļ pie tā atgriezties negribu:-/
Nav neviens perfekts un pasaule ir nežēlīga:'-(
Ar svešiem cilvēkiem man ir kaut kā vieglāk.... Vai nu tādi ar zemāku IQ, kas grib apvainot, apvainošanas pēc:-D Tādu viedoklis vispār neinteresē.... Bet ja tā nopietni un cilvēcīgi aizrāda, tad jau vēl ir ok.....
Bet ar tuvajiem ir pavisam cits stāsts.... Tie zin manas vājās vietas.... Tie mani pazīst un var tā pateikt, ka asaras paliek grūti novaldīt:'-( Un galvenais, ka zina, ka man sāp.... bet neinteresē tas nemaz... Ceļ un ceļ augšā tās manas kļūdas, par kurām es tā gribētu aizmirst un dzīvot tālāk:-).... Bet nē... ir jāpaceļ uz augšu un man jāatgādina.... acīs vēl kārtējo reizi jāiebāž, cik stulba es kādreiz biju:-/ Man tas tikai dusmas izraisa, nu ko var ņemties par vienu un to pašu nez cik reizes?
Un vēl.... Vai kādam kādreiz ir palīdzējis, tas ka pasaka: "Tādam kā tev dzīvē būs grūti, ļoti grūti.... ko tu vispār dzīvē tāda kā tagad darīsi?'' Reāli noliek un paziņo, ka nekas no tevis kā cilvēka nav, neko tu nevarot izdarīt:-(
''Var būt kādreiz dzīvē atradīs ''kārtīgu'' otro pusīti, kas varēs ''parunāt'' un viss vēl būs ok...'' Nu paldies māmiņ(e) It kā vienīgā dzīves jēga būtu atrast vīrieti(e)
Man laikam atkal pasūdzēties gribējās:-( Ai,... brīžiem tik smagi paliek, ka ir kaut kur jāizstāsta(l) |Tā kā nav tādu tuvu draugu, kas būtu ar mieru klausīties un spētu arī reāli uztvert (ģimene vispār atkrīt, jo uz neko citu kā ''tu esi pārāk jūtīga'' un ''beidz ar tiem saviem psiholoģiskajiem murgiem bāzties virsū'' nav vērts cerēt) paliek internets:-)
13.04.2016 18:49 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
vienīgā dzīves jēga būtu atrast vīrieti

:) Nu bet kas tad cits? Pārfrāzējot vecu dziesmu, sieviete bez vīrieša - maziņa un melna.

Pēdējā laikā esmu sākusi sliktāk uztvert kritiku. Konstruktīva - tas ir viens, bet ja mani regulāri kritizē par lietām, ko es nevaru un/vai negribu mainīt, un tā saruna ir tik paredzama, ka vemt gribas...

Nebēdā, atradīsi vīrieti, varēsi klausīties, kā tevi kritize viņš ;)

(ja nopietni, nemācēšu neko ieteikt)
13.04.2016 18:55 |

Reitings 340
Atmiņa man uz tiem māmiņas vārdiem arī ir laba.... ''indīga čūska'', ''čūskulēns'', ''neliete'', ''pretekle'', ''izdzimums.''
Un no otras puses māmiņa ir galīgi slima... Lauku mājās, kur nekādus darbus vairs padarīt nevar... viņai ir vajadzīga mana palīdzība.... Un man ir jābūt labiņai un mīļai meitiņai, kas tā ''mīl'' savu māmiņu, kas viņu nav ''grāvmalē nekad nometusi'' un ''nekad nav bijusi piedzērusies'', 'un ''ir atdevusi bērniem pēdējo.''
Nekad viņai apvainojumi ''nenāk no sirds'' Un saka viņa, ka mīl mani.... Un pārmet, ka man nav nekādu jūtu pret viņu... Viņa taču ir MĀTE.... un ''lai kāda, man esot viņa jāmīl, jo viņa ir tikai viena tāda.''
Kas vispār ir tā mīlestība? Neticu es tādai:-| Tīrs aprēķins kā man tā viņai.... Apnicis jau, ka mani kāds uztur(12.kl eju) .... un jūtos tā kā parādā būtu.... gan vecākiem, gan brālim un māsai, kas kaut ko ir materiāli palīdzējuši man.... kā es tāda, kaut ko vispār esmu pelnījusi:-(
Drīz tas mainīsies un varēšu visu pati, pati, lai ir beidzot miers(l)
13.04.2016 19:14 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tev vismaz ir gaisma tuneļa galā!
13.04.2016 19:19 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
No tādas destruktīvas mātes kaut tikt prom, jo ātrāk, jo labāk... to pat nevar nosaukt par kritiku, tā ir savu negatīvo emociju izlikšana... kamēr netiec prom, centies vispār neklausīties tajos murgos. Izklausās pat drusku garīgi slimi.
13.04.2016 19:23 |

Reitings 340
Nebēdā, atradīsi vīrieti, varēsi klausīties, kā tevi kritize viņš

Gan jau kaut kad vēlāk dzīvē.... Tagad pašai ar sevi ir jātiek skaidrībā un dzīve sava jāsakārto... Lai tā teikt viss ir ok arī bez... Bet vēl vienu mātes kopiju nevajag:-D Ir dzirdēts ka varot sev kaut kā tādus eksemplārus pievilkt, kas emociju līmenī kādam no vecākiem līdzinās.... Tādu jau gan nē, paldies:-P
Māsai jau ir vīrietis stipri līdzīgs mātei.... Nu tik daudz lietas esmu saskatījusi, ka bail paliek....
13.04.2016 19:24 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es no savas mātes tādus brīnumus esmu atklausījusies, ka pat atcerēties negribas... Kas palīdzēja? Aiziešana no mājām un savas dzīves uzsākšana maksimāli norobežojoties. Tagad vnk par to visu nerunājam un bijušo necilājam sarunās. Nav vērts, jo viņai nepielec, ka runā šķērsām un sāpina mani. Es to uzskatu par vnk cilvēka prastumu. Itkā ļauni viņa nedomā, bet tā tipa laucinieka manierē "iegriež"... Tik vecu cilvēku vairs neizmainīsi, ja ir mēģināts skaidrot, bet nesaprot, nu tad atliek vien norobežoties vai vismaz censties ikdienā apiet tēmas, kurās parasti izskan sālītās piezīmes.

Neuztraucies! Neesi tu tāda un viss tavā dzīvē būs labi!
13.04.2016 19:39 |

Reitings 340
Tev vismaz ir gaisma tuneļa galā!

No tādas destruktīvas mātes kaut tikt prom, jo ātrāk, jo labāk... to pat nevar nosaukt par kritiku, tā ir savu negatīvo emociju izlikšana... kamēr netiec prom, centies vispār neklausīties tajos murgos. Izklausās pat drusku garīgi slimi.

Man drīz būs izlaidums(l) Tie tik būs man svētki:-D
Ir jau tā, ka dzīve tos cilvēkus salauž.... Un nav viņai neviens cits ar ko aprunāties, izņemot mani, jo esam te tikai divas, un runāt viņai tik ļoti patīk(l)
Nabadzība un vardarbība ģimenē ļoti ietekmē cilvēka psihi... Un paklausoties no kādas ģimenes viņa ir nākusi man acis tikai bolās.... Tad viņai liekas, ka saviem bērniem viņa ir devusi labāku bērnību salīdzinot ar viņas pašas:-/
Saprast es viņu varu... grūta dzīve ir bijusi... gan bērnībā nabadzība, gan savā dzīvē kapeikas jāskaita....
Agara laulība un uz reiz jau bērni... Tā tā dzīve nodzīvota kaut kā bērnus tikai audzinot un sevī neko neieguldot. Tagad uz visu pasauli ir nikna par netaisnību, ka ir bez maz vai viena pati:-( Un bērni ir visi pametuši:'-( Bet pati ar savu uzvedību cilvēkus atgrūž, taču to nesaprot...
Žēl jau brīžiem paliek...
13.04.2016 19:53 |

Reitings 340
Neons
Paldies:-)
Nu jā... man arī liekas, ka būs labi(l)
Nu tik traki kā tagad jau vairs nekad nebūs... Pieaugušam cilvēkam jau kaut kā vieglāk ir izvēlēties tos cilvēkus sev apkārt:-D Un neesmu nekur (neskaitot māsas draugu...brrr) tāda tipa cilvēkus sastapusi:-) Parasti, jau cilvēki atbild ar to pašu laipnību, ko es(l)
13.04.2016 20:00 |

Reitings 775
Reģ: 21.01.2016
Ko domā darīt pēc 12. klases? Es ticu, ka Tu dzīvē izsitīsies. Parādi pretējo mātes teiktajam.:-)
13.04.2016 20:22 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Pēdējā laikā esmu sākusi sliktāk uztvert kritiku. Konstruktīva - tas ir viens, bet ja mani regulāri kritizē par lietām, ko es nevaru un/vai negribu mainīt, un tā saruna ir tik paredzama, ka vemt gribas...
pareizi dari.

So iesaku ari autorei. Un uzmanigi apskaties, citiem parasti parmet tiesi savs problemas. Citos tass saredz. Ja saka esi slinka redzesi papetot ka cilveks pats slinks. Ja saka slima vai nesmuka tatad apskaties cilveks pats tads ir. Nenem galva tadus;-)
13.04.2016 20:26 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Esi spītīga un parādi visu pretejo, ka mātes vārdi ir galīgi šķērsām. Ņem tos kā slikto piemēru un dari visu, lai būtu labak.
13.04.2016 20:26 |

Reitings 340
Ko domā darīt pēc 12. klases? Es ticu, ka Tu dzīvē izsitīsies. Parādi pretējo mātes teiktajam.

Tagad apsveru iespējas, kur studēt:-) Gribās jau kaut ko interesantu un noderīgu(l) Kaut kā uz bioloģijas pusi šobrīd velk, iepriekš bija doma par psiholoģiju. Varbūt arī kaut kas medicīnas nozarē:-)
Tur būs pēc bioloģijas eksāmena rezultātiem jāskatās, kur varētu tikt iekšā:-)
13.04.2016 21:12 |

Reitings 340
Esi spītīga un parādi visu pretejo, ka mātes vārdi ir galīgi šķērsām. Ņem tos kā slikto piemēru un dari visu, lai būtu labak.

Nu ja, sliktais piemērs arī ir labs kādreiz(l)
Vismaz skaidri zin kā nevajag darīt:-D
Viņai vispār tā ar mani lepoties vajadzētu, bet ko tur.... Ka cilvēkam nekad nav gana labi. Tad ir ''Nu jā...mācās, bet......'':-D:-D:-D Un šis man ļoti aizķēries ir ''ielien kaut kur skolā stūrī un raud'' Tie teksti, ir vienkārši :-D:-D:-D
Vispār skolā mani tikai slavē... Neviena skolotāja nav bijusi ''uzēdusies'' kā saka:-D Pamatskolu pabeidzu ar vislabāko vidējo atzīmi un tagad būs tā pat(l)
13.04.2016 21:29 |

Reitings 775
Reģ: 21.01.2016
Lai tad izdodas!:-)
13.04.2016 21:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits