Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Izvēlies neparastu studiju programmu Nīderlandē

 
Reitings 66
Reģ: 06.05.2009
Nevēlies kļūt par kārtējo ekonomistu vai juristu? Ieskaties Nīderlandes universitāšu piedāvājumā ;-)

Industriālā dizaina inženierija Hāgas universitātē
Globalizācijas un moderno tehnoloģiju attīstības rezultātā iespēju lauks turpina paplašināties. Patērētāji pieprasa arvien jaunas tehnoloģijas, kuras būtu gan interesantas, gan arī funkcionāli noderīgas. Lai šīs vēlmes piepildītu, nepieciešami radoši un inovatīvi speciālisti, kuri spēj savas idejas realizēt dzīvē un sasniegt patērētājus. Šī laikmeta dizaina speciālistam jābūt ar plašāku skatījumu, jārada nākotnes produkts. Industriālā dizaina inženierija ir programma, kurā jaunieši iemācās saskatīt un izstrādāt risinājumus tagadnes un nākotnes pieprasījumam, apvienot kreativitāti ar uzņēmēja iemaņām. Turklāt šo studiju programmu jau pamanījuši un atbalsta uzņēmēji Nīderlandē un ārpus tās. Nekādu standarta risinājumu. Industriālā dizaina inženierija ir bagāta ar inovācijām. Jebkurai realizētajai idejai jābūt vērtīgai gan organizācijām un uzņēmumiem, gan sabiedrībai kopumā. Pirmajā studiju gadā tiek attīstīta pētniecības prasme, kā arī spēja saskatīt tendences un iespējas. Studenti mācās izstrādāt konceptus, izmantojot visas pieejamās tehnoloģijas, kā arī prezentēt savas idejas. Otrajā gadā tiek apgūti tehniskas dabas jautājumi un radīti reāli risinājumi, kurus pārvērst taustāmos rezultātos. Trešajā gadā ideja tiek realizēta dzīvē un var pārtapt par reālu biznesa iespēju. Ja Tu jūti nākotnes tendences, Tev ir ar inovatīvām idejām pilna galva, bet nepieciešamas vien praktiskas iemaņas – tad industriālā dizaina inženierija varētu būt Tavs aicinājums.

Ūdens menedžments HZ universitātē
Lai cik neparasti izklausītos šī studiju programma, tai ir liels potenciāls mūsdienu pasaulē, kur ūdens ir viens no apspriestākajiem tematiem. Kādi ir pasaules ūdens resursi? Kā tos pareizi pārvaldīt? Kādus efektus uz ūdeni atstāj klimata izmaiņas? Kā droši dzīvot piekrastē? Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, nepieciešami cilvēki, kas izprot jautājumus par ūdeni no dažādiem rakursiem un spēj to visu saprātīgi pārvaldīt. HZ universitātē šo programmu apgūst internacionālā kontekstā. Tas nozīmē, ka iegūtās zināšanas būs pielietojamas visā pasaulē. Bet kāpēc ūdens menedžments ir tik būtisks? Puse no pasaules iedzīvotājiem dzīvo piekrastē. Upju deltas ir ienesīgs ekonomisks reģions, taču jutīgs pret klimata pārmaiņām, piesārņojumu un nemitīgajām izmaiņām zemes izmantošanā. Šīs studiju programmas ietvaros tiks meklēti risinājumi ar ūdeni saistītām problēmām. Pirmajā studiju gadā studenti tiek iepazīstināti ar nozari kopumā. Viņi analizē kopīgo un atšķirīgo starp dažādām pasaules upju deltām un izprot klimata izmaiņu problēmas. Pēc gada students var izvēlēties, kurā no universitātes piedāvātajām nozarēm specializēties – Ūdens Ekotehnoloģijās vai Deltas Menedžmentā. Kas ir ūdens ekotehnoloģijas? Šajā programmā studenti koncentrējas uz ūdens ekosistēmu daudzveidību. Bioloģija, ķīmija, ekoloģija un vides tehnoloģija ir šīs specialitātes galvenie priekšmeti. Tiek pētītas dažādas ūdens sistēmas – upes un ezeri, deltas un grīvas, purvi, paisums un bēgums, piekrastes un pilsētas ūdeņi, pazemes ūdeņi. Apskatīta tiek arī cilvēka mijiedarbība ar ūdeni, kā cilvēks ar savām darbībām ietekmē ūdeni. Tiek apskatītas tādas tēmās kā ūdens kvalitāte un kvantitāte, piesārņojums, plūdu kontrole, sausums, notekūdeņu attīrīšana, apūdeņošana u.c. Savukārt deltas menedžmenta programmā uzsvars tiek likts uz nozares attīstību un ūdens pārvaldību, komunikāciju un ekonomiku, kā arī uz klimatiskajiem un juridiskajiem aspektiem. Studenti attīstīs vadības prasmes, lai uzsāktu un iesaistītos projektos, kas saistīti ar ūdeni.

Sensorās tehnoloģijas Hanze universitātē
Sensorās tehnoloģijas mūsdienās ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Tās ir nozīmīga sastāvdaļa visās elektroniskajās ierīcēs ko izmantojam ikdienā – telefonos, televizoros, automašīnās u.c. Sensoru tehnoloģijām ir plašas nākotnes iespējas - sensori palīdzēs uzstādīt jaunus slidošanas un peldēšanas rekordus, pārņems daudzus aprūpes darbinieku pienākumus un padarīs braukšanu ar automašīnu drošāku. Un tas notiks drīzāk nekā mēs domājam. Tieši tāpēc šī studiju programma ir tik pieprasīta jauniešu vidū. Turklāt tā tika atzīta par vienu no labākajām programmām Nīderlandē 2015. gadā. Programmas gaitā studenti piedalās pētījumos, attīsta un uzlabo esošās ierīces, produktus un pakalpojumus. Tu varēsi radīt jaunas sistēmas, būt nākamais tehniskais dizainers vai konsultants, projektu vadītājs vai pētnieks. Bet varbūt izmantosi savas uzņēmēja dotības un izveidosi pats savu kompāniju. HZ universitātē studentiem ir pieeja ap 500 dažādiem sensoriem, kā arī viņi patstāvīgi var strādāt bioloģijas, ķīmijas un elektronikas laboratorijās, izmantot 3D printerus un citas ierīces. Pirmajā gadā studenti koncentrējas uz dabaszinātnēm un enerģiju. Tiek apgūti tādi priekšmeti kā bioloģija, ķīmija, elektronika, matemātika, programmēšana. Otrajā gadā lekcijas vērstas uz dabaszinātnēm, robotiku, agrikultūru, un infrastruktūru. Trešajā gadā studenti apgūst dziļākas zināšanas par sensoriku. Pēdējā studiju gadā studenti izvēlas vienu no divām specializācijām – pētniecība un attīstība vai uzņēmējdarbība. Pirmā attīsta praktiskas iemaņas, lai varētu darboties inženierijas jomā, otrā – attīsta uzņēmēja prasmes jauna biznesa uzsākšanai.

Spēļu dizains un izstrāde Saxion universitātē
Vai tu jau no bērnības esi aizrāvies ar datorspēlēm? Vai esi radoša un mākslinieciska personība? Vai spēļu dizains Tev šķiet aizraujošākā nodarbe pasaulē? Iegūsti bakalaura grādu spēļu dizainā un izstrādē Nīderlandē. Spēļu industrija ir milzīga un tā vēršas plašumā. Spēles kļūst arvien reālistiskākas, mākslinieciski augstvērtīgākas un izdomas bagātākas. Parādās arvien vairāk iespēju „padzīvot” virtuālajā realitātē, piemēram, ar 3D briļļu palīdzību. Līdz ar to mūsdienās spēļu dizains neparobežojas vien ar datorspēlēm. Darbības lauks ir daudz plašāks. Dažādas interaktīvas spēles tiek izmantotas ne tikai izklaidei, bet arī izglītošanai. Ir nepieciešami radoši un prasmīgi spēļu veidotāji. Ar spēļu radīšanu Tu ieej pasaulē bez robežām. Šī studiju programma paredzēta tiem, kas aizrāvušies ar dizainu, tiem, kas sevī mākslinieku un labprāt izmantotu savu talantu. Ja Tevi interesē spēļu tehniskā puse, tad piemērots variants ir spēļu inženierija. Taču abas programmas nepārtraukti komunicē savā starpā, lai radītu neatkārtojamu un aizraujošu spēļu pasauli. Pirmajos divos gados studenti apgūst pamatzināšanas par spēļu mākslu, 2D/3D, spēļu dizainu, mācās darboties ar dažādām programmām – Photoshop, Flash Pro, Maya un Unity 3D. Tāpat būs jāapgūst arī programmēšanas pamati, reklāma, 3D animācija un mārketings. Otrais gads noslēdzas ar paša veidotu projektu. Pārējie divi gadi vērsti uz praktisku darbību savā laukā un, protams, savas spēles mākslinieciskā ietvara izstrādi.

Cirka un izpildītājmākslas programma Fontys universitātē
Ja esi sajūsmā par laikmetīgo cirku, esi nodarbojies ar akrobātiku un Tev patīk uzstāties publikas priekšā, tad cirka un izpildītājmākslas studiju programma pavērs durvis uz reālu darbu šajā nozarē. Šajā studiju programmā jauni, talantīgi cilvēki apgūst cirka mākslinieka profesiju. Laikmetīgā cirka mākslinieka nākotne ir darbs plašā, pelnošā un profesionālā nozarē, kura ir attīstījusies un aptvērusi dažādas struktūras: cirku, varietē, ielu mākslu, teātri, izklaides industriju u.c. Studiju programmas noslēgumā Tu iegūsi bakalaura grādu cirka un izpildītājmākslā, kas ir internacionāli pazīstams nozares diploms. Jau vairāk nekā divas dekādes cirks rada autentisku mākslu, ietekmējoties no citām izpildītājmākslām un tēlotājmākslas. Tajā pašā laikā cirks bagātina šīs mākslas formas, radot neatkārtojamu, māksliniecisku baudījumu. Profesionāls cirka mākslinieks ir augsti kvalificēts profesionālis, kurš perfekti pārvalda vienu vai divas cirkā izmantojamās tehnikas. Turklāt viņam ir plašas zināšanas un prasmes arī citās mākslas formās (dejā, teātrī, mūzikā). Viņš ir spējīgs eksperimentēt un sapludināt šīs mākslas formas. Viņš strādā kā solo mākslinieks vai arī ir grupas dalībnieks. Akadēmiskais studiju rāmis sastāv no intensīvas refleksijas par mākslu un par mākslinieka vietu kultūrā un sabiedrībā. Studiju programma sastāv no 8 moduļiem. Katrs modulis ietver konkrētu skaitu mācību priekšmetu. Studenti apgūst tādus moduļus kā cirka tehnikas, ekspresija un interpretācija, sports, teorija un metodes, pētniecība, izpildītājmāksla, karjeras plānošana un menedžments, noslēguma darbs/prakse. Laikmetīgā cirka izpildītājs atrod darbu dažādās ar cirku saistītās jomās, kā arī citās struktūrās.

Industrial Engineering & Management Fontys universitātē
Ja esi radošs, labprāt iesaisties problēmu risināšanā, Tevi interesē uzņēmumā notiekošie procesi un to mijiedarbība, un Tu iespējams vēlētos kādu dienu izveidot savu uzņēmumu, tad bakalaura studiju programma Industrial Engineering & Management Fontys UAS universitātē Nīderlandē ir radīta tieši Tev!
Industrial Engineering & Management ir 4 gadu studiju programma, kas orientēta uz uzņēmuma darbības principu izpratni, optimizāciju un problēmu risināšanu tādās jomās kā ražošana, loģistika un iepirkumi. Programma aptver visus aspektus, kas attiecas uz veiksmīgu uzņēmuma darbības koordinēšanu un vadīšanu.
Studiju programma sniedz studentiem ne tikai teorētiskas zināšanas par uzņēmumā notiekošajiem procesiem, bet arī praktisku pieredzi sadarbībā ar Brainport Eidhoven reģiona uzņēmumiem.

Vēlies uzzināt vairāk? Zvani 67223122 vai raksti [email protected] ;-)
13.04.2016 12:03 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Izklausās kruti un interesanti!
13.04.2016 12:11 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man bijušais klasesbiedrs mācās datorspēļu dizainu Nīderlandē, baigi sajūsmināts, rādīja, kādus brīnumus un mošķus tur netaisa :-D
13.04.2016 12:12 |
 
Reitings 66
Reģ: 06.05.2009
Pat aizmirsu pieminēt - studiju maksa tikai 1984 EUR / gadā.
13.04.2016 12:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu ja, un tev šķiet, ka bliezt reklāmu Cosmo forumā ir baigi forši? Man tas šķiet visai nekorekti. Durbe varētu atrast arī korektākas reklāmas iespējas.
13.04.2016 12:20 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Lētāk kā Latvijā
13.04.2016 12:21 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
57days, ņemot vērā, ka te apgrozās topošās absolventes un vispār jauni cilvēki, reklāmai tīri labi piemērota vieta :D
13.04.2016 12:22 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Interesanti, viņam studijas par brīvu gan!
13.04.2016 12:23 |
 
Reitings 66
Reģ: 06.05.2009
57days Kā jau Cukurvāvere saka, šajā forumā ir daudz topošo absolventu. Neredzu neko sliktu tajā, ka ik pa laikam ielieku informāciju / piedāvājumu, kas citiem varētu interesēt :-)
13.04.2016 12:27 |
 
Reitings 66
Reģ: 10.04.2016
Mjā, cik dzirdēts, tad studijas tiešām par brīvu.

Un dīvaini, ka Durbe ko tādu piedāvā. Vai tik meitēns neizmanto Durbes labo slavu, lai piešķirtu vērtību savam piedāvājumam.
13.04.2016 12:29 |
 
Reitings 66
Reģ: 06.05.2009
Walter White Studijas par brīvu ir Dānijā un Zviedrijā.
13.04.2016 12:30 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es gan redzu. Pēc Durbes arī Turība izdomās ielikt piedāvajumus, kas kādu varētu interesēt, tad veļaspulvera Persil pārstāvji, un tad Rīgas Piensaimnieks...

Šis ir forums, nevis uzņēmumu sludinājumu dēlis.

Tvnet/Delfi piedāvā opciju "maksas raksts/reklāmraksts", un ne viņi vien. Izmantojiet to!
13.04.2016 12:30 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Nu gan piekasība nevietā :)
13.04.2016 12:39 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Es gan to vairāk saskatu kā „painformēšanu”, nevis sludinājumu .. (t)
Tad, kad te zābakus vai pustukšus šampūnus tirgo, tad nekas, ja?
13.04.2016 12:45 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Šampūnus te tirgo privātpersonas, nevis Loreal pārdošanas daļas cilvēki. Tur tā atšķirība, manuprāt.

Durbe skaitās nopietns uzņēmums, tirgū jau ap 20 gadiem, ja nemaldos. Vai nu tiešām mārketinga daļa ne ar ko labaku nevar nākt klajā, kā posts Cosmo forumā...?
13.04.2016 12:50 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
57days, ir atšķirība, vai Tu te liktu veļas pulvera reklāmu, kam ir plašs patēriņš, kas ir ikdienas produkts un ir ar pilnīgi nesalīdzināmu mārketinga budžetu kā šeit, pie tam - ar ļoti plašu auditoriju. Vai arī ielikt sludinājumu "pa tiešo" mērķauditorijai mutē, lai ietaupīgu uz mārketinga izmaksām un nebūtu spiesti pacelt cenas, lai tikai nokompensētu reklāmrakstus...
13.04.2016 12:52 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Studijām Nīderlandē var pieteikties arī bez Durbes palīdzības, kā arī šo pakalpojumu piedāvā Rīgā vel vismaz 5 kompānijas. Durbe te reklamējas regulāri. Pārējās piecas izmanto citus kanālus.
13.04.2016 12:57 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
57days... atvaino, bet kāda starpība?? Tak lai reklamējas. Ko gan sliktu Tev tas nodarījis? :D
13.04.2016 12:58 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Besī ārā un viss :D

Nu katram taču savi tarakāni galvā, šie ir manējie.
13.04.2016 13:04 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits