Man ir ļoti žēl, ka nav vienlīdzība - kam vairāk spēka, tas var nemaksāt..
Varu pastāstīt savu pieredzi - nav man nopirkts etalons, vajag pabraukt 2 pieturas. Esmu jutusies ļoti slikti, ka pēdējais, par ko domāju, ir etalons. Iekāpj kontrole, protams, uzliek sodu, es saprotu - ja izmantoju sab transportu, man ir jāpērk biļete.
Tajā pašā laikā, bomžiem un agresīviem cilvēkiem sodu neliek. Agrāk dzīvoju Imantā - nu, labākajā gadījumā bomžu s izlika no transporta.. Ir citas situācijas - braucu transportā, taisās kāpt iekšā būdīgs vecis, pieklājīga skata, tomēr neiekāpj. Kontrole saka - paldies Dieviņam, viņš nekad nemaksā, un ir rupjš un agresīvs un vienmēr dēļ tā izsprūk cauri sveikā (arī apsardze bija līdzi, kārns puisītis).
Otra sitruācija - māsas vīrs nav latvietis, vienreiz 2atā braucām, aizrunājāmies un nenopīkstinājām etalonu laikā. Pienāk kontrole, viņš stresā nopīkstina kontroliera klātbūtnē (ko es arī teorētiski varēju izdarīt), viņam viss ok, man nē, man j;amaksā sodu. Ok, tur vēl mana vaina, bet - iekāpj omīte transportā, knapi stāv kājās. Apsēžas, meklē savu etalonu, lai kādam padotu, lai reģistrē, kontrole klāt un liek sodu.
Kādēļ visiem nav vienādi noteikumi? Var jau teikt, ka bomžiem nav, ko samaksāt, bet kas saka, ka tādai omītei ir ko samaksāt? + viņām jau tomēr parasti ir bezmaksas brakšana, tk tas, ka nav spējīgas laikā piereģistrēt (t)