Es visu izlasīt nespēju. Pie tā nav vainīgs laika trūkums, pie tā ir vainīgas tās šausmas, ko esat te sadrukājušas.
Sākšu ar Raven pēdējo komentāru. Tieši boldā izcelto daļu, jo tajā ir pārāk daudz muļķību.
Vispirms jau neatšķir humānismu (Renesanses laikmeta beigu kustība, kas popularizēja uzskatu, ka Dieva nav un savas dzīves noteicējs ir cilvēks) ar humanitārismu. Pieņemot, ka domāts ir tieši otrais, varu teikt, ka humanitāristi nekādā veidā nenodarbojas ar dzimumu līdztiesību jautājumiem. Humanitāristu intereses grozās ap nāvessodu atcelšanu visā pasaulē, cietumiem, kuros kameras ir aprīkotas krutāk, nekā mans dzīvoklis, un citādākiem cilvēktiesību jautājumiem. Šī organizācija pamatā cīnās par to, lai visi būtu paēduši un siltumā, kā arī minoritāšu integrēšanu sabiedrībā.
Te nu man radās jautājums, kurā vietā humanitāristus uztrauc fakts, ka kādai sievietei, kaut vai izglītotai un jomā tiešām zinošai, ir jāstrādā lielveikalā tikai tāpēc, ka nozares uzņēmumu personāldaļas ir izdomājušas, ka nevajag šo te sievieti ņemt darbā, jo viņa taču noteikti nav tik gudra, kā vīrietis un tad vēl, droši vien, ka bērnus sadzemdēs, sēdēs BKA un gan jau vispār nekam neder, ko lien, kur neprasa, tas tak nav sievietēm domāts?
Feminisms nodarbojas tieši ar dzimumu līdztiesību un vienlīdzības jautājumiem - pret ieaudzinātām dzimumlomām. Par piemēru - vienlīdzība ģimenē. Šeit jau izskanēja frāzes par maisiņu nešanu no veikala. Iesaku iepazīties ar kādu homoseksuālu pāri. Diezgan labi šo stereotipisko domāšanu noplacina geju pāris (Zinu, ka sanāk diskriminējošs teikums, bet stereotipiskai domāšani bez parauga, kur sterotipā ir absurds, nekā neko nepaskaidot) Basic stereotips uz geju pāri ir tas, ka viens imitē sievišķīgu uzvedību, bet otrs uzvedās tā, kā pieņemts uzvesties vīrietim. Tā tas nebūt nav. Protams, gan jau var atrast kādu pāri, kam tā ir, bet vairumā gadījumu mājsaimniecības pienākumu sadale ir sekojoša - dara tas, kurš māk, dara tas, kam ir laiks vai dara tas, kam fiziski ir vieglāk izdarīt. Nav tā, ka zupu vienmēr vāra un zeķes pletē viens, bet otrs gaida, kad izdegs spuldzīte.
Feminisma ideja ir nevērtēt cilvēkus pēc tā, ar kādiem dzimumorgāniem katrs ir piedzimis, bet ļaut dzīvot pēc vēlmēm un iespējām. Tas neuzliek pienākumus veidot karjeru, pletēt zeķes vai nest maisiņus.