kas liek sievietēm...

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
kļūt par feministēm?
09.04.2016 17:07 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Sievietēm mēs toties sakam, ka viņa ir feina un viņai ir piedodami, ja viņa pelna minimālo algu un neiespringst (viņai taču ir hobiji un viņa pilnveido sevi visu laiku!), bet ja vīrietis paļaujas, ka otrā puse iztikai priekš abiem nopelnīs, tad mēs teiktu ko citu.

+1
09.04.2016 19:14 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Es arī nerunāju par izpatikšanu tikai vīriešiem, runāju par kopējo sabiedrības spiedienu

Es nesaprotu par ko tu runā, neviens man neliek vilkt kleitas vai krāsot lūpas. Ja šādas lietas tiek darītas tikai sabiedrības ietekmē, tā jau ir sievietes vaina, nevis kāda cita. :)
09.04.2016 19:15 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es runāju par tām lietām, ko Rīdziniece jau minēja - tā pati pīpēšana (es neatbalstu ne vienu, ne otru), bet kliegšana uz sievieši pusi ir lielāka, tāpat par alkohola lietošanu. Tāpat par ēst gatavošanu, ja to dara ne tik perfekti, tad arī - nu kā, Tu taču sieviete. Nedod Dievs, iziesi ārā ārpus darba laika ar nevīžīgu copi, ja ieņem augstu amatu, un kolēģes ieraudzīs, dažādi sīkumi.
09.04.2016 19:17 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es īsti neorientējos šajos jēdzienos un nezinu vai patriotisms = mīlestība pret dzimto zemi...

Tur jau tā lieta, es arī tik labi neorientējos akadēmiskajās defincijās, lai būtu 100% pārliecināta, ka tas, kā domāju es, tiešām ir arī īstens feminisms tā vistiešākajā izpratnē.

Runājot par patriotismu, man šķiet, ka tas ir kas vairāk, neka tikai mīlēt dzimto zemi. Attiecīgi arī mans salīdzinājums - tam, ka sieviete ir tikpat vērtīga, kā vīrietis, es piekrītu 100%, bet man šķiet, ka lai sauktos par feministi, vajag mazliet vairāk.

Tā kā neesmu tik ļoti iedziļinājusies tajā visā, birku sev klāt nekarinu.

sākumā es gribēju taisīt diskusiju par t,o, vai uzskatat sevi par feministi, bet pameklēju cosmo meklētājā, un tādas diskusijas jau ir bijušas un lielākā daļa saka, ka nav. tad kā feminisms var būt uzvarējis, ja lielākā daļa feminismam nepiekrīt un to noraida?

Kā jau teicu, nezinu, vai īsti skaitos feministe, bet viennozīmīgi varu teikt, ka pret feminismu neesmu noraidoša, tieši pretēji. Pati gribētu no savas galvas vienu otru stereotipu izmēzt ārā un domāt vienlīdzīgāk.

Laikam šodien nesanāk izteikties saprotami :)
09.04.2016 19:19 |

Reitings 41
Es nesaprotu par ko tu runā, neviens man neliek vilkt kleitas vai krāsot lūpas.

bet vai tu ģērbies šādi?

vai arī šādi?

protams, nē, jo tev apkārt ir kultūra un tev ir dabiski tajā maksimāli iekļauties. tas, ko tu ģērb, ir ļoti atkarīgs no tavas kultūras :D šis man šķiet ir acīmredzami

un eiropā, kur veikalu piedāvājums ir gandrīz identisks, no valsts uz valsti tomēr ir diezgan liela dažādība, kā sievietes ģērbjas. piemēram, cik bieži redzēsi dekoltē, svārkus, kosmētiku. kāda tā būs.
09.04.2016 19:20 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un vel par vienlidzibu, un lomu lidzvertigu sadalijumu.

nesen tai tema par tetu sovu liekas, viena cosmiete pat lielijass ka vinas virs nemak vispar gatavot, un neko viss ok. visiem likas. Tacu ja butu apgriezta situacija un gatavotu tikai virs un sieva visopar nemacetu visi tak teikti kas tur par sievieti! Un ta ir visur ikdiena, attieksme pret sievietem nav butiba gadismtiem mainijusies. Tikai mums uzrauts vairak.
09.04.2016 19:21 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Jāpiekrīt 57days, pārāk vispusīgi mēs šeit runājam, būtu jārokas dziļāk, lai pieķertos pie viena slāņa kaut kur un to apspriestu.
09.04.2016 19:21 |

Reitings 23705
Tikai mums uzrauts vairak.
uzkrauts vairak ;-)
09.04.2016 19:23 |

Reitings 960
Es runāju par tām lietām, ko Rīdziniece jau minēja - tā pati pīpēšana (es neatbalstu ne vienu, ne otru), bet kliegšana uz sievieši pusi ir lielāka, tāpat par alkohola lietošanu. Tāpat par ēst gatavošanu, ja to dara ne tik perfekti, tad arī - nu kā, Tu taču sieviete. Nedod Dievs, iziesi ārā ārpus darba laika ar nevīžīgu copi, ja ieņem augstu amatu, un kolēģes ieraudzīs, dažādi sīkumi.

Es nekad neesmu ieciklējusies uz sabiedrības viedokli, un, manuprāt, arī citiem nevajadzētu. Ja es pati sevi kopšu, sagaidīšu to arī pretējās dzimtes pārstāvī (šeit gan es runāju par otru pusīti), ja nelamājos, tad arī negribēšu, lai vīrietis lamājās. Sliktie ieradumi ir katram, un to nedrīkst pamatot ar dzimumu, BET es ikdienā nesastopos ar kādu, kurš mani nosodītu, jo man nepatīk visu vakaru tupēt virtuvē vai vakarā iedzert vīnu.. varbūt tāpēc, ka es nenosodu citus, līdz ar to man tas izpaliek. :) Kā jau minēju, trakākais, ko es esmu dzirdējusi savā virzienā uz aizrādījumu par lamāšanos, bija tas, ka vīrieši jau var.. Bet, kāda jēga man tam cilvēkam iet un skaidrot, ka tā nav? Nu lai iet un meklē pieklājīgu dāmu, kura gribēs pīties ar rupekli.
09.04.2016 19:23 |

Reitings 23705
es esmu divaina, bet lina kleita lidzigi ka ikdiena sena slatvietes staigaja ari labprat gerbtos, un gribu sev tautasterpu, bet man tas ir par dargu. Tu tak zini cik dargi iznak laba lina kleita vai tautasterps?
09.04.2016 19:25 |

Reitings 17280
Trakākais, ar ko es esmu sastapusies savā virzienā ir, ka meitenes pa īstam nesaprot fiziku. Kamēr to teica vīrieši, tas vēl tā, bet kad to pateica fizikas pasniedzēja - sieviete, es biju drusku autā :)
09.04.2016 19:26 |

Reitings 960
misery
Nē, es biju domājusi, ka man kleitu vilkšana un lūpu krāsošana notiek dabiski. Es to daru, jo man patīk, nevis tāpēc, ka žurnālā bija rakstīts, ka tā jādara (nelasu nemaz tādus žurnālus, iespaidojos no iepriekš rakstītā). Ja man kleita būtu neērtākais apģērba gabals - savu mūžu veikalā nepirktu.
09.04.2016 19:27 |

Reitings 23705
Sievietēm mēs toties sakam, ka viņa ir feina un viņai ir piedodami, ja viņa pelna minimālo algu un neiespringst (viņai taču ir hobiji un viņa pilnveido sevi visu laiku!), bet ja vīrietis paļaujas, ka otrā puse iztikai priekš abiem nopelnīs, tad mēs teiktu ko citu.
ne vienmer. Cosmo ir atklati stastijusas vairaks damas ka uztur savus viriesus. Virietis majsaimniece un sieviete apgada virieti,sevi , bernu maju auto.;-) ka ari ir te puisi kuraus 25 gados uztur mammas.;-)
09.04.2016 19:28 |

Reitings 17280
Cosmo ir atklati stastijusas vairaks damas ka uztur savus viriesus.

Atceros tādas diskusijas, un arī to, ka vairums atklāti pateica, ka domā, ka šīs dāmas ir muļķes, ka tā dara.
09.04.2016 19:38 |

Reitings 41
man kleitu vilkšana un lūpu krāsošana notiek dabiski. Es to daru, jo man patīk, nevis tāpēc, ka žurnālā bija rakstīts

es domāju, ka neviena neatzītos - velku to tikai tāpēc, ka žurnālā bija rakstīts :D bet nu veido taču masu mediji sabiedrības viedokli. tas ir entajos pētījumos izpētīts. ja mode būtu ''dabiska'' tad tiešām rīgas ielās redzētu gan Āfrikas ciltīm raksturīgus tērpus, gan Krievijas taigām, gan Japānas... nezinu kam :D Bet reāli jau 90% latviešu kaut kā ''dabiski'' nonāk līdz ļoti šauram un maz atšķirīgam interpretējumam par to, kas ir skaisti un kas nav. šajā es negribu iedziļināties, par modes industriju un medijiem esmu ļoti daudz interesējusies diemžēl :D

Jāpiekrīt 57days, pārāk vispusīgi mēs šeit runājam, būtu jārokas dziļāk, lai pieķertos pie viena slāņa kaut kur un to apspriestu.

Nu, piemēram, feminisms mūsdienās ir intersekcionāls. Tas nozīmē, ka attiecas uz visām sievietēm. Melnādainām, nabagām, islāmticīgām, homoseksuālām utt. Piemēram, ja par feminisma galveno uzstādījumu padara to, vai sievietei ir pašai jāprot ieskrūvēt skrūvi, samaksāt par bērna izglītību vai gaidīt to no vīra - tas jau izslēdz sievietes no zemākā sabiedrības slāņa (jo viņas visu dara pašas, citu variantu vnk nav, tāpat par bērniem maksā pašas, jo bieži nav vīru/par abiem kopā nevar visu nomaksāt), izslēdz vientuļās mātes un lesbietes (kurām nav vīru), izslēdz melnādainās sievietes (jo viņas ļoti bieži pieder pie zemākajiem soc. slāņiem un ģimenē spēlē citādu lomu kā baltādaina sieviete) utt. Nu tur ir ļoti daudz problēmu, bet grūti tā visu atcerēties tagad. Ja par galveno rādītāju uzskata to, vai sieviete pati skrūvē skrūves, tad cilvēks nav feminists, jo vienkārši domā par atsevišķu sieviešu pieredzi dzīvē, nevis sievietēm kā grupu. Kādēļ tas ir svarīgi - jo atsevišķu sieviešu liberalizācija bieži nozīmē pārējo sieviešu apspiešanu. Piemēram, kad sievietes varēja izvēlēties lietot hormonālo kontracepciju vai nē - šī izvēle piederēja baltajai vidusšķirai - bet medikamenti reāli tika testēti uz melnādainajām sievietēm no zemākajiem sabiedrības slāņiem. Nu tā.
09.04.2016 19:43 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Smadzeņu esamība liek sievietēm būt par feministēm
.

un, ja ne tik skarbi, tad vienkārši vēlme nebūt tikai dzemdētājai un mājās sēdētājai. :)
09.04.2016 19:49 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Atceros tādas diskusijas, un arī to, ka vairums atklāti pateica, ka domā, ka šīs dāmas ir muļķes, ka tā dara.

Neuzskatu , ka tas ir iemesls ,lai sauktu viņas par muļķēm. Domāju, ka pirms tam tas viss ir izrunāts ,ne jau no zila gaisa viņi tā izdomāja dzīvot. :-|
09.04.2016 19:49 |

Reitings 23705
un vel par to lidztiesibu. lielaka dala musu foto ta vai citadi te bijsuas publiskotas, daudzas tika norietas riktigi. Un nervienas nekad neko neteica opar cosmo viriesu izskatu, vinu foto te ar ik pa laikam paradas.

es domāju, ka neviena neatzītos - velku to tikai tāpēc, ka žurnālā bija rakstīts bet nu veido taču masu mediji sabiedrības viedokli. tas ir entajos pētījumos izpētīts. ja mode būtu ''dabiska'' tad tiešām rīgas ielās redzētu gan Āfrikas ciltīm raksturīgus tērpus, gan Krievijas taigām, gan Japānas... nezinu kam Bet reāli jau 90% latviešu kaut kā ''dabiski'' nonāk līdz ļoti šauram un maz atšķirīgam interpretējumam par to, kas ir skaisti un kas nav. šajā es negribu iedziļināties, par modes industriju un medijiem esmu ļoti daudz interesējusies diemžēl

temati par modi cosmo ir vieni no popularakiem un ar lieliem stridiem, un komente tur visas, un kas mode, kada matu krasas, kas jauns ... Ja esi nemoderna vai patik kas citadaks neka vairakuma atskan KA TA VAR, TEV NAV GAUMES, DRAUSMAS un etc. Nordicbelle pirma sodien lidzigi izteicas tatad temaa. ta ka mode svariga ir, un skrien tai pakal daudzas. Tiesi sievietem svarigaka.
09.04.2016 19:52 |

Reitings 41
un vel par to lidztiesibu. lielaka dala musu foto ta vai citadi te bijsuas publiskotas, daudzas tika norietas riktigi. Un nervienas nekad neko neteica opar cosmo viriesu izskatu

nu bet vai tas nav iemesls piekrist, ka, kā pašas lietotājas tēmās raksta - viņas nav feministes? es nezinu kur tu ņēmi to ko rakstīji, ka feminisms ir uzvarējis. kurš to ir teicis, ka uzvarējis?
09.04.2016 19:54 |

Reitings 17280
Nu, ja galvenais kritērijs ir tas, ka feministe prot ieskrūvēt spuldzīti, tad esmu mega feministe - manā ģimenē es reāli to arī daru (vīrs tur krēslu).

vēlme nebūt tikai dzemdētājai un mājās sēdētājai.

Man, savukārt, šķiet, ka būšana par mājsaimnieci (dzemdētāju un mājāssēdētāju) nebūt neizslēdz būšanu vienlaicīgi arī par feministi.
09.04.2016 19:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits