kas liek sievietēm...

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
kļūt par feministēm?
09.04.2016 17:07 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Sieviets var balsot, studet un ienemt jebkuru amatu musdienas. Vinas savue vietu ir izkarojusas, bet vai tapec laimiagaks par tam kas negaja balsot? Cena butiba padarga tam bija. Un joprojam virietim alga bus lielaka nereti par tadu pasu darbu un amatu. ;-) Un iprofesijas kur sievietes nav joprojam un domaju nebus ari.
09.04.2016 18:01 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Feminism is a range of political movements, ideologies, and social movements that share a common goal: to define, establish, and achieve equal political, economic, personal, and social rights for women.

+
09.04.2016 18:02 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Feminisms (franču: féminisme, atvasināts no latīņu: femina - sieviete) ir pārliecība, ka visiem dzimumiem pienākas vienādas politiskās, sociālās, seksuālās, intelektuālās un ekonomiskās tiesības. Feminisms saistīts ar dažādām sabiedriskajām kustībām, teorijām un filozofijām, kas pēta dzimumu atšķirības, aizstāv sieviešu līdztiesību un aģitē par sieviešu tiesībām un interesēm. Tādēļ domāju,ka sievietes vēlas pierādīt, ka spēj un ,ka viņām ir tiesības uz līdztiesību.
Bet,feminisms nepiedāvā vienotu ideoloģiju vai teoriju, jo daudzās sabiedriskās kustības balstās uz dažādām idejām, kas nereti ir pretrunīgas. To var lielā mērā skaidrot ar atšķirīgu vēsturisko attīstību, atšķirīgo sieviešu stāvokli sabiedrībā dažādās valstīs, kultūras un reliģijas īpatnībām, kā arī atšķirīgu izpratni par to, kā risināt esošās problēmas.:-)
09.04.2016 18:05 |

Reitings 23705
Es piemeram naivi ceru ka Hilarija uzvares nakamas prezidenta velesanas, un beidzot ASV bus pirma sieviete prezidente. Krievija sievieti pie rulliem vel ilgi nelaidis. Ta ka feminisms daleji ir uzvarejis, un domaju tur kur atlava viriesi, jo butiba tas viniem ir izdevigi.
09.04.2016 18:06 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Cilvēkiem Latvijā ir visai dīvaini priekšstati par to, kas ir feminisms. Man jau šķiet, ka mūsdienās lielākā daļa cilvēku ir par dzimumu līdztiesību un vienlīdzīgām iespējām abiem dzimumiem, pret sieviešu diskrimināciju un ekspluatēšanu. Nu, un atlikusī daļa... Tad arī sanāk NordicBelles teiktais par smadzeņu esamību vai neesamību. :-/
09.04.2016 18:06 |

Reitings 23705
vispar viriesi ir malaci, atlava naivajam sievietem it ka uzvaret. Pasi butiba iegustot daudz. Noverla liela dalu socialekonomiskas atbildibas uz sievietes pleciem.
09.04.2016 18:08 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Rīdziniece Būtiski jau nav prezidenta dzimums, bet ko viņš var sniegt šai valstij. Un Hilarija Klintone nemaz nav labākais kanditāts no visiem. Viņa, iespējams, kļūs par prezidenti, bet viņai tur nav vietas, bet tas ir tikai mans viedoklis. Bernie Sanders varētu sniegt tai valstij tik daudz, bet Hilarija ir vairāk popularizēta tikai tāpēc, ka viņa ir sieviete, kas man arī liekas ir ļoti nepareizi.
09.04.2016 18:10 |

Reitings 23705
ekspluatēšanu.
Tas notiek visur un joprojam. Vacija piemeram ir viena no retajam valtim kas prostitutam maksa ari pensiju. Un algas sieviesu amatos ir pasaule it visur lielakoties zemakas. Nekas jau butiba nav mainijies.;-)
09.04.2016 18:11 |

Reitings 23705
Turklat ari liela dala ir ka feministes joprojam s=tic glanceties zurnaliem, akli seko modei, svaram un kultuive ka sievietei jabut gudrai, skaistai, labi jagatavo, labai seksa, idealai mammai, japelna, jakarto maja. Vinas ari so kultivee. Kamer viriesi var daudz brivak dzivot ar mazaku atbildibas nastu. Visi glanceties zurnali, koemstika, jauna mode un luoatu kaudzes... ari feministes to popularize un sieviesu bari tam skrien pakal un etre, laiku, naudu, nervus. Kur lidztiesiba?
09.04.2016 18:15 |

Reitings 41
Atļaušos nepiekrist. Daudz lasu politikas analītiķu rakstus, un lielākā daļa uzskata, ka Sandersam valdībā nebūs nekāda atbalsta, viņš vienkārši tiks pabīdīts malā, priekšlikumi noraidīti, un valdība rīkosies pēc saviem ieskatiem. Viņa idejas ir pārāk radikālas. Klintoni parasti vērtē ļoti augstu pēc profesionalitātes, Sandersu drīzāk kā populistu. Tā ka nezinu kur tu ņem šo viedokli, ka Klintone ir populāra tikai tāpēc, ka sieviete. Nesen taču bija Sāra Palina, nu arī sieviete, bet viņu reāli izsmēja, tāpat kā Trampu tagad.
09.04.2016 18:21 |

Reitings 41
Turklat ari liela dala ir ka feministes joprojam s=tic glanceties zurnaliem, akli seko modei, svaram un kultuive ka sievietei jabut gudrai, skaistai, labi jagatavo, labai seksa, idealai mammai, japelna, jakarto maja.

Atzīšos, ka feminisma rakstu esmu ļoti maz lasījusi, varbūt tāpēc neesmu uzskrējusi virsū rakstiem, kas teiktu, ka sievietei jābūt skaistai, pavārei, ideālai gultā un kā mātei? Vari iemest kādu linku?
09.04.2016 18:23 |

Reitings 23705
Jus feministes ari pasas dodat viriesie lielu atlaidi. Piem taja pasa sova , teta nedienas LV. Lielaka dala aizstavejan un uzskatija par normu ka pusmuza virietis nemak gatavot un gadu vecam bebim dod pelmenus ar pipariem parkaisitus, lai gan ir ari vecaka meita. Ko tadu siebietei nepiedotu. Un nav tada sova mammas nedienas vai ne. Ari ja skir laulibu visi automata uzskata ka nirma ir ja berni paliek ie mammas, kamer tevs var precet nakamo un razot atkal bernus . Ari izskata zina ja kopti zibi, tirs un mazliet smukaks par merkaki virietim ir ok., bet sievieti citas sievietes noliks lidz ar zemi, par katru sikumu.

ta ka lidztiesiba dams ir tikai daleja, un tur kur atlava viriesi joa tas ir izdevigi.
09.04.2016 18:27 |

Reitings 23705
virsū rakstiem, kas teiktu, ka sievietei jābūt skaistai, pavārei, ideālai gultā un kā mātei? Vari iemest kādu linku?
es runajuu par dzivi, par to ka tas ir realitate. Pat sodienas tema pra modi, palasi ka Nordicbelle izteicas opar citu sieviesu izskatu. Ir jabut siebietei perfektai, to visur apkart pieprasa.
09.04.2016 18:29 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
misery Mans viedoklis ir un paliks nemainīgs, bet Klintoni es vienkārši neuzskatu par labu līderi. Un viņai ir sabiedrības atbalsts, jo viņa ir sievete. Un es esmu dzirdējusi šos viedokļus diezgan daudz no ārzemju draugiem(tieši no Amerikas), bet kā jau minēju, mans viedoklis.
Un Sāra Palina izteica tikpat tizlus komentārus kā Tramps, tāpēc izsmēja. Ja Klintone darītu to pašu, viņu arī izsmietu. Ja tu saki ko stulbu publiskā vidē, to, protams, noķers un izsmies.

Rīdziniece Citreiz lasu tavus komentārus šajā forumā un rodas jautājums, tev ir kaut mazākā sajēga par to, ko tu te raksti un izliec? Nu kāds sakars feministēm ar šoviem, katram cilvēkam ir savs viedoklis, ar feminismu tam vispār nav nekāda sakara. Vienkārši.. ko??
09.04.2016 18:34 |

Reitings 23705
Tu mazliet padomat dzilak ar proti? Nu ta butibu pasu, jeb tikai virspuseji?
09.04.2016 18:40 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Šoreiz jāpiekrīt Rīdziniecei. Es nezinu, vai pareizi sapratu viņas domu, bet doma, manuprāt, bija tāda, ka visas tiecamies pēc maksimālas vienlīdzības, bet tajā pašā laikā pašas savos uzskatos un sabiedrības spiedienā no tā visa atkāpjamies.
09.04.2016 18:41 |

Reitings 23705
Un par lidztiesibu!

ja bus pludmale liekas svars virietim un sievietei, uz kuru skibi skatisies? Pareizi uz sievieti pirmkart, jo ka gan SIEVIETE ta var nolaisties.

kosmetika un mode ir vesela industrija, tur apgrozas miljoni un ari feministes to labprat izmant un kultivee. Tacu pasaules labakie dizaineri joprojam parsvara ir viriesi! No sievietem tiek prasit butiba tikai tere naudu, tere naudu lai butu skaistaka ka citas! Viriesi par to tik traki necepjas, zin ka tapat bar s ar damam skries pakal.;-);-);-)
09.04.2016 18:43 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Es ļoti ieteiktu palasīt par jēdziena un kustības saturu un vēsturi, pirms komentēt, jo šobrīd vienīgais, kas ir skaidrs, ir, ka šeit ir stipri pārprasta feminisma nozīme un nozīmīgums.

Ne tikai šeit, bet arī sabiedrībā kopumā.. Ļoti daudz sieviešu atļaujās kliegt "Mēs esam labākas par vīriešiem, mums vīriešus nevajag, tāpēc esam feministes" un tāpēc arī ir radies uzskats, ka feminisms = aizskārums, slimība.

Man tas šķiet pilnīgi dabīgi, ka starp dzimumiem valda līdztiesība, bet, ja godīgi, es nekad neesmu sastapusies ar klaju diskrimināciju savā virzienā, lai gan darbojos sfērā, kur emocionālais ir jāatslēdz un procentuāli vairāk ir vīriešu. Trakākais, ko ir nācies dzirdēt "Vīrietis drīkst lamāties, bet redziet, ja sieviete to dara - tad izklausās briesmīgi". Nē! Abi izklausās briesmīgi, bet ne jau es iešu par šādu nieku strīdēties. Neaizmirsīsim, ka aiz visas šīs līdztiesības, slēpjas sadzīviskas funkcijas, kurās tad arī valda sadalījums.
09.04.2016 18:43 |

Reitings 41
es vienkārši neuzskatu par labu līderi. Un viņai ir sabiedrības atbalsts, jo viņa ir sievete.

To noteikti arī par Obamu daudzi teica - sūdīgs politiķis, cilvēkiem patīk tikai tāpēc, ka melnādainais. Tagad to saka par sievieti. Nu jā, viena lieta, kas cilvēkiem patīk. Cita lieta, vai šiem cilvēkiem ir reālas iespējas ne tikai sludināt, bet arī reāli darboties pēc tā sludinātā, un tas jau no paša ne no sabiedrības patikas atkarīgs. Un cik esmu lasījusi politologus, lielākā daļa uzskata, ka Klintonei šīs spējas ir augstas, kamēr Sandersa darbība valdībā vienkārši tiks paralizēta. Cilvēkiem varētu patikt arī Sanderss un viņi sabalsotu (un varbūt arī sabalsos), bet no tā jau nemainīsies fakts, ka viņa prezidentūra būtu neveiksmīga.
09.04.2016 18:44 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
besi man taadas nevarigas kas nevar pat spuldziti ieskruuvet bez vieriesa palidzibas vai skruuvi ieskruuveet skapja durvis

a man besī tādas kā tu, kuras dzersteļo un vazājas pa pasauli.
09.04.2016 18:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits