Prieks, ka tu apzinies savu problēmu un vēlies ar to tikt galā.
Es pati tikai nesen sev atzinu, ka arī man ir problēma, un sapratu, ka es vēlos tikt ar to galā. Man pašnāvnieciskas domas ir jau gandrīz kopš sevi atceros, pirmo reizi par pašnāvību domāju 7 gadu vecumā, to es skaidri atceros. Nav tā, ka es grasos uzreiz veikt pašnāvību, bet šīs suicidālās domas gandrīz nemitīgi riņķo galvā un tas ir ļoti nomācoši. Man ir tuvu pie 30 gadiem, graizos jau kopš 16 gadu vecuma. Pēdējo gadu laikā ļoti reti, bet tāpat ir gadījies, un ir reizes, kad tik ļoti to gribas darīt, bet cenšos sevi noturēt. Tomēr pāris reizes neizdevās un atkal sagraizījos. Stulbi, bet tas dod uz to brīdi kaut kādu atvieglojuma sajūtu un nomierina.
Lūk, bet pēc pēdējā šādas reizes mani ievietoja psihiatriskajā klīnikā (gan ne Tvaika ielā, bet citur). Varbūt tas pat bija labi, jo tas bija kā grūdiens un sapratu, ka šādi vairs nevar turpināt un ir jāmeklē kāda palīdzība. Ilgi klīnikā nepavadīju, tikai dažas dienas, jo tobrīd nevēlējos tur palikt. Ārstēties vēlējos, bet nevēlējos palikt klīnikā, tāpēc apsolīju psihiatram, ka dzeršu zāles, apmeklēšu speciālistus.
Tevi es saprotu. Es domāju, ka, ja pati vēlies un esi gatava ārstēties, došanās uz klīniku ir labs variants. Es pati tobrīd nevēlējos tur palikt, jo mani tur ievietoja pēkšņi, piespiedu kārtā un es nebiju tam gatava, nebiju visu nokārtojusi ar darbu un skolu. Pabūstot tur šo laiku, es sapratu, ka tas nav nekas briesmīgs un es būtu gatava tur doties ārstēties brīvprātīgi atvaļinājuma laikā, ja tiešām rastos tāda vajadzība, jo pagaidām joprojām īsti netieku ar sevi un domām galā. Šobrīd gan mēģināšu tikt galā tepat ārpasaulē.
Tas, ka tu vēlies ārstēties, jau ir solis uz priekšu. Es saku - noteikti dari to! Priecāšos, ja tev viss izdosies, jo es zinu, cik smagi ir dzīvot ar šādām problēmām un nevienam to nenovēlu. Cīnies! Nezaudē tik daudz gadu šai slimībai kā es! Lai veicas turpmākajā dzīvē!