Ir godkārīgi cilvēki, kuriem tas lielais amats dzīvē daudz nozīmē. Man arī tas īstenībā ir diezgan svarīgi, lai gan neuzstādu to kā pašu pašu svarīgāko lietu dzīvē. Tā ka to, ka strādā par finanšu direktori, pelna lielu algu, bet nav laika notērēt - to es vēl saprotu.
Man nav skaidra to cilvēku motivācija, kuri, piemēram, paņem vairākus studiju kredītus, pabeidz prestižas augstskolas, velta tam 5-10 gadus, un tad aiziet strādāt ārzemēs uz lielajiem uzņēmumiem, nu tur Ernst&Young, zviedru Swedbank, P&G, utt. nu kaut kādiem headquarters, bet aiziet, protams, par mazajām skrūvītēm. OK, tā mazā skrūvīte varbūt pelna mēnesī 10 000$ (vienu tādu pazīstu), bet ko tas dod, ja tu turpmākos padsmit vai pat vairākus desmitus gadu tik un tā būsi mazītiņa neredzama skrūvīte ar salīdzinoši minimālām izredzēm ieņemt tur top vadītāja amatu un kļūt par CEO vai CFO (iespēja ir, bet tik un tā maza, jo konkurss ta liels), un, protams, laika tērēt naudu nav, jo jāstrādā ir 16 stundas dienā? Kad es studēju 1. kursā, sapņoju par šādu karjeru, tagad pāris paziņas ir šādu izvēlējušies.... nu nē, man to nesaprast. Ja gribas nopelnīt villai Maiami, var taču izdomāt interesantāku/ patīkamāku veidu, kā to izdarīt.