Esmu jau vairākās valstīs dzīvojusi, tagad pārvācoties jau zināju, ka te pavisam nepalikšu, patīk iegūt dažādu pieredzi. Ātri iedzīvojos un spēju pielāgoties situācijām. Parasti pēc kādiem 3/4 gadiem gribas izplest spārnus un mainīt valsti, vāciski ir labs vārds lai apzīmētu to sajūtu -
fernweh . Zinu, ka gribu vēl vienā konkrētā valstī padzīvot. Pēctam neizslēdzu iespēju atgriezties dzimtenē. Draugi mani sauc par Sprīdīti, diez ko psihologs par to teiktu :D Ļoti mīlu Latviju, un katru reizi ir grūtāk aizlidojot, tāda dīvaina smeldze.
Dzīvojot ārzemēs pēctam ir iespēja paskatīties uz savu valsti no cita aspekta, salīdzināt. Jo vairāk no pasaules redzu, jo vairāk saskatu Latvijā pozitīvos aspektus, skaisto, cilvēkus. Bet savā ziņa arī cik cilvēki škiet visur līdzīgi. Patīk Čaklā teiktais - Man pieder viss, kas ar mani ir noticis.
Var iegūt pilsonību, aprecēties, uzcelt māju, bet tāpat citā valstī vienmēr būsi
ārzemnieks.
Uk man patik tas ka piemeram ja ir viesitaba un gulamistaba , tad ats kaistas vienistasb dzivoklis. Attieicgi ja viesistaba un divas gulamistabas , divistabu. Nu ka pie baltiem cilvekiem.
To dēvē nevis par vienistabas dzīvoklis, bet vienas guļamistabas/ one bedroom apartment , tāpat kā Amerikā.