Godīgi sakot, es neesmu ļoti ticīga, tāpēc arī man Lieldienas asociējas ar olu ripināšanu, pavasara klātesību, nevis ar Jēzus atdzimšanu.
Katrs uztver to kā vēlās, man ir vienalga, ja kāds grib dzert, tusēt, katra paša izvēle. Uzspiest visiem ticēt un pārdomāt, kas īsti ir lielā piektdiena būtu muļķīgi.Pēc idejas, viņi negodīgi izmanto viņiem piešķirto brīvdienu. Bet es jau saprotu, ka viņiem nav citu ideju, kā aizpildīt šo laiku.
neesmu reliģioza, valsts man piešķir brīvdienu, kāpēc lai es neietu uz Vecrīgu?
Pēc idejas, viņi negodīgi izmanto viņiem piešķirto brīvdienu
Tieši tā! Katrs izmanto brīvdienu pēc saviem ieskatiem un vajadzībāmAtšķirībā no dažām labām sagrozītām dažādu reliģiju vai to konfesiju idejām, Dievs cilvēkam it neko neuzspiež. Tā patiešām ir katra cilvēka brīva izvēle. Tikai jautājums: vai no tās izvēles kāds necietīs, g.k., paši?
Kāpēc katru gadu lieldienas iekrīt citos datumos, bet Ziemassvētki, kad Jēzus Kristus dzimis ir noteiktā datumā katru gadu?Tas ir tikai pieņēmums, ka Jēzus dzimis 24. vai 25. decembrī. Pētījumi liecina, ka viņš, visticamāk, dzimis kaut kad rudenī. Savukārt, Lieldienas tiek svinētas pirmajā svētdienā pēc pilnmēness, kurš, savukārt, ir pirmais kopš astronomiskā pavasara iestāšanās. Šādi nosprausts laiks tēlaini attēlo situāciju, kāda bija pirms Jēzus sišanas krustā: naktī no ceturtdienas uz piektdienu bija pirmais pilnais mēness kopš astronomiskā pavasara sākuma. Tomēr šī kārtula ne vienmēr tiek precīzi ievērota, piem., 1998. gadā tur kaut kas bija sagrozīts. Un arī nav noteikts, pēc kuras laika joslas tiek noteikta svētdiena un kā tai jāmijiedarbojas ar mēness pilnās fāzes brīdi. To visu, vienkārši, nosaka Vatikāns.
Nē, kaut kā neesmu jutusi, ka ciestu. Kā mēs varam ciest par kaut ko, par ko īsti nedomājam?Dzērājs jaunībā pļēguro un nedomā, kas būs tālāk. Beigās viņam ir izjukusi ģimene un sačakarēta veselība.
Drīzāk varētu ciest tie, kuri pārāk daudz domā, ko citi dara.Tad jau labāk jautāt, vai var ciest no lielas domāšanas vispār? Vispār jau var, ja neatpūšas.
gaveni neieturu, galu edu, bet minimali.Gavēnis un gaļas neēšana ir vairāk vai mazāk rituāla lietas, kas raksturīgas katolicismam. To būtu vēlams ievērot tikai tiem, kam citādi rodas problēmas. Ja kāds ir tievs un jau tā maz ēd, tad, ziniet, būtu grēks viņam vēl papildus badoties. :)
Skudrulācis, tātad Tu vēlies pateikt, ka Lieldienu nozīmes piemiršana ir līdzvērtīga alkoholisma izraisītajām sekām?Apple_pie, es pirms tam runāju par dzērājiem, nevis tiem, kas speciāli neatzīmē Lieldienas. Ja tev nepiemīt nekādi netikumi, tad ar tevi viss ir kārtībā. Vari braukt uz mežu lasīt sēnes, ja tādas tur atrodamas, un tavā rīcībā nebūs ne vainas. (Es pieņemu, ka Dieva lietas (tikai nepārproti, par ko es runāju) tu pārdomā ikdienā.)