Cepeša recepte un cepšanas tehnika ir atkarīga no gaļas gabala, kuru cepsi. Ja cepsi liellopu, tad izvēlies entrakota gabalu, sanāks sulīgāk. Pirms likt krāsnī noteikti apcep uz pannas sviestā, lai izveidojas garoziņa un gaļas sulas netek ārā. Es parasti neko nemarinēju, bet cepu tāpat + sāls un svaigi malti pipari. Traukā vari samest arī kādus ķiplokus, sīpolus, burkānus un selerijas kātu garšai un aromātam.
Ja pasniedz siltas vakariņas, tad, manuprāt, ar aukstajām uzkodām nav jēgas diži aizrauties - gaļa/zivs + dārzeņu piedevas + mērces, kā arī deserts būs gana. Kādu brīdi pēc vakariņām, ja ir tusiņš, vari pasniegt sierus ar krekeriem, augļus, olīvas, kādu pastēti vai pīles musu, lai ir ar ko panašķēties.