ko likt galdā

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Man vajag idejas, ko interesantu pasniegt uz galda dzimumdienas ballē. :D Bez ierastajiem lavašiem un rosoliem.
Varbūt kāda zina precīzu recepti jebšu sastāvdaļas Stockmann Piknika salātiem? Varbūt ir zināma kāda pārbaudīta, laba recepte krāsnī ceptu šampinjonu uzkodām? (Ar sieru vai ko tur)
Ja kādai ir kas piebilstams, iesakāms, gaidīšu ziņu. :)
23.03.2016 22:59 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Cukurvāvere, kas Tev pašai garšo? Tad noteikti varēsim arī ko ieteikt, Tavai gaumei atbilstošu.
Par cepešiem neko nezinu. Gaļu needu.
23.03.2016 23:47 |
 
Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Nachosi un aliņš.
23.03.2016 23:47 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
čipsi un tādas lietas manuprāt iederētos 12 gadnieku jubilejās.. + kolas un tādi mēsli..

un ja ir tie sīkie.. lai viņiem ir tie čipsi un pārējie brīnumi. kaut kādi maizes salāti. uc brīnumi.. sīpoli.. siera salāti. neredzu jēgu..


varu pateikt tā. man galvenais ejot ciemos ir pamatēdiens, lai nav pierīšanās, bet lai ir ļoti, ļoti garšīgs.. cūkgaļu neiesaku.. ir vista, pīle, tītrs, leilopa gaļa, jēra gaļa .. tādas.. liesas gaļas. + labs deserts, kuru gribās vēl un vēl... + tam visam.. alkohols. un tad kombinācijā der aukstās uzkodas.
siera gabaliiņi.. olīvas utt :D ko iemest mutē..
23.03.2016 23:48 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
vēl kas.. uz dz dienu kādam redzu iemeslu iet tikai tad, ja zinu ka būs labs ēdiens.. un labs alkohols. un kādi cilvēki forši, vai meiča.. nu vajag iemeslu.. iemesls ka kaut kādai kucei paliek 30 vai 40 gadi nav pietiekošs ..
23.03.2016 23:52 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
pie sīkajiem es gan vnm eju bez iemesla. tur es zinu, ka būs jampadracis.. un pieaugušie vnk brīvi varēs atlaist.. karoč.. tur būs inčīgi..

bet kaut kāda sieviete, kura tendē visu uz savu svētku ēdienu , kūkām utt. pie viņas nah.. ja vēl tajā mājā valda sausais likums, vai nedod dievs.. gaļu neliek galdā.. tad es tur neeju.. vnk nav vērts
23.03.2016 23:55 |
 
Reitings 175
Reģ: 20.08.2010
Es parasti cepeti marinējot improvizēju. Vienmēr lieku sinepes un medu,esmu lējusi klāt sojas mērci,tad tiešām būs sulīgs.Ķiploks,čilli,rozmarīns.. Gaumes jautājums.:-)
Cepu maisiņos,nav tās pēršanās ar aplaistīšanu..
23.03.2016 23:57 |
 
Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
atkal Ģirts :(
23.03.2016 23:59 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
vēl varu pieminēt..

nekad atmiņā nav palikuši salāti, uzkodas.. jā , ir bijušas ļoti labas.

atmiņā palikuši daži gaļas ēdieni.. PIemēram, tā pati pildītā pīle, vai mērces kopā ar gaļu. ja ir tiešām ļoti garšīgi bijis. tītara cepetis reiz bija ļoti garšīgs. ar mērci kaut kādu. Nu tādi ēdieni kaut cik paliek prātā.. ne tie sieru salāti, garneles vai kkas vēl.. laba lazanja nekad nav slikt doma.
Un protams, lai nekad neaptrūkstas ko glāzē liet ! par to nevar parūpēties tikai ciemiņš, jo ciemiņš nenāks ar 4 pudelēm .. tikai vein, lai nepadomā.. ka tikai iedzert nācis :D :D
vajag rezervi kā saka. ā, desderti arī daži man ir prātā.. viens vija aveņu, ar vaniļai līdzīgu mērci.. cietu, želejveidīgu.. likās psc.. vēl malti āboli, baltajā mērcē.. nu tādas lietas gan patīk. random kūkas visi ir atēdušies.. arī tos pūžņus, un it kā gardās.. bet viņas ir atēstas ;)
24.03.2016 00:19 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
+ varu pateikt.. ierastajai kafijai un kūkai.. tā ir jāstrīpo no jebkādiem svētkiem un pasēdēšanas.. ;) tas nekam neder ;) kafija jau nu noteikti ;) ;) lai arī kā pierasts, un leikas ok. un viesim liksies ka kaut kas iztrūkst.. bet nevajag kafiju!
ir dzērieni siltie arī citi.. piemēram - salep.. karsts.. ar pipariem , un cukuru.. (l)(l)(l)(l)(l)(l)(l)

nu entie dzērieni.. kuri padarīs īpašāku vakaru.. un nebūs dolbanā kafija ar torti
24.03.2016 00:24 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Cepeša recepte un cepšanas tehnika ir atkarīga no gaļas gabala, kuru cepsi. Ja cepsi liellopu, tad izvēlies entrakota gabalu, sanāks sulīgāk. Pirms likt krāsnī noteikti apcep uz pannas sviestā, lai izveidojas garoziņa un gaļas sulas netek ārā. Es parasti neko nemarinēju, bet cepu tāpat + sāls un svaigi malti pipari. Traukā vari samest arī kādus ķiplokus, sīpolus, burkānus un selerijas kātu garšai un aromātam.

Ja pasniedz siltas vakariņas, tad, manuprāt, ar aukstajām uzkodām nav jēgas diži aizrauties - gaļa/zivs + dārzeņu piedevas + mērces, kā arī deserts būs gana. Kādu brīdi pēc vakariņām, ja ir tusiņš, vari pasniegt sierus ar krekeriem, augļus, olīvas, kādu pastēti vai pīles musu, lai ir ar ko panašķēties.
24.03.2016 00:25 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
neviens cepetim normāls cilvēks neliek klāt burkānus. un neviens neapcep sviesstā lai būtu garoza... :/ pirmo reizi kko tādu dzirdu.

un uzkodās , krekeri, pastēte.. (t)(t) tās ir brokastu uzkodas.
24.03.2016 00:35 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
ir vai nu saldās, vai asās mērces. dažādi etiķi. minimāli cukurs. garšvielas.. nevis dārzeņi aromātam.. :-/:-/
un neviens necep maisos kaut ko . pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu. kā var cept maisā cepeti ?? maisos cep ruletes tikai.. gaļas tīteņus ietin.. ne jau cepeti :-/:-/
24.03.2016 00:38 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Paldies! Likšu aiz auss :) daudz kas noderēs arī citām reizēm
24.03.2016 00:53 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Daudz atkarīgs arī no vēlmēm. Reizēm taisu uzkodu vakarus... bet citādi ērti ir pagatavot sātīgu maltīti un vēlāk niekoties ar gardiem sieriem un riekstiņiem pie vīna glāzes.
Patīk arī pagatavot kādu saldu našķi (torti, pudiņus, konfektes, cepumus... pēc iedvesmas).
24.03.2016 00:56 |
 
Reitings 39
Reģ: 19.03.2016
psc :D :D

Tev padodās komentēt cormeum :D :D 8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)
24.03.2016 00:58 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Man uz visu būs 3 stundas laiks :-/ ja neskaita gaļas sagatavi un marinēšanu...
Tgd man tikai trūkst to stockmann piknika salātu receptes ...
24.03.2016 01:00 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Kuros bija makaroni, sarkanie sīpoli, kaltētie tomāti, ... Un kas tur vēl.
24.03.2016 01:01 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pie reizes ..mani interesē tītara salāti no Stockmann repertuāra :)
24.03.2016 01:01 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Ja ir runa par cepeti, tad no sirds iesaku pamēģināt Beef Wellington. Ļoti gards. Kādu laiku atpakaļ vienu reizi gatavoju, bija brīnišķīgs. Man bija jaunlopa gaļa kurai apkārt vairāki slāņi - apcepti šampinjoni ar timiānu, šķiņķa šķēles un vēl kārtainā mīkla. Šeit ir arī video pēc kā vadījos izlaižot dažas lietas :)
https://www.youtube.com/watch?v=5uXIPhxL5XA

24.03.2016 09:55 |
 
Reitings 503
Reģ: 07.03.2016
Iesaku no salātiem arī grauzdiņu salātus, par tiem vienmēr ciemiņi priecājās, jo varen gardi :) Un vienkārši pagatavojami. Uzkodām var arī uztaisīt dipi mērcīti, sapildīt paprikā un sagriezt dažādus dārzeņus. Izskatās forši un uzkoda arī forša, kad apēsts kas nopietnāks :)
24.03.2016 10:15 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits