Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

SOS tām, kuras saprot likumus.

 
Reitings 26
Reģ: 26.10.2015
Sveikas, ļoti ceru, ka kāda varēs palīdzēt!
Nekādi nevaru izpildīt uzdoto kāzusu!
Darba likums smuki nosaka, ka, beidzot darba attiecības, niztērēto atvaļinājumu var saņemt naudā. Bet, vai, ja līdz šim darba devējs par virsstundām ir maksājis naudā, viņš var mainīt darba līgumu un noteikt, ka turpāk par virsstundām maksās ar pildatvaļinājumu? Ja jā, kas to nosaka?
Paldies jau iepriekš, meitenes!!

Kāzuss, lai labāk varētu izprast- Uzņēmums “Baltais halāts”, kas darbojas medicīnas nozarē, 2014.gada 2.janvārī noslēdza darba līgumu uz nenoteiktu termiņu ar darbinieku Jāni G. Darbinieks tika pieņemts darbā par autovadītāju transporta līdzekļiem līdz 3.5 tonnām, nosakot normālo maiņu darba laiku, ar atalgojumu 450 EUR pirms nodokļu nomaksas.
2014.gada 3.aprīlī puses vienojās par grozījumiem darba līgumā, paredzot, ka darbinieks piekrīt strādāt virsstundas, par to saņemot piemaksu 50 EUR mēnesī. Virsstundu darbs ietver asins komponentu pārvadāšanu, ja uzņēmumā rodas tāda nepieciešamība.
2015.gada 1.septembrī darba devējs piedāvā grozīt darba līgumu, nosakot, ka piemaksa par virsstundām tiek aizstāta ar vienu nedēļu (7 dienu) apmaksātu papildu atvaļinājumu. Maiņu grafika sastādīšanas kārtība netiek mainīta, bet darbiniekam tiek noteikts t.s. dežūras režīms pēc maiņas, kad uzņēmumā var rasties nepieciešamība pārvadāt asins komponentus.
Izvērtēt darba devēja piedāvātos grozījumus ar konkrētām Darba likuma normām (obligāti jāvērtē – darba un atpūtas laiks, virsstundu piemaksa, papildu atvaļinājuma noteikšana). No izvērtētajiem elementiem sniegt situācijas juridisku izvērtējumu par grozījumu tiesiskumu.
20.03.2016 17:36 |
 
Reitings 1
Reģ: 25.10.2023
Sanāca atrisināt kāzusu? Tikko reģistrējos, un priekš universitātes ir nepieciešams atrisināt tieši doto kāzusu, bet galīgi nesanāk.😖
25.10.2023 13:10 |
 
Reitings 737
Reģ: 28.01.2023
No neiztērētā atvaļinājuma dienām atņemt 7 dienas, kuras aizstātas ar virsstundām, par pārējām atlikušajām dienām izmaksā naudu
25.10.2023 22:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits