Man ir vairākas kategorijas. Pirmā - uzņemties darīt lietas, kas jāieplāno. Piemēram, autoskola. Es ieplānoju braukšanas nodarbības visai nedēļai, un tad man ir uz viņām vienkārši jāiet.
Otrā. Mājas darbiem mēs tikko ieviesām sarakstu - divas lietas katru dienu daru es, divas draugs. Piesēdos vienu vakaru un sarakstīju, teiksim, cik reizes nedēļā jāsūc māja, visu pārējo, kas jādara, un sadalīju izlozes kārtībā. :D Sataisīju exceli turpmākajām 3 nedēļām un pagaidām viss strādā, nav jāgaida mistiska diena, kad sagribēsies sakārtot, jo katru dienu kaut kas vienkārši ir jādara.
Trešā ekstrēmākā. :D Man ir saraksts ar brīvā laika grafiku. Teiksim 1) grāmata 2) To do lists (darāmie studiju darbi/darba lietas utml) 3) Internets utt vēl pāris lietas, ko es brīvajā laikā mēdzu darīt. Tad nu es, piemēram, atnāku mājās, paēdu, paskatos sarakstiņā - ā, grāmata. Palasu grāmatu vienu divas nodaļas. Atķeksēju. :D Tālāk - to do lists - "uzdevums tāds un tāds". Uzrakstu to, atķeksēju. Netā sēžu (teiksim, blogus lasu, cosmo forums u.c.) tikai tad, kad sarakstā ir kārta "netam" :D
Izklausās šizīgi, bet man kā izteiktai prokrastinatorei ļoti labi strādā. :D