Darbs ārzemēs bez valodu zināšanām

Reitings 743
Reģ: 22.11.2015
Atvainojos, jo šovakar jau esmu izveidojusi otro diskusiju. Manī radīja pārdomas par to, ka viens rada gabals lielījās, ka braukšot uz Angliju meklēt darbu, bet angļu valodas zināšanas viņam ir iesācēja līmenī. Uz vietas dzīvojot, viņš arī valodu iemācīšoties. Un sākumā, lai atrastu darbu kaut kur saiņošanā, neesot vajadzība un prasības pēc angļu valodas.
Vai kādai ir pieredze ar kādu pazīstamu, ka var tā aizbraukt, valodu nezinot, atrast kādu darbu un tad uz vietas dzīvojot, to iemācīties? Protams, valodu iemācīsies, bet vai darbu dabūs?
17.03.2016 19:10 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Chouette autores rads grib uz UK ;-)
18.03.2016 00:52 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es arii uz ASV atbraucu ar vaacu valodas zinaasanaam,bija gruuti saakumaa!Atceros veel kaa sodien,cik loti priecaajos par tiem 7$ stundaa!!!Bija nenormaals prieks,ka vareeju katru meensei ko aizsuutiit saveejiem!!
To valodu tik aatri apguust,ja visu laiku dzird apkaart,vieniigais gruutaak ir atrast darbu,kur daudz jaaraksta.
18.03.2016 01:08 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Tieši runājot var visātrāk iemācīties valodu. Daudz ir dzirdēts ka aizbrauc nearkādām valodas zināšanām, bet padzīvojot kādu laicinu, runā gandrīz tekoši.
18.03.2016 01:11 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
kumu, man kaut kas līdzīgs - atspēros uz CA ar vācu valodas zināšanām. :D Nu neko - angļu valodu iemācījos pamazām tāpat, bet... saprotu, ka nekad nezināšu to tādā līmenī, lai vienlīdz labi runātu, rakstītu un lasītu. Rakstīšana vienmēr smagi pieklibos, diemžēl.Nāksies visu mūž dzīvot ar tādu nelielu nepabeigtības sajūtu un svešu valodas garšu mutē.
Var jau, protams, iet studēt un mācīties, bet man reāli riebjas mācīties (ne jau pats process, bet tieši eksāmeni), man pietiek ar iegūto augstāko izglītību LV, kaut kā vairs negribās tērēt savu laiku atsēžot solā. Ir citas intereses un pienākumi. Tad nu - dzīvoju kā ir...
Strādāt gan tas īsti netraucē.
18.03.2016 01:15 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Neons-man patiik tas ,ka mani koleegi neko daudz nekritizee mani par kluudaam,nepiekasaas par katru vaardu uttVispaar te ir tik daudz iebrauceeju,beigu beigaas neviens nav iisti fluents!:-P
18.03.2016 01:17 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
par uk nezinu, bet írijá - minimálá 9,15 eiro stundá, reti kur maksá minimálo , parasti ir augsták. parastas fabrikas parasti alga ir apm 10 eiro stundá, par virsstundám piemaksas. teiksim tá - nedéljá strádáju apm 40 stundas, uz rokám sanjemu savus apm 450. ménesí tas ir 1800. dzívokla íre 500, édienam cenas ká LV, pat léták, drébes léták.. 3 reizes gadá lidojam sauljoties, arí esam iekrájushi pietiekami...

man te ir bijushas 3 darbavietas, valodu zinu labi, bet 2 no darbavietám valoda pat párrunás nebija vajadzíga. necik.
18.03.2016 02:37 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
bet, protams, tás, kas árzemés nekad nav strádájushas visu zina labák ;)
18.03.2016 02:38 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Nelasīju visu diskusiju, tikai autores jautājumu. Man ir paziņa, kurš tieši tā arī brauca un dabūja saiņošanas darbu. Angļu valoda pat nebija iesācēja līmenī - tikai daži vārdi.

Protams, no sākuma bija šausmīgi grūti tīri ar sadzīvi. Bet tagad strādā, pelna pietiekoši daudz mašīnai, dzīvoklim sev un draudzenei, 2x gadā atbrauc uz Latvija. Ar visu ļoti apmierināts.

Viņam daļa no darba devējiem bija latvieši un arī poļi. Lielākā daļa runāja krieviski, tā kā ar to iztika. 3 gadi pagājuši un angļu valoda tādā viduvējā līmenī, gramatiski nepareiza, bet saprast kaut ko var. Viņš gan tagad taisās iet uz kursiem, jo arī saiņošanā ir kaut kādas "karjeras kāpnes", ja iemācīsies normālā līmenī angļu valodu, varēs būt menidžeris utt.

Visvieglāk ir tad, ja pie kāda brauc (latvieša), kas palīdz iekārtot darbā. Viņam tā nebija, bet tagad viņš daudziem draugiem ir tā palīdzējis.

Secinājums - tas ir iespējams un tā notiek!
18.03.2016 05:15 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Man valoda arī bija nu tā - gandrīz nekam nederīga. Un vēl tas, ka varbūt, tas ko viņi es man saka, es saprastu, ja nebūtu tā akcenta, kas padara vārdus nesaprotamus!
Bet es tiku strādāt internetveikala noliktavā, kur valodu vajadzēja točna zināt. Priekšnieki zināja, ka man čābīgi ar valodu, bet es kaut kā izbraucu tam cauri visam. :D Bet saku, ka jā, var.
19.03.2016 15:46 |

Reitings 111
Reģ: 11.01.2018
Es atkal brīnos, nu kā? Kā?! Kā var būt, ka mana vecuma (30) un jaunākiem cilvēkiem ir tikpat kā nekādas angļu valodas zināšanas (te tika minēti tādi piemēri, tas pats Neons)? Vai tad skolā angļu valoda nav obligāta? Ok, saprotu par vecāka gadagājuma cilvēkiem, padomju laikos droši vien bija citādāk. Bet man likās, ka kad es gāju skolā, jau tad angļu valoda bija obligāta. Nemaz nerunājot par mūsdienām.
23.07.2018 00:51 |

Reitings 111
Reģ: 11.01.2018
Ui, nepamanīju, ka šī veca diskusija.
23.07.2018 00:53 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Lil’Kim, pirmkārt, man ir vairāk par 30. Otrkārt, nē, viena konkrēta angļu valoda nebija obligāta skolā (vismaz ne manējā), jo obligāta bija vai nu angļu vai vācu valoda (kāda no šīm, nevis tikai angļu valoda) un klāt vēl nāca arī krievu valoda obligāta. Manā skolā mūsu klasei pasniedza vācu valodu, paralēlai klasei - angļu valodu. Kurš izlēma par tādu sadalījumu - nav ne jausmas. Mums neviens nejautāja, vnk nostādīja fakta priekšā.
23.07.2018 01:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits