Alga uz rokas

Reitings 743
Reģ: 22.11.2015
Meitenes, šobrīd uz rokas es nopelnu 700 Eur (vairāk kā 1 slodze), bet man ir galīgi piegriezies mans darbs. Ir laiks kaut ko mainīt. Bet, ja esmu pirmsskolas skolotāja, vai es varētu kaut kur citur nopelnīt uz rokas vismaz 500? Būtu ar mieru pat par apkopēju kādu laiku strādāt, jo vajag atslodzi no visa. Neticu, ka LV nevar nopelnīt citos darbos, tikai nezinu, kuros, jo visus gadus esmu bijusi tikai pirmsskolā.
17.03.2016 18:46 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Ja man intervijā uzdod šādu jautājumu, automātiski atsaku piedāvājumam. Priekš kam man darba devējs, kurš par lētu naudu taisās kolekcionēt zvaigžņu komandu, kurais pat neredz pielietojumu?

un cik ātri tev ar šādu attieksmi izdevies atrast darbu?
man šāds jautājums ir jautāts pilnīgi visās darba intervijās, pat uz kaut kādām sūda haltūriņām, es atvainojos!
ir, protams, variants pēc tam izzondēt, cik saņem kolēģi, un, ja vairāk, tad iet pie priekšnieka un prasīt algas pielikumu. Es zinu vairāk nekā piecus gadījumus tikai starp man pazīstamajiem, kad viena amata darbiniekiem algas atšķiras pat par 200 - 400 eiro uz rokas, tikai tāpēc, ka kāds darba intervijā, iespējams, nosauca pārāk mazu ciparu!
18.03.2016 12:50 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
apkāš jau tos , kuri paši ir ar mieru , kapēc jamaksā vairāk , ja var maksāt mazāk un darbinieks pats tādu summu ir nosaucis .
18.03.2016 12:51 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Wee, diezgan precīzi! Viņus apkāš, bet tos, kuri meklē adekvātu samaksu par ieguldīto slodzi, vienkārši nepieņem darbā :D Jo kāds cits ir gatavs strādāt par kapeikām.
18.03.2016 12:55 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Tāpēc es vienmēr vispirms pajautāju - cik maksāsiet, negaidot - cik tu par to gribi.
18.03.2016 12:57 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Es tiešām nevaru spriest par citām jomām, jo esmu strādājusi tikai IT jomā, ja neskaita sezonālus darbus skolas/studiju laikā. Bet es nevaru pilnībā piekrist apgalvojumam, ka šis ir veids, kā atrast darbinieku, kuram varēs maksāt vismazāko algu. Vismaz uzņēmumā, kurā strādāju un uzņēmumos, kuri man pēdējo gadu laikā ir izteikuši darba piedāvājumus un kuri ir pierunājuši mani aiziet uz sarunu, tādu tendenci neesmu novērojusi.

Drīzāk esmu novērojusi citu galējību, kas man nepatīk - visvairāk saņem tie darbinieki, kas visbiežāk ir iesnieguši atlūgumus vai pateikuši, ka plāno iet prom no darba, jo ir cits - labāks piedāvājums. Jo IT jomā labi darbinieki ir zelta vērti, jo īpaši programmētāji! Bez maz vai - ja gribas lielāku algu, jāiesniedz atlūgums.
18.03.2016 13:06 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu bet tapēc ir tikai loģiski noskaidrot konkrētās kompānija algas budžetu , pirms ko vispār sākt darīt.
18.03.2016 13:07 |

Reitings 4298
Respektīvi - ja es aizeju pie vadības un saku, ka vēlos lielāku algu, viņi man iedos algas pielikumu, bet tie būs 100-200 eur. Savukārt, ja es aiziešu ar atlūgumu, tad man algu uzreiz dubultos.
18.03.2016 13:08 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Šarlote_
un cik ātri tev ar šādu attieksmi izdevies atrast darbu?

Ko nozīmē - atrast? Es nemeklēju darbu. Ja man ienāk jauna darba piedāvājums, es to izskatu. Viss. Līdz šim tādi piedāvājumi, kuru dēļ esmu mainījis darbu, man ir ienākušies reizi 4-5 gados.
18.03.2016 13:15 |

Reitings 4775
Respektīvi - ja es aizeju pie vadības un saku, ka vēlos lielāku algu, viņi man iedos algas pielikumu, bet tie būs 100-200 eur. Savukārt, ja es aiziešu ar atlūgumu, tad man algu uzreiz dubultos.

tieši tā! arī es pati esmu tā rīkojusies - ne jau koķetējot draudēju ar atlūgumu, bet tiešām biju nobriedusi meklēt citu darbu, uzskatot, ka esmu vairāk vērta, - ar steigu alga tika teju dubultota, lai tikai neaizeju. Arī mans vīrs tā ir darījis, uzrakstot atlūgumu un atklāti šefam pasakot, ka viņam izdevīgāk ir sēdēt mājās bezdarbniekos - momentā tika būtiski pacelta alga, lai gan iepriekš vadība čīkstējusi, ka naudas nav, nevar atļauties neko pacelt.
18.03.2016 13:16 |

Reitings 4775
v35, ja tu nemeklē darbu, jo tev tāds ir, protams, ka var atmest visus piedāvājumus, kur darba devējs tev prasa, cik vēlies saņemt, bet ja esi bez darba, ir jābaro bērni un jāmaksā hipotekārais kredīts, reti kurš var atļauties automātiski atmest visus piedāvājumus, kur darba devējs prasa "cik vēlies saņemt?". Nereti darba meklētājs tiešām izmisuma dzīts nosauks mazāku summu, lai tikai viņu paņem. Situācijas un apstākļi ir dažādi :)
18.03.2016 13:19 |

Reitings 1267
freya
Es tiešām nevaru spriest par citām jomām, jo esmu strādājusi tikai IT jomā

Tā ir arī mana joma jau padsmit gadus.

visvairāk saņem tie darbinieki, kas visbiežāk ir iesnieguši atlūgumus vai pateikuši, ka plāno iet prom no darba, jo ir cits - labāks piedāvājums. Jo IT jomā labi darbinieki ir zelta vērti, jo īpaši programmētāji! Bez maz vai - ja gribas lielāku algu, jāiesniedz atlūgums

Tik traki nav. Vienkārši brīdī, ka head hunter ir gatavs Tevi draftēt par ciparu X, kurš ir par vismaz 30% lielāks par Tavu pašlaik saņemto ciparu Y, dari to zināmu pašreizējam darba devējam. Ja viņam Tu esi pietiekami vērtīgs, saņemsi to X arī bez darba maiņas.
18.03.2016 13:19 |

Reitings 1267
Šarlote_
ja tu nemeklē darbu, jo tev tāds ir, protams, ka var atmest visus piedāvājumus, kur darba devējs tev prasa, cik vēlies saņemt

Piedāvājums, ka nesatur algas ciparu, nav piedāvājums. Tas ir tikai small talk.
18.03.2016 13:22 |

Reitings 4298
Es intervijās nekad strikti vienu ciparu neesmu teikusi. Esmu teikusi, ka vēlos saņemt no xx, bet mana komforta alga būtu xxx, tomēr nekas nav akmenī kalts un esmu gatava izskatīt arī viņu piedāvājumu. Jo tomēr ir svarīgi arī visi bonusi, ko uzņēmums piedāvā (veselības apdrošināšana, apmaksāta autostāvvieta pie biroja, apmaksātas brokastis, pusdienas, aprīkota virtuve (augļi, iespēja spiest svaigas sulas), apmaksātas virsstundads u.c.)
18.03.2016 13:23 |

Reitings 4298
Piedāvājums, ka nesatur algas ciparu, nav piedāvājums. Tas ir tikai small talk.

v35, kādā jomā strādā, ja nav noslēpums? Es tiešām nezinu, kā citās jomās, bet atkal atkārtošos par savu IT jomu - alga IR atkarīga no profesionalitātes. Un, neaprunājoties sīkāk, ir grūti nosaukt konkrētu ciparu. Tie, kas man zvana un piedāvā darbu, piedāvā to, balstoties, vai nu uz linkedin profilā redzamo informāciju, tiešu vai cita veida pazīšanos. Man tukšs cipars neko neizteiktu. Man ir svarīgs arī viss pārējais. Kā arī, manuprāt, darba dēvējs šo ciparu visobjektīvāk varēs nosaukt, aprunājoties ar potenciālo darbinieku klātienē.
Atceros savas pirmās intervijas, kad es biju darba meklētājs un atceros pēdējās, kad uzņēmums bija darbinieka meklētājs un gribēja dabūt mani - tās otrās es pat nesauktu tās par intervijām, tās bija sarunas, kurās abas puses (es un darbinieka meklētājs) izrunājām savas ekspektācijas, vēlmes vienam pret otru visus papildus piedāvājumus, papildus prasmes. Un tikai šādas sarunas rezultātā, manuprāt, darba devējs var izlemt, cik es esmu vērta (cik daudz viņi ir gatavi man maksāt), savukārt, es varu izlemt, vai ir vērts piekrist viņu piedāvājumam.
18.03.2016 13:30 |

Reitings 1267
freya, kā jau iepriekš minēju, tad arī mana joma jau padsmit gadus ir IT. Jā, alga ir atkarīga no profesionalitātes. Un tie, kas man savulaik ir izteikuši piedāvājumus, lielākajā daļā gadījumu ir bijuši pietiekami labi informēti gan par manu profesionālo kvalifikāciju, gan par to, ar kādu ciparu varētu mani motivēt mainīt darba devēju.

BTW, man nav LinkedIn profila. Tie, kam tiešām vajag, zin, kā iegūt info par mani.
18.03.2016 13:41 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Karsta vakance Administratora- Projektu Vadītāja amatā.

Darba pienākumi:

Darbs ar klientiem.
Administrēšana saistīta ar telpām un personālu.
Jaunu projektu vadīšana korporatīvajā sfērā.
Darba laiks pēc grafika (arī brīvdienās).
Darba vieta:
t/c Galleria Riga, un t/c Spice

Prasības no Tevis:

lai Tev patiktu darbs ar bērniem;
lai Tev būtu lieliska pārdot prasme;
lai Tu mācētu ātri reaģēt uz izmaiņām, pieņemt ātrus lēmumus;
lai Tu esi vienmēr dzīvespriecīgs un pozitīvs, atvērts jauninājumiem un improvizācijām.
latviešu un krievu valodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību.
Mēs piedāvāsim:

konkurētspējīgu darba atalgojumu.
Ja viss iepriekš minētais pilnīgi, vai daļēji sakrīt ar Tevi un Tavām domām un iespējām, tad gaidām Tavu CV un motivācijas vēstuli uz e-pastu [email protected]

http://teirdarbs.lv/vakance/karsta-vakance-administratora-projektu-vaditaja-amata/

Alga gan nav minēta, bet nu, administrators/projektu vadītājs nozīme labu ierakstu CV. Pēc tam jau var mērķēt uz cita tipa uzņēmumiem.
18.03.2016 13:42 |

Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Gledisa - ja apsver pirmsskolas skolotāju, pieļauju, ka darbs ar bērniem nebiedē. Ieteiktu painteresēties par auklītes darbu. Bieži meklē auklītes nepilnai darba slodzei, teiksim, tikai uz pāris dienām. Tā var apvienot divas ģimenes un 500 eur noteikti sanāks.

Piekrītu Ingai, 500 eur uz rokas pelnīt nav nereāli, bet tai pat laikā neviens nesaka, ka atalgojums ir atbilstošs. Darot parastos darbiņus, ir reāli nopelnīt tos 500, bet, diemžēl, pieredze rāda, ka tas nav tik viegli, ja meklē profesiju konkrētā jomā. Neloģiski, taču tā nu tas ir.
18.03.2016 20:13 |

Reitings 243
Reģ: 02.10.2015
Man atkal liekas ļoti smieklīgi, nolikt citas profesijas, sakot, ka negrib iet ar savu maģistru par ko tādu strādāt, bet atšķirībā no šādiem cilvēkiem, ir reāla pieredze darba jomā, kamēr cits sēž un mācās entos gadus bakalauram, pēctam maģistram, un pēctam brīnās, kā tad es nevaru dabūt darbu, man taču ir maģistrs, jautājums tāds, vai nevarēja mācību laikā atrast prakses vietu savā nozarē, tā ir reāla iespēja dabūt darbu, kā arī vēl, iet tad nostrādāt kādu laiku, uzkrāt reālu pieredzi ar to salīdzinoši mazo algu un tad savas prasības celt, es jau nu ar savu maģistru. Es personīgi neņemtu cilvēku bez pieredzes! Man liekas, kad visiem ir zināms, kad lielākoties uzreiz tā darbu var dabūt savā nozarē, pēc maģistriem, bakalauriem bez pieredzes ir caur pazīšanos, pat bez diploma var dabūt caur pazīšanos foršu darbu :D
19.03.2016 08:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)