Sāpīgs jautājums, es jau gadu esmu bez darba,ok, reāli tik no decembra sāku īsti mklēt, sūtu uz visiem amatiem pēc kārtas, ok, vairāk savā ptofesijā un neteiktu gan, ka viegli atrast darbu. Nav jau tā, ka būtu stulba vai neapķērīga, bet, ja, redz nav vismaz 3-5 gadu pieredzes, ne uz kādu baigo algu vari necerēt un arī konkurence liela. Pēdējā laikā skatos, ka visi paziņas, kas tikuši labos darbos, tikuši tur pa "blatu", caur paziņām.. :( Skumīgi mums ar tiem darbiem.., bezdarbnieku kursos vēl nesen paziņoja, ka darba devējiem nepatīk cilvēki, kas "domā", tā teikt, vajag bezsmadzeņu radījumus, kas tikai izpilda, ko liek un neuzdod jautājumus un nemēģina mainīt neko pildīšanas kārtībā.. Varbūt pārāk negatīvi pārspīlēti izsakos, bet tiešām negribas ar savu maģistra grādu un kvalifikāciju iet strādāt par pārdevēju vai oficianti.
Bet pozitīvā ziņa, ka 500 eur uz rokas i reāli dabūt, ( es jau arī ambīcijas esmu samazinājus un sāku samierināties, ka augstāk par šo īsti cerēt nav ko)..,vismaz sludinājumos tādas algas bieži parādās, ja ir pieredze, tad ar uz lielākām var pretendēt.. bet, vai ar šādu summu var izdzīvot Rīgā?
Visādā ziņā, veiksmi meklējumos! ;)
Es ar bieži domāju, ka apkopējām un ielu slaucītājiem labāki darbi, pie reizes fiziskas aktivitātes un svaigs gaiss :)