Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

IIIN parāds

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Sveikas.
Esmu nonākusi ne visai patīkamā situācijā. Šodien (jau atkārtoti šomēnes) iegāju EDS mājaslapā. Un tur man priekšā izmetas sarkans logs, kur teikts, ka man ir parāds par IIN. Pieļauju, ka tas ir tāpēc, ka draugs strādā ārzemēs un pagājušogad sūtīja man samērā lielas naudas summas, lai varu nomaksāt kredītus un skolu. Kopā tie varētu būt bijuši kādi 5000 euro. Par cik tie nav manis pelnīti ienākumi, tad būtība piesieties var. Kas man vēl šokē, ka man jau ir uzkrājušies procenti par to, ka neesmu laikā nomaksājusi šo parādu, bet 1. martā nekāda informācija vēl šajā mājaslapā nebija par to. Nekādu ziņu man arī viņi nav devuši, ka esmu ko parādā. A ja nu es ieietu šajā lapā tikai ap vasaru, kā to daru parasti?
Kas mani būtībā uztrauc, vai ir vērts braukt un strīdēties? Draugs godīgi ārzemēs maksā nodokļus un sūta šo naudu uz LV, bet te redz arī par to vēl jāmaksā, ka man tiek sūtīta nauda. Zvanīju šodien uz VID, viņa mani vispār izkaitināja, neko pilnībā nepaskaidroja.(e)
16.03.2016 19:58 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Es arī pirms brīža iegāju eds lapā, un man tur parāds 11 eur apmērā. Nesaprotu, par ko - strādājusi esmu tikai oficiāli, neko nelegālu neesmu veikusi, kas.. ??
Vienīgais risinājums, ka jāiet skaidroties :-/
16.03.2016 20:03 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Nu vispār jau nevar gan piesieties. Ja draugs tev sūta no saviem oficiālajiem ienākumiem, tad neredzu neko tādu, ka VID liktu tev maksāt IIN nodokli.
Zvani vēlreiz vai aizej uz VID un mēģini laipnā tonī pajautāt, kas tas par parādu. Vai arī uzraksti caur EDS elektroniski, varbūt būs sakarīgāka atbilde.
16.03.2016 20:03 |

Reitings 4041
Piebildīsu gan, ka to naudu viņš sūtīja man no LV konta. Jo savu algu visu pārskaita uz LV kontu un tad cik man vajag, pārskaita man. Ja nu tas ko maina.
16.03.2016 20:05 |

Reitings 2558
Tu pati vispār nestrādā? Neesi bijusi pašnodarbinātā?
16.03.2016 20:07 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Intereses pēc iegāju es arī - pirmajā lapā uzreiz parādās, ka nokavēts viens maksājuma termiņš un parāds ir 0.01 eur.
Nesaprotu, kas tas 1 centa parādu. Strādāju oficiāli un darba devējs maksā nodokļus par mani.
16.03.2016 20:08 |

Reitings 657
Reģ: 09.01.2015
Man pagājušo gadu uzmeta parādu tikai tādēļ, ka izrādas, ka no 2009.-2012.g mamma mani nebija noņēmusi no apgādības, kaut es tajā laikā strādāju. Aizgāju uz VID izskaidroties, beigās piedāvāja uzrakstīt iesniegumu un noņēma parādu, it kā teica, ka mammai būs jāmaksā, bet līdz šodienai neviens nav viņai piestādījis rēķinu :D
16.03.2016 20:12 |

Reitings 4041
cherr es pati strādāju oficiāli un nekādi nelegāli vai tamlīdzīgi ienākumi man nav bijuši. Pašnodarbinātā neesmu bijusi un zinu, ka darba vieta godīgi par mani arī nodokļus maksā.
vienkarsinav arī man šādi ir izgājis, pusgadu nostrādāju un aizgāju saņemt pārmaksātos nodokļus un izrādās tētis nebija noņēmis no apgādājamā mani. Tad nu viņam arī laikam bija sods un plus vēl man teica, ka būs, bet VID teica ja es nekustināšu to gadu tad nekas nebūs. Diez vai, ka šis būs tads pats.
16.03.2016 20:15 |

Reitings 4041
*tas pats
16.03.2016 20:16 |

Reitings 129
Reģ: 07.09.2015
chérr
Nu vispār jau nevar gan piesieties. Ja draugs tev sūta no saviem oficiālajiem ienākumiem, tad neredzu neko tādu, ka VID liktu tev maksāt IIN nodokli.
Zvani vēlreiz vai aizej uz VID un mēģini laipnā tonī pajautāt, kas tas par parādu. Vai arī uzraksti caur EDS elektroniski, varbūt būs sakarīgāka atbilde.

----

VID, manuprāt, ir taisnība, VAR uzlikt nodokļus par summu, kuru sūta cilvēks, kurš nav ģimenes loceklis, ja pārsniedz noteiktu lielumu.

Raksts no 2010. gada, bet ideja ir tāda pati vēl joprojām, tikai likmes un valūta cita.

Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliek tās dāvanas, kas saņemtas no laulātā drauga, vecmātes, brāļa vai tēva māsas.

&

Ar nodokli arī neapliek tos dāvinājumus, ja summa taksācijas gadā nepārsniedz 1000 latus. Piemēram, ja kāda persona 2010. gadā no drauga saņem vairākas dāvanas, kuru kopējā summa ir 1100 latu, tad dāvinājuma saņēmējam līdz 2011.gada 1.aprīlim būs VID jāiesniedz gada ienākuma deklarācija un jānomaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis 26% apmērā no pārsnieguma summas, tas ir, no 100 latiem.

http://apollo.tvnet.lv/zinas/viss-kas-jazina-par-davanu-nodokli/443191

Cik saprotu tie 5000 tev ir dāvinājums, nevis aizdevums.
16.03.2016 20:17 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
kredīti un skola tava vai viņa?

šobrīd izskatās, ka atbilst šim punktam:
"guvuši ar nodokli neapliekamos ienākumus, kas kopumā 2015.gadā pārsniedza 4000 eiro (piemēram, gūti ienākumi no personiskās mantas pārdošanas);"
te runa ir par tiem ienakumiem, kas nav no bērniem vai vecākiem.
16.03.2016 20:17 |

Reitings 2558
vienkarsinav arī man šādi ir izgājis, pusgadu nostrādāju un aizgāju saņemt pārmaksātos nodokļus un izrādās tētis nebija noņēmis no apgādājamā mani. Tad nu viņam arī laikam bija sods un plus vēl man teica, ka būs, bet VID teica ja es nekustināšu to gadu tad nekas nebūs. Diez vai, ka šis būs tads pats.

Zini, man liekas, ka tomēr gan varētu būt šis. Nu tev jau tāpat jāsazinas ar VID, lai paskaidro, kas par lietu. Vispār liela summa jāmaksā?
16.03.2016 20:18 |

Reitings 4041
Angella skola mana, bet kredīti pārsvarā viņa. Vienkārši es vienmēr visu maksāju no sava konta un tā man ir ērtāk.
cherr VID es uzrakstīju tagad. Rīt darbā vēl mēģināšu kaut ko noskaidrot, kā man labāk rīkoties un sarunāšu brīvdienu, lai varu aizbraukt noskaidrot. Draugs jau saka, ka jācīnās pretī, bet man nepatīk tas ka man procenti tik aug.
Parāds šobrīd ir ~50 eiro un procenti jau ~12 eiro.
16.03.2016 20:22 |

Reitings 461
Reģ: 05.02.2015
būs vajadzīga bankas izdruka, lai redzams, ka nauda nākusi no drauga kontu un ka nauda pārsvarā skaitīta par drauga kredītu. noteikti nepieciešams arī drauga aizdevuma līgums, lai redzams, ka tieši viņam ir tas kredīts.
iespējams, ka te būtu labak, ja būtu vēl pilnvara no drauga, ka pilnvaro tevi atmaksāt viņa kredītu.

neesmu šajā jomā specs. bet tas būtu tas, ar ko iesāktu vispirms.

p.s. ja viņam algu skaita uz lv kontu, tad kāpēc pats kredītu nevar caur internetbanku segt? tad tev sūtītu daudz mazāku summu un nebūtu šādu problēmu.
16.03.2016 20:35 |

Reitings 4041
Angella Nē algu viņš pats skaita no ārzemju konta uz LV kontu, algu viņam ieskaita ārzemju kontā. Zinu, ka prātīgāk bija skaitīt uzreiz no viņa konta, bet man šādi bija ērtāk, jo iepriekšējie maksājumi jau bija veikti no mana konta. Ja būs nepieciešamas izdrukas, tad tās dabūšu, domāju ka pirmais ko darīšu - aizbraukšu uz VID. Cerams, ka tas viss ir labojams. Galīgi negribas maksāt ne par ko.
16.03.2016 20:45 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Es teiktu, ka tas ir par apgādības būšanu vai ko taml., jo:
a) VIDs tāpat vien no zila gaisa pats aprēķinus netaisa par kontā ienākušu naudu, tur būtu jābūt kādam no jums fiziskās personas auditam un ko tādu nevar nepamanīt;
b) parāda summa ir pārāk maza, lai tas būtu uzrēķins par 5000 EUR dāvinājumu.

Tu vari pati EDSā paskatīties atskaiti, par kuru laiku tas parāds ir aprēķināts un varbūt pēc tā izštukot, kas varētu būt par lietu. Bet vienkāršāk būtu, jā, sazināties ar VID. Varbūt labāk telefoniski, jo uz epastiem viņi nav naski atbildēt.
16.03.2016 21:12 |

Reitings 4041
Sophie. Tieši par šo tēmu tikko runāju ar draugu un arī runājot sapratu, ka viņi tak neredz tā vienkārši kas notiek manā kontā. Šis parāds man ir parādījies 2. martā ar jau uzaugušiem procentiem kas sastāda jau ~12 eiro. Bet jā, ja tā paskatās tad parāds ir 50 eiro kas ir 35 Ls. Un šis parāds tad ir no 2012 gada, tātad tie 12 eiro ir par 4 gadiem? Tā kā nedaudz par maz liekas priekš tāda termiņa, jo cik paskatījos atpakaļ pa dienai, procentu summa katru dienu palielinās par 2-3 centiem sākot no 2. marta. Bet nu jau esmu mazliet nomierinājusies, savā ziņā tiešām ceru, ka tas ir tas vecai parāds. Tikai dīvaini, ka viņš ir tikai tagad izlīdis laukā un man nekas nav ziņot. Pilnīgi nekas!!!
Bet nu rīt uzzvanīšu vēlreiz uz VID, šoreiz jau mierīgāk parunāšos :D
16.03.2016 22:44 |

Reitings 4041
Liels paldies par ieteikumiem. Savā ziņā nomierinājāt (l)
16.03.2016 22:46 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Par tiem mīnusiem. Varu paskaidrot apmēram.
Bieži tie gadās, jo, ja ņem slimības lapas, tad gan darbā grāmatvedībā, gan VSAA noņem nodokli, bet noņemt jau var tikai 1 reizi.
Pa lielam- viņu kasjaks, bet tev par to jāmaksā. Uzreiz nenoņem VID naudu, es, piemēram, sedzu no viena gada nodokļu pārmaksas.
16.03.2016 23:40 |

Reitings 4041
Sveikas meitenes! (l)
Tad nu esmu tikusi skaidrība par to, kas tas ir par parādu. Tas nav neviens no variantiem, ko mēs šeit apspriedām. :-D
Izrādās, es ziņķārīga būdama esmu šogad vēlreiz iesniegusi 2013. gada deklarāciju, kur man pienācās 2.01 eiro. Bet šo deklarāciju ar visiem čekiem es jau biju iesniegusi 2014. gadā klātienē, kur atmaksājamā summa bija 53,23 eiro. Tad nu šī, mana jaunā iesniegtā deklarācija bija kā precizējums un viņiem sistēmā automātiski uzrādījās, ka 2014. gadā viņi man ir par daudz naudu izmaksājuši un līdz ar to esmu viņiem parādā un summa sākusi no tā laika augt.
Tad nu man ieteica VĒLREIZ iesniegt šo pašu deklarāciju elektroniski, nosaucot summu, kura man bija par iesniegtajiem čekiem. Tagad visam vajadzētu būt kārtībā. Un šo visu es noskaidroju sazinoties e-pastā ar VID.
Tā kā, viss labs, kas labi beidzas. :-)
17.03.2016 16:49 |

Reitings 3
Reģ: 09.12.2016
Aizdevumi visu veidu vajadzībām
Piedāvājam minimumu 10,000.00 eiro līdz 5 miljoniem eiro
Ar zemu procentu likmi 2%
aizdevums
periods: līdz 25 gadiem atkarībā no aizdevuma summas, jums ir nepieciešams.
klientiem ir
Būt vecāki o F 18 gadi
Šis darījums ir 100% drošs visiem clents
Lai saņemtu pilnu informāciju par kredītu, lūdzu, sazinieties ar mums pa e-pastu:
([email protected])
09.12.2016 16:49 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits