Lai dabūtu lielāku bērnu naudu

Reitings 220
Reģ: 14.01.2016
Čau! Gribeju izstāstīt savu situāciju 4 gadus nodzīvoju ārzemēs, pirms 3menesiem paliku stavoklī un atgriezos Latvijā 2mēnesī tagad mēnesi esmu jau te bet saprotu ka darbu nebūs tik viegli dabut it sevišķi , ja drīz parādīsies puncis, esmu dzirdējusi , ka ir izdevīgi ar kadu sarunāt lai it kā fiktīvi mani nodarbina, es maksāju nodokļus un tādejādi nodrošinu sevi nākotnei vai arī taisu savu firmu ! lūdzu , mïļās meitenes, padalieties, ja kādai bijis kas līdzīgs ..
Latvijā neesmu pirkstam necik strādajusi.
12.03.2016 18:37 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Nē, nu grāmatvede ir labā ! Varēja vismaz pateikt par izmaiņām. (e) Tiešām pirmā dzirdēšana.
EDSā pēdējo reizi biju ap 10.janvāri un nekādu tādu informāciju/paziņojumu neesmu lasījusi/redzējusi.
Tad ko man tagad darīt? Kur vērsties? Jābrauc uz Vidu?
13.03.2016 12:13 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Akdievs, atradušās supergodīgās. Vienā diskusijā čīkst par to cik lv mazas algas maksā un, cik lieli nodokļi jāmaksā un ka Latvija šmauc mūs, bet citā atkal čīkst, ka kāda valsti grib apšmaukt!
Nabagāka Latvija nepaliks, ja bik pašmauksies autore ar bērnu naudām.

+++
Lielāko daļu samaksāto nodokļu jūs vairs neredzēsiet. Valstij tiek maksāti nodokļi, bet valstsvīri tos izmanto savu kļūdu radīto caurumu lāpīšanai.
http://www.aprekinat.lv/lv/calculator/maternityleave te skatijos ka piemeru nemu minimalo algu. iznak ka nestradajosa mamma sanems 170, kamer ta ka stradaja ar minimalo algu 160??????????

Lūk realitāte - no minimuma ņem nodokļus, bet rezultātā dabūsi mazāk, nekā, ja vispār nestrādātu.
13.03.2016 12:38 |

Reitings 3647
Sandra.ece, tev ir iekrājumi? Ja jā, netērē tos kaut kādam fiktīvam darbam. Dari, kā amerikānietes: viņām vispār nav bērna naudu, vai jebkādu citu līdzekļu no valsts pēc bērna piedzimšanas.
Vari pastrādāt, ja paveicas atrast darbu, bet ne fiktīvi. Tā tu zaudēsi vairāk, nekā iegūsi.
13.03.2016 12:41 |

Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
Cukurvāvere
Vari protams painteresēties VIDā. Cik zinu pagājušajā gadā tika izsūtīti atgādinājumi, ka no 01.01.2016. fiksētais nodoklis tiek atcelts. Precīzi neatceros, bet jau pirms kādiem 2 gadiem publiskajā telpā sāka izplatīta info par pārejas periodu, kas ilga līdz 31.12.2015.
13.03.2016 12:50 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
http://www.aprekinat.lv/lv/calculator/maternityleave te skatijos ka piemeru nemu minimalo algu. iznak ka nestradajosa mamma sanems 170, kamer ta ka stradaja ar minimalo algu 160??????????

Lūk realitāte - no minimuma ņem nodokļus, bet rezultātā dabūsi mazāk, nekā, ja vispār nestrādātu.

Šo jau iepriekš noskaidroja, ka strādājošā mamma saņems 160+171 eur. Tie ir divi dažādi pabalsti.
13.03.2016 12:58 |

Reitings 3647
Sandra.ece, Kāpēc tu brauci uz Latviju? Tas par nodokļu parādu nav patiesība. Tu ar vīru dzīvoji Norvēģijā? Cik viņš tur pelnīja? Cik pelna Latvijā?

Paskaties uz šo forumu: tev tiešām gribas dzīvot šādā sabiedrībā? Šausminās, kad kāds mēģina tikt pie naudas, bet, kad mūs visus valdība krāpj.
Marazms. Te izskatās, ka daļai smadzenes pilnībā ar hloru izskalotas.
13.03.2016 13:00 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Piedod, Raven, bet reizēm šķiet tev tur kas izskalots.
Uz priekšu, krāpjam visi, jo visus taču krāpj! Baigais attaisnojums. Es no tā tikai redzu - kādi paši, tāda valsts un neko labāku arī neesam pelnījuši.

Bet autores gadījumā tiešām nesaprotu, kāpēc viņa izdomāja pamest darbu Norvēģijā, kur viņa, cik saprotu dzīvojusi un strādājusi jau 4 gadus, lai brauktu dzemdēt Latvijā. Manuprāt, pabalsti, dzīves līmenis nav salīdzināms.
13.03.2016 13:20 |

Reitings 3647
Kakaduu, pati valsti neesmu krāpusi, bet esmu redzējusi, kad cilvēks maksā visus nodokļus, bet, kad vajadzīga palīdzība, to nesaņem. Cilvēks visu mūžu nostrādā vairākos darbos ar zemu atalgojumu, maksā nodokļus no minimuma un pēc tam pensijā saņem kapeikas.
Tāda sajūta, ka VID nodokļus ņem tikai no nabadzīgākajiem valsts iedzīvotājiem, jo tie, kas krāpj lielos apmēros var no VID atpirkties. Bet tagad pat nevarēs kritizēt valdību, jo par to draudēs cietumsods.

Par autori runājot - patiešām muļķīgi bija vēlēties atgriezties dzimtenē, kur viņa acīmredzami nav vajadzīga. Valdība vēl sūdzas par demogrāfiju, citādāk nebūs, kas maksās nodokļus.
13.03.2016 15:22 |

Reitings 3647
Uz priekšu, krāpjam visi, jo visus taču krāpj! Baigais attaisnojums.

Kā arī, viņa šos nodokļus maksātu pati, tas nozīmē, ka nodokļi tiktu maksāti. Diemžēl viņa Latvijā ieradās nedaudz par vēlu, lai varētu ar šo nodrošināt sev normālu pabalstu. Tas, ka Latvijā grūtniece nevar atrast darbu, neliecina ne par ko labu.

Tā skaitītos krāpšana, jo realitātē viņa nestrādātu, bet tikai maksātu nodokļus. To nevar salīdzināt ar algu maksāšanu aploksne, kad nodokļi netiek maksāti. Bet tu laikam dzirdot vārdu krāpšana nemaz neiedziļinies pašā problēmā.
13.03.2016 18:55 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Ja esi 2.mēnesī vari arī atrast normālu darbu (ne fiktīvu). Nevienam nav tiesības Tev intervijā vaicāt vai esi stāvoklī un vēl kādu laiciņu nevarēs redzēt. Bet, protams, saņemsi naudu par strādātajiem mēnešiem.

Man viena bijusī kolēģe uzzināja, ka ir stāvoklī 4.mēnesī... viņai gan bija reta slimība, ka MR var nebūt 6 vai vairāk mēnešus, tāpat viņa jau kādus 5 gadus mēģināja palikt stāvoklī un jau stāvēja rindā uz mākslīgo apaugļošanu. Bet visādi var būt un Tev nav jāstāsta sava personīgā dzīve.

Vēl, runājot par tēvu, vai ar viņu ir attiecības? Jebkurā gadījumā, var pieprasīt alimentus (arī no ārzemnieka)
14.03.2016 03:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits