Saplēš preci veikalā

Reitings 4
Reģ: 11.03.2016
Sveikas!
Vakar gadījās redzēt, kā veikalā "Rimi", kāda sieviete ar savu somu aizķēra plauktā stāvošo burciņu, kura nokrita un saplīsa. Viņa, protams, uzreiz pazuda un nekādas reakcijas no apsargu puses nebija, nelika maksāt par saplēsto preci.
Tas man lika aizdomāties par to, kā notiek, piemēram, apģērbu veikalos? Ir kādai gadījies kaut ko saplēst vai sabojāt, laikojot drēbes uzlaikošanas kabīnēs? Ja tā notiek, vai ir jāmaksā par bojāto preci? Tas jau nav vandālisms vai speciāli darīts. Kā jūs šādā situācijā rīkotos? Informētu veikala darbiniekus vai skrietu, ko kājas nes? :-D
12.03.2016 09:09 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Lielajos veikalos gan pārtiku, gan apģērbu noraksta un nav nekas jāmaksā. Rimi rokās nenoturēju 2 alus pudeles. Darbiniece pateica - katram gadās.
Apģērbu mērot esmu konstatējusi, ka kāds pirms manis saplēsa un pateicu to meitenēm, lai neliek atpakaļ zālē. Laikam pateica paldies man un viss.

Es būtu neapmierināta, ja man liktu maksāt par alu vai nagu laku...
12.03.2016 11:09 |

Reitings 185
Reģ: 16.03.2015
Pēc likuma, ja prece ir izvietota tā ka traucē pārvietoties, ir viegli aizķerama u.t.t. Un pircējs nejauši aizķer, viņam nekad par to nebūs jāmaksā. Tā jau ir veikala vaina, ka nespēj nodrošināt drošu preces izvietojumu.
12.03.2016 11:47 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Ja paartikas veikalaa gadiitos ko sapleest, tad laikam jau samaksaatu, ja paardeveeja prasiitu, bet lupatu veikalos neko neesmu maksaajusi, nolieku atpakalj un man vienalga, naakoshais pirceejs pats pamaniis!
12.03.2016 12:07 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es reiz saplēsu džemperi veikalā. Tas bija ļoti plāna auduma, un velkot nost aizņērās aiz kleitas rāvjslēdzēja.
Aizgāju pie kases, atvainojos un teicu, ka samaksāšu. Viņi naudu no manis toreiz nepaņēma.
12.03.2016 12:08 |

Reitings 1249
Reģ: 10.08.2015
Nav gadījies neko saplēst, ja sanāktu, skatītos pēc situācijas.

Reiz gadījās redzēt, kā sestdienas vakarā meitenes priecīgā prātā iegādājās alkoholu no dārgā gala, kas ir kastē, jau samaksājušas nepareizi paņēma kasti un pudele tikpat ātri arī izšķīda turpat uz grīdas :D
12.03.2016 12:11 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Lielveikalos saplēsto preci NORAKSTA! Tas nav iztrūkums, tas ir brāķis. Parādiet man veikalu, kur pārdevējām par brāķi liek maksāt. Tad jau par vecajām desām un puvušiem tomātiem arī jāmaksā. Ja pircējs samaksā par saplēsto preci, tad pārdevēja izmet to atkritumos un papriecājas, ka papīri nebūs jāraksta.
12.03.2016 12:18 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Stokmanā sasitu vidējas cenas vīna pudeli - vienu ņēmu, otra nāca līdzi (ap kakliņu tāda bļembas ar pīkstuli pieliktas, kas bija saķērušās). Maksāt neko nevajadzēja.
12.03.2016 12:19 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Par apģērbiem - pašai nav gadijies saplēst, bet ja mērot pamanu defektu (tostarp ar tonālo viscaur nozieķētu apkaklīti .. veh), nododu personālam ar tekstu, ka ievēroju defektu. Neviens maksāt man nav licis, un nav pat ienācis prātā, ka man tas būtu jādara pat tad, ja - pie atbilstošas mērīšanas - kkas būtu noticis pašai.
Pārtikas u.c. veikals - jā, viņiem būtu jānovieto prece tā, ka 'normāli' pārvietojoties nekam nebūtu jākrīt. Ja pašas vainas dēļ saplīstu, gan jau, ka maksātu, ja pārdevējam atvilktu no algas.
12.03.2016 12:56 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Nemaksātu par kaut kādu sūda nagu laku. Katram veikalam ir preču norakstīšana. Nekas neiet no pārdevēju algām, ja vien nav nav mazais piemājas veikaliņš, tur pieļauju ka viss ir savādāk.
Vienreiz draugs ar brāli ākstoties Rimi pūta viens otram barbie meiteņu smaržas virsū un pudelīte izkrita un saplīsa. Teicu, ka tagad gan būs jāmaksā, jo viņi skraidīja pa veikalu. Abi nokaunējušies stāvēja un gaidīja, kad kāds atnāks, bet neviens nenāca :D
Tad nu ejot gar kasēm pateicām, ka saplīsa smaržas un viss. Pārdevēja pamāja un viss ok :D
12.03.2016 17:30 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Lielveikalos nevienam neko no algas nenovelk, ja kāds kaut ko saplēš!
Vienkārši noraksta un viss.
12.03.2016 17:38 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
Drogās vienreiz netīšām no rokām izslīdēja bundulis ar ķermeņa krēmu.
Pārdevējas neko neteica, tikai viena otrai neapmierināti noteica (ar domu, lai tā otra satīra) " (Pārdevējas vārds), sievietei te sanāca.....! :-D
Bet nu neko nemaksāju, atvainojos tik un paņēmu citu bunduli. :)
12.03.2016 20:15 |

Reitings 195
Reģ: 14.09.2013
Es atceros, kad Rimi nometu smaržu pudelīti. :D Tiesa gan, tas bija testeris
12.03.2016 21:11 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
man cairākas reizes ir saplīsuši iepakojumi pēc tam, kad es tos jau nopirku:D krāmējot maisā sanāk nogāzt kādu savu preci pie zemes...
vie reiz pirku pienu tajā mīkstajā pakā...Tukuma laikam, gāju pa veikalu, skatos...ooo..aiz kāda palikusi pirna strēmelīte, kur gājis veikalā...izrādās, tā biju es, man bij tekošā pacinja :D
12.03.2016 21:17 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Drogās pārdevēja pie kases manas acu ēnas izšķaidīja pa zemi:-D Labi, ka nebija pēdējās.

Es vienreiz Supernetto groziņā ieliku čipšu paku un 5l ūdens bačoku. Ūdens apgāzās, uzkrita uz čipsiem, čipsu paka ar skaļu plokš pārsprāga un bija čipsu lietus ar siera garšu:-D Tad gan bija ellīgi kauns:-D
12.03.2016 22:42 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Es vienreiz gāju cauri mazajai maximai un nejauši ar somiņu aizķēru cepumu kasti. Tā apgāzās un cepumi izbira pa grīdu. Nu neko, maksāt man nevajadzēja. Kauns gan bija, jo visi skatījās. :D
12.03.2016 22:48 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nu citur pasaulē ir normāli, ka tev nav jāmaksā par to, ko tu saplēs, aizķerot plauktā, piemēram. Tā ir veikala vaina, jo nav pareizs preču izvietojums. Ja tev tas sabojā apģērbu, vai nedod Dies' savaino kaut kādā veidā, tev pienākas krietna kompensācija. Manuprāt, tas ir tikai normāli. Jo reizēm veikalos preces saliktas kā stikla pilī uz izstādi, nevis paņemšanai.
Ja apģērbu veikalā tu saplēs kaut ko..nu, tur arī tā neviennozīmīgi. Normālām drēbēm nebūtu jāplīst pēc pirmās uzvilkšanas reizes, pat, ja 2 izmērus par mazu.
Kapitālismā pārdevējam vajag pircēju, tikai sociālismā bija jāatvainojas, ka stāvi rindā pēc veļas ziepēm. ;-)
12.03.2016 22:53 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Lollipop, bāc es sāku pilnīgi balsī smieties :-D:-D:-D
12.03.2016 22:53 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Meitenes, ja godīgi, nezināju par to likumu, ka nav jāmaksā tad, ja aizķer preci, kura novietota tā, ka to viegli var aizskart. Pāris gadus atpakaļ, ejot pa Elvi, ar somu aizķēru diezgan dārga viskija pudeli, kura, protams, sašķīda. Pamanīju apsargu, parādīju kas noticis, bet viņš tikai noteica, ka viss okei un es varu doties prom. Tiesa gan, pudeles tiešām bija izliktas ne alkohola plauktos, bet ejas vidū, tāpēc, neatkarīgi no tā pa kuru pusi būtu centusies apiet to stendu, aizķert tās būtu elementāri.
Šo, starp citu, esmu novērojusi Maxima veikalos. Nezinu kā ir citur, bet manas pilsētas lielajā Maximā iziet cauri ejām ir reāla neiespējamā misija - visur atstāti tie milzīgie rati no kuriem darbinieki krāmē preces plauktos. Dažreiz ir tik grūti izspraukties garām tām kastēm, iepakojumiem un ratiem, ka brīnos kā tur līdz šim neesmu vēl neko sašķaidījusi. Bet nu tas varbūt tāpēc, ka kopš atgadījuma ar sašķaidīto viskiju, somu vienmēr piespiežu sev teju vai pie krūtīm, lai tikai ar to kaut ko neaizķertu. :D
12.03.2016 23:01 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nekad nemaksāju , bet nu es speciāli tur neko nedemolēju , ja tā sanāca, tad sanāca ko nu vairs :-)
13.03.2016 00:04 |

Reitings 128
Reģ: 28.12.2015
Speciāli nekas nav plēsts. 1x drogās nagu laka nokrita no plauktiņa, ņēmu ko citu, bet viss tik tuvu bija sastumts, ka nejauši nokrita, pacēlu un noliku atpakaļ, neko neteicu un pudelītes stāvokli nepētīju. Citā reizē atkal ar vienu paziņu bijām veikalā, viņai sīcis nogāza olu kasti (1.30eur maksāja laikam), mans bērns paziņas sīcim līdzās stāvēja. Redzēju to gāzēju, bet par cik viņa vainoja arī manu bērnu, tad iedevu 70centus un ļāvu savākt tās 6 olas pie kases maksājot kā par visu paku. Ta vairāk nekas cits nav gadījies.
Aaa, pamatskolas laikā ar draugiem bijām veikalā (vecāki mani aizsūtīja iepirkties), divi no bara tur ar gurķiem kaut ko jokojās un vienu gurķi, kas ir tajā plēvē ņēma un pārlauza :-D it kā jau nejauši, bet smuki nebija. Neatceros vairāk, pieklājības pēc nopirku vai viņi to gurķi atlika atpakaļ :-D
13.03.2016 10:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits