Beztēma OKTOBRA/NOVEMBRA 2016 bēbjiem

Reitings 165
Reģ: 22.10.2014
Sveikas!

Eksperimentālā kārtā izdomāju, ka varētu punčbēbju mammas pulcēties pa termiņiem. Tad nu redzēs, kas mums sanāks (l)

Apspriežam visu, kas uz sirds-kā jūtamies,kā ar pārbaudēm, arī attiecībām utml.

Nu tad sākam....(l)
11.03.2016 15:55 |

Reitings 220
Reģ: 14.01.2016
es nesaprotu par tām trenniņkontrakcijām.. neko nejūtu? vai varētu būt, ka man tādas vispār vēl nav bijušas? cik bieži jums viņas ir kādas sajūtas???:-O:-O
27.07.2016 12:45 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
cik es lasīju, viņas ir visu laiku, tikai no säkuma nejūt. Vairāk uz grūtniecîbas otro pusi. Šaubos, ka katrai obligāti nenormäli tas viss ir jājūt. Nav nekas tāds par ko tagad satraukties. Man pa dienu tagad ir pamanämi vairojušäs, dzeru vairāk magni un atpūšos.
27.07.2016 18:15 |

10 gadi
Reitings 936
Sajūtas- savelk cietu vēderu un tad atlaiž. Citreiz izveidojas tāds asimetrisks kūkums.
27.07.2016 18:16 |

Reitings 220
Jā , tas kūkums man ir bijis, bet domāju, ka tas ir mazais , kas kaut kā sagriežas uz vienu vai otru pusi :D
Meitenes, vispār ko liksiet dzemdību somā? Man pēdējā US pēc 2nedelam, un tad jāsāk kravāt soma :)
27.07.2016 21:16 |

Reitings 313
Reģ: 07.10.2010
Sandra.ece es jau sāku iepirkt dzemdību soma, bet pagaidām viss tikai mazajam tīri iepirkts. Dvielīši, mazā apģērbs, higiēnas preces ( pēcdzemdību), salvetītes, sedziņa, dvielīši. Vēl skaidri galvā ir, ka jānopērk halāts, naktskleita, travel size higiēnas preces. Hmm, ko vēl? :)
29.07.2016 18:10 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Šodien vajadzēja būt vizītei ar vecmāti, bet no rīta saņēmu sms, ka vizīte vecmātes slimības dēļ tiek pārcelta uz 12.08. Man bija vairāki jautājumi, ko vēlējos viņai uzdot, bet reāli nākamā vizīte man tagad ir 27. nedēļā un 28. nedēļā pēc plāna ir vizīte ar ārstu. Absolūts murgs (e)
Sanāk starp vizītēm vai nu divi mēneši vai nepilna nedēļa!!!
Abi ar vīru dabūjām brīvu dienu darbā, lai tiktu uz vizīti, kas pēdējā mirklī tika atcelta... :-(
Aizgāju tik un tā uz to veselības centru un manu telefonu iedeva citai vecmātei no citas prakses, kas man pazvanīja, bet no telefona konsultācijas īpašas jēgas nebija :-(
Reāli tā apriebies šis norvēģu haoss un neprofesionalitāte :'-( Kad man bija plānota ultrasonogrāfija, par atcelšanu uzzināju tikai tad, kad ierados slimnīcā, jo redz vēstulē tā vietā lai rakstītu, ka vizīte ir pārcelta, bija vēl vienas vizītes datums. Kā saprotu, tas, ka mani tās pašas dienas rītā informēja par vecmātes vizītes pārcelšanu skaitās laicīgi? :-/
29.07.2016 18:30 |

10 gadi
Reitings 936
Raven, laikam var tik vien kā pateikt, ka dikti žēl, ka tā, jo nu iedomājos, ka es arī būtu ritīgi sašutusi un dusmīga.:-/ Man ikmēneša vizīte parīt.
31.07.2016 21:26 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
es nesaprotu par tām trenniņkontrakcijām.. neko nejūtu? vai varētu būt, ka man tādas vispār vēl nav bijušas? cik bieži jums viņas ir kādas sajūtas???

Es arī tādas neesmu izjutusi vēl. Kūkumiņš gan man izveidojas ļoti bieži, bet tas ir mans puikiņš :D Jo tas visbiežāk ir tad, kad viņš tur aktīvi kūņojas un sagriež punci visādās jocīgās formās. Vienīgais, kad jūtu, ka puncis paliek ciets, ir pēc garākām pastaigām. Varbūt arī tās ir tās treniņkontrakcijas, nezinu(s)
04.08.2016 09:08 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Sandra.ece - varu veltīt tev sacerējumu. :-D
*mātes pase ar usg un citiem papīriņiem, ja tādi ir (mātes pasē jābūt ierakstam par ģimenes ārstu bērniņam);
*pase vai ID;
*plaušu rentgenizmeklējuma izraksts, ja vīrietis grib būt klāt;
*ūdens (ar mazajām 0,5 būs vieglāk apieties);
*čības un halāts, lai var forši vandīties pa slimnīcas telpām;
*pamperbikses +/- 5 un lielās paketes, ko var aptiekā nopirkt;
*barošanas krūšturi (man bija divi);
*krūštura ielikņus var drošībai paņemt, man gan nenoderēja jo otrajā dienā pēc dzemdībām vēl nekas nesprāgst ārā);
*kokvilnas biksiņas, lai dupsim prieks;
*vairāki naktskrekli, pidžamas, trenūzenes (man bija kādi trīs naktskrekli, viena pidžamas, vienas trenūzenes un dažas maikas, (visas pa tām dienām novalkāju, jo svīdu ļoti pēc dzemdībām vēl krietnu laiku);
*higiēnas lietiņas (zobu birste un pasta, dušas želeja, matu ķemmes, matgumijas blā blā...);
*pāris dvieļi sev un mazajam (mazajam mīkstāku, lai var nosusināt neberžot);
Bēbītim:
*pirmais komplektiņš, ko velk pēc dzemdībām (es saliku atsevišķā paciņā pamperīti, cepurīti, vilnas zeķītes, krekliņu, rāpulīti, jaciņu, lai var uzreiz izņemt no somas un nav jāvandās);
*daži komplektiņus, zeķītes, ko vilkt dienās, kuras pavadīsiet slimnīcā;
*viens komplektiņš, konvertiņš/kombinezoniņš mājās braukšanai;
*daži kokvilnas vai flaneļa autiņi (lai var, piemēram, bēbi noguldīt gultā, apsegt vai ietīt);
*kāda sedziņa atkarībā no laikapstākļiem, lai var sasegt mazo (kad es dzemdēju, bija karsts, sedzu ar autiņu);
*autiņbiksītes (paņēmu huggies elite soft, 27 gab. iekšā, lielākā daļa izgāja, tās arī izrādījās mūsu mīļākās autiņbikses, jo pampers ir plastmasas sūds);
*mitrās salvetes (lai var satīrīt melnos kakučus);
*vienreizlietojamie autiņi (lai nepietaisa visas malas);
Palielas viss laikam. :D
04.08.2016 10:10 |

Reitings 909
AG, kāds ir optimālais laiks, cik ilgi tur slimnīcā? :)
04.08.2016 10:13 |

Reitings 2350
Atceros, ka nesapratu kāda izmēra drēbītes pirkt, beigās nopirku 56.izmēru. Mazā piedzima 50cm gara 3,300kg smaga. Nesen apritēja divi mēneši, velkam tās drēbītes vēl joprojām. (Šobrīd 57cm gara, 5kg smaga)
04.08.2016 10:17 |

Reitings 2350
Mūs 3.dienā laida ārā. Vecmāte teica, ka viņi cenšas ilgāk noturēt, ja nav sarežģījumu.
04.08.2016 10:20 |

Reitings 2350
neturēt* :D
04.08.2016 10:22 |

Reitings 154
Reģ: 18.12.2014
Es pirmās treniņkontrakcijas sajutu tikai 38.nedēļā, ja arī kaut kas bija ātrāk, tad īsti pat nejutu.
Katra topošā māmiņa ir citāda, katrs organisms ir citādāks un visi mazulīši nav vienādi ;)
Dažreiz liekas, ka mazāk vajag lasīt internetu un vairāk ieklausīties sevī, nesatraukties par to, kāpēc citām tā, bet man citādāk, ja jūties labi, tad viss OK (l)
04.08.2016 10:42 |

Reitings 2350
Man treniņkontrakcijas bija pilnīgi savādākas kā aprakstīts internetā. Nekādas vēdera savilkšanās. Bija diezgan sāpīgas tās treniņkontrakcijas.
04.08.2016 10:46 |

Reitings 909
Man vienreiz arī bija sāpīgas. Tieši pirms 22. nedēļas USG. Tāda asa sāpe cauri visam puncim, apsēdos un taustu vēderu, viss ciets, ciets savilkts. Pēc minūtes atlaida. Un tā vēl kādu reizi savilka, bet jau bez sāpēm. Biju riktīgi sabijusies, jo līdz tam nekas tāds nebija bijis, bet tagad vairs tas nav atkārtojies. Baigi nepatīkama sajūta. Bet tā arī īsti nezinu, kas tas bija. Dakterei pastāstīju, viņa teica, ka pareizi darīju izdzerot magni un apguļoties.
04.08.2016 10:55 |

10 gadi
Reitings 936
Man tagad ar jostu vieglāk, vēderu nevelk.
Paldes AG par tavu komentāru ar lietām ko ņēmi uz slimnīcu. :-)
04.08.2016 21:54 |

Reitings 220
Paldies jums :))
Un jautājums par tām papmperbiksēm , kam man tādas vajag ? Un vai arī aptiekā viņas var iegadaties?
Un par mazulīša drēbītēm, sanāk ka man tas pirmais komplektiņš ir atsevišķi un es viņu pati ņemu līdzi uz dzemdību zāli?
Piedodiet par tik muļķīgiem jautājumiem, bet man tiešām pirmā pieredze :(
05.08.2016 08:37 |

Reitings 220
izmeklējos visu internetu, atradu, ka tās Tena biksītes esot labākās, bet 15eiro , vai nav trakums?
atradu arī aliexpress, ķīniešu variantus protams cena 3x zemāka, bet kā kvalitāte, varbūt kāda ir mēģinājusi, un kā lai saprot ar izmēriem? tagad man vēl der manas vecās apakšbiksītes, bet kas būs pēc dzemdībām, puncim un visam tur vēl 1,5 mēnesi jāaug..
05.08.2016 09:09 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Man bija Tena pamperbikses, man patika, ļoti ērtas.. Un tās vajadzīgas, jo pēc dzemdībām dzemde tīrās un pirmās pāris dienas tur viss traki asiņos. Un ir ir viņas dārgas, es 5 gabalus nopirku pie Stradiņu aptiekas pa kādiem 10 pāri eiro. Vēlāk bija Tena paketes lielās, tās visu lieliski uzsūca.
Un ar to pirmo komplektu man bija tā, ka mani atveda uz dzemdību zāli pirmo, tad draugs atskrēja ar bērna pirmo apģērbu komplektu un pamperu, un kā bēbis piedzima, tā viņu uzreiz apģērba tajā komplektā. Tiesa, saņēmām rājienu no ārstes, kas bērnu ģērba - esam izvēlējušies pārāk plānu apģērbu (lācītis ar īsajām rokām un zeķītes). Es nesapratu kas tur plāns, bija diena pirms Līgo, karsti. Nākamajā rītā pie mums atnāca ārste un noģērba bēbi līdz pamperam un atkal saņēmām ar draugu rājienu - pārāk daudz apģērba bēbītim, ir taču karsts. Cik ārstu, tik viedokļu, laikam. :)
05.08.2016 09:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits