Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Cepeškrāsns iesācējiem

 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Iesakat lūdzu ēdienus cepeškrāsnī tādam cilvēkam, kuram nekas nesanāk. :D jau iepriekš paldies.

Īstenībā problēma ir arī tajā, ka nezinu, kā mana cepeškrāsns darbojas- nav nekāds manual, kurā varētu izlasīt par režīmiem. Varbūt, ja es nobildētu režīmus, kāda varētu paskaidrot? :)

Un kā ir- ēdiens jāliek uzreiz iekšā, vai vispirms jāuzsilda līdz noteiktai t? Tik stulbs jautājums, bet nu nesanāk man. :D
09.03.2016 19:42 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es uzkarsēju krāsni līdz nepieciešamajai temperatūrai .. un tad ievietoju tajā ēdienu :)

Drīz piešausies un atklāsi krāsns burvību ;)
09.03.2016 19:44 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
jāuzsilda un jāliek , dārzeņus ieskau griezt vidējos gabalos .....
09.03.2016 19:44 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
gaļu sākumā apklāju ar foliju un pēdējās 20 -30 min ceptu bez folijas
09.03.2016 19:44 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Sāc ar saldētajām picām. Nopietni. :D
Nobildē, pateiksim.
Jā, parasti ir jāuzsilda, bet nu nekādas tur baigās t nav jāmēra, vismaz es nemēru. :D Ieslēdzu cepeškrāsni uz to režīmu, kādā jācepas (nu es parasti visu cepu 180-200 grādos, jo man vnk slinkums tur kaut ko gudrot un stundām sutināt), pagaidu pāris minūtes, kad jūt, ka karstums gāžas laukā paverot, tad lieku visu iekšā un ik pa laikam paskatos, kāda kondīcija. :D Sāc labāk ar kartupeļiem utt., ar gaļu nē, jo nezināsi, vai nav jēla nepagaršojot un pēc tam būs jāmet ārā. :D
09.03.2016 19:47 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Var lūdzu paskaidrot, ko šitie nozīmē? :D
09.03.2016 19:48 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
 
Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es tavā vietā ceptu režīmā, ko apzīmē 2 svītras - tas ir visvienkāršākais.
09.03.2016 19:51 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vari pastudēt no manis ieliktā attēla, tā zvaigznīte ar pilieniņu ir paredzēta produktu atsaldēšanai (labojiet, ja kļūdos) :)
09.03.2016 19:51 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
U, paldies, cormeum
09.03.2016 19:53 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Tie, kas ir kreisajā pusē norāda, kur cepšana būs spēcīgāka - nu nezinu kā paskaidrot!
Ventilācija jau arī parādīta.

Kas ir apakšējā zvaigznīte gan nezinu!
09.03.2016 19:54 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Ok, ar to tad arī sākšu, Lollipop. :D
09.03.2016 19:55 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Ai, kamēr es te rakstu, jau entie komenti :D
Paldies par zvaigznītes paskaidrojumu! Nezināju par tādas esamību!
09.03.2016 19:55 |
 
Reitings 2041
Reģ: 21.02.2015
Ko jūs ieteiku gadījumā, ka manai cepeškrāsnij nodiluši tie simboliņi? :-D Baidos cept, jo nezinu, kurš režīms tas būs.
09.03.2016 19:56 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Un paldies arī visām pārējām. :D man slinkums rakstīt katras niku, bet paldies visām, ka palīdzat.(l)
09.03.2016 19:56 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man tagad ir tāda krāsns, kurai nav ventilatoriņš (konvekcijas režīms).. tāpēc pamatā izmantoju augšas-apakšas režīmu. Mafinus un biskvītu cept pat to svītriņu režīmā ir foršāk.

Savukārt bezē gan man labāk patīk karsēt ar ventilatora palīdzību :) Mana mamma šādu opciju izmanto ikdienā.. ēdieniem parastajiem :)
09.03.2016 19:56 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Zobiņus augšā man patīk likt, kad vajag tā forši apbrūnināt dārzeņus, piemēram, baklažānu dažādu ņammu pagatavošanai (kad nav dārza grilla sezona.. kaut gan tāpat nevar salīdzināt ar cepšanu virs liesmas) :)
09.03.2016 19:58 |
 
Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
Ko jūs ieteiku gadījumā, ka manai cepeškrāsnij nodiluši tie simboliņi?

googlē iesit savas krāsneles modeli, atradīsi bildi ar nenodzēstiem simboliņiem, un varēsi ieskrāpēt savai plītij:)
09.03.2016 19:59 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kad gatavo pēc receptēm.. centies sameklēt tādu, kurā norādīts, cik grādos ēdienu cep un kādā režīmā :) Ar laiku piešausies un pati jutīsi, kā būs labāk :)
09.03.2016 20:02 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Mafinus un biskvītu cept pat to svītriņu režīmā ir foršāk.

Manai krāsnij pie tā režīma ir tieši aprakstā rakstīts, ka visideālāk der biskvītiem :)

Autore, iegooglē krāsns nosaukumu un modeli, gan ko atradīsi :)
09.03.2016 22:42 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Es arī cepu pārsvarā augšas un apakšas karsēšanas režīmā, bet, ja tikko esi sākusi darboties ar krāsni, es Tev ieteiktu pasekot līdzi..ja ilgāk cepsi (piemēram, ilgāk cepamās kūkas), tad augša var sanākt par brūnu.
10.03.2016 11:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits