Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

uzkodas, ēdieni

 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Sveiki!
Rīt ciemos atbrauks daži draugi un gribēju jautāt, ko parasti tādos gadījumos liekat galdā.. Negribu gluži taisīt silto, bet vairāk uzkodu galdu.. kādus dārzeņus ar mērci, grauzdiņus, varbūt groziņus, ko vēl varētu ieteikt?

Bija doma arī par tortillu, lai katrs liek un taisa kā vēlās, bet vēl šaubos..
05.03.2016 18:56 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Tikko bija groziņu diksusija. varbūt noder iedvesmai.

http://cosmo.lv/forums/topic/193818-idejas-veseligiem-grozinu-pildijumiem/
05.03.2016 18:58 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Inga88
Jā, tieši pirms veidoju diskusiju, izlasīju arī šo, taču par groziņiem vēl padomāšu. Biju domājusi varbūt kaut ko no kārtainās mīklas, kādas maizītes.. ir kādi ieteikumi?
Vispār neesmu nekāds virtuves guru tādēļ gribētos kaut ko ātru un vienkāršu :D
05.03.2016 19:03 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
es parasti lavašus taisu. Iekšā salieku visu ko :D ar krabj nūjiņām vai tunci, vai kādu žāvētu gaļu, dārzeņiem utt. tiik daudz varianti :)
05.03.2016 19:05 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
tad nopērc kārtaino mīklu un sataisi sāļos un slados pīrādziņus.
Sāļos var pildīt ar sieru un zaļumiem, vai gaļu, ja ēd gaļu. Saldos ar ogām un cukuru. Ātri un vienkārši.

Vai lavaša ruletītes. Tās arī ir super vienkāršās. Saliec iekšā visu pēc kārtas un aiziet.

Man vienmēr ir dārzeņi cepeškrāsnī. Tas man liekās super vienkāršais un ņammīgais veids. Sametu dažādus dārzeņus cepeškrasnī, uztaisu kādu mērcīti, kurā pēc tam to dārzeņus pamērcēt, un visu vakaru var snekoties.
05.03.2016 19:06 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Lavašam nav mazliet jāpastāv ledusskapī? Rīt no rīta tikai brauksim iepirkties, bet ideja laba! Atcerējos, ka vienreiz ēdu saldo lavašu ar nutellu un banānu šķēlītēm, tādēļ varētu sanākt gan saldais, gan sāļais. :)
05.03.2016 19:07 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Ir drusku jāpastāv, jā, jāsasūcas.
05.03.2016 19:08 |
 
Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
Man parasti pirmie no galda pazūd pildīti šampinjoni. Ļoti viegli - izgreb vidiņu un pildi ar zilo sieru vai kausēto sieru. Kad pildu ar kausēto sieru, tad sagrieztas sēņu kājiņas arī tiek pievienotas masai, var pievienot ar kūpinātu gaļu.
Nākamreiz gribu taisīt šādus, lai būtu kas jauns: http://www.delfi.lv/receptes/pilditi-sampinjoni-kraukskiga-bekona.d?id=46895767
05.03.2016 19:11 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Dazhadas uzkodas uztaisit nereti ir tik pat laika un darbietilpiigi kaa uztaisiit normaalu pamateedienu, citreiz pat vairaak, taapeec nekraamejos ar uzkodaam, bet taisu pamateedienu.

No uzkodaam loti elementaari ir uztaisiit humusu, ko pasniedz ar darzeniem un maizi.
05.03.2016 19:42 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Tieši tikko ar draugu domājām, ka varbūt tomēr labāk uztaisīt rīsu nūdeles ar dārzeņiem un vistu un saldajā kādas saldās maizītes no kārtainās mīklas.. hmm
05.03.2016 19:51 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
https://www.youtube.com/watch?v=EuXgUJuwVdk
Vai varbūt tādu. Šodien gan esmu neizlēmīga :D
05.03.2016 19:54 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
arbūt tomēr labāk uztaisīt rīsu nūdeles ar dārzeņiem un vistu un saldajā kādas saldās maizītes no kārtainās mīklas..

Man izklausaas ljoti laba ideja.
05.03.2016 19:54 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Jā, man arī šķiet, ka ideja par nūdelēm ar dārzeņiem un saldajām maizītēm ir jauka. :)
05.03.2016 19:56 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man nekad nav izdevushies kartupelji cepeshkraasnii kuri pirms tam nav vaariiti, bet iespeejams ka tas no kartupelu skirnes atkariigs.
05.03.2016 19:57 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Vatson, varbūt liec pārlieku lielu temperatūru? Lai kartupeļi cepeškrāsnī forši izceptos vajag cept mērenā temperatūrā, līdz kļūst mīksti un tad uzgrizt ļoti lielu temperatūru, lai aprauj miziņu.
05.03.2016 20:07 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Viss var buut. Standarta t' ir 180' bet ir atskiriiba kuraa plauktaa liek pannu un vai pliits ir gaazes vai elektriskaa, ir jaaprot sadrauzeeties ar konkreetaas cepeshkraasns iipatniibaam, ko kartupeljus cepot man neizdodas.
05.03.2016 20:11 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Esmu ieveerojusi,ja naak ciemos tikai dazi ciemini ,un uz vakarinaam,tad noteikti izdeviigaak ir tasiit silto eedienu,nekaa daudz uzkodinas,ar ko beigaas neviens nav paeedis.
05.03.2016 20:18 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Jā, es arī piekrītu, ka par tām temperatūrām ir ļoti nosacīti, bet es cepot kartupeļus ilgu laiku cepu uz zemu temperatūru, kad saprotu, ka ir gatavi atstāju uz dažām minūtēm uz kaut kādu režīmu, kas apdedzina tik ārpuses (attiecīgi augsta temp.).. Video redzēju, ka pirms tam patur ledainā ūdenī, laikam nākošreiz pamēģināšu, varbūt kaut ko dod :)
05.03.2016 20:18 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Tiesi taapeec ,ka neesi virtuves guru,ieteiktu vienu silto eedienu ,un tad varbuut ko saldajaa -saldeejumu ar augliem,melno sokolaadi var uzriiveet virsuu,riekstus-variaacija dazaada un labi izskataas arii.
05.03.2016 20:20 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
kumu
Taisnība jau ir, vienkārši negribēju neko tradicionālu, tāpēc biju domājusi uztaisīt kādus interesantus appetizerus, bet vispār arī šādas nūdeles nav nekas tradicionāls..
Neesmu no tiem cilvēkiem, kas varētu pasniegt rasolu ar karbonādi vai varītus kartupeļus ar dillēm un citus tāda veida ēdienus :D
05.03.2016 20:20 |
 
Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Es parasti taisu kādus salātus (iecienītie ir šampinjonu salāti ar tomātu un žāvētu gaļu) un cepju lielu, lielu picu, kuru pēc tam siltu pasniedzu sagrieztu uz šķīvja pa maziem gabaliņiem! Nu un protams kāds dzēriens. Tas tā, ja baigi negribās pavadīt ilgu laiku pa virtuvi!
05.03.2016 20:26 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits