Jā, man tāda ir nepārtraukti. Tas nav saistīts ar to, ka es nevarētu atrast savu vietu zem saules vai man kā trūktu, tā vienkārši ir konstanta sajūta. Cik sevi atceros, esmu tā jutusies. Pat nezinu, kas varētu šo sajūtu mazināt. Iespējams, spēja pazust, kļūt neredzamai, bet visu tomēr vērot no malas. Reizēm man liekas, ka visa pasaules kārtība ir tracinoša, cilvēkus izmisumā dzenoša un bezjēdzīga. Visšausmīgākais ir tas, ka dzīves jēga ir jāatrod pašam un daži to pozicionē kā galveno dzīves uzdevumu. Bet, ja nu es nemaz nebūtu gribējusi piedzimt? Ok, lai paliek, es jau filozofēju.
Kā tam tikt pāri? Meklēt prieku dažādās lietās, notikumos. Man palīdz dzīvnieku klātbūtne, tie tiešām ir, var teikt, vienīgie radījumi, kas izslēdz vientulību kā tādu, jo instinktīvi jūt tevi, tavas domas, uzreiz saprot. Būt dabā un sajust to sev apkārt. Reizēm, pat, ja stāvu pārsalusi / salijusi, stiprā vējā, cenšos izslēgt apziņu no apkārtējā, pilnīgi iedziļinoties mirklī un savās sajūtās. Tad rodas sajūta, ka esi burbulī un visu redzi no malas, un nekas tevi neietekmē.