Suvenīri no ārvalstīm

10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 26.01.2016
Labrīt! (l)
Parunāsim par ceļojumu 'augļiem'.
Es domāju, kas varētu būt tie suvenīri, ko vēlos kolekcionēt no ārzemju braucieniem.
Draudzene krāj magnētiņus, citi krāj mazās alkohola pudelītes, figūriņas utt.

Ko Jūs kolekcionējat par atmiņām no ārzemju braucieniem?
04.03.2016 09:28 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://www.latviesi.com/raksti/51731-mazgadiga-ceribu-pilseta-nujorka

Bronx un nēģeri (man tas nav lamu vārds)

Tātad – Bronx. Kā stāsta Ingars, pirms gadiem desmit, divdesmit te baltais cilvēks nedrīkstēja spert savu kāju, jo visticamāk ārā dzīvs neiziešot. Daļēji tam ticu, bet no otras puses – Daugavas vanagieši taču joprojām dzīvi. Un visi balti... Grieta (meitene, kas dzīvo Daugavas Vanagos) stāsta, ka reizēm uz ielas dzird šāviņu trokšņus... un arī kautiņi dažādos cietsirdības līmeņos nav nekāds retums. Policijas patruļas te dežurē stingrā režīmā, tā kā vismaz no tāda viedokļa var justies daudz maz droši.

Bet nu labi, to, ka melnādainie ļoti labi jūt savu teritoriju ir pilnīgi skaidrs. Bronksa IR viņu pasaule. Tajā valda viņu likumi un viss notiek uz mata kā rāda filmās – pie veikaliem, kamēr sievas pa veikala šaurajām ejām stumda lielos iepirkumu ratus, veči mērās ar ... nē, nē... ar Lincolniem un savā nodabā klausās hip-hop. Jo lielāks ”zīmulis”, jo repiņš no autiņa skaļāk skan... un arī bling-bling - zelta ķēdes (cik nu kuram tas zelts ir īsts) raksturo “krutuma” pakāpi. Tas viss pieder pie stila. Pie nēģeru stila arī pieder skaļā klaigāšana uzmanības pievēršanai.

Nēģeru sievietes pārsvarā ir tādas “mammīgas” ar lielām krūtīm un, kā jau visi zinām, ļoti apetelīgiem dažāda tvirtuma pakāpes dupšiem. Balsis vairumam no viņiem (gan sievietēm, gan vīriešiem) ir kā no viena mūzikas instrumenta lietas – samtainas ar aizsmakuma pieskaņu... un Inese sajuta arī viņu smaržu... visur... Es gan nē.

Mēs ar Inesīti Bronxā jūtamies kā baltie zvirbuļi, un kad bija jāiet garām paprāvākai Bronksas brandžai, man reizēm palika nedaudz bail. Foto uztaisīt ar kādu no viņiem bija gandrīz neiespējami. Viņi no zibspuldzes kļūst agresīvi. Tāpēc manās bildēs neģēri ir skatāmi no aizmugures, attāluma vai labākajā gadījumā no sāna. Hi-hi. Un viņi to protams ļoti labi zina, jo kad bildēju parku Bronxā, kāds vecs tumšādainais, kurš sēdējā turpat uz soliņa, pajautāja: “Nu, ko meitenes, gribas nobildēt arī mani, bet baidāties?” Ārpus Bronksas tumšādaini kļūst rāmi un mierīgi, pieņemot balto cilvēku noteikumus. Metro pamanīju, ka tumšādainie baltajiem cilvēkiem, tai skaitā baltajām sievietēm, skatās it kā cauri, kamēr blakus stāvošo melnādaino sievieti nopēta no galvas līdz papēžiem. Pret baltajiem viņiem ir zināms respekts, kas mijas kopā ar vienaldzību.

Bronksai ir sava īpaša aura... Tā ir nedaudz novazāta un nesaudzīgi nolietota. Toties tā ir autentiska un spilgti raksturo tumšādaino cilvēku kultūru. Taču tur ir arī skaistas un jaukas vietas. Piemēram, Bronxā atrodas īru rajons. Tas man bija kā pārsteigums - maza, šarmanta un ļoti kopta valstiņa Bronksas viducī, ar tipiskām īru mājām, ar rudmatainiem cilvēkiem, ar īru pabiem, īru skolu un tml... Civilizēta, eiropeiska pasaule. Arī Fordham universitāte, kas skaitās viena no labākajām universitātēm NYC, atrodas Bronksā un arī Zooloģiskais + Botāniskais dārzs.
06.03.2016 23:06 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Mamma no katra ceļojuma atved šķīvi ar zīmējumu, kas saistās ar apmeklēto vietu. Īstenībā baigi forši, kad tiek uzklāts galds.
06.03.2016 23:07 |

Reitings 23705
Tadu stastu par Bruklinu un bronsku var daudz atrast,samekle sodienas foto. Google maps pastaiga pa tiem rajoniem acis bus uz katiem. :-P:-P:-P
06.03.2016 23:08 |

Reitings 594
Reģ: 03.03.2015
Paklausies es esmu Ņujorkā bijusi un zinu, ko runāju. Cik talšos tu esi bijusi Ņujorkā? Ja Manhatenā noķersi taksi, tad, iespējams, ka tevi nevedīs neviens uz Queens vai Bruklinu arī, kas ir daudz tuvāk par Bronksu, jo tas viņiem nav izdevīgi. Cik vecus seriālus par Bronksu tu skaties?Tu pati dzīvo mucā un gudri te spriedelē. Seriālos un filmās arī, starpcitu rāda, ka visiem amerikāņiem ir lieli ledusskapji :D
06.03.2016 23:09 |

Reitings 23705
Atcerejos seksa un lielpilseta vienas grubeja Bronksa dzivokli apskatities, kuru velak ari panema. Taksisti neveda uz turieni.

pastaiga google maps pa tiem rajoniem, ko tad teiksi. :-P:-P:-P:-P:-P
06.03.2016 23:10 |

Reitings 594
Rīdziniece, pasaki cil reizes tu esi pati bijusi Ņujorkā un visu pieredzējusi savām acīm? :-D
06.03.2016 23:14 |

Reitings 594
Taksisti neved, jo tas ir liels gabals, es pati saskāros ar tādu problēmu, ka mani neveda uz Queens, kas bija pāris jūdžu attālumā.
06.03.2016 23:16 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tak nav jēgas, viņa visu laiku kaut ko te muld, cilvēks pasaka, ka pats tur ir bijis un ko redzējis, viņa tikai muld savu nu...

Reitings 23705
Cik reizes tu biji bronska un bruklina?:-D

Tu apzinies cik ASV ir liela, un ka nebut ne visi dzivo labi. Jeb tev liekas ka tur ir ppiknigi visiem piena upes kisela krastos?

google maps jau teicu ja man netici. reali foto :-P

Reitings 23705
Turklat es nemaz te nemineju ASV bedigi bankrotejusas pilsetas, faktiski izmirusas
06.03.2016 23:19 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Bet vai tad kāds saka, ka ASV visi ir bagātnieki? Manuprāt, runa par to, ka vidēji ASV ir lielāki ledusskapji nekā LV, jo tur tie ir lētāki, līdz ar to var nopirkt lielāku... vai tad par to nav šī saruna?
06.03.2016 23:21 |

Reitings 23705
http://www.delfi.lv/bizness/pasaule/detroita-klust-par-lielako-asv-pilsetu-kas-prasa-bankrotu.d?id=43494515

Tiek vēstīts, ka Detroita nav vienīgā pilsēta, kas lūgusi atzīt bankrotu - kopš 2010.gada bankrota pieteikumus iesniegušas 36 pilsētas.

Mediji atgādina, ka savulaik plaukstošā un par ASV autorūpniecības centru uzskatītā Detroita piedzīvojusi pakāpenisku lejupslīdi - tās iedzīvotāju skaits laikā no 2000.gada līdz 2010.gadam samazinājies par 250 000.

Turklat dazus gadus atpakal NII tirgus ASV piedzivoja drausmigu lejupslidi. Majas nacas atdot bankam loti daudzam gimenem. Discavery pat dokumentalo filmu radija par firmu kas atveras. Iztira no mantam pamestas majas ,atnemtas. Skaistas, bet...

ta ka nav tur visiem dzive cukurs. Tu ka no meness
06.03.2016 23:23 |

Reitings 23705
Bet vai tad kāds saka, ka ASV visi ir bagātnieki?
leillu nezizn ka bronksa un bruklina joprojam dzivo trucigi un bedigos apstaklos. Tur tas tagad strids sakas. Ir cilveki kas doma ka ASV visi un visur peld miljonos:-D
06.03.2016 23:26 |

Reitings 594
Ej ārstēties, tu tālāk par sevis pieminēto Maskavas forštāti neesi bijusi, bet, es atvainojos, atļaujies gudri d***t.

Un vēl tu piemini Bruklinu? Bruklinā principā ir dzīvojamais rajons un tur vispār nekādu problēmu nav. Ja ja būtu, diez vai es ar tevi te strīdētos.

Diezgan skumji, ka tev ir jāpēta google maps, kā izskatās Bronksā, kur, tavuprāt, ir tik briesmīgi. Labāk būtu atrdusi citu nodarbi.
06.03.2016 23:27 |

Reitings 594
Bruklinā neviens nedzīvo trūcīgi, cik reizes tu tur esi bijusi? Nevienu. Es tev varu pateikt, ka no manis redzētā tur neviens trūcīgi nedzīvo, tu tik kait ko pdzirdi ar vienu ausi un gudri tgad spriedelē .Labāk beidz kopēt te citātus no LV mājaslapām, jo tur neko prātīgu neizlasīsi, iemācies angliski lasīt un tad atrdīsi jēdzīgāku info.
06.03.2016 23:30 |

Reitings 23705
http://www.irlv.lv/blogi/ekonomika/patiesiba-par-asv-valdibas-slegsanu-un-iespejamo-jauno-super-valutu

Obamas veselības aprūpes projektu (Obamacare), kas viņuprāt bija nepareizs. Bez budžeta apstiprinājuma valdībai vairs nebija līdzekļu, par ko uzturēt valsts institūciju darbību, kā rezultātā tika slēgtas daudzas iestādes, tūrisma objekti un uz nenoteiktu laiku tika atbrīvoti ap 800 000 cilvēku, un vēl 1.3 milj. iedzīvotāju bija jāstrādā, nezinot, kad un vai tiks izmaksātas algas.

Jāatzīmē, ka šī nebija ne pirmā, ne arī ilgākā ASV valdības slēgšana. Kopumā tādas jau bijušas trīs:

1995. gads – valdība slēgta 21 dienu,
1978. gads – valdība slēgta 18 dienas,
2013. gads – valdība slēgta 16 dienas.

par so ari ASV pasi toreiz runaja visur!

Pagāja 16 saspringtas dienas, un tikai pēdējās stundās pirms parādu griestu jautājuma gala termiņa tika panākta vienošanās par kārtējo griestu celšanu. Pēc Standard & Poor’s aprēķina šī politiskā spēle ASV iedzīvotājiem izmaksāja 24 miljardus dolāru. Šī summa iespējams vēl būtu kaut cik attaisnojama, ja tiktu nonākts līdz risinājumam un plānam, kā mazināt parādu problēmu, bet nekas tāds netika panākts. Netika veicināti pat nekādi uzlabojumi Obamacare projektā. Vienīgais pieņemtais lēmums bija pārcelt parādu griestu jautājuma risināšanu uz 2014. gada 15. janvāri. Rezultātā tika ne tikai izzāģēts 24 000 000 000 dolāru robs ekonomikā, bet arī abas karojošās puses bija pataisījušas sevi par muļķiem sabiedrības un pasaules priekšā.

to ka ASV ir milzigi paradi un dzivo ka uz pulvera mucas zin visa pasaule, tikai daza ......:-P
06.03.2016 23:30 |

Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
Šausmas :-D
Par tēmu- nekolekcionēju neko. Vecākiem patīk magnēti.
06.03.2016 23:31 |

Reitings 23705
Bruklinā neviens nedzīvo trūcīgi,
gada perle!

Labāk beidz kopēt te citātus no LV mājaslapām, jo tur neko prātīgu neizlasīsi,
es citeju tikai faktus ko zin visa pasaule, un ari ASV... labrit!

ok. tur viss visiem cikinieka un visi miljonari , ak dies:-D:-D:-D:-D:-D
06.03.2016 23:33 |

Reitings 23705
https://en.wikipedia.org/wiki/Detroit_bankruptcy

ari parejo info var atrast. Ari US majaslapas:-D
06.03.2016 23:39 |

Reitings 594
Tu man, lūdzu, pasaki vienu cik reizes esi bijusi ASV, tieši Ņujorkā? Man nevajag tavus faktus, internetā var atrast daudz briesmīgākas lietas par LV. Visi zin, ka ASV ir liela ārējais parāds, nav vajadzības te visu kopēt, bet tu man mēģināji iestāstīt, cik nabadzīgi cilvēki dzīvo Bronksā un Bruklinā, tad, lūdzu, pasaki, cik reizes pati esi tur bijusi, nekopējot nezināmu cilvēku viedokļus?
06.03.2016 23:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits