ja ilgi strādā vienā un tajā pašā darba vietā- esmu pie Jums nostrādājis 5gadus ,esmu lojāls darbinieks , tāpēc....
nekad neesmu prasījusi algas pielikumu un man to ir devuši gadījumos,kad gribēju izbeigt darba tiesiskās attiecības, jo nevēlējās, lai eju prom
Ja reiz Tu strādā jau piecus gadus, Tu jau esi apguvis (vai arī Tev ir bijusi iespēja apgūt) pilnīgi visu, kas šajā uzņēmumā ir apgūstams.
varētu domāt, ka visi uzņēmumi ir tik mazi un "šaura profila", lai cilvēks (paralēli savu tiešo darba pienākumu pildīšanai!) 5, 7 vai 10 gadu laikā apgūtu pilnīgi visu, kas uzņēmumā apgūstams
Pati esmu gan prasījusi algas pielikumu (un vienmēr arī saņēmusi), gan tādu izpelnījusies par izcilu darba sniegumu
Vai tas nozīmē, ka sākumā strādāji par atalgojumu, ko uzskatīji par pārāk mazu savai kvalifikācijai?
Un tā sieviete, kas uztaisīja karjeru Statoil no kasieres benzīntankā līdz vidējā līmeņa vadītājai, ir specifisks gadījums.
arī atklāti pateikusi, ka iešu prom, jo citur varu nopelnīt vairāk. Otrais variants nostrādāja ļoti labi, šefs negribēja laist prom un pielika pie algas daudz vairāk nekā es cerēju.tiesi ta, pieredze rada ka sis LV nostrada vislabak.
algas apmērs ir vismaz sasniedzis (vai pārsniedzis) to, ko esmu prasījusi intervijā
praktiski visas manas darba vietas ir bijuši pietiekami lieli uzņēmumi, lai algas paaugstinājums būtu nevis kaut kas tāds, kas darbiniekam jālūdzas, bet gan vairāk vai mazāk pašsaprotama lieta - atzinība no darba devēja, kas "pienākas", ja tā var izteikties
Savā pašreizējā un iepriekšējā darba vietā zinu vairāk kā uz rku pirkstiem saskaitāmus šādus gadījumus
Ideālā gadījumā pielikumam jābūt reizi gadā. Ne retāk kā ik pēc pāris gadiem. Citādi nav motivācijas strādāt.
Attiecīgi Tu varētu nebūt pietiekami daudz redzējusi, kas notiek ar vidējā (nemaz nerunājot par augstākā) līmeņa vadītājiem pēc uzņēmuma īpašnieku/akcionāru maiņas...
Mana darba pieredze ir 10+ gadi un esmu strādājusi (un strādāju) lielos uzņēmumos, no kuriem vienā esmu divreiz piedzīvojusi arī akcionāru maiņu, līdz ar to - jā, es tomēr uzskatu, ka esmu šo un to arī redzējusi un pieredzējusi