vēlos mainīt dzīvi

Reitings 15
Reģ: 02.03.2016
Gribu radikāli mainīt dzīvi, vēlos šiet gūt iedvesmu un labus vēlējumus, jo tas tiešām pašlaik pietrūkst, ir zudusi ticība mazliet saviem spēkiem.(s)(s)(s)

Tātad par mani, esmu 32 gadus veca, neprecēta, bez bērniem, un pašlaik arī bez otras pusītes ( ar savu bijušo draugu biju kopā 5 gadus, attiecības izjuka pirms gandrīz gada, un tagad viņs atrodas ārzemēs, kontakts ir zudis, bet par laimi, nav arī ne kopīgu kredītu, ne īpašumu, kas jādara vai saistītu.

Esmu ar augstāko izglītību. Dzīvoju mazpilsētā ap 150 km no Rīgas. Studiju gados sāku (nestudēju Rīgā, bet citā lielā pilsētā) strādāt savā mazpilsētas pašvaldībā, pēc tam pārgāju uz neklātieni un pēc studijām vēl turpināju strādāt pašvaldības iestādē. Daudzi draugi pēc vidusskolas devās studēt uz Rīgu un tur arī palika, vecākus mazpilsētā reti apciemoja un nu pēc padsmit gadiem ar saviem skolas draugiem kontakts ir zudis. Darbā ir kolēģes, kas pārsvarā ir vismaz 10 gadus vecākas, ar ģimenēm un ar viņām pat nav sanācis (nu labi sanāks 1-2 gadā) aiziet uz kādu vietējo kafeinīcu pasēdēt). Pēdējos gadus ar savu puisi pārvarā tikai pavadīju laiku, brīvdienās apciemojām viņa vecākus, devāmies pārgājienos, aizbraucām uz kino utt. :-D

Tagad esmu konstatējusi, ka man ir tikai darbs 150 km attālumā no Rīgas, nav nekādas sociālās dzīves, nav ne draudzeņu, ne puiša. Uzskatu, ka arī manā pilsētā vairs nav daudz nekādi vīrieši palikuši, labākiem jau apprecēti, tādi pļēguri vai 10 gadus jaunāki par mani vien palikuši no brīvajiem. Vienīgais, kas man te ir mans 1 istabas dzīvoklītis un darbs, kur strādāju jau gandrīz 10 gadus. Vēlos radikāli mainīt dzīvi, vēlos pārcelties uz Rīgu. Noteikti kāda par mani smiesies, bet man mazliet ir bail, jo es Rīgā pat studējusi neesmu (studēju citā pilsētā), esmu diezgan kautrīga. Bet es gribu citādu dzīvi, gribu iegūt draudznes vai vismaz labas paziņas ar kurām aiziet pēc daraba iedzert glāzi vīna, es uzskatu, ka esmu vēl diezgan jauna, lai dodos uz kādu klubiņu padejot. Un gribu to darīt tajā nedēļas nogalē , kad vēlos, nevis gaidīt kad sarīkojums vai kāds pasākums notiks manā pilsētā. Gribu galu galā ģimeni arī, un domāju, ka Rīgā iepazīties noteikti ir vieglāk.(t)

Tā kā esmu ar izglītību un darba pieredzi domāju, ka darbu atrast Rīgā man izdosies. Kā jūs domājat, cik viegli vai grūti ir atrast Rīgā jaunus draugus vai paziņas? Es domāju, ka mans domu gājiens ir pareizs doties prom un mainīt radikāli savu dzīvi. Kāds ir Jūsu skats no malas?
04.03.2016 00:18 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
32 gados no sava dzīvokļa atkal pāriet uz īrēšanu manā skatījumā ir diezgan būtiska pasliktināšanās. Un neceri, ka gada-divu laikā Tev atkal būs savs dzīvoklis.
04.03.2016 08:56 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
skudrulācis- Tieši otrādi. Ar vina pati domāju delau radinieci. Izlasi taču kārtīgi pirms komentē.
Arī šajā gadījumā neredzu loģisku pretrunu starp mūsu abu komentāriem (nevis uzskatu, bet, tieši, atbildes reakciju pretrunu).
04.03.2016 09:00 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
pilnībā piekrītu začeits - mums bieži liekas, ka zāle ir zaļāka tur, kur mūs nav, un mēs iedomājamies "ja izdarīsim to un to, beidzot būsim laimīgi, mums būs draugi, utt". Nekur nav teikts, ka Rīgā tev kolēģi būs jauni cilvēki, kas gribēs ar tevi draudzēties. Turkāt, ja saki, ka esi kautrīga, arī Rīgā var būt grūtības iepazīties un socializēties.
Man patika arī Štanka ieteikums par to, ka sākumā jāpameklē vecis Rīgā, vai vismaz kāda draudzene - pabraukājot uz galvaspilsētu, tu redzēsi, kādas te cenas, kā ar darbiem, kādas algas, cik tev vajag, lai izdzīvotu, utt.
04.03.2016 09:01 |

10 gadi
Reitings 3734
Elmo, tu apgalvoji, ka A ir labs, bet B - slikts. Es teicu, ka B ir labs. Pēc tam tu man brauci virsū, ka tu taču esot teicis, ka B ir slikts. Kāds bija loģiskais pamatojums tavam uzbraucienam?
04.03.2016 09:05 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Manuprāt, ļoti laba doma pārvākties uz Rīgu, un 32 gadi galīgi nav daudz :-)
Bet domāju, ka pirms pārvākšanās vispirms jāatrod darbs. Sāc sūtīt CV, aizbrauc uz kādu interviju, un kad darbs atrasts, būs vēl vairākas nedēļas līdz jaunā darba sākumam, lai atrastu dzīvesvietu Rīga. Pārvākties uz Rīgu un tikai tad meklēt darbu gan nav prātīgi. Darbs valsts iestādē nebūt nav slikti, ir pat ļoti ok, bet darbs mazas pilsētas valsts iestādē vairs nav tik labi. Te jārēķinās, ka baigi lielā alga uzreiz nebūs, būs pagrūti atrast darbu ar labu algu, bet noteikti lielāka nekā pašreiz. Bet Rīgā arī dzīve dārgāka, tieši dzīvokļa īre, komunālie utt. Draugus noteikti varēs atrast, vai nu darba vietā vai kaut kādos hobijos utml.
04.03.2016 09:07 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Visa dzīve taču nesastāv tikai no dzīvokļa, bet kā autore minēja ir gana daudz argumentu kāpēc vēlas mainīt savu dzīvi.
10 gadi vienā darba vietā, vienmuļa dzīve mazpilsētiņā, sociālo aktivitāšu trūkums, ja tu jūties apspiesta savās vēlmēs, vai tikai dēļ dzīvokļa būtu jāpieņem sava situācija.
Uzskatu, ja iekšējā balss saka, ka nav labi un šādi dzīvot īsti negribi, jo nejūties laimīgi, ir jāmēģina rīkoties citādi.
Cilvēki pamet savu komforta zonu un iegūst vairāk, daudz vairāk nekā paliekot uz vietas, un pat ja neizdodas viss līdz galam, vienmēr ir atkāpšanās ceļš (savs dzīvoklis :D), bet tādu domu pat nepieļautu.
Tev vajag iepazīties ar kādu, kas savā dzīvē spējis uzdrošināties. Tādu cilvēku ir ne mazums :)
04.03.2016 09:09 |

10 gadi
Reitings 3734
Man patika arī Štanka ieteikums par to, ka sākumā jāpameklē vecis Rīgā, vai vismaz kāda draudzene - pabraukājot uz galvaspilsētu, tu redzēsi, kādas te cenas, kā ar darbiem, kādas algas, cik tev vajag, lai izdzīvotu, utt.
Jā, jā! Tā uz ātru roku varēs tikai kopā aizjāt un pēc tam vienai ar kājām atnākt atpakaļ.
04.03.2016 09:09 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
vai tiešām tik daudzas uzskata, ka Rīga ir kaut kāda apsolītās laimes zeme?
04.03.2016 09:13 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Var jau savu dzīvokli mazpilsētā izīrēt, būs papildus naudiņa. Labiem grāmatvežiem vienmēr ir darbs. Pirms pieņemt gala lēmumu, vajag mazliet paskaitļot, paskatīties īres cenas Rīgā, vidējo darba algu, pierēķināt papildus izdevumus. Vienai īrēt ir bargi Rīgā, dārgi sanāk, noteikti skaties mikrorajonus.
04.03.2016 09:14 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Visa dzīve taču nesastāv tikai no dzīvokļa

Protams, ka ne. Bet pieaugušiem cilvēkiem parasti tomēr gribas kaut ko vairāk, nvis tikai vietu, kur pārnakšņot, jo visa pārējā dzīve notiek citur - kā tas ir, piemēram, studiju gados.
04.03.2016 09:15 |

Reitings 206
Reģ: 29.02.2016
Viss ir tikai laimes spēle. Var gadīties arī tā, ka darbs labs būtu, dzīvoklis apmierinošs, bet ja sakarīgi cilvēki blakus ilgi neuzrodas, var sajusties vēl vientuļāk nekā savā iepriekšējā komforta zonā - tik daudz to cilvēku Rīgā, bet uzticēties nav kam..

Atkarīgs no tā, kā paveicās. Pati kādreiz strādāju Rīgā, tad pārbraucu uz dzimto mazpilsētu, tagad esmu tuvu pie Rīgas, kas šķiet labākais variants - burzmas nav, bet var kad vajag uz Rīgu tikt kā ar autobusu, tā vilcienu :-)
04.03.2016 09:24 |

Reitings 4775
pazīstu vienu sievieti, kura no salīdzinoši lielas Latvijas pilsētas pārvācās uz Rīgu un strādāja Satiksmes ministrijā, taču, lai normāli izdzīvotu un nezaudētu kaut daļu no iepriekšējā komforta, piemēram, iespēju lietot iecienīto kosmētiku, reizi gadā aizbraukt ceļojumā uz ārzemēm, viņai bija jādzīvo komunālajā dzīvoklī. Viņa ir ļoti sabiedriska un atraktīva, taču neatrada Rīgā to, ko meklēja - pēc pāris gadiem viņa izvēlējās no Rīgas aizbraukt un tagad dzīvo pavisam mazā pagastā Latvijas pierobežā, toties blakus saviem tuviniekiem.
Jautājums, vai tiešām savā mazpilsētā ir izsmeltas visas iespējas socializēties un atrast draugus??
Un ja jau Riga nav pārāk tālu, var taču braukt uz galvaspilsētu brīvdienās, kā te meitenes minēja, apmeklēt kādus kursus, pasākumus, un tad jau skatīties - rodas draugi vai nē, galvaspilsēta sniedz to, kas iztēlē no tās gaidīts vai nē. Nevis visu pamest un tagad skriet, ķert un grābt, ko vien var, lai beigās varbūt aplauztos un saprastu, ka īstā laime bija deguna galā, pašas pilsētā.
04.03.2016 09:25 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
skudrulācis- omg, ko tu man piesienies :-D Lab, pamatošu, savādāk neliksies mierā :-D Jo sadzemdēt sīkos nav nekāda māksla, it īpaši agrā vecumā, tur smadzenes nevajag un nekā apsveicama tur nav un vēl domāt ka visām redz jāgrib līdz 30 ar sikajiem un veci blakām. Absurds kaut kāds.
04.03.2016 09:25 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Jā, jā! Tā uz ātru roku varēs tikai kopā aizjāt un pēc tam vienai ar kājām atnākt atpakaļ.
++++

Sākotnēji vajadzētu apzināt iespējamās darba vietas, ideja par dzīvesvietas īrēšanu pierīgā arī nav peļama :-)

32 gados dzīve tik sākas 8-) pie vīra un bērniem arī tiksi 8-)
04.03.2016 10:13 |

Reitings 421
Reģ: 18.11.2015
Tas ir forši,tiešām! Galvenais pārdomā visu ļoti smalki:)katrā gadijumā,lai izdodās! :)
04.03.2016 10:17 |

Reitings 4775
nesapratu par to aizjāšanu, ja godīgi, bet laikam jau katra spriež pēc sevis! vai tad nevar iepazīties kaut vai tajā pašā internetā, satikties un randiņot, iet uz kino, teātriem, utt?
04.03.2016 10:18 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Ja tev saka, ka tas ir neprāts tagad visu pamest uz sākt kaut ko jaunu. Ir izvēle - Sēdēt savā vienistabas dzīvoklītī un apprecēties ar kādu muļķi no savas mazpilsētas, pēc tam vecumdienās saprast, ka dzīve ir palaista garām. Bet vari riskēt un rauties uz Rīgu vai kādu citu pilsētu. Tas būs ļoti grūti, bet beigu beigās tas būs tā vērts! Tevi nekas netur, sasūti cv. Veiksmi! :-)
04.03.2016 10:33 |

Reitings 55
Reģ: 03.03.2016
kur ir teikts, ka Rīgā nav muļķu? :D
04.03.2016 10:38 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Tas ir tikai apsveicami, ka cilveeks ir gatavs mainiit dziivee to, ar ko nav apmierinaats! Tas prasa drosmi, daudzi neuzdrosahinoties kaut ko mainiit, taa arii paliek uz vietas, bet laiks paiet! Esmu noveerojusi, ka tikliidz tu pats saac mainiit savu domaashanu, paradumus, nospraud jaunu meerki un domaa taa virzienaa- dziive pati saak sniegt dazhaadas iespeejas un savaa veidaa tev paliidz. 32 nav 72, tas ir labs, nobriedis vecums.
Veiksmi autorei un nebaidies no gruutiibaam, jo taas ir lielaakas, jo labaaks rezultaats!:-)
04.03.2016 10:39 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Ja prasās pēc pārmaiņām, tad tās noteikti ir jāievieš. Bet būšu no tām "piesardzīgajām" un ieteikšu nestrebt karstu. Atbraukt 5-7 reizes gadā uz Rīgu nav tas pats, kas dzīvot Rīgā. Ja vien jau tagad nezini, ka esi sirdī riktīga pilsētniece, tad iesaku atrast iespēju un padzīvot Rīgā vairākas dienas - braukt ar sabiedrisko transportu rīta un vakara stundās (patusēt kā siļķei mucā un izbaudīt sastrēgumus), aziet uz tiem pašiem klubiem un paskatīties uz publiku bez rozā brillēm (netrūkst ne pļēguru, ne tirliņu, ne ārzemnieku, kas medī seksu), pastaigāt pa tiem pašiem mikrorajoniem, kur parasti tad arī ir tie lētākie dzīvokļu sludinājumi, aiziet uz Centrāltirgu, staciju un izbaudīt cilvēku burzmu un dažādo kontingentu. Ja tev būtu vēl sava mašīna, tad svētlaimīgi pieredzēt rīta un vakara sastrēgumus no šofera puses.
vai tiešām tik daudzas uzskata, ka Rīga ir kaut kāda apsolītās laimes zeme?

Latvijā ir arī citas pilsētas.
04.03.2016 10:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits