Darbā grib "apmest" jauno māmiņu!

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Sveicieni gandrīz pavasarī :)

Situācija tāda-pēc 5. ned. man būtu jāatgriežas no BKA darbā. Vakar zvanu vienam no priekšniekiem, viņš nepaceļ un neatzvana visu dienu. Šorīt tikai atraksta sms, ka ir slims un darbā šonedēļ nebūs. OK, bet kādēļ nevar man uzzvanīt-slimības pa telefonu taču nelīp, ne? Lai vēlāk nebūtu problēmas par to, kurš kam ko un kad ir teicis, uzrakstīju abiem bosiem kopēju e-pastu, ka atgādinu par savu atgriešanos un pajautāju, kāda ir situācija darbā?
Tagad sīkāks backgrounds- kad gāju BKA, darbā bija zināmas problēmas ar darba apjomu un darbinieki no 12 samazinājās līdz 6. Pa saviem kanāliem zinu, ka pašlaik oficiāli strādā abi bosi+viens darbinieks ir ilgstoši uz slimības lapas. No pag. ned. arī viens no bosiem ir "slims" un šorīt uzzinu, ka otrs arī. Protams, ka visādi var gadīties, bet esmu gandrīz pārliecināta, ka lapas ir aizsegs, lai nav algas jāmaksā par neko, jo pasūtījumu neesot. Oficiāli darbs mani līdz šim nav informējis, ka būtībā firmai ir gals klāt un man visticamāk nebūs kuras atgriezties. Tas laikam tā normāli-neko iepriekš nepaziņot, necelt telefonu u.tml. Tātad, kā man rīkoties, lai izsistu lielāku finansiālo kompensāciju par šo cūcību( to, ka man nepaziņoja ātrāk, tagad izvairās no sarunas)? Teorētiski es būtu mierā, ja mani atlaistu un izmaksātu kompensāciju, bet zinot darbā esošo stilu, viņi labāk juristam to summu samaksās, lai pasaka kā man nemaksāt! :D Ko vēl es varu darīt-ņemt slimības lapas pēc BKA? Vispār baigi viņi mani nokaitinājuši-nebūtu es pati sākusi zvanīties, droši vien pirmajā darba dienā paziņotu, ka darba vairs nav unccerētu, ka es pēc pašas vēlmes aiziešu! :-)
02.03.2016 13:32 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Šobrīd vēl vispār nekas nav noticis. Nu un ka kāds ir slims un Tu domā, ka nav pasūtījumu. Ja Tevi oficiāli neviens nav informējis, ka Tev darba vairāk nav, Tev ir jāiet un jāstrādā. Ja Tevi nelaiž darbā vai pēc nostrādātā mēneša nemaksā algu, tad vērsies VDI.
02.03.2016 17:06 |

Reitings 2728
Tu dabūsi piķīti un tiksi no viņiem vaļā

:-P Tas ir tas par ko es sapņoju :)

It kā mēnesi pēc BKA jāsaglabā darba vieta, jo pēc loģikas, pirms atlaišanas vismaz mēnesi iepriekš viņiem mani rakstveidā jābrīdina un man jāparaksta akts, ka esmu lietas kursā.

Eh, tagad jau esmu savu dusmu pārvārījusi un man pa lielam pie kājas kā tas viss beigsies.

Rīt zvanīšu VDI, lai viņi stāsta, kādas ir manas iespējas vienā vai citā variantā un tad jau redzēs, kad DD pamodīsies un gribēs iziet uz kontaktu.
02.03.2016 17:23 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Šobrīd vēl vispār nekas nav noticis
Nu tieši tā. BKA laikā nevar atlaist, tāpēc neviens Tevi šobrīd nevar brīdināt ne par ko. Atgriezīsies darbā, tad arī redzēsi, kas notiks tālāk.
No rakstītā vispār nesapratu par ko gribi dabūt kaut kādu max kompensāciju.
Oficiāli darbs mani līdz šim nav informējis, ka būtībā firmai ir gals klāt... Vakar zvanu vienam no priekšniekiem, viņš nepaceļ un neatzvana visu dienu. Šorīt tikai atraksta sms, ka ir slims
Piedod, bet šitas vispār :-D:-D:-D Nolaidies no saviem augstumiem, neviena darbavieta nesūta saviem darbiniekiem oficiālus paziņojumus, ka firmai laikam gals klāt. Un slimības laikā arī nav pienākums telefonu celt.
02.03.2016 18:56 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja pats iet prom no darba,tad jāgaida būs 3mēneši līdz pirmajam pabalstam. Nav izdevīgi pašam iet prom. Ja nav izmantots atvaļinājums,tad viņiem tas ir jāizmaksā.
Darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu šādā apmērā:
1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;
2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;
02.03.2016 19:23 |

Reitings 2728
Nikola, Tev savukārt iesaku izlīst no tās pagultes, kur esi iesprūdusi. Šajā darbā nav mums ( līdz šim) tādas idiotiskas attiecības, kur priekšnieki ir mītiski vienradži, bet darbinieki ignorējamas radības. Visi ceļ telefonus gan slimojot, gan esot atvaļinājumā, gan pēc darba laika. Laikam finansiālas problēmas atņēmušas visas labās manieres.
02.03.2016 20:13 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Sniegpulkstenīte - man tika sniegta NVA informācija, ka, ja pats uzraksta atlūgumu, bezdarbnieka pabalstu iegūt nevar!
Tāpēc izdevīgāk ir slēgt abpusēju vienošanos.
02.03.2016 20:45 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Aniii var iegūt,bet jāgaida trīs mēneši.
Manuprāt , papildus kompensāciju nevarēs saņemt,ja pati iet prom,bet es to tik sīki nezinu.
Ja iet prom,tad izdevīgāk iet pirmajos datumos , vai arī mēneša pašās beigās, jo pirmo pabalstu atmaksā (par pirmo mēnesi) atkarībā no tā ,kurā datumā esi saņēmis apstiprinājumu par pabalsta saņemšanu un reāli iznāk ,ja apstiprina 28.martā,tad saņemsi tik par 3 marta dienām. Ja aizies 1 datumā,tad jau arī zaudēs kādu par ko varētu saņemt pabalstu,jo kamēr bezdarniekos pieteiksies, kamēr viņi izskatīs pieteikumu (nebūs jau tajā pašā dienā)-tikmēr tās dienas zaudē par kurām varētu saņemt.
03.03.2016 00:00 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Patīk ieteikums - ej atsēdi un beigās nāksies samaksāt.
Atgādina tos nabaga pluspunkta darbiniekus, kuri nāca uz darbu un strādāja, lai arī iepriekšējo algu nebija saņēmuši un nesaņēma.. :D
03.03.2016 00:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits