Apsaimniekotājs maita

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
Labvakar! Lieta sekojoša - dzīvoju daudzdzīvokļu namā (dzīvokļu īpašnieku biedrība), pēdējā stāvā. Jau kādu gadu man ir slapja viena siena un tagad, pēc lielajiem sniegiem uz jumta, tā kušanas rezultātā, manā virtuvē ir slapjš pleķis uz griestiem. Ir bijis rakstisks iesniegums viņam, uz ko atbildes nebija. Pēc tam tika zvanīts (tēloja, ka iesniegumu nav redzējis), teikts par šo problēmu un arī pārējām (jau ilgi nav ārdurvīm kods un valkājas bomzis, kāpņu telpa netiek mazgāta, smird), biju šodien uz konsultāciju, kurā atkal atrunājās gudri. Tad nu ir jautājums - rēķinā ir iekļauts ūdens, kanalizācija un apsaimniekošana (atsevišķas summas tabulu ailēs). Vai es varu nemaksāt apsaimniekošanas daļu, ja viņš nereaģē? (tika pateiks, ka būs iesniegums uz kuru prasīs rakstisku viņa atbildi, jo, ja jāvēršas citā iestādē, tad, lai ir pierādījums, ka tikai gudri dirš).
23.02.2016 21:26 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Lai kaut kas kustētos uz priekšu, pieprasi vińiem katru reizi rakstisku pazińojumu, kādēł vińi atsakās.

Mums piem. mājā bija problēma, ka nebija normala karsta udens spiediena, nevareja kartigi nomazgaties.
Mana mamma vińiem zvanīja un vińi atrunājās, ka esot jātaisa mājai ūdens cirkulācijas sitēma, kas itka musu maja neesot, bet ta ir milziga nauda, laikam bija kadi 2tukst. no dzivokla.

Pec laika mans vīrs pazvanīja un pateica, lai vińi atsūta rakstisku atbildi par šo situāciju.
Nedełas laikā atbrauca divi onkułi izpūta trubas un viss bija kartiba bez lielas naudas.
Vińiem ir liels čakars ar tām rakstiskajām atbildēm.
24.02.2016 14:22 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Bet mani noverojumi raada, ka visbiezhaak pa labam nesanaak un ir jaalamajas tiesi ta! Un jakaro, ar visiem Bez Tabu , tiesam un saviem juristiem! Tad sak pakalu kustinat.

citadi mumijas dzivoklos ak ieviesties!
24.02.2016 14:27 |

Reitings 23705
Un jautājums par ko tad mēs maksājam apsaimniekošanas naudu, ka mums pašiem sev soliņus jāpērk? Glupa kakta. tiesi ta! Tavejam jastrada tehniska darbinieka vieta solinue liekot, tev laika setnieks jatelo un tas par jusu pasu naudu!

tagad dzivokli90% ir privatipasuma, tatad apsaimniekotajs ir tikai algots ipasnieku darbaspeks kam jatur mute darba deveja prieksa!:-P
24.02.2016 14:29 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
baltaismincis
Nu tagad jau biju skatijusies ka vienādi maksā pirmais vai pēdējais stāvs vai arī vidējais stāvs, pilnībā vienalga tas cenu vairs nemaina.
Man vīrs vnm.teicis ka ja dzīvokli pērk, tad pa vidam stāvu, lai nav pirmais ne pēdējais.
Un arī mājai pa vidu, lai gals nav mājas.
Man vispār šitās daudzstāvu māju lietas ir apnikušas :D
Katrs dara ko grib..

Rīdziniece
Mūsu māja tagad atdalijās tieši no Namsaimnieka.

Šodien sapulcē ir doma ņemt un vadīt mājas apsaimniekošanu.
Citādāk čiriz ž*pu te viss :D
Sakārtosim te visu.
Bet sētniece gan es nebūšu. :D lai sapņo vien tā māja.
24.02.2016 14:52 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Šodien sapulcē ir doma ņemt un vadīt mājas apsaimniekošanu.

Aha, tikai neaizmirsti, ka pārvaldniekam nepieciešama profesionālā kvalifikācija (trešā vai ceturtā līmeņa atkarībā no mājas lieluma) un viņam jābūt reģistrētam pārvaldnieku reģistrā.
24.02.2016 15:06 |

Reitings 23705
bet viniem ir, jau jau uz to gatavi ., Ta nu problerma. :-P
24.02.2016 15:10 |

Reitings 241
Reģ: 31.03.2014
Nu tagad jau biju skatijusies ka vienādi maksā pirmais vai pēdējais stāvs vai arī vidējais stāvs, pilnībā vienalga tas cenu vairs nemaina.

Nu mēs ik pa laikam, lai gan dzīvoklis nopirkts, iečekojam ss.lv, un tur visu laiku var novērot tendenci, ka pirmais un pēdejais stāvs ir lētaki. Arī tagad.
24.02.2016 15:12 |

Reitings 241
Turklāt pat paši nekustamo īpašumu aģenti (bijām pie vairākiem, kad meklējām aktīvi dzīvokli), to pašu tendenci atzina, ka tā bijis un ir, ka pirmais un pēdējais stāvs ir lētāki.
24.02.2016 15:14 |

Reitings 939
Rīdziniece
Tieši tā, mēs tam visam esam gatavi jau.

baltaismincis
Un mūsu apriņčī kau kā tā nav.
Varbūt jums Rīgā tur atšķiras.
Es Rīgas dzīvokļus nečekoju vnk.

Kapēc vispār jāpērk caur nekustamo īpašumu aģentūrām dzīvokli?
Jo tas jau dārgāk sanāk.
Jo mūsdienās Tevis pašas pieminētais ss.lv ir un vel daži portāli kur var skatīties īpašumus.
24.02.2016 16:55 |

Reitings 241
Полина_Laura
Ā nu es tikai par Rīgu zinu, citur varbūt nav atšķirības starp pirmajiem/pēdējiem stāviem un citu stāvu dzīvokļiem. Meklējām caur aģentūrām, jo bija īpašas prasības dzīvoklim un čekojām protams katru dienu ss.lv, bet nebija tas ko gribējām, tāpēc piesaistījām arī māklerus.
24.02.2016 17:01 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Vai tad, ja ir dzīvokļu īpašnieku biedrība, tas nav tā, ka paši apsaimnieko? Ja tā, tad neko nevar panākt, ja nu vienīgi to, ka savāc parakstus un iet pie normāla apsaimniekotāja, cik nu normāli viņi vispār mēdz būt.
Ja kaut kāds pašvaldības apsaimniekotājs, tad jāraksta sūdzība par viņu uz pašvaldību. No pieredzes- apsaimniekotāji vislabāk saprot, ja runā ne tajā pieklājīgākajā tonī, draud ar Bez tabu utt.
24.02.2016 17:11 |

Reitings 287
Reģ: 13.06.2014
Neapskaužama situācija.
Nākamreiz, kad nes iesniegumu, sagatavo 2 eksemplārus. Vienu iesniedz un uz otra liec parakstīties, ka ir saņēmuši. Kā arī gan jau ir kaut kādas regulas, cik ilgā laikā ir jāatbild.
24.02.2016 17:20 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
visātrākais veids- safočē bildes un uzraksti tvnetam. parasti šādas zinjas nonākot medijos ātri vien atrisina. varbūt skan stbi- bet tas strādā.
24.02.2016 20:59 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
tas otrais iesniegums par ko Kate.M saka saucās-pavadvēstule.
24.02.2016 21:01 |

Reitings 939
Mūsu māja jau ir adalijusies no Namsaimnieka.
Paši pārvaldam savu māju.
Mums ir dzīvokļu īpašnieku biedrība.
Tapēc arī nevaig profesionālu kvalifikāciju.
Nomainijām biedrības locekļus un priekšēdētāju šodien.
24.02.2016 22:17 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Pirmais padoms, obligāti apdrošini dzīvokli. Tad tev zaudējumus segs apdrošinātājs un pēc tam jau viņi paši sitīsies ar apsaimniekotāju par naudas atgūšanu.
Otrais, uzmet aci mājas bilancei, tai vajadzētu būs rēķinam otrā pusē. Tur jābūt atsevišķai pozīcijai, kur ir noradīts remontdarbiem paredzēto līdzekļu uzkrājums. Ja tas ir pozitīvs, tad kapā to savu biedrību, lai veic nepieciešamos remontdarbus. Lai gan ārā darbus veic, ja t ir vismaz +5 grādi. Ja plakanais ruberoīda jumts, tad to pašlaik remontēt nevar. Ja tas ir ar "- " zīmi, tad neko. Pēc likuma, līdzekļi dzīvojamās mājas uzturēšanai un apsaimniekošanai ir jānodrošina dzīvokļu īpašniekiem. Izskatās, ka tā mājas pārvaldīšana pašu spēkiem jums tur īsti nepadodas. Iesaku izvēlēties kādu uzņēmumu, kas veiks pārvaldīšanu. Tiem ir brīvie līdzekļi un negatīvas bilances gadījumā darbus var veikt uz "parāda" t.i. iedzenot māju vēl ielākā mīnusā, bet vismaz salabojot jumtu.
Ko nozīmē - gudri atrunājās? Atteicās veikt remontdarbus? Un kā to pamatoja?
25.02.2016 09:27 |

Reitings 939
Apdrošinātāji vispār zināšanai nesedz kad no jumta ir tecējis dzīvoklī.
Ja kaimiņš augšā būtu un no viņa tecētu, tad jā, to apdrošinātāji segtu.

Vnk.man ir cilvēks zināms kas aprošināšanā daudz gadus nostrādāja.
25.02.2016 10:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits