Vecāku neaicināšana uz kāzām

Reitings 63
Reģ: 16.02.2014
Sveikas!

Lieta tāda, ka drīzumā ar draugu plānojam precēties.

Jau kopš agras bērnības draugam ar vecākiem nav labas/siltas attiecības. Tēvs dzēra (un pašlaik dzer), bet māte nepievērsa uzmanību, jo bija pārņemta ar saviem jaunākajiem dēliem un meitu.
Vienīgās tuvās attiecības draugam ir ar saviem brāļiem. Kad uzzināja, ka "māsa" ir tikai pusmāsa, draugam pasliktinājās vēl vairāk attiecības ar meiteni.

Faktiski draugs visu mūžu "kūlās" pa dzīvi kā mācēdams, nebija nekāda atbalsta (ne finansiālais, ne emocionālais) :-( Tagad, kad draugam ir uzņēmums, tēvs pieprasa, lai draugs palīdz ģimenei, jo viņam "ir jāuztur viņa māsa un viņa māte". Māte arī uzskata, ka dēlam jādod nauda, jo abi vecāki taču viņam palīdzējuši dzīvē tikt uz augšu (t)

Visu 6 gadu garumā, ko esam kopā, nekad nebijām aicinājuši ciemos viņa ģimeni, jo draugs to nevēlējās. Taču iepriekšējās brīvdienās tā nu sanāca, ka māte paciemojās pie mums. Viņa zināja, ka mani vecāki ir miruši un citu radinieku man nav, tā kā mantojums - dzīvoklis (kurā dzīvojam) un vēl šis tas - ir palicis man. Pēc apmeklējuma mātes attieksme pret mani un draugu mainījās par 180° (t) Sāka par visu interesēties, kā mēs dzīvojam, kur es strādāju utt. Ja līdz tam, bija viss vienalga. Draugam tas ļoti nepatika. Protams, draugam, man nedzirdot, bija prasījusi atkal naudu, jo, redz, brāļi taču no Anglijas sūta katru mēnesi pa tūkstotim (t)

Tagad draugs vienkārši negrib aicināt savu ģimeni uz kāzām, jo negrib uz viņiem tērēt ne kapeiku. Problēma tajā, ka brāļus vēlas tajās redzēt, bet viņi nepiekritīs ierasties, jo nesapratīs, kādēļ vecāki un māsa netiek aicināti. Vārdu sakot, īsts murgs (t)
Man viņi arī nesimpatizē, bet ... nezinu ... ģimene paliek ģimene, lai kāda tā būtu (t)

Nezinu laikam īsti, ko gribu dzirdēt (t) Nezinu arī, kā rīkoties, jo tā ir drauga izvēle ...
23.02.2016 10:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kad uzzināja, ka "māsa" ir tikai pusmāsa, draugam pasliktinājās vēl vairāk attiecības ar meiteni.
sis gan ir loti divaini. Neko labu par puisi neliecina.
23.02.2016 14:40 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Nestabilo attiecību dēļ ar maniem vecàkiem, tieši tā dēļ precējamies tikai divi vien (mums lieciniekus nevajadzēja ). Vēlāk ar tuvākajiem draugiem notikumu pastastījām un pieklusēti atzīmējam restorānā ar draugiem un dažiem vīra ģimenes locekļiem. Esmu ļoti pateicīga vīram, ka ne reizi necentās mani pierunāt uz citādu variantu, bet gan atbalstīja lēmumu.
23.02.2016 14:43 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
Saprotu kāpēc negrib māti ar tēvu redzēt kāzās, bet šis par māsu, gan izklausās briesmīgi un neko labu par draugu neliecina, ja attiecības pasliktinājās tikai tādēļ, ka redz māsa īstenībā ir pusmāsa. Viņa jau nav pie tā vainīga. Dīvains draugs kas tā rīkojas.
Kad uzzināja, ka "māsa" ir tikai pusmāsa, draugam pasliktinājās vēl vairāk attiecības ar meiteni.
23.02.2016 14:48 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Jā, tas par māsu man arī sāka likt apšaubīt drauga nostaju.
23.02.2016 14:59 |

Reitings 23705
bet māte nepievērsa uzmanību, jo bija pārņemta ar saviem jaunākajiem dēliem un meitu.
Vienīgās tuvās attiecības draugam ir ar saviem brāļiem. Kad uzzināja, ka "māsa" ir tikai pusmāsa, draugam pasliktinājās vēl vairāk attiecības ar meiteni.
sis viss liek apsaubid drauga nostaju. Kaut kadsd aizvainots berns . Tudal teiks ka masa tada un sitada, ka jau parasti. Ta mate est nedeva, neaudzinaja, negerba, uz ielas lika dzivot? Ai karoc sviests manuprat un nepateiciba . Labakais ka pasam izaugs berni, redzes ka ies ar attiecibam .
23.02.2016 15:06 |

Reitings 310
Reģ: 08.08.2015
Rīdziniec, bet tagad jau daudz kur runā par to, ka paliek tas aizvainojums, ja vecāki nepievērš bērnam pietiekamu uzmanību. Tomēr ir jāmācās kaut kā saprast, piedot, arī gadījumā par māsu.. Sanāk, ka nav bijis tik ciešs kontakts, ja jau uzzinot, ka tomēr ir pusmāsa, šādi rīkojas. Katram savs, bet šādā aizvainojumā nodzīvot visu dzīvi arī nav forši.:-/

Runājot par tēmu, domāju, ka ja jau ar māti nav tik labas attiecības, tad varbūt neaicināt, savādāk mazums - nervu bojāšana un tamldz., kas Tev nav galīgi vajadzīgs, jo šī būs JŪSU diena. Ja puisis vēlās, var jau uzaicināt brāļus, un ja tie gluži nav mazi bērni, tad sapratīs, kāpēc vecāki nav aicināti. Lai vai kā, iesaku respektēt tava puiša lēmumu, jo arī viņam kā nekā šī diena būs nozīmīga. Lai veicas!:-)
23.02.2016 15:15 |

Reitings 23705
Aizvainojums pirmkart ir savu neveiksmju un neizdaribu novelsana uz citiem. Atbildibas uzvelsana jebkuram citam ne sev. Un visu muzu nesat aizvainojumu, ta ir infantilitates smaga pazime.
23.02.2016 15:18 |

Reitings 23705
Ja puisis vēlās, var jau uzaicināt brāļus, un ja tie gluži nav mazi bērni, tad sapratīs, kāpēc vecāki nav aicināti. Lai vai kā, iesaku respektēt tava puiša lēmumu, jo arī viņam kā nekā šī diena būs nozīmīga. Lai veicas!
viennozimigi lai neaicina. Tacu pa brali ir pieaugusi un ciena un mila mati un masu, domaju uz kazam neies.
23.02.2016 15:19 |

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Apprecaties divata un par to naudinu ko izmest uz nepateicigiem cilvekiem,braucat kazu celojuma ,ta ir jusu diena ,ja ir loti labi draugi ,kas grib pabut ar jums var ari citu dienu pasedet kaada kafejnica un viss
23.02.2016 15:19 |

Reitings 310
savu neveiksmju un neizdaribu novelsana uz citiem.
- vecākus neizvēlās. Ja jau piedzemdēja, tad bija tā kā jāsaprot, ka par bērnu jārūpējas. Protams, tas, ko tu teici, atbilst patiesībai, bet nedomāju, ka konkrēti šai.
23.02.2016 15:20 |

Reitings 310
Tacu pa brali ir pieaugusi un ciena un mila mati un masu
- ja jau ciena un mīl savu māti un māsu, tad jau arī savu brāli cienīs, ne? Kāda starpība, kādu izvēli tas izdarījis? Jo to ģimenes saiti jau nepārraut.
23.02.2016 15:22 |

Reitings 23705
Cienis par ko? Par sadu attieksmi pret masu? Pret mati kas audzinaja un dzemdeja? Domaju diez vai.
23.02.2016 15:25 |

Reitings 63
Tēma bija par kāzām, bet aizgāja kā vienmēr par kaut ko citu :-D
Nezinot par cilvēku neko, laikam viegli izteikt spriedelējumus (t)
Katrā ģimenē ir savi iemesli, kādēļ nesatiek ar kādu konkrētu ģimenes locekli, un, nē, nav īpaši labas attiecības ne tādēļ, ka meitene ir pusmāsa.
23.02.2016 15:27 |

Reitings 63
Paldies par noderīgiem ieteikumiem :-)
23.02.2016 15:28 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Bet tas ka vecāki šitā pieprasa naudu arī jokaini, ko viņi-vecāki dara?
Cik viņiem gadi? Jau pensijā viņi?

Jo dot naudu, tas no bērna ir paša griba un labs žests, viņam arī ir savas velmes dzīvē, sava ģimene kas jāuztur- viņi nedzīvo kopā, lai pa paiku vai maksājumiem obligāti būtu jādod.
Tas liekas tā pretīgi vislaik pieprasīt naudu.
23.02.2016 15:37 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Rīkojat mazas kāzas - jūs divi un divi liecinieki.
Daudzas problēmas atkritīs.
23.02.2016 15:52 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Es nesaprotu to , kaa var neaicinaat uz savaam kaazaam savus vecaakus . Viena lieta , ja tur bijusi izvaroshana , vardarbiiba , pamatota neruupeeshanaas , bet cita lieta , ja par ienaidnieku pasludinaat tikai taapeec , ka problemas ar alkoholu un maz naudinas bija gjimenee , lai pirktu ofigenna krutaas mantas , ja paraleeli veel gimenee ir vairaaki beerni . Tieshaam , tieshaam 1 dienas deelj juus gribat izsviitrot uz visu muuzhu tos cilveekus ? Nepastaav arii iespeeja , ka laikam ejot cilveeks var mainiities , varbuut agraak taa vina maate tevi neuztveera par kaut ko sevishku , jo no juusu puses bija antipaatija , kuru vina juta . Bet tagad ieraudzija , ka ar galvu esi , tapec pamainiija attieksmi . Kas tur slikts maatei atveeleet kaadu summu ?
Gan jau ka pasham tavam draugam bija sakaapinaats aizvainojums pusaudza gados , jo redz neuztveera vinu par pasaules nabu . (t)
23.02.2016 19:10 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Es gan nepiekrītu, ka tā ir tikai un vienīgi vīrieša darīšana un, ka anolei tur nav nekādas teikšanas. Kāzas primāri ir jaunā pāra pasākums un tikai tad seko visi pārējie, līdz ar to vissvarīgākais, lai šajā dienā jaunais pāris jūtas labi un, ja labsajūta ir kaut kādā mērā atkarīga no dažu cilvēku būšanas vai nebūšanas kāzās, tad abiem jāpieņem lēmums, ko šajā situācijā darīt un kā situāciju risināt.

Man personīgi ir grūti saprast tādu iekšēju naidu pret vecākiem, lai arī kādi viņi bijuši, bet es ticu, ka tā var būt un cilvēka sajūtas ir pamatotas, jo rados ir ģimene, kurā sieviete piedzemdēja vairākus bērnus no dažādiem vīriešiem un pēc tam satika savu likenīgo vīrieti un viņiem piedzima meita - visi pārējie bērni pēc skolas pabeigšanas tika izmesti no mājām un aizmirsti, savukārt pēdējā meita no beidzot mīlamā vīrieša tiek celta debesīs. Prātam neaptverami, bet tas pierāda, ka tādi vecāki, diemžēl eksistē...
23.02.2016 19:25 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
freya
Pastāv kad vecēki vienu bērnu mīl, bet otru nē.
Manā ģimenē tā arī ir. Manu mammu vecēki nekamā nav dzīvē atbalstijuši, vienalga ko darītu, bet māsu viņas vislaik čupojas.
Ir šķirošana.

Tas ka jūsu ģimenēs viss ir kārtība un jūs nesaprotat kā tā ir ka ar vecākiem nav kontakta, varat tikai par to priecāties.
23.02.2016 19:32 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man šķiet, ka šī ir viena no tām situācijām, kur ar gudru organizēšanu var izvairīties no konfliktiem un nesmukumiem. Ja vajag praktiskus ieteikumus, droši PM :-)
Es arī nekontaktējos ar vienu savas ģimenes daļu un nē, nav ne naids, ne aizvainojums, vienkārši tie ir cilvēki, kurus dažādu iemeslu dēļ savā dzīvē nevēlos. Vainīga arī par to nejūtos.
23.02.2016 19:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)