Kāpēc vegāni ir tik kaitinoši?

Reitings 70
Reģ: 17.12.2014
Hey!
Ieeju feisbukā, redzu - kārtējā dāma no draugu loka atkal izdomājusi mēģināt pievērsties veselīgam dzīves veidam. Katru dienu šēro visādu sūdu par vegānisma kultu, cik vegāni ir labi un topošie ilgdzīvotāji un to, cik nevegāni cilvēki ir slikti, nogalina dzīvnieciņus un dzer ''pretīgo'' pienu... cik cūciņas esot piemīlīgas un tās taču nedrīkst nokaut un ēst!!! Un tā katru dienu, viens un tas pats. Labi, varbūt es pārspīlēju nedaudz, bet tā ir! Tas kaitina, ka ir indivīdi kas uzskata, ka viņu uzskati un dzīves veids ir vispareizākais ever. Ok, feisbukā var atsekot šiem cilvēkiem. Tas pats attiecas uz youtubi, kur vegāni kameras priekšā trako un bļaustās par to, cik gaļa ir slikta un piens ir pilns ar '' govju mēsliem'', strutām un vēl sazin ko. Atzīšos, dažreiz ēdu vistiņu vai dzeru jogurtu (piena jogurtu) (l) un paskatos šos video intereses pēc un brīnos, cik tomēr tie vegāni ir psihopāti. Daudzi nemāk savu domu izteikt bez pretīgām piezīmēm un gaļēdāju noniecināšanas. Spilgts piemērs youtubē ir freelee the banana girl, kas vispār ir psycho, es atvainojos, bet nopietni.
Es saprotu, esot vegānam, gribās to izkliegt visai pasaulei, jo pie sevis laikam paturēt nav iespējams, tāpēc ir jāpied*rš sociālie tīkli ar savu viedokli. Nekad neesmu nosodījusi vēgānus, katram ir tiesības dzīvot pēc saviem ieskatiem un ēst ko sirds kāro. Bet kāpēc vairākums vegānu nosoda visēdājus? Vienkārši, kāpēc? Kur ir viņu problēma?
Atvainojos, ja aizskāru kādu vegāni, bet man gribējās izteikt savu domu 8-)
22.02.2016 16:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ophelia Tavā gadījumā izklausās ka tā tava draudzene ir bijusi ļoti viegli iespaidojams cilvēks. Skumji gan, ka tu pat neizrādot nekādu nepatiku tomēr tiki visu laiku gānīta tā itkā būtu pats nelabais :(

Tak tiešām, lai jau katrs ēd ko grib, ja nepatīk, tad neskaties. Nav jau tā ka kāds rīklē grūztu un spiestu gaļu ēst arī.
22.02.2016 19:45 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Visu laiku kā tēmas virsrakstu lasu, tā izlasu "Kāpēc vagīnas ir tik kaitinošas?" :D :D :D

Uzreiz ienāca prātā, ka statistiski kādi 80% vegānu ir tieši sievietes. :D
22.02.2016 19:49 |

Reitings 158
Reģ: 31.10.2015
Ophelia
es nekad mūžā neiedomāšos, ka esmu tiesīga citiem pārmest viņu dzīvesveidu.

Kādēļ tad Tu to dari? Kādēļ nosodi vegānu dzīvesveidu (kas ietver arī nosodījuma izteikšanu tiem, kas kaitē dzīvniekiem)?

Problēma gaļēdājām ir viņu nespējā saprast, ka ir cilvēki, kas nepiekrīt viņu dogmai, ka cilvēki ir vienīgās būtnes, kurām nevajadzētu nopietni kaitēt.

Vairums piekrīt tam, ka kaitēt bez vajadzības citiem cilvēkiem nav pieņemami, un viņām nav problēmu pamanīt, ka tādā gadījumā tie, kas izvēlas bez nepieciešamības kaitēt cilvēkiem (piemēram, paverdzināt, sist, izvarot, apēst), ir nosodāmi par šādu rīcību un tā nav piederīga privātajai dzīvei, jo skar arī citus. Neviena taču nesaka: "Jā, es piekrītu, ka cilvēks ir vērtība un cilvēkiem nevajadzētu darīt pāri. Bet es respektēšu cilvēku privātās dzīves, tādēļ nenosodīšu izvarošanu tāpat kā viņi ciena manu izvēli neizvarot."

Cik smadzeņu šūnām jābūt, lai pamanītu, ka analoģiski secinājumi loģiski izriet tad, ja vārdu "cilvēki" aizvieto ar vārdu "dzīvnieki"?
22.02.2016 20:25 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Kādēļ nosodi vegānu dzīvesveidu (kas ietver arī nosodījuma izteikšanu tiem, kas kaitē dzīvniekiem)?

tas ir kā.. "kā tu uzdrīksties mani nosodīt par to, ka es tevi nosodu?? :-O "
:D
22.02.2016 20:28 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
tas ir kā.. "kā tu uzdrīksties mani nosodīt par to, ka es tevi nosodu??

++++++++++
22.02.2016 20:34 |

Reitings 158
Reģ: 31.10.2015
TalisQualis
Jā, šāds absurds patiešam izriet, ja pieņemam, ka nosodīšana vienmēr ir slikta. Saprātīgs risinājums ir atzīt, ka nosodīšana dažkārt ir pamatota un pat vajadzīga. Pa priekšu ir jāpierāda, ka nosodīšana par kaitēšanu dzīvniekiem ir nepamatota, tikai tad var pamatoti teikt, ka nosodoši vegāni dara kaut ko sliktu.
22.02.2016 20:36 |

Reitings 161
Reģ: 18.08.2015
Īsāk sakot - gaļu ēst ir labi un gaļu neēst ir labi. Tālāko izvēlies pats.
22.02.2016 20:42 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Cik smadzeņu šūnām jābūt, lai pamanītu, ka analoģiski secinājumi loģiski izriet tad, ja vārdu "cilvēki" aizvieto ar vārdu "dzīvnieki"?

Man šķiet, ka lielākajai daļai sabiedrības piemīt sudzisms. Uzskatīt, ka cilvēki ir vienīgie, kam ir visas tiesības lemt pār citām sugām, kurai dzīvot, kurai ne. Vai arī uzskatīt, ka vieniem dzīvniekiem ir vairāk tiesību dzīvot nekā citiem. Šērot facebookā pazudušo suņu bildes un pēc minūtes iepostot bildi ar paštaisīto bekona burgeri.
22.02.2016 20:42 |

Reitings 2861
un tieši ko tu iegūsti nosodot cilvēkus? nestāsti, ka kāds pret sevi vērstas negācijas ņem par pilnu un baigi uzklausa nosodījumu. un pasaka paldies vēl par izglītošanu.
ja vēlies, lai cilvēki tevi uzklausītu, savs viedoklis ir jāmāk paust bez nosodījuma.

(un tāpēc arī tēma par kaitinošiem vegāniem - jo nevienam nepatīk nosodījums un vienalga, ka tev tas šķiet pamatots)
22.02.2016 20:44 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
un tieši ko tu iegūsti nosodot cilvēkus? nestāsti, ka kāds pret sevi vērstas negācijas ņem par pilnu un baigi uzklausa nosodījumu. un pasaka paldies vēl par izglītošanu.
ja vēlies, lai cilvēki tevi uzklausītu, savs viedoklis ir jāmāk paust bez nosodījuma.

(un tāpēc arī tēma par kaitinošiem vegāniem - jo nevienam nepatīk nosodījums un vienalga, ka tev tas šķiet pamatots)

++++
22.02.2016 20:47 |

Reitings 17203
Kāpēc vegāniem ir tās tiesības visiem aizrādīt? Viņi var teikt ko grib, lit ko grib, nemaz nepadomājot par to ka viņu rīcība var arī ietekmēt negatīvi sabiedrību. Ne jau tikai pieaugušos kuri vilksies uz kašķi dēļ tā, bet arī kaut vai bērnus kam tādus materiālus vienkārši nevajadzētu redzēt, jo tā tomēr ir vardarbība(piemēram video klipi kur brutāli tiek parādīta dzīvnieku nogalināšana).

Kāpēc nav iespējams mierīgā ceļā izglītot apkārtējos cilvēkus(ja viņi to vēlas un tam piekrīt) par vegānismu kā tādu, nevis grūzt cilvēkiem tās savas negācijas un agresiju virsū par to ka viņi ēd gaļu. Kāpēc jārāda agresīvi video kaut vai? Lai izglītotu? Izglītot var arī ar vārdiem, mierīgā ceļā, neuzspiežot savas dzīves izvēles citiem kuriem tās atšķiras.

Protams, abās pusēs ir savi negatīvie cilvēki, bet ja abas puses tā turpinās, tad pie pozitīva rezultāta nenonāks.
22.02.2016 20:57 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Viņi taču nestaigā pa mājām sludināt? Tie kartupeļu tirgotāji, kuri staigā pa mājām, domājams, nav vegānisma sludinātāji (izņemot tik, cik tas kartupelis nav gaļa)? Izņemot viņus, man nav gadījies saskarties.
22.02.2016 20:58 |

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Šī diskusija man atgādina vienas paziņas teikto: "vegānisms ir pretīgs!" vispār neizprotu, kā var būt pretīgi tas ka cilvēks atsakās no gaļas un citu lietu ēšanas. Tad jau drīzāk tas kurš rij gaļu ir pretīgs, jo ēd gaļu tikai lai paēstu un tādēļ ir jānogalina daudz dzīvnieku, tikai lai paēstu??? es nevienu nenosodu, katrs dzīvo kā grib, bet tas ir ļoti nesmuki ja vegānus un veģetāriešus tā nosoda.

Cilvēki kuri atteicās lietot uzturā dzivnieku produktus ir labs piemērs visiem. Apskatieities gaļas industrijas, apskatieties kā tur viss notiek tikai tāpēc lai mēs kārtējo reizi parītu to gaļu. Vispār šausmīgi! Tas ir mans uzskats, un es uzskatu arī ka ir labi, ka šie cilvēki dalās video, viedokļos, rakstos (neuzspiežot) ar citiem cilvēkiem lai visi redz patiesību.

Nevienu nenosodu, vienkārši apnīk lasīt tik nosodošus komentārus par cilvēkiem kuri atsakās no gaļas dzīvnieku dēļ.

Taču par bezsmadzeņainiem un debīliem kosmētiku un citu stūlbumu video neviens nesūdzās, kaut tie atkārtojas visu laiku. Bet nu jā... katram savas vērtības un ineterses.
22.02.2016 20:58 |

Reitings 17203
"vegānisms ir pretīgs!" vispār neizprotu, kā var būt pretīgi tas ka cilvēks atsakās no gaļas un citu lietu ēšanas.

Es pieņemu ka tas pat nebija domāts tieši par to ka tas būtu pretīgi ka need gaļu, drīzāk tas ir pretīgi no tā viedokļa ka ir sanācis saskarties ar ļoti agresīviem un nepatīkamiem vegāniem, kā dēļ arī tādi secinājumi radās.
22.02.2016 21:01 |

Reitings 555
Man pašai apkaŗt ir daudz vegānu cilvēku, neviens nav īpaši agresīvs vai dusmīgs. Drīzāk otrādi - ļoti mierīgi cilvēki, kuri cenšas dzīvot vairāk saskaņā ar apkaŗtējo pasauli, ar dabu un dzīvniekiem.
22.02.2016 21:02 |

Reitings 2861
neviens jau nenosoda cilvēkus, kas atsakās lietot uzturā konkrētus produktus.
nosodījumu izpelnās agresīva sava dzīvesveida sludināšana un citādāk domājošo apvainošana.
22.02.2016 21:03 |

Reitings 806
Reģ: 29.01.2009
Ir tā dēvētās sprādzienbīstamās tēmas, kuras, vēloties saglabāt veselīgas, cieņpilnas attiecības, nav vēlams skart. Reliģija, politika, nacionālie jautājumi, aborti, ēšanas paradumi. Trīs no tām tieši skar cilvēka uzskatus par dzīvību un nāvi, tāpēc, ja sekojošās kvalitātes - tolerance un vai/ pofigisms - cilvēkā nav pietiekami augstā līmenī, saruna agri vai vēlu sasniegs augstus toņus, un labuma no tādas maz.

Katras attiecības sastāv no veselas virknes kompromisu, un man noteikti ir ērtāk nezināt, ka arī pēc šaaaaausmīgā video noskatīšanās, tuvinieki savu gaļas porciju apēd ar tikpat lielu baudu, kā līdz šim.
22.02.2016 21:05 |

Reitings 17203
sophies_world Tas jau ir ļoti labi, bet tajā pašā laikā tas nenozīmē ka nav arī pasaulē agresīvi vegāni. Tā pat kā ir agresīvi cilvēki kā tādi. Kaut vai reliģiski cilvēki, ir daļa kas ir mierīgi un dzīvo pēc tā kam tic, bet tad atkal ir tādi kas bauro ka visi citi gandrīz vai nonāks ellē.

Pret vegāniem kā tādiem man nav nekādi iebildumi, man ir iebildumi konkrēti pret agresīviem vegāniem un cilvēkiem kā tādiem.
22.02.2016 21:07 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Kādēļ tad Tu to dari? Kādēļ nosodi vegānu dzīvesveidu (kas ietver arī nosodījuma izteikšanu tiem, kas kaitē dzīvniekiem)?
Problēma gaļēdājām ir viņu nespējā saprast, ka ir cilvēki, kas nepiekrīt viņu dogmai, ka cilvēki ir vienīgās būtnes, kurām nevajadzētu nopietni kaitēt.

Es savā komentārā nevienā vietā neteicu to, ka es nosodītu vegānus. Man tiešām ir vienalga ko cilvēki ēd vai neēd, līdz brīdim, kad pret mani netiek izteiktas pretenzijas un izmantoti arī lamuvārdi, tikai tādēļ, ka es ēdu gaļu, sieru vai olas. Un tici vai nē, bet man nav nekādu problēmu saprast, ka ir cilvēki, kuri šos produktus neizmanto uzturā. Drīzāk problēma ir tieši viņiem, jo es nekad mūžā neesmu citiem cilvēkiem norādījusi, ko tiem ēst vai ne.
22.02.2016 21:07 |

Reitings 555
Man jau liekas, ka autore vienu reizi saskārās ar kādu neapmierinātu cilvēku un tagad sludina ka veģetārieši un vegāni ir neapmierināti cilvēki un uzspiež citiem savu.

Mūsdienu sabiedrībā ir citi piemēri, kur tiešām cilvēki uzspiež savu un ir paši ļoti neapmierināti un agresīvi.

Kā jau minēju, cik pazīstu vegānus un veģetāriešus, agresivitāte vai neapmierinātība nav šo cilvēku kaut kāda galvenā raksutojošā īpašība.
22.02.2016 21:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits