XXL cilvēki

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Kas jums pirmais nāk prātā redzot šādus cilvēkus? Kadu iemeslu dēļ cilvēki nonāk tādā situācijā? Vai valstij ir jāapmaksā viņiem medicīnas izdevumi un jādod pabalsti? Un kā pašam nenovest sevi līdz tādam stāvoklim?

https://youtu.be/KWFIO0lSq3s?t=8

Lai arī tēma kādam var šķist provokācija, lai pamētātos ar jēlām olām, tas nav mans nodoms. Aptaukošanās un ar to saistītās veslības problēmas- diabēts, insults, osteoartrīts, žultspūšļa slimības, vēzis, elpošanas traucējumi, augsts asinspiediens,sirds slimības ir viena no lielākajām sabiedrības veselības problēmām, nu jau praktiski pati lielāka.
21.02.2016 18:29 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Vatsons es to teicu tieši par LV, RIMI man priekš smūtijiem uz nedēļu aiziet bargā nauda spināti, augļi, saldētas ogas. To jau es tāpat zinu, ka viņiem ne poņas par veselīgumu.

Ar taadu svaru vina knapi paiet var, lociitavas saap, mugura saap, paelpot vinai arii gruuti.

Jā, bet ar kko ir jāsāk. Viņa taču nenotievēs nekustoties jebkurā gadījumā. Vai ne tā?
21.02.2016 19:29 |

Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
Dzīvē gan cilvēkus ar tik ļoti lielu svaru neesmu redzējusi, bet domāju, ka viņiem ir ļoti smagas psiholoģiskas problēmas.
Kas attiecas uz cilvēkiem ar svaru +/- 100 kg (šeit gan runāju par sievietēm) - attieksme nav viennozīmīga, jo šāda svara iemesls var būt gan nolaidība pret sevi un savu augumu, gan arī veselības problēmas (pazīstu cilvēku, kuram bija smagas veselības problēmas, kuru dēļ bija jālieto medikamenti, kuri neatgriezeniski sabojāja vielmaiņu. Lai arī cik veselīgi ēstu un cik daudz kustētos, šis cilvēks nekad nebūs slaids).
21.02.2016 19:30 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu jā, Latvijā tantes jau ar domā, ka piepūstā baltmaizīte ir laba, bet nu zināšanas jau nerodas nenokā, arī par uzturu nē, jāiet pašam un jāinteresējas.

Bet pat Latvijas tantes zina ka dārzeņi skaitās veselīgi. Un tur jau tā problēma ir ak viņi ir pie tā pieraduši, vienam dārzeņi un augļi riebjās, otram vienkārši nav zināšanas. Ja jau viņiem apkārt būtu vairāk cilvēki kuri būtu uz to tievēšanu vai veselīgu dzīvošanu, tad jau būtu motivācija un sava veida ietekme no citiem, bet viņi tā ir atsēdējuši tik ilgi ka maz kontaktējas ar cilvēkiem vispār.
21.02.2016 19:31 |

10 gadi
Reitings 2563
Lai arī cik veselīgi ēstu un cik daudz kustētos, šis cilvēks nekad nebūs slaids).

Vot tas ir biesmīgi, manuprāt, ka tu neko nevari ietekmēt un paliec tāds, lai arī cik būtu apņēmība.
21.02.2016 19:32 |

Reitings 17203
Jā, bet ar kko ir jāsāk. Viņa taču nenotievēs nekustoties jebkurā gadījumā. Vai ne tā?

Ar tik lielu svaru dzīvojot, pirmkārt būtu jāsāk vienkārši ar porciju samazināšanu. To pašu basēnu pāris reizes nedēļā. Tas būtu sākums, nevis skriešana no rītiem vai drastiskas diētas.
Diemžēl jau tā problēma ir tajā ka viņi paši īsti nesaprot to ka tā ir problēma. Tā pat kā dzērāji vai alkoholiķi.
21.02.2016 19:33 |

10 gadi
Reitings 2563
Bet pat Latvijas tantes zina ka dārzeņi skaitās veselīgi. Un tur jau tā problēma ir ak viņi ir pie tā pieraduši, vienam dārzeņi un augļi riebjās, otram vienkārši nav zināšanas. Ja jau viņiem apkārt būtu vairāk cilvēki kuri būtu uz to tievēšanu vai veselīgu dzīvošanu, tad jau būtu motivācija un sava veida ietekme no citiem, bet viņi tā ir atsēdējuši tik ilgi ka maz kontaktējas ar cilvēkiem vispār.

Jā piekrīu, ka zina. Mana ome arī zina, ka dārzeņi veselīgi, bet katru dienu vāra kartupeļus, kas pieņemsim būtu no dārzeņu gala jālieto retāk :D
21.02.2016 19:34 |

Reitings 17203
Vot tas ir biesmīgi, manuprāt, ka tu neko nevari ietekmēt un paliec tāds, lai arī cik būtu apņēmība.

+++

Tas tiešām ir skumji, lai gan, līdz kaut kādai normai svaru zaudēt jau var daļā gadījumu. Protams nebūsi slaida, bet gana vesela un spēcīga lai normāli dzīvotu.
21.02.2016 19:35 |

10 gadi
Reitings 2563
Ar tik lielu svaru dzīvojot, pirmkārt būtu jāsāk vienkārši ar porciju samazināšanu. To pašu basēnu pāris reizes nedēļā. Tas būtu sākums, nevis skriešana no rītiem vai drastiskas diētas.

Domāju pat ja viņa gribētu sākt skriet, tas fiziski nebūtu iespējams :D
21.02.2016 19:36 |

Reitings 17203
Jā piekrīu, ka zina. Mana ome arī zina, ka dārzeņi veselīgi, bet katru dienu vāra kartupeļus, kas pieņemsim būtu no dārzeņu gala jālieto retāk

Es ienīstu kartupeļus :D Bet tomēr domāju ka ja viņus nelieto lielos daudzumos tad nekas kaitīgs tur nav. ir jau tomēr atšķirība vai vienā ēdienreizē apēd vienu kartupeli vai arī 3-4 kartupeļus. Tā pat ar visiem citiem produktiem, ja ēd ar mēru tad jau līdz tādam svaram kā pieteikuma bildē ir grūti tikt bez veselības problēmām.
21.02.2016 19:37 |

Reitings 3925
Miss Joker
Protams dārzeņi ir dārgi utt. Tad kad pajautāju kāpēc viņi nepērk augļus un dārzeņus vairāk, atbilde nebija tikai ka tā cena ir liela,

Tas ir viens liels miits, ka junk food ir leets. Leets tas ir tikai pirmajaa mirklii paskatoties, bet tikliidz tas ediens ir ticis paari mutei, junk food izmaksas ir daudz lielaakas- tieshaas finansiaalaas izmaksas ne tikai sekas veseliibai un ar med apruupi saistiitaas izmaksas. Stipri rafineetiem paartikas produktiem, kuri nesatur skiedrvielas, kas satur trans taukus un rafineeto cukuru nav "bremzhu", tie nerada saata sajuutu liidz ar to cilveeks tikai eed un eed un eed un nejuutas paeedis. Te tas labi, zinaatniski pamatoti ir izskaidrots Hunger and Hormones- A Vicious Cycle
21.02.2016 19:38 |

10 gadi
Reitings 2563
Es ienīstu kartupeļus Bet tomēr domāju ka ja viņus nelieto lielos daudzumos tad nekas kaitīgs tur nav.

Nav, nav kaitīgs, es ar mīlu ar biezpienu un siļķīti ik pa laikam, bet ja katru dienu ir kartupeļi + gaļa vai kas tamlīdzīgi bagātīgs un vēl kāda balto miltu mērcīte tad tā ir kaloriju pārpilnība :D
21.02.2016 19:39 |

Reitings 17203
Domāju pat ja viņa gribētu sākt skriet, tas fiziski nebūtu iespējams

Varbūt pāris metrus arī spētu, bet tam rezultāts varētu būt tāds ka pēc tam labi ja vispār varēsi staigāt, jo ceļi var būt vienkārši nobeigti.
Papildus jau visām tām darbībām ir vienkārši kauna sajūta to darīt, jo no malas cilvēki ne vienmēr ir pozitīvi. Apmēram no sērijas "kāpēc tu te nāc nodarboties ar jogu/ peldēšanu u.c. ja tu esi resns? Tu tak neko nemāki, tu izskaties pretīgi, mēs negribam uz tevi skatīties, svīsti kā cūka un vispār gribās vemt...". Ja cilvēks kurš ir nobriedis uz svara maiņu pirmajā nedēļā saskaras ar tādiem aizvainojumiem, viss drīzāk ātri vien padosies un neatgriezīsies. Retais pierādīs ka tiešām spēj un grib darīt, bet tas varbūt būs 1 no 10 cilvēkiem.
Cilvēkiem kassevi ir nolaiduši tik traku nevajag vel negatīvā, viņiem vajag atbalstu, kas palīdz viņiem saņemties vel vairāk un turpināt.
21.02.2016 19:42 |

Reitings 17203
Vatsons Nu protams tur jau arī ir sava taisnība. Kā arī tas ka vienkārši tas junkfood ir garšīgāks nekā salātu lapas :D
21.02.2016 19:44 |

10 gadi
Reitings 2563
Apmēram no sērijas "kāpēc tu te nāc nodarboties ar jogu/ peldēšanu u.c. ja tu esi resns? Tu tak neko nemāki, tu izskaties pretīgi, mēs negribam uz tevi skatīties, svīsti kā cūka un vispār gribās vemt...". Ja cilvēks kurš ir nobriedis uz svara maiņu pirmajā nedēļā saskaras ar tādiem aizvainojumiem, viss drīzāk ātri vien padosies un neatgriezīsies. Retais pierādīs ka tiešām spēj un grib darīt, bet tas varbūt būs 1 no 10 cilvēkiem.
Cilvēkiem kassevi ir nolaiduši tik traku nevajag vel negatīvā, viņiem vajag atbalstu, kas palīdz viņiem saņemties vel vairāk un turpināt.

+++++ Piekrītu, ar pozitīviem cilvēkiem vispār pēdējā laikā tik reti nācies saskarties.
Pat, kad es sāku iet uz zāli, es neesmu ne milzīga ne pavisam sīka, bet fakts, ka zālē ir parādījies jauns purns, jau visiem pievērsa skatienus.

Kur nu ja tu esi oversize tad visi nemaz nekautrējas nekaunīgi posīt virsū, protams, ka tas samazina apetīti atrasties tajā telpā kā tādā, kur nu vēl pieiet pie skrejceliņa
21.02.2016 19:48 |

Reitings 17203
Nav, nav kaitīgs, es ar mīlu ar biezpienu un siļķīti ik pa laikam, bet ja katru dienu ir kartupeļi + gaļa vai kas tamlīdzīgi bagātīgs un vēl kāda balto miltu mērcīte tad tā ir kaloriju pārpilnība

Vot šī problēma visu manu mūžu ir bijusi problēma mūsu mājās.. Visi citi nejūtas paēduši ja nav gaļa un kartupeļi.. tad nu ja ko pamaina ēdienkartē tad gandrīz vai ir brēkšana par to ka nav gaļa un kartupeļi. Tomēr, lēnām tā mīlestība pret kartupeļiem un gaļu manās mājaš tiek iznīcināta :D
Taisu veģetārus ēdienus vairāk, liesāku gaļu, tā kā pašai kartupeļi nepatīk tad arī viņus reti kad gatavoju, vispār ja varētu tad vispār nelietotu vairs un gaļu arī tik gatavotu 2 reizes nedēļā :D
21.02.2016 19:48 |

Reitings 3925
Miss Joker
Vina tak liidz baseinam tik nevar- slodze par lielu.

Protams, ka kaut kas ir jaadara, bet fiziski vinja ir sava kermena cietumaa un kusteeties var arkartigi maz, vina sev pat eest netaisa, to dara vinas mamma. Buusim reaali, nevar ieteikt cilveekam to ko vins izdarit nevar. Bet ir lietas ko vina var- beigt ziist cigaretes. Otrkaart izmest no maajas visus rafineetos produktus, pilniibaa atteikties no trans taukiem un rafineetaa cukura, tieshi tas it tas, kas vinju ir novedis liidz taadam staavoklim.
21.02.2016 19:50 |

Reitings 824
Reģ: 22.02.2009
Tik pat ļoti cik šādiem cilvēkiem nepieciešama dietologa/uztura speciālista utt. palīdzība, tik pat ļoti viņiem ir nepieciešama psiholoģiskā palīdzība. Pati esmu bijusi ar +25 kg, un lai cik centos veselīgi ēst un sportot (gāju pat divus gadus sporta skolā), tomēr svars kā auga, tā auga. Kad sapratu, kuras ir šīs emocionālās bedres un nonācu citu cilvēku kompānijā, nekā tas bija iepriekš, svars palēnām kusa un kusa, kaut arī neievēroju nekādas diētas un ēdu puslīdz tā pat kā agrāk. Pat ja apkārtējiem šķiet, ka cilvēkam viss ok un viņš pats vainīgs, ka tāds ir, tomēr ja vien ir iespēja, tad viņš ir jāuzmundrina un vienkārši jāizrunājas, jo šīs uzkrātās emocijas cilvēkā gluži kā barjera neļauj tiem kg pazust.
21.02.2016 19:51 |

Reitings 17203
always_sarcastic* Tieši tā. Grupu nodarbībās tiešām ir tik ļoti pretīgi cilvēki un negatīvi noskaņoti ka drausmas. Tāpēc liela daļa priekšroku dotu privātajiem trenneriem un vietām kur ir pēc iespējas mazāk cilvēki, bet tas atkal maksā dārgāk un tad vai nu cilvēks tam atmet atkal ar roku, vai varbūt labākajā gadījumā izvēlas iegādāties trennežieri kādu mājās kur var mierīgi padzenāt sevi, bez liekām negācijām no citiem.
21.02.2016 19:51 |

10 gadi
Reitings 2563
Jā, jo tā ir tik pierasta kombinācija, ka to izjaucot sākas karš. :D

Es jau vairs neko nesaku, pati cenšos gaļu ēst tikai ar salātiem vai kā savādāk, draugs arī neiebilst, bet nu ik pa laikam ir kartupeļi, jo prasās.

Ciemos ejot viņi tāpat būs galdā :D
21.02.2016 19:52 |

Reitings 115
Reģ: 04.01.2016
Ne vienmēr tā ir nolaidība. Ir dažādas slimība, kas noved pie citiem traucējumiem, tajā skaitā palielēninātas vielmaiņas, palielināta svara un problēmām ar svara samazināšanu.

Un tomēr neviena slimība un vielmaiņas traucējums nenovedīs līdz tādam aptaukošanās līmenim pati par sevi.
Viens cilvēks var ēst ko un cik grib, bet neaptaukoties, citam, lai neaptaukotos, ir jāpakustas un jāpasporto. Vienalga, kas ir sliktas vielmaiņas iemesls (arī slimības), ir jāņem vērā savas ķermeņa īpatnības un jāpakustas, lai nenovestu sevi līdz tādam resnumam. Galu galā, sportošana iekustina vielmaiņu.
Esmu dzirdējusi par daudziem gadījumiem, kad resnumā vaino slimības.
Bet nekad neesmu redzējusi, ka šis slimais, aptaukojies cilvēks tiešām ilgstoši piekoptu dzīvesveidu bez neveselīgiem, aptaukošanos veicinošiem ēdieniem un sportošana būtu viņa ikdiena. Esmu redzējusi tikai tādus, kuri nekad neatteiksies no kūkām, miltiem un trekniem ēdieniem, bet tieši otrādi - primāri izvēlēsies tieši šos ēdienus, pat ja uz galda ir daudz veselīgāku alternatīvu.
Un stumjot iekšā kārtējo bulku, purpinās, kā dzīvē ir paveicies tam tur tievajam cilvēkam, kam ne par ko nav jādomā, jo viņam ir ideālā figūra. (Un šis aptaukojies, purpinošais cilvēks pavisam noteikti atteiksies ieraudzīt realitāti - ka tas "laimīgais" tievais cilvēks, ir tāds, iespējams, tikai tādēļ, ka tajā pašā brīdī nestūķē aiz vaiga bulku un aizgājis mājās, visdrīzāk vilks kājās sporta apavus un dosies skriet.)

Es uzskatu, ka tā IR TIKAI UN VIENĪGI NOLAIDĪBA. Iemesli var būt dažādi, bet arī pie slimībām ir iespējams neaptaukoties, ja neizturas pavirši pret slimību un savu ķermeni.
Un es tā turpināšu domāt tik ilgi, kamēr neizlasīšu kādu patiešām uzticamu pētījumu, kurš pierādīs, ka šādi aptaukoties var arī cilvēks, kurš patērē vairāk kaloriju nekā uzņem.
21.02.2016 19:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits