Parasti sāk ar to, ka pieraksta visus sapņus uzreiz, kā pamostas. :) Pati pie apzinātās sapņošanas nonācu pavisam netīšām - vienu dienu pamodos un dzīvoju, kā parasti - vedu pastaigā suni, kaut ko ēdu, kaut ko kārtoju un bāc, viss pēkšņi beidzās ar to, ka guļu gultā un nevaru vispār pakustēties, bet esmu pie apziņas, nevaru pat atvērt acis (miega paralīze). Tā man bija ļoti nepatīkama pieredze. Sāku meklēt kaut ko līdzīgu un uzzināju daudz par apzinātajiem sapņiem, sāku mēģināt to darīt, jau zinot, ko daru.
Tomēr vienalga bieži nonācu pie tā, ka man bija miega paralīze, tāpēc vispār pārtraucu ar šo nodarboties, pārāk nepatīkami.
Šobrīd pa retam sanāk dabiski nonākt apzinātajā sapnī, tad nu neko - izbaudu. :)
Ir dažādas metodes, kā tu vari nonākt apzinātajā sapnī, darbojas reality checki, piemēram, ja tu sapnī kādā brīdi vari saprast, ka tas, kas notiek, nav loģiski un nonākt pie secinājuma, ka atrodies sapnī, tad vari sākt kontrolēt šo sapni. Piemēram, ja ieslēdz/ izslēdz gaismas slēdzi sapnī, nevajadzētu pazust gaismai. Pameklē googlē vairāk :)