Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā pārstāt?

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Sveikas, dāmas. Man te panesās jautājums, bet tā kā šīsdienas beztēmā man neviena neatbild, taisu atsevišķu diskusiju, varbūt paveicas un kāda atbild.
Kā lai cīnās ar ēšanu, vai pareizāk rīšanu? Man jau ir gatavs uztura plāns, vingrojumi, lai nomestu svaru, BET.. Es nespēju pārstāt rīt. Visu laiku mute kustās, kko ēdu.. Nevaru saņemties pārstāt. Svari un spogulis rāda trilleri. Nepatīk vairs kā izskatos, kauns.. Bet nav rakstura lai pārstātu.. Varbūt kādai tā ir bijis? Varbūt varat ieteikt kā ar to cīnīties? Sāk pārņemt izmisums, vasara nāk, pagājušā vasarā jau negāju uz jūru, jo bija kauns. Sāku jau no sava vīrieša arī kautrēties.. Nevaru tā vairs.. Bet kā pārtraukt? Sāk pārņemt izmisums :'-(
18.02.2016 15:05 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
blondzh007 manējais agraak vakaros grauza cepumus, ēda treknus ēdienus pirms gulētiešanas, bet ieklausoties manis teiktajā, saprata ka tas nav labi priekš savas veselības un pats jau redz ka sāk velties. Ieteicu pāriet uz kādiem augļiem nesaldiem, lai apmānītu kāri pēc neveselīgā. Tagad vakaros uzkož bumbierīšus vai uzliek uz rīsu galetes manis gatavoto zemesriekstu sviestu :) Gadās jau arī pa kādam cepumiņam bet vairs nav tik bieži:-)
Forši ka otrs atbalsta un iesaistās visā iekšā(l) Tādēļ es ar lielāko prieku gatavoju ko veselīgu un viņš zina ka ja es būšu veikalā un nesīšu ko mājās ēst, obligāti viņam atnesīšu veselīigos našķus - kā bumbierus un riekstus:-)
19.02.2016 11:51 |

Reitings 949
Jāpamēģina man arī būs viņam piedāvāt vakarā kko veselīgāku, nevis 9os vakarā maizītes un šokolādi vai cepumus :)
19.02.2016 11:59 |

Reitings 7596
blondzh007 es vēl pabakstu un pajokoju dažbrīd ar tekstu ka drīz puncis uzaugs kā grūtniecei vai pupi būs lielāki par manējiem :D lai tiešām saprot ka nebūs labi ja turpinās to visu neveselīgo grūst iekšā :D
19.02.2016 12:26 |

Reitings 949
jaukums, nē, nē, saks vēl mani ar šitā ķircināt un es apvainošos :D
19.02.2016 12:44 |

Reitings 7596
blondzh007 sorry, par to nepadomāju uzreiz...
man savādāk esmu slaida un nekā lieka, tādēļ pretī neizdodas iedzelt!
19.02.2016 12:54 |

Reitings 949
Nu vot, jaukum, mums apalīšiem grūta dzīve :D
19.02.2016 13:01 |

Reitings 7596
blondzh007 ja mana mīlestība pret sportu un veselīgu uzturu nebūtu, tad arī es iespējams būtu apalīte, nevis iespējams, bet būtu.
Saņemies un tev viss izdosies!!!Un sāc pamazām, redzēsi jau pirmos rezultātus, ka būs motivacija turpināt!
19.02.2016 13:10 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
http://www.thermacuts.lv/

es neaizmirsu :)

Draudzene teica , ka viņa lietoja kā paradzēts , bet pēc tam , neviss vienkārši pātrauca dzert viņas , bet no sākuma katru otro dienu ( 2 nedēļas ) un pēc tam katru trešo dienu ( 2 nedēļas ) , tad organismam nav šoks un svars nenāk nenormāli atpakaļ , protams, pie noteikuma , ka nerij visu kas kustās .... viņa teica , ka fizikski nespēja apēst vairs tik daudz , ēst gribējās , bet pavisam bišķiņ , ja pirms tam viņa varēja apēst arī 4 cepumu paciņas , tad uzsākot lietot šīs tie jau bija knapi 4 cepumi. 2 gadu laikā viņai nekas nav nācis atpakaļ ...
19.02.2016 15:19 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Velns, es darbā staigāju 9h un 4dienas nedēłā.
Nu jau kā gadu, kāpēc man nav nost 15kg :-( nu labi vismaz 5 kg
19.02.2016 18:59 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
chocco1, pārāk lēni staigā vai pārāk daudz ēd :D
19.02.2016 19:27 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Nevajag jaukt darba pastaigas un āra pastaigas. Nē, nu ja staigā lēni un brīnās apkārt, tad nevar notievēt. Jāiet vienmērīgā, ātrā tempā.
20.02.2016 15:02 |

Reitings 85
Reģ: 13.02.2014
Mans ieteikums- sāc krāt naudu! Izdomā, kas ir tas, ko ļoti vēlies un sāc krāt. Lieko naudu, ko vēlies našķiem liec krājkasē, tad nepietiks nauda sliktajām lietiņām! :-D
Nezinu, interesē tev fotogrāfēšana, tad krāj jaunam objektīvam. Interesē ceļojum, tad krāj nākamajam utt.. :-)
20.02.2016 15:06 |

Reitings 285
No savas pieredzes teiktu, ka problēma tiešām ir galvā, tajā ziņā, ka ēdam nekontrolēti ne jau tāpēc, ka ķermenim to vajag, ti, būtu izsalkušas, bet tāpēc, lai apslāpētu kādu emocionālu diskomfortu, jo ēdiens saistās ar patīkamām emocijām un endorfīnu izdalīšanos. Nesaņemot šos pozitīvos stimulus ikdienas dzīvē, kompensējam ar ēšanu, kā tu saki, rīšanu.

Man tas bija ļoti izteikti līdz pat 25 gadu vecumam, ēdu daudz un bez vajadzības. Kad sāku apzināties, ka ar ēšanu apslāpēju stresu un savu neapmierinātību ar dzīvi, kļuva arī vieglāk atturēties no pārēšanās un neveselīgiem ēdieniem. Piemēram, tipiska situācija bija darbā, saņemot ziņu, ka steidzami jāizpilda kāds darbs: vispirms kāda uzkoda, un tikai tad sākt strādāt, kaut gan biju paēdusi un ķermenim tai brīdī nebija nekādas vajadzības pēc pārtikas.

Pamazām, mācoties apzināties patiesu izsalkumu un gadījumus, kad mana ēšanas kāre bija psiholoģiski un emocionāli motivēta, iemācījos atškirt vienu no otra, un nepārēsties. Uzdevu sev jautājumu: vai esmu izsalkusi vai tikai sastresojusies/neapmierināta? Ja tas bija otrais gadījums, tad centos pievērsties kādai patīkamai aktivitātei, kas novērstu domas no ēšanas.

Autorei ieteiktu vienkārši pavērot sevi un savas emocijas, varbūt pat pierakstīt: kādās situācijās rodas nepārvaramā kāre pēc ēdiena? Kādas emocijas izraisa ēšanas kāri: garlaikotība, neapmierinātība, stress, utml? Vai tiešām ir tā, ka tev gribas kaut ko ēst visu laiku? Pat tajos brīžos, kad esi laimīga, pacilāta un pinībā nodevusies kādai nodarbei? Kas notiek tavā dzīvē: vai kopumā jūties laimīga un apmierināta ar dzīvi? Ja nē, kas ir neapmierinātības/stresa cēloņi, kā tie saistas ar ko vari darīt, lai to mainītu un ēšanas vietā nodotos kam citam.

Vismaz man ir tā, ka ja esmu laimīga un līdzsvarā, man nav nepieciešamības pārēsties. Man ļoti izteikti ir tas, ka neatrodoties attiecībās, ēdu daudz, bet jutoties mīlētai, ēdu maz un pat pie labākās gribas nespēju pārēsties. Tā kā laikam kāda ziņā pārtieku no mīlestības, vismaz pēdējos 3 gadus noteikti. :-D
Lai izdodas!
21.02.2016 00:18 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Shitaa teema ir viena no visraibaakajaam tieveshanas padomu andelem mandelem kada vien redzeta.

ēdam nekontrolēti ne jau tāpēc, ka ķermenim to vajag, ti, būtu izsalkušas, bet tāpēc, lai apslāpētu kādu emocionālu diskomfortu,

Visi partikas produkti, atskaitot vien dazhus par kuriem uzrakstishu beigaas, satur vielas, kuras nosuta smadzeneem informaaciju par to ko mute izdariijusi un smadzenes dod signaalu paarstaat eest, jo kermenim gluzhi vienkaarshi uz laiku pietiek ar uznjemto bariibu. Bet shaadus signaalus nesuuta saharozes (baltais cukurs) un glukozes fruktozes siirupa sastaavaa eshoshaa fruktoze- to var riit bez limita (taa ir loti daudzos gatavajos produktos- maize, brokastu parslas, meerces, kechups un pats par sevi saprotams saldumos, musdienas rafinetais cukurs ir iebazts visur kur vien nav slinkums). Turklaat fruktoze netiek kermenii parveidota par glikogeenu, ko kermenis talak izmanto energijaa, bet iet pa taisno uz tauku rezerveem, ja vien uz karstaam pedam to neizteeree.
Luuk arii visa zinaatne par nekontroleeto eeshanu.
Sugar: The Bitter Truth
21.02.2016 00:49 |

Reitings 158
Reģ: 11.01.2016
21.02.2016 01:23 |

Reitings 7596
blondzh007 kā tev klājas ar uzturu?kā pašsajūta?
22.02.2016 09:45 |

Reitings 949
Jaukum, grūti iet, cīnos ar sevi. Gandrīz nepārtraukti jāatkārto sev, lai neriju. Bet nu cenšos.. ;-)
23.02.2016 08:27 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
viena netiksi galā!
Vajag speciālistu piesaistīt!
ir 2 varianti:
1–– ej pie dietologa, maksā 40 EUR par 1 vizīti (vajag vismaz 3x vizītes, lai kko saprastu) un tad kaut kā lēnām tev būs rezultāti

2 -- piesakies kādā programmā, kas ļauj ātri notievēt, pati nesen izgāju to stokholmas diētu – tur ir tie paši speciālisti, tikai samaksā 1 reizi un par tevi rūpēsies un čubinās tevi visu laiku.. godīgi, samaksāt vienreiz 9 eur ir labāk, nekā miskastē atdot naudu tiem dietologiem!!!
Jā, jā, maksājiet visiem un pašas neko nedariet! Uz jūsu rēķina varēs labi nopelnīt! :-D
23.02.2016 08:31 |

Reitings 7596
blondzh007 protams bus gruti ja majas uzglabasies neveseligie produkti, turies!!!un megjini rastveseligas alternativas neveseligiem produktiem!!!;-)
23.02.2016 21:21 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits