Kā pārstāt?

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Sveikas, dāmas. Man te panesās jautājums, bet tā kā šīsdienas beztēmā man neviena neatbild, taisu atsevišķu diskusiju, varbūt paveicas un kāda atbild.
Kā lai cīnās ar ēšanu, vai pareizāk rīšanu? Man jau ir gatavs uztura plāns, vingrojumi, lai nomestu svaru, BET.. Es nespēju pārstāt rīt. Visu laiku mute kustās, kko ēdu.. Nevaru saņemties pārstāt. Svari un spogulis rāda trilleri. Nepatīk vairs kā izskatos, kauns.. Bet nav rakstura lai pārstātu.. Varbūt kādai tā ir bijis? Varbūt varat ieteikt kā ar to cīnīties? Sāk pārņemt izmisums, vasara nāk, pagājušā vasarā jau negāju uz jūru, jo bija kauns. Sāku jau no sava vīrieša arī kautrēties.. Nevaru tā vairs.. Bet kā pārtraukt? Sāk pārņemt izmisums :'-(
18.02.2016 15:05 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Man arī ir tā, ka visu laiku kko vajag apēst :D Bet es apmēram esmu atkodusi, ko varu un ko ne. Protams, saldumi - šokolāde un cepumi utt tie nav :D Katram organisms ir savādāk, kas vienam der, otram nederēs, tāpēc tev pašai jāmēģina kkā pa bišķim kko mainīt. Piemēram, te dažs labs klārē visu laiku, ka augļi ir lielais bubuls, nu manā gadījumā tā nav, tos es droši ēdu. Arī sieru, gaļu. Manam organismam patīk krāt rezerves, ja sāku ikdienā uzkost konfektes un cepumus :D Tāpēc tas tas, no kā izvairos.

Bet kā jau teicu, nevajag uzreiz kko kardināli mainīt, jo tas neko nedos. Ja ēd maizes, tad apēd dienā par 1 vai 2 šķēlēm mazāk. un tāpat ar parējo, vnk mazliet samazini, kad būsi apradusi, tad samazini kādu desas gabalu. Iesaku to, kas strādāja man. Rezultāti neb;us nedēļas laikā, bet būs un paliekoši :)
18.02.2016 22:58 |

Reitings 949
fejja, jā, to es esmu sapratusi, ka es nevaru kardināli vienā dienā mainīt ēšanas paradumus. Vnk ēst katru dienu ar vien mazāk (nu tos saldumus un citus kaitēkļus) kamēr varēsu izslēgt pavisam :)
18.02.2016 23:01 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
15kg 2-3mēn. laikā tikai ar staigāšanu, izklausas diezgan nereāli..
Nezinu, kā jums tas izdodas.:-O
Varbūt no 100kg jā, bet nu Jums jau nav tādu svara ciparu.
Protams tas ir 100reizes labāk nekā sēdėt pie TV.

blondzh007

Nu tad ńem pa vienam gabalińam un ej pakał nākamajam, agri vai vēlu apniks staigāt.
Starp citu vēl kas man palīdzēja atradināties no liela daudzumu saldumu ir ēst vińu lēni un izbaudi katru kumosu, tā liksies ka vairāk apēd bet realitātē nē.:-)
18.02.2016 23:12 |

Reitings 949
Chocco1, jā, centīšos. Mēģināšu arī saldumis ierobežot, apēdīšu kādu augli labāk. Tajos ar daudz cukura, bet labāk tos, nekā šokolādi un cepumus. :)
18.02.2016 23:33 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012

esmu dzivs pieradijums tam. :D nopietni! es atbraucu pie viira 65 kg, peec menesha biju 57 un veel menesha 50. Protams papildus dariju veel daudz lietas, par cik es slikti sevi maku pashorganizeet, tad celos un sarakstiju visu kas sodien jaizdara - manikirs, pedikirs, mati, janoslauka puteklji , jebko kas manas domas noverstu no riishanas utt., un zini kad esi darbiibaa taa eshana aizmirstaas. Plus es veel saku koshljat edienu 33 reizes, jaa sedeju un to viistas gabalinju koshljaju 33 reizes lidz putrinjai. :-D
19.02.2016 01:26 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013

Un kā vēl reāli! Es biju tik garlaikota pirmos 3 mēnešus, ka tikai staigāju, nometu visus liekos 20 kg pēc grūtniecības.

Autore, neklausies nekādus super risinājumus, super diētas un ierbežojumus. Vienkārši vairāk kusties!!!!!
19.02.2016 02:55 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Man patīk TED talks video, var sev kaut ko paņemt, iedvesmoties. Varbūt tev noder - A simple way to break a bad habit.

https://www.ted.com/talks/judson_brewer_a_simple_way_to_break_a_bad_habit?utm_campaign=social&utm_medium=referral&utm_source=facebook.com&utm_content=talk&utm_term=social-science#t-549407

varbūt paskaties arī vieo par motivāciju.
Svarīgi, veikalā neielikt groziņā nevajadzīgo un to nepārnest mājās, tad nebūs lieka našķēšanās.
19.02.2016 03:54 |

Reitings 949
ShabbyEve, paldies, tā arī darīšu. Katru dienu uz 2 h atņemšu draudzenei mazo un ripināšos ar ratiem :) lai draudzene atpūšas. :D
19.02.2016 08:00 |

Reitings 2872
Kusties vai nekusties, bet galvenais tomēr ir ēdienkarte :D Es arī gāju uz treniņiem, strādāju diezgan aktīvu darbu, bet svars un spogulis tikuntā nerādīja to, ko vēlos. Tad, kad beizot sev iestāstīju, ka nu jābeidz tā saldumu "uzēšana", tad arī svars pats nokāpa nost, un nemainīju savās aktivitātēs pilnīgi neko.
19.02.2016 09:01 |

Reitings 2872
Un man arī ir tā, ka sēžot mājās visu laiku gribas līst uz virtuvi :D tāpēc brīvdienās es ieplānoju laiku tā, lai mājās sanāk mazāk atrasties :D
19.02.2016 09:02 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Ja ģībsti no saldumiem un Tev šķiet, ka tie ir tavi vaininieki, tad iespējams trūkst magnijs. Magnijs mazina tieksmi pēc saldumiem. Organisms prasa magniju, bet Tu rij ..bulkas, končas, šokolādi. Nebeidzamais aplis.
un ir lietas, kas dod sāta sajūtu ilgāk un kas mazāk. Olbaltumvielas dod lielāku sātu un ilglaicigi, ogļhidrāti fikso un ātri beidzas. Zaļumi , lai gan apjomigi, tomēr satur mazāk kalorijas. grauz burkanus, gurķus, tomatus, pariku, lapas.
Ja Tev pie vainas ir vienkārši tas proces ĒST, tad vai nu apēd kādas emocijas vai tava dzīve nav piepildīta ar citām interesantām lietām. Ja ir ko darīt , tad nav laika rit.
19.02.2016 10:31 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
izlasot tēmu sākumā likās, ka es to esmu uzrakstījusi, jo pilnīgi tas pats. grūti atteikties, stress liek ēst vairāk un kad nevajag, našķošanās nepārtraukti.
Pirms divām nedēļām nolēmu atteikties no miltu izstrādājumiem, bet paturot joprojām našķus. jāsaka godīgi, ja nepērk, tad nemaz tik ļoti negribās. pēc nedēļas jau jutu atšķirību, vēders nepūtās, viegluma sajūta, kuņģi nededzināja. Pēc nedēļas sapratu, ka varu arī atteikties no šokolādes našķiem, lai gan vēl šonedēļ neesmu tos ēdusi, tomēr domāju, ka ilgi nenoturēšos. sajūta tiešām ir nesalīdzināma vieglāka, nedomāju, ka esmu kaut ko nometusi, bet jūtos nesalīdzināmi vieglāk, tāpēc iesaku tev sākumā atteikties no kaut kā viena, lēnām veidot jaunus paradumus un arī tev izdosies :)

internets pilns ar informāciju par produktiem un to ietekmi, palasi iedvesmai un pamēģini ieveist jaunus produktus savā ikdienā :) lai veicās!! ;-)
19.02.2016 11:13 |

Reitings 949
Laimiņa, es jau tā cenšos samazināt katru dienu līdz izslēgšu vispār kaitēkļus :)
19.02.2016 11:14 |

Reitings 2494
Iesaku turēties pie sārmainajiem ēdieniem, gan ādai būs labāk, gan pašam ķermenim:
19.02.2016 11:19 |

Reitings 7596
blondzh007 tev vienkarsi vajag sastadit edienreizes pa laikiem, ieturot katrā 3-4h pauzi. Jādzer tējas, ūdens lai nomāktu apetīti. Ja patiešām vēlies no sliktajiem ieradumiem atbrīvoties, tad spēsi to izturēt, jābūt stipram gribasspēkam!!!
Sāc pamazām atteikties, piemēram no miltu izstrādājumiem, tad atmet vēl ko, visu pamazām.
Un jā, nesēdi mājās visu laiku jo tad loģiski gribēsies visu laiku ko pagrauzt, atrodi fiziskas aktivitātes, diena paskries nemanot!
Veiksmi!
19.02.2016 11:20 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
Jā, Viva ieliktā tabula man ir saglabāta telefonā, pēc tās arī vados, ļoti vērtīga.

Nu bet samazini vienu produktu. pēc tam otru. nesanāk, sāc vēlreiz. atkal noraujies - nepadodies, sāc vēlreiz, domā par mērķi, par savu pašsajūtu, jo mani ļoti ietekmē tas ko apēdu.
19.02.2016 11:21 |

Reitings 949
Paldies meitenes, centīšos, šodien jau cenšos nerīt visu kas pagadās , pagaidam izdodas :)
19.02.2016 11:28 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Ieteikumi jau ir daudz un dazhadi un internetaa informaacijas ir pilns, bet es sakuma ieteiktu sakt kusteties un sakartot edienreizhu laikus. Ed ik pa 3 h, 3 lielas maltites, 2 uzkodas. Parejo pieregulesi pati ar laiku un redzesi, ka no kartigaam maltitem uzkodas nu negribaas....
19.02.2016 11:29 |

Reitings 7596
blondzh007 vajag tikai sākt un pašai iespējams paliks interesantāk un azartiskāk, tikai arī lūdzu neaiziet galējībās!pietam ir tik daudz foršu blogu ar veselīgām receptēm(l) kā piemēram pagatavot veselīgus našķus vai ēdienus kurus ar gardu muti arī notiesās tavs vīrietis!
Es savam draugam parādīju, pastāstīju kādi produkti ir veselīgāki un garšo tik pat labi ja ne labāk par tiem neveselīgajiem ko agrāk lietoja pirms mani satika. Tagad jau lielākā daļa produkti uz viņa šķīvja ir veselīgi,protams vecis ir vecis, no baltmaizes vai pa kādam sendvičam nevar atteikties bet pa retam jau drīkst :)
19.02.2016 11:34 |

Reitings 949
Nu mans vīrietis jau arī pamazām sāk piedomāt pie svara. Ikdienā ēd tikai rudzu maizi, baltmaizi tikai bulciņu veidolā :) Bet nu tā našķēšanās vakaros viņam ir. Tā kā esmu saņēmusies un darīšu kko lietas labā, zinu, ka viņš mani atbalstīs, lai es pati justos labi :)
Man pārāk garšo ēst, lai iekristu galejībā, un neēstu :D Par to es nebaidos nepavisam :)
19.02.2016 11:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits