Naudas sadale starp vīrieti un sievieti

Reitings 82
Reģ: 12.01.2016
Jau kādu laiciņu esmu aizdomājusies par to un esmu apjukusi.. Tātad stāsts īsumā tāds. Es tūlīt sākšu pelnīt 1600eur uz rokas, savukārt draugs pelna 2000-2100eur uz rokas. Baigi jauki, bet nu, te sākas problēma, protams :D Draugs savu lielo algu pelna jau aptuveni 3 gadus, es pirms tam kādu pusotru gadu pelnīju tikai ap 200-300eur, ko varētu saukt par mazu papildus darbiņu, superviegls, bet nekad vairak nenopelnīt. Esam kopā 5 gadus, visu šo laiku, gan kad mācījos, gan kad vispār nestrādāju, gan kad strādāju savu mazo darbiņu, draugs mūs abus pilnībā uzturēja visu laiku. Gan dzīvokli maksāja, gan ēšanu, gan man kosmētiku, apģērbus, kurpes, telefonus, datorus davīnaja, gan izklaides apmaksāja. Respektīvi mana nauda palika tikai un vienīgi man un man nekam nebija jātērējas. Tā bija laikā kad viņš labi pelnīja un arī tajā laikā kad vēl ne tik ļoti labi pelnīja. Tagad sākšu pelnīt labi un ir tā, ka laikam maksājumus veiksim uz pusēm. Ne nu gluži skaitīsim visu pa centiem, bet man arī būs japiedalās maksājumos. Kad draugam jautāju kā tieši tas izpaudīsies, ir atbilde, gan jau izdomāsim kā tieši. Saprotu, ka sanāks jau tomēr, ka draugs liks mazliet lielāku daļu nekā es, bet.. aizdomājos, ka redz sanāk pat, ka labāk bija kad pelnīju maz, jo tad nebija jāmaksā par neko :D Nesaprotu vai es domāju dīvaini, vai tomēr nē.. Tāpēc jautājums meitenēm ko domājat par šo situāciju kopumā un vispār kā ir tieši jums? Vairāk interesē tieši tās, kuras pelna tik pat daudz cik vīrieši, jo tās kas pelna maz, tas skaidrs, ka jūsu naudiņa paliek tikai jums.
18.02.2016 12:20 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Trollene tak!:-D
18.02.2016 17:56 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
palasíju pirmás lapas un sapratu, ka bús superjautri, kad beidzot vírietim apniks slinká liekéde, kas nespéj pat gridu izmazgát sézhot májás :D
18.02.2016 18:02 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Apgaismojiet meitenes mani :-D kur ir problēma?
Pārāk slinka, ka pat mājās sēžot kā mis Take minēja ,nevar grīdu izmazgāt!? Vai kā būs arī jāsāk dalīties ar savu algu? :-DKas autori neapmierina??? Es neteikšu, ka pelnu daudz, bet tāpat es piedalos visos ģimenes tēriņos. Un draugam nav pašam viss tikai jāpērk, jāmaksā. (t)
18.02.2016 18:12 |

Reitings 421
Reģ: 18.11.2015
nabaga draugs;/
18.02.2016 18:13 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Draugam stipri nervi:-D
18.02.2016 18:18 |

Reitings 1060
Reģ: 13.07.2015
tikko liela alga uzreiz sāk rēķināt un apvainoties :D
18.02.2016 18:50 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Autre vainu ir trollene vai lupatīgs vīrietis pagadijas, kurš ir zem tupeles. Parasti jau meitenes pašas tādus sauc par lupatām un idiotiem ne vīriešiem vai arī izmanto kā saja gadijumā :-D
18.02.2016 18:57 |

Reitings 195
Reģ: 14.09.2013
Ja nav noslēpums - kādā jomā Tu strādāsi?
18.02.2016 18:59 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Netaisos lasīt visus komentus, bet manās acīs tu esi skopa liekēde un aprēķinātāja!
18.02.2016 22:10 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Sitiet mani nost, mani kaitina šīs tēmas. Ja es būtu čalis, es ne centa šitādām dāmītēm nedotu. Goda vārds.

Ja tā būtu mana alga, un draugam būtu tāda kā šeit minētā, es noteikti būtu priecīga, likt naudu kopā. Kāda jēga ,ka vīrietis tev visu dod, pērk , bet tu visu paturi sev, kamēr viņš paliek ar saviem grašiem, jo visu iztērējis uz Tevis. fuj, fuj, fuj.

Man draugs pelna 3x vairāk kā es, bet ejot uz veikalu pati pārtiku nopirkšu, kādu dāvanu, ejot uz kino, pateikšu, lai maku neņem līdz. Kāda jēga, ja esat pāris, nauda vairāk vai mazāk, taču ir kopīga.
18.02.2016 22:27 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
autore jau saprata, ka uztraucas nevietā. ja abiem naudas netrūka pirms viņas lielās algas, tad tagad varēs atļauties vēl vairāk.
un nešķiet, ka autores draugs tagad viņai liks maksāt uzreiz pusi no visiem tēriņiem, nē. liekas, ka tiešām tīri simboliski.

autore, lepojies un priecājies ar tādu vīrieti (ar lielo burtu). sagādā viņam biežāk kaut kādus foršus kopā būšanas mirkļus. nopērc biļetes uz kino, teātri, operu. nopērc kaut kādu spa dāvanu karti, ar pārskaitījumu samaksā par kādu viesu namu. nebaidies ieguldīt naudu abu laimē.
un ne jau naudā ir tā sāls. nauda nāks un ies, bet mīlestību nopirkt nevar.
19.02.2016 11:37 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Ja es kadreiz pelniishu lidzvertiigu algu viriesha algai, tad noteikti piedavashu maksaat rekinus uz puseem.
19.02.2016 11:42 |

Reitings 82
Tātad sākšu ar to, ka beidzot viss ir atrisinājies :) Tomēr vakar vakarā nenocietos un atkal uzsāku sarunu par maksājumu sadali. Draugs piekrita parunāt sīkāk beidzot, ja jau es tik ļoti vēlos piedalīties maksājumos :D Īsumā ir tā. Draugs nemaz nevēlas, lai piedalos maksājumos. Viņaprāt tā mana piedalīšanās izpaudīsies tā, ka es tagad vairāk no savas naudiņas pirkšu sev kosmētiku, apģērbus, nu principā spēšu apmaksāt savu skaistumkopšanu un visus nieciņus. To iepriekš viņš apmaksāja, tagad spēšu pati :) Savukārt par dzīvokli, auto, pārtiku, citiem rēķiniem un izklaidēm, viņš grib maksāt pats un nevēlas rēķinus dalīt. Tādējādi rēķinu maksātājs paliek viņš, taču viņam vairs nav jāapmaksā mani krēmi/šampūni/lakas utt, un paliek nauda vairāk pāri un varēs vairāk priekš mums nākotnē iekrāt. Pat negaidīju par šādu sadalījumu un ļoti priecājos(l) Protams, mana alga neaizies visa manos štruntiņos, tāpēc domāju arī pievienoties nedaudz kopējai krāšanai un kā jau te meitenes ieteica ik pa laiciņam kādu izklaidi mums kopēju apmaksāt un iepriecināt vīrieti(l), ne tikai tā ka viņš vienmēr visas izklaides un pārsteigumus apmaksā, respektīvi kā viena meitene smuki pateica
nopērc biļetes uz kino, teātri, operu. nopērc kaut kādu spa dāvanu karti, ar pārskaitījumu samaksā par kādu viesu namu. nebaidies ieguldīt naudu abu laimē.
un ne jau naudā ir tā sāls
.

Tā ka jā pareizi vien tās meitenes teica, ka sacepos par agru un pilnīgi ne par ko. Pašai kauns(s)
19.02.2016 13:22 |

Reitings 82
apniks slinká liekéde, kas nespéj pat gridu izmazgát sézhot májás

Lai arī situācija ir atrisinājusies, tomēr gribas vēl pakomentēt :D Vispār jau es rakstīju, ka tā bija sākumā, ka neko nedarīju pa dzīvokli, nevis visu laiku tā ir bijis. Tagad jau sen ir tā, ka es esmu tā kas visu daru pa dzīvokli, gan tīra, gan ēst taisa. Vienīgi ēst gan ne ļoti bieži, jo bieži ejam ēst ārpus mājas. Tā ka nevajag pārspīlēt vai arī jālasa, tad uzmanīgāk ko es rakstu, jo rakstīju, ka tā bija tikai sākumā, turklāt tas bija laikā kad studēju, to par mājās sēdēšanu nesauksi :)
19.02.2016 13:27 |

Reitings 82
lupatīgs vīrietis pagadijas

Hmm interesanta loģika te dažām. Tātad ja vīrietis apmaksā savai sievietei visu un iepriecina viņu gatavojot ēst, tātad tas ir lupata? Sanāk, ka īsts vīrietis liek noteikti dalīt maksājumus un netaisa ēst, jo tas tak sieviešu darbs!?
Vel jāpiebilst, ka dažām patīk piefantazēt visādas detaļas. Atkārtošos, ka tas kad netīrīju dzīvokli un netaisīju ēst bija pašā sākumā, nevis visu laiku, kā te dažas ir iedomājušās. Un lai saprotamāk būtu laikam jāpaskaidro sīkāk, citādi laikam jau dažām rodas galvā aina, kur es sēžu krēslā neko nedaru, bet vīrietis četrāpus kā kalps mazgā grīdu, pienes man ēst un tik visu laiku pucē māju :D Nu tā tak nebija :D Bija tā, ka ļoti ātri sākām dzīvot kopā, ievācos pie drauga viņa dzīvoklī un viņš bieži vien iepriecināja mani pagatavojot kaut ko garšīgu, jo tas viņam izdodas lieliski. Tā kā sākumā vēl nejutos kā mājās, tad neskrēju uz virtuvi, kas man vēl likās sveša cept pīrādziņus un tā arī ieviesās ka draugs gatavoja. Taču ļoti bieži mēs ēdām ārpus mājas, tā ka nebija ka viņš vergoja pie plīts :D Traukus arī viņam nebija grūti samest trauku mazgājamā māšīnā, pirms tam kad nebija manis viņš tak to darīja, nu tad jā parādījās viens lieks trauks. Arī veļasmašīnu viņš prata ieslēgt un savus apģērbus tur samest. Par dzīvokļa tīrīšanu, nu nav tur nekādas lielas pūles uzturēt kārtību 2istabu dzīvoklī, ja tur navne mazu bērnu, ne dzīvnieku. Ak jā, tajā laikā studēju un viņam nebija šis darbs, kas ir tagad, kas prasa ļoti daudz laika. Tas par to laiku, kad neko nedarīju, pēc tam jau tas pakāpeniski pārnāca vairāk vai mazāk manās rokās, jo parādījās viņam garas darba stundas un man studijas beidzās, tad likās pašsaprotami, ka to dara, tas kam ir laiks. Bet vēl joprojām, kad ir brīvs, viņš mani iepriecina pagatavojot ko garšīgu un spēj samest pats veļu veļasmašīnā. Manā izpratnē tas viņu par lupatu nepadara :D Un vispār tur no lupatas ne miņas, tik ļoti mērķtiecīgu un apzinīgu vīrieti, kurš sasniedz to ko grib, neesmu vēl satikusi(l)
19.02.2016 13:39 |

Reitings 82
Izplūdu jau garos palagos, bet vismaz šī diskusija mazina manas bailes par jauno darba vietu :-D:-|
19.02.2016 13:41 |

Reitings 82
Ja nav noslēpums - kādā jomā Tu strādāsi?

Jau rakstīju, farmācija :)
19.02.2016 13:43 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Kāda mārrutka pēc Tu taisnojies?
Ir dažādi attiecību modeļi, katram savs... Kāda jēga taisnoties par privātām lietām forumā svešiem cilvēkiem? (t)
19.02.2016 13:44 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Tātad ja vīrietis apmaksā savai sievietei visu un iepriecina viņu gatavojot ēst, tātad tas ir lupata?

Protams. Praktiski vienmēr sievietes to sāk izmantot, bet aizmuguras tādu "vīrieti" apsaukā par lupatu un idiotu. Attiecībās piedalās divi cilvēki nevis viens, tas nozīmē ka abiem ir jāpiedalās maksājumos un jādara mājasdarbi. Arī ja vīrietis pelna daudz vairāk. Protams rēkinu par dzīvokli un lielākie rēkini jauznemas vīrietim, bet visā pārējā normālās attiecībās arī sieviete ziedos savu naudu. Tas tākā pašsaprotami.
19.02.2016 13:49 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ja viss ir labi, tad varbūt nemaz nav jāturpina diskusija? :D
19.02.2016 13:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits