Naudas sadale starp vīrieti un sievieti

Reitings 82
Reģ: 12.01.2016
Jau kādu laiciņu esmu aizdomājusies par to un esmu apjukusi.. Tātad stāsts īsumā tāds. Es tūlīt sākšu pelnīt 1600eur uz rokas, savukārt draugs pelna 2000-2100eur uz rokas. Baigi jauki, bet nu, te sākas problēma, protams :D Draugs savu lielo algu pelna jau aptuveni 3 gadus, es pirms tam kādu pusotru gadu pelnīju tikai ap 200-300eur, ko varētu saukt par mazu papildus darbiņu, superviegls, bet nekad vairak nenopelnīt. Esam kopā 5 gadus, visu šo laiku, gan kad mācījos, gan kad vispār nestrādāju, gan kad strādāju savu mazo darbiņu, draugs mūs abus pilnībā uzturēja visu laiku. Gan dzīvokli maksāja, gan ēšanu, gan man kosmētiku, apģērbus, kurpes, telefonus, datorus davīnaja, gan izklaides apmaksāja. Respektīvi mana nauda palika tikai un vienīgi man un man nekam nebija jātērējas. Tā bija laikā kad viņš labi pelnīja un arī tajā laikā kad vēl ne tik ļoti labi pelnīja. Tagad sākšu pelnīt labi un ir tā, ka laikam maksājumus veiksim uz pusēm. Ne nu gluži skaitīsim visu pa centiem, bet man arī būs japiedalās maksājumos. Kad draugam jautāju kā tieši tas izpaudīsies, ir atbilde, gan jau izdomāsim kā tieši. Saprotu, ka sanāks jau tomēr, ka draugs liks mazliet lielāku daļu nekā es, bet.. aizdomājos, ka redz sanāk pat, ka labāk bija kad pelnīju maz, jo tad nebija jāmaksā par neko :D Nesaprotu vai es domāju dīvaini, vai tomēr nē.. Tāpēc jautājums meitenēm ko domājat par šo situāciju kopumā un vispār kā ir tieši jums? Vairāk interesē tieši tās, kuras pelna tik pat daudz cik vīrieši, jo tās kas pelna maz, tas skaidrs, ka jūsu naudiņa paliek tikai jums.
18.02.2016 12:20 |

Reitings 82
Nopelnīt onaudu atdod draugam, lai viņš turpna tev visu nolikt uz zelta paplātes!

Ne ne, labāk pati pacentīšos iemācīties rīkoties ar naudu :D :D :D
18.02.2016 14:06 |

Reitings 82
Pēc tā, kā viņš tev atbildēja, manuprāt, diži ņemt naudu par kopīgajiem maksājumiem viņš no tevis netaisās.

Nu jā, šeit izveidojot diskusiju un pati pārdomājot visu radušos situāciju un drauga reakciju un atbildes. Sapratu, ka tā arī ir, pati jau plijos viņam virsū ar to, ka piedalīšos maksājumos un viņš jau to nemaz nav ierosinājis. Un nav ari konkreti teicis, ka mēs tik tiešām maksāsim uz pusēm, tās manas sakairinātās fantāzijas. Bet nu pēc visas diskusijas saprotu, ka mazliet piedalīties maksājumos būs pat ļoti ok.
18.02.2016 14:09 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Ellke, man izskatās, ka Tev vienkārši nav priekšstata un pieredzes, kā tā piedalīšanās maksājumos reāli notiek dzīvē. Nav tā ka esi iedomājusies, ka viņš Tev tagad atprasīs naudu, vai veikalā pateiks, ka tagad Tava kārta maksāt? :D Pēc tā, ko Tu raksti, neliekas, ka tas ir Tavs variants.
Mūsu attiecībās, piemēram, sākot kopdzīvi, mēs turpinājām apmaksāt tos rēķinus, ko katrs saņēmām līdz tam- es komunālos, jo uz mana vārda, viņš internetu utt., jo uz viņa vārda. Viņš pērk pārtiku, jo parasti gatavo, un zina, ko vajadzēs. Es nopērku tīrīšanas līdzekļus, jo vairāk rūpējos par mājokli un zinu, ko vajag. Viņš apmaksā izklaides, kad esam kopā, es nopērku teātra/koncerta biļetes, jo parasti es esmu tā, kas izdomā, ka varētu kaut kur aiziet. Nu tas kaut kā laika gaitā pats nostājas savās vietās un neviens neko strikti uz pusēm nedala un viens no otra neatprasa. Būs labi, apsveicu ar jauno darbu! :D
18.02.2016 14:13 |

Reitings 82
Būs labi, apsveicu ar jauno darbu!

Paldies (l) Pilnīgi uztraukums par jauno darbu bija pazudis dēļ šīm naudas sadales pārdomām :D
18.02.2016 14:17 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Pelnu maz, kā autore teica 200-300 un paveicies, ka atbalsta vecāki un draugs. Savādāk pati nevarētu pavilkt augstskolu un izdzīvot pati, kur nu vēl kosmētika utml. nepieciešamības lietas. Es gan sapņoju par brīdi, kad varētu pelnīt vairāk un būtu patstāvīga fiansiāli. Protams, no vienas puses ir patīkami saņemt kaut ko par brīvu- no drauga -vakariņas, dāvaniņas, no mammas puses -naktsmājas, bet jūtos tomēr zemāka un nebrīva. Draugs nekad nepārmestu, bet mamma gan nejūtas labi, ka tik liela nasta jāvelk, no otras puses jau saprot - kā nu ir tā ir. Bet viņai pašai maza aldziņa un neapskaužu tāpēc viņu!
18.02.2016 14:21 |

Reitings 156
Reģ: 22.10.2015
Un ko tad man teikt? Es vispār pelnu daudz vairāk nekā vīrietis! Tāpēc esmu nesievišķīga? :-O Vai arī vienkārši gudra un veiksmīga sieviete, kas prot lietas bīdīt dzīvē?
18.02.2016 14:27 |

Reitings 82
Un ko tad man teikt? Es vispār pelnu daudz vairāk nekā vīrietis! Tāpēc esmu nesievišķīga? Vai arī vienkārši gudra un veiksmīga sieviete, kas prot lietas bīdīt dzīvē?

Mariannina Tieši šādā situācijā es vēlētos zināt kā notiek maksājumu sadale? Ir tā, ka nākotnē būs tā ka pelnīšu tik pat cik draugs, ir iespēja pat vairāk kā viņš. Tāpēc interesē kā notiek šados gadījumos. Un ja nav noslēpums kāda ir jūsu algu starpība?
18.02.2016 14:32 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ellke Jūs varat kopīgi sastādīt ikmēneša izmaksas un tās sadalīt - īre, komunālie, pārtika, sadzīves preces, izklaides, varbūt atlikt naudu kādam lielākam pirkumam vai ceļojumam + personīgie izdevumi katram savi.
18.02.2016 14:40 |

Reitings 156
Starpība ir nepilns tūkstotis.
Dzīvoklis ir viņa, līdz ar to viņš maksā (tāpat kā maksāja pirms manis) kredītu, komunālos.
Pārtiku pērkam abi. Kad ejam kopā iepirkties, tad viņš maksā. Bet es ļoti bieži viena pati iepērkos, tad, protams, pati maksāju.
Mašīnu katrs savu uzturam un katrs apmaksājam ar tām saistītos izdevumus.
Es savu naudu vairāk ielieku lielās lietās. Tagad krāju kāzām. Pēc tam mums ir plāni par māju, remontu, ceļojumiem.
Īsāk sakot, naudu būs kur tērēt :)
18.02.2016 14:40 |

Reitings 82
Es savu naudu vairāk ielieku lielās lietās. Tagad krāju kāzām. Pēc tam mums ir plāni par māju, remontu, ceļojumiem.

Īsti neizprotu kā tas izpaužas. Piemēram, tā krāšana kāzām. Tikai tu krāj vai arī sanāk ka tu krāj lielāko daļu kāzam? Un kā ar plāniem par māju? Tur jūs liksiet vienādas summas iekšā, vai arī tā ka kam sanāk ielikt vairāk, tas tā arī dara? Draugam ari plānos māja, tāpēc tā jautāju sīkumaini intereses pēc :D
18.02.2016 14:49 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man jau šķiet, ka uz tik skaistiem un tālejošiem plāniem nav svarīgi, cik kurš iegulda :) Ja vien paši jūtas komfortabli :)
18.02.2016 14:52 |

Reitings 82
Ellke Jūs varat kopīgi sastādīt ikmēneša izmaksas un tās sadalīt - īre, komunālie, pārtika, sadzīves preces, izklaides, varbūt atlikt naudu kādam lielākam pirkumam vai ceļojumam + personīgie izdevumi katram savi.

Nu jā, es arī tā apdomāju, ka varbūt tā varētu darīt. Dzīvoklis ir draugam īpašumā, tāpēc īre vai kredīts nav jāmaksā, tikai komunālie. Bet vispār kad ierunājos visu laiku par to konkrēto izmaksu sadali, tad viņš tik atsaka, nu gan jau viss bus labi, naudas pietiek un tā arī es nesaprotu ko tad man būs jāmaksā un kā tas izpaudīsies. Laikam jau man jābeidz iespringt un tad jau redzēs kā tas viss tur sadalīsies.
18.02.2016 14:52 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man ar visu izmakstu dalīšanu asociējas tas briesmīgais, skats, kuru reiz redzēju veikalā - Par salvetēm un svecēm puisis ar meiteni pie kases dalīja rēķinu :'-(
18.02.2016 14:55 |

Reitings 156
Ellke, viņš arī atliek kāzām naudu, bet es atlieku lielāku daļu.

Ar māju domājam tā, ka viņš pārdos savu dzīvokli. Un es būšu piekrājusi klāt naudu, un viņš tāpat arī būs kaut ko piekrājis. Liksim to visu kopā un būvēsim māju. Bet tad jau mēs būsim ģimene, un vienalga, kāds tur sadalījums.

Kamēr skaitāties tikai draugs un draudzene, tā gan nevajadzētu darīt.

Ja jau tik ilgi esat kopā, kāpēc neprecaties?
18.02.2016 14:56 |

Reitings 82
Man ar visu izmakstu dalīšanu asociējas tas briesmīgais, skats, kuru reiz redzēju veikalā - Par salvetēm un svecēm puisis ar meiteni pie kases dalīja rēķinu

Jā man ari tas liekas briesmīgi. Bet paldies dievam, mani tāda situācija negaida, jo tur mēs esam ar draugu vienisprātis, ka visur kur ejam kopā un ja kaut ko pērkam, tad maksā viņš un protams neko neatprasa pēc tam atpakaļ, pat tad kad pelnīšu vairāk.
18.02.2016 14:58 |

Reitings 82
Ja jau tik ilgi esat kopā, kāpēc neprecaties?

Nu tur mana vaina(t) Negribēju precēties, neesmu laulību piekritēja. Savukārt draugs jau sen grib precēties. Domāju, ka ja draugam tas ir tik ļoti svarīgi, tad mainīšu savu kategorisko nostāju pret laulībām. Jo kā jau teicu, viņam kāzas, ģimene un bērni ir ļoti svarīgi.
18.02.2016 15:00 |

Reitings 82
Es vispār kādreiz kategoriski zināju, ka neprecēšos un bērnu man nebūs. Taču esot kopā ar draugu sāku lēnām mainīt savu nostāju. Saprotu, ka viņš būs lielisks vīrs un tēvs un ka tieši viņš ir tas, no kura bērnu es gribētu, pat ja kādreiz kategoriski biju pret to.
18.02.2016 15:02 |

Reitings 15
Reģ: 29.01.2014
džekam viss jāpērk!
18.02.2016 15:03 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Sitiet mani nost, bet domāju, ka autore ir trollis.
18.02.2016 15:03 |

Reitings 82
Sitiet mani nost, bet domāju, ka autore ir trollis.

Nesaprotu kāpec tu tā domā, kāda man jēga no tā būtu(t)
18.02.2016 15:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits