Naudas sadale starp vīrieti un sievieti

Reitings 82
Reģ: 12.01.2016
Jau kādu laiciņu esmu aizdomājusies par to un esmu apjukusi.. Tātad stāsts īsumā tāds. Es tūlīt sākšu pelnīt 1600eur uz rokas, savukārt draugs pelna 2000-2100eur uz rokas. Baigi jauki, bet nu, te sākas problēma, protams :D Draugs savu lielo algu pelna jau aptuveni 3 gadus, es pirms tam kādu pusotru gadu pelnīju tikai ap 200-300eur, ko varētu saukt par mazu papildus darbiņu, superviegls, bet nekad vairak nenopelnīt. Esam kopā 5 gadus, visu šo laiku, gan kad mācījos, gan kad vispār nestrādāju, gan kad strādāju savu mazo darbiņu, draugs mūs abus pilnībā uzturēja visu laiku. Gan dzīvokli maksāja, gan ēšanu, gan man kosmētiku, apģērbus, kurpes, telefonus, datorus davīnaja, gan izklaides apmaksāja. Respektīvi mana nauda palika tikai un vienīgi man un man nekam nebija jātērējas. Tā bija laikā kad viņš labi pelnīja un arī tajā laikā kad vēl ne tik ļoti labi pelnīja. Tagad sākšu pelnīt labi un ir tā, ka laikam maksājumus veiksim uz pusēm. Ne nu gluži skaitīsim visu pa centiem, bet man arī būs japiedalās maksājumos. Kad draugam jautāju kā tieši tas izpaudīsies, ir atbilde, gan jau izdomāsim kā tieši. Saprotu, ka sanāks jau tomēr, ka draugs liks mazliet lielāku daļu nekā es, bet.. aizdomājos, ka redz sanāk pat, ka labāk bija kad pelnīju maz, jo tad nebija jāmaksā par neko :D Nesaprotu vai es domāju dīvaini, vai tomēr nē.. Tāpēc jautājums meitenēm ko domājat par šo situāciju kopumā un vispār kā ir tieši jums? Vairāk interesē tieši tās, kuras pelna tik pat daudz cik vīrieši, jo tās kas pelna maz, tas skaidrs, ka jūsu naudiņa paliek tikai jums.
18.02.2016 12:20 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Ellke- viņš ir vienkārši tevi izlaidis un izklausies tu kā izlutināta caca. Ko tu darīsi ar tiem EUR 1600 kas būs tava alga? Es tiešām nezinu, kā un par ko ik mēnesi tādu summu var iztērēt, ja nav ne ēst jāpērk, ne par dzīvokli jāmaksā...

Saņemies taču!!! (e)
18.02.2016 13:20 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nabaga draugs - visu apmaksā, ēst taisa, grīdas mazgā... Nesaprotu, vai zem tupeles čalis vai kaut kāds wunderkinds. :D
Ja negribi piedalīties maksājumos, meklē sponsoru nevis partneri.
18.02.2016 13:26 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Nu, pirmkārt, man šķiet, ka ne jau no maksājumu sadales ir atkarīga vīrišķība/sievišķība.
Otrkārt, kas tā par pēdējā laika tendenci ar to "mamuta nešanu". Tajos laikos, kad vīrietis "nesa mamutu", sievietēm nebija balsstiesību, bērni bija tikai vīrieša aizbildniecībā un bēdīgākajos gadījumos sievietei tāpat bija jāstrādā algots darbs, ar to atšķirību, ka visu naudu jāatdod vīrietim. Beidziet romantizēt to "mamuta nešanu"! Tas nav viens ideālais modelis. Ideāls ģimenes modelis ir tāds, kas apmierina abus partnerus.
Treškārt, ja tomēr tāda nesievišķīga sajūta ar tiem dalītajiem maksājumiem, tad vienojieties, ka vīrieša naudas veicat ikdienas tēriņus, bet tavējā alga tiek krāta lielajiem pirkumiem. Bet tiešām krāta, nevis pilnībā iztērēta savām iegribām.
Ceturtkārt, es saprotu, ka ilgi jau esat kopā, līdz ar to nevajadzētu būt problēmām ar vīrieti parunāt un pajautāt, ko viņš par to visu domā, un vienoties par variantu, kas būtu pieņemams abiem. Arī pastāstīt par savām šaubām un raizēm nevajadzētu būt problēmām.
18.02.2016 13:27 |

Reitings 82
Nabaga draugs - visu apmaksā, ēst taisa, grīdas mazgā... Nesaprotu, vai zem tupeles čalis vai kaut kāds wunderkinds.

Nav nav vairs tik traki, kā jau teicu esmu labojusies un vismaz pa māju vairāk daru jau kādu laiciņu.
18.02.2016 13:29 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Šajā gadījumā Tu tiešām varētu sākt par kaut ko maksāt vai kaut vai iekrāt naudu kopīgiem mērķiem. Bet tāpat domāju, ka vīrietim vajadzētu maksāt lielāko daļu kopīgos izdevumus. Izklausās, ka Tev ir foršs draugs.
Man draugs pelna daudz vairāk kā es un maksā visus kopīgos izdevumus, un viņš tos gribētu maksāt arī tad, ja mēs pelnītu vienādi. Bet tad es to censtos kompensēt citādi - piemēram, krājot naudu ceļojumiem, pērkot mājai lietas utml. Starp citu bērnus negribu un ēst netaisu :-D
Bet 1600 jau nu gan nav tik liela alga, lai nezinātu kā iztērēt!
18.02.2016 13:34 |

Reitings 82
Ceturtkārt, es saprotu, ka ilgi jau esat kopā, līdz ar to nevajadzētu būt problēmām ar vīrieti parunāt un pajautāt, ko viņš par to visu domā, un vienoties par variantu, kas būtu pieņemams abiem. Arī pastāstīt par savām šaubām un raizēm nevajadzētu būt problēmām.

Vispār ja tā godīgi, tad ir tā, kā jau es teicu pēc noklusējuma visu laiku ir bijis, ka viņš visu maksā un tagad pirms kāda laiciņa, kad uzzināju ka dabūšu to darbu, sāku runāt, ka tad nu varēšu arī piedalīties maksājumos. Uz ko vīrieša atbilde bija labi labi. Tagad kad nāk tuvāk šis darba laiks, man uznāca pārdomas, ka tas tak nav "normāli", ja man arī jāmaksā par visu, tāpēc arī šī "bēdu" diskusija tapa. Nesen vēl pirms pāris dienām, uzsāku kādas 2 reizes laikam sarunu, kā tad tieši mēs maksāsim, jo nevēlos, lai ir tā, ka ejam kopā veikalā un redz man par to jāmaksā, uz to atbilde bija ka jā, viņma ari neesot pieņemami, ja ejot kopā par kaut ko maksā sieviete, taču uz atbildi kā tieši maksājumus dalīsim, viņs tikai atbildēja, gan jau izdomāsim un ka viss būs labi. Tālāka prašņāšana nedeva nekādus rezultātus. Nu tā arī es šodien galīgi sašūmējos, ka būs jāmaksā un uzcepu diskusiju. Taču nu jau saprotu, ka tas bija galīgi muļķīgi. Nē pati diskuija nē, jo tā lika pavērot manu attieksmi no malas un saprast manas "tizlības".
18.02.2016 13:35 |

Reitings 262
Reģ: 04.01.2013
Pirmām kārtām - apsveicu ar kāpumu karjerā! :)
Domāju, ka tas tikai normāli, ka tagad rēķinus dalīsiet uz pusēm.. pat ar visu maksājumu dalīšanu esmu pārliecināta, ka varēsi atstāt sev uz rokas vairāk kā 300 eur.

Ja mani draugs būtu 5 gadus no vietas uzturējis, tā vietā lai nopirktu sev jaunas apenes vai kosmētiku kārtējo reizi par iekrājumiem, es drīzāk to naudiņu iztērētu noorganizējot kādu nedēļas nogali abiem spa, teātra biļetes, akvaparku, jauks vakariņas vai vienkārši nopirktu viņam kaut ko, ko viņa sirsniņa ir kārojusi, tikai lai tādā veidā pateiktu viņam PALDIES un novērtētu to,ko viņš manā labā ir darījis.

Bet nu.. cik attiecību modeļu, tik arī variantu..
18.02.2016 13:38 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Tas nav vīrietis, tas ir lupata. Gribi sev kalpu- noalgo kalponi, bet nīstam vīrietim tevi nav nedz jauztur, nedz jādara kaut kas tavā vietā.
18.02.2016 13:41 |

Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
Vairāk par autores nostāju mani šajā diskusijā izbrīna tas, cik daudzām šķiet, ka tad, ja džeks maksā visu un/vai tīra māju, tad viņš uzreiz "izklausās foršs" ir "wunderkinds utt. :D
18.02.2016 13:41 |

Reitings 262
tikai viens gan mani mulsina - ja jau vīrietis izmaksāja pilnīgi visu, ne tikai nomaksāja rēķinus un pirka ēdienu, kur tad vēl savu algu var notriekt?
18.02.2016 13:42 |

Reitings 82
Ja mani draugs būtu 5 gadus no vietas uzturējis, tā vietā lai nopirktu sev jaunas apenes vai kosmētiku kārtējo reizi par iekrājumiem, es drīzāk to naudiņu iztērētu noorganizējot kādu nedēļas nogali abiem spa, teātra biļetes, akvaparku, jauks vakariņas vai vienkārši nopirktu viņam kaut ko, ko viņa sirsniņa ir kārojusi, tikai lai tādā veidā pateiktu viņam PALDIES un novērtētu to,ko viņš manā labā ir darījis.

Nu jā problēma ar viņu ir tāda, ka viņam ļooooti nepatīk saņemt dāvanas, savukārt apdāvināt mani viņam patīk. Mēģināju gan dāvināt protams, bet viņš nav priecīgs, ka tērēju naudu uz viņu. Šajā ziņā viņš tāds dīvains :D Ceļojumi, vakariņas neder, jo tos viņš gribēs apmaksāt. Vispār visur kur uz vietas jāmaksā viņš būs maksātājs. Jāizdomā kaut kas tāds, kur iepriekš jāmaksā :D Bet vispār kā viņš teica, izklaides ir jāapmaksā vīrietim. Ar šo viņš vispār maini baigi lutina. Bet jā, arī man ir jāieliek pūles protams. Tagad esmu viņu sākusi iepriecināt beidzot šiverējot pa virtuvi, tas viņam ļoti patīk (l) Tad nu būs vairāk jāiečeko recepšu sadaļas te :D
18.02.2016 13:47 |

Reitings 82
Bet 1600 jau nu gan nav tik liela alga, lai nezinātu kā iztērēt!

Tas gan turklāt es esmu baigā tērētāja, bet viņš gan māk krāt. Viņš jau smej, ka būs jāierīko vēl viens tik pat milzīgs skapis visām lupatām un apaviem, jo redz tagad būs viņu divtik, gan viņš pirks, gan pašai man nauda būs :D
18.02.2016 13:48 |

Reitings 228
Reģ: 29.12.2015
Tas vīrietis 5 gadus ir autori uzturējis bez jebkādām pretenzijām par to, ka viņa nestrādā, iekārtoja autori labā darbā un vēlas kāzas un ģimeni. Autore arī neminēja sliktas lietas, kas liktu domāt, ka attiecībās kaut kas nav kārtībā. Jā, tas izklausās pēc diezgan forša vīrieša, kurš autori mīl!
18.02.2016 13:51 |

Reitings 82
tikai viens gan mani mulsina - ja jau vīrietis izmaksāja pilnīgi visu, ne tikai nomaksāja rēķinus un pirka ēdienu, kur tad vēl savu algu var notriekt?

No 5 mūsu kopdzīves gadiem, esmu strādājusi tikai aptuveni pusotru gadu un mēnesī tad saņēmu 200-300eur. Tas jau ir ļoti maz. Parasti tā nauda vienkārši krājās uz manas kartes, arī tagad stāv, taču daļu esmu iztērējusi aizejot viena iepirkties sev kādas lupatas vai kurpes, kuras pēc tam krāj putekļus skapī:-D
18.02.2016 13:53 |

Reitings 262
nu tad pati radi atbildi - sataisi kaut ko mājās. uzmeistaro īpašākas vakariņas, jau noiets etaps - bet kaut vai tas pats foto albums, ja jums kopīgie foto ir tikai digitālā formātā, mazu spa vakaru var kaut vai mājās uzrīkot.. :)
bet, atgriežoties pie temata - mierīgi izrunā visu ar savu vīrieti un esi pretīmnākoša, gan jūs atradīsiet kopsaucēju šajā situācijā. būs tev iemesls iemācīties rīkoties ar naudu.
18.02.2016 13:55 |

Reitings 82
Autore arī neminēja sliktas lietas, kas liktu domāt, ka attiecībās kaut kas nav kārtībā.

Nuu ja tā padomā, tad sliktās lietas, ko varu pieminēt itkā pie sliktajām, ir tas, ka viņam nepatīk saņemt dāvanas un ka viņš diezgan daudz strādā. Bet tā ja godīgi nekā cita nav. Es esmu tā kas taisa drāmas ne no kā, laikam ari šoreiz :D
18.02.2016 13:55 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Nopelnīt onaudu atdod draugam, lai viņš turpna tev visu nolikt uz zelta paplātes! :-D :-D Būs tev sponsors un varēsi būt "sievišķīga"!

Kādā jomā strādasi, ja nav noslēpums? :-D
18.02.2016 14:03 |

Reitings 82
Eh paldies meitenes, par manis "sapurināšanu" gan ar itkā negatīvajiem komentāriem, gan jaukajiem komentāriem:-) Saprotu, ka nebiju novērtējusi savu vīrieti un uzvedos pārak egoistiski. Paldies cosmo psihologam :-D Bija noderīgi te tomēr izlikt savu "sāpīti". Jūs visas esat foršas, negaidīju tik labu rezultātu pašai priekš sevis. Šaubījos rakstīt vai nē, labi ka uzrakstīju.
18.02.2016 14:03 |

Reitings 82
Kādā jomā strādasi, ja nav noslēpums?

Farmācija, bet tā nav mana drauga sfēra, lai gan viņs izkārtoja to darbu.
18.02.2016 14:05 |

10 gadi
Reitings 522
Reģ: 31.01.2009
Pēc tā, kā viņš tev atbildēja, manuprāt, diži ņemt naudu par kopīgajiem maksājumiem viņš no tevis netaisās. ;)
18.02.2016 14:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits