Naudas sadale starp vīrieti un sievieti

Reitings 82
Reģ: 12.01.2016
Jau kādu laiciņu esmu aizdomājusies par to un esmu apjukusi.. Tātad stāsts īsumā tāds. Es tūlīt sākšu pelnīt 1600eur uz rokas, savukārt draugs pelna 2000-2100eur uz rokas. Baigi jauki, bet nu, te sākas problēma, protams :D Draugs savu lielo algu pelna jau aptuveni 3 gadus, es pirms tam kādu pusotru gadu pelnīju tikai ap 200-300eur, ko varētu saukt par mazu papildus darbiņu, superviegls, bet nekad vairak nenopelnīt. Esam kopā 5 gadus, visu šo laiku, gan kad mācījos, gan kad vispār nestrādāju, gan kad strādāju savu mazo darbiņu, draugs mūs abus pilnībā uzturēja visu laiku. Gan dzīvokli maksāja, gan ēšanu, gan man kosmētiku, apģērbus, kurpes, telefonus, datorus davīnaja, gan izklaides apmaksāja. Respektīvi mana nauda palika tikai un vienīgi man un man nekam nebija jātērējas. Tā bija laikā kad viņš labi pelnīja un arī tajā laikā kad vēl ne tik ļoti labi pelnīja. Tagad sākšu pelnīt labi un ir tā, ka laikam maksājumus veiksim uz pusēm. Ne nu gluži skaitīsim visu pa centiem, bet man arī būs japiedalās maksājumos. Kad draugam jautāju kā tieši tas izpaudīsies, ir atbilde, gan jau izdomāsim kā tieši. Saprotu, ka sanāks jau tomēr, ka draugs liks mazliet lielāku daļu nekā es, bet.. aizdomājos, ka redz sanāk pat, ka labāk bija kad pelnīju maz, jo tad nebija jāmaksā par neko :D Nesaprotu vai es domāju dīvaini, vai tomēr nē.. Tāpēc jautājums meitenēm ko domājat par šo situāciju kopumā un vispār kā ir tieši jums? Vairāk interesē tieši tās, kuras pelna tik pat daudz cik vīrieši, jo tās kas pelna maz, tas skaidrs, ka jūsu naudiņa paliek tikai jums.
18.02.2016 12:20 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
mans iespaids - tu esi skopa!

+++
Un savtīga. Es vīrieša vietā apdomātu, vai tiešām gribu pavadīt mūžu kopā ar cilvēku, kam interesē tikai "sev, sev, man, man".
18.02.2016 12:43 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pārtikas iegāde, manuprāt, ir diezgan elastīgs pasākums ar tādu algu. Ja pats gatavo, var izlemt, kādus ēdienus celt galdā.. tiem nav vienmēr jābūt melnajiem ikriem ar tunča steiku :)
18.02.2016 12:44 |

Reitings 48
Reģ: 18.01.2016
Manuprāt,būtu tikai normāli katram maksāt daļu no rēķiniem/dzīvesvietas/pārtikas, ja pelnat aptuveni vienādi. Man liekas vairāk kā negodīgi, ja draugs apmaksā visu, bet Tu 1600 notērē TIKAI sev. Ja Tavam draugam tas liekas OK, tad jau gan neredzu problēmu, katram savs.
jo tās kas pelna maz, tas skaidrs, ka jūsu naudiņa paliek tikai jums

Es, lai arī pelnīju 4x mazāk par draugu, pirku pārtiku, maksāju dažus rēķinus. Arī manas draudzenes dara līdzīgi. Jo, manuprāt, nav īsti forši, ja viens apmaksā visu un atlikušo naudu krāj dzīvoklim/mašīnai, kamēr otrs notriec visu naudu tikai sev. Lai gan mans draugs neiebilstu, ja es notērētu visu sev.:-D Galvenais pārim savā starpā vienoties, lai abiem labi. Katram jau savi uzskati kā sava un otra nauda jātērē. :-)
18.02.2016 12:46 |

Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
kad vīrietis agrāk nesa mamutu, tad sieviete audzināja bērnu bariņu un vāca sēnes un ogas- cik noprotu, bērnu jums nav, bet ar odziņām tu arī negribi dalīties :D
18.02.2016 12:46 |

Reitings 82
Labi meitenes sāku saprast, ka tiešām laikam mans kaut kāds princešu gājiens ieslēdzās, ka gribu visu sev un tikai lai viņš maksā. Turklāt ja tā padomā viņš bija tas kas man izkārtoja šo darbu(l) Turklāt nu jā mums ir kopīgi nākotnes plāni, kā arī taisnība tām, kas teica, ka man taču paliks lielāka naudiņa nekā tie 200-300eur. Bet ne jau tieši naudas daudzumā ir tā problēma, jo naudas mums nekad nav trūcis. Viņš vēl piepelnās, kur vēl nāk klāt kādi 700-800eur. Kā arī mana alga augs jau pēc gada. Bet problēma ir tajā sajūtā, ka domājot par rēķinu sadali pie sevis, zūd tā vīrieša mamuta nesēja loma un jūtos tāda vairs ne tik sievišķīga. Un nav tā, ka nevēlos piedalīties maksājumos, mīlu viņu un viņš manis dēļ tik daudz dara un par mani rūpējās(l)
18.02.2016 12:47 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es reti kad uzskatu , ka cilvēks ir skops , bet tu man tāda liecies , nu cik tad lieli jums ir tie pamata tēriņi ?
viņam priekš tevis nebija žēl , bet kad pati sāki pelnīt tad kažociņš uz otru pusi - fuj !
18.02.2016 12:47 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Nav nekas slikts gribēt būt aprūpētai, lutinātai. Tas ir sievišķīgi. Vīrietim savukārt ģimenes uzturēšana liek justies vīrišķīgi. Bet vajadzētu būt tā, ka tu vēlies iepriecināt arī savu vīrieti, nevis tikai sevi (jo tu taču viņu mīli, vai ne?). Vai nu atvieglojot viņa slodzi ikmēneša maksājumos, vai tērējot naudu kopīgiem mērķiem (jauna mašīna, kāzas, dzīvoklis, ceļojums) vai kā citādi daloties savā "bagātībā".
18.02.2016 12:51 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu.. jā, ir vīrieši, kas būs mamauta nesēji neatkarīgi no sievietes algas apmēra - maksās visu un vienmēr gan tad, kad sievietei alga 300 EUR, gan tad, kad tā ir 1000+ EUR, gan tad, kad sieviete vispār nepelna. Variē..

Bet vispār no malas paskatoties, Tavs draugs nav nemaz slikts vīrietis, jo 5 gadus bez ierunām uzturējis Tevi pilnībā, nevis tikai maksājis obligātos maksājumus un pārtiku pircis, ne centa no Tevis neprasot, kā arī visas ekstras ir pircis. Manuprāt, tas jau daudz ko liecina par vīrieti!

Un ja Tev tik tiešām žēl dalīties, nu tad turpini strādāt 200-300 EUR darbu.
18.02.2016 12:52 |

Reitings 82
kad vīrietis agrāk nesa mamutu, tad sieviete audzināja bērnu bariņu un vāca sēnes un ogas- cik noprotu, bērnu jums nav, bet ar odziņām tu arī negribi dalīties

Bērnu nav, bet draugs ļoti grib. Pati vēl neesmu gatava, turklāt gribu pastrādāt. Tad jau kad būšu pastrādājusi kādu laiku, nebūs kur likties un būs jau jāsāk ar to taisīšanu "nodarboties". Jo draugs jau pēdējā laikā par to vien runā un viņam kāzas, bērni ir obligāti nākotnes plānos.
Nu jā tūlīt uzrakstīšu vēl kā bija sākumā, tad vispār būšu šausmīga.. Tikai pēdējā laikā esmu sākusi gatavot un vairāk pa māju darboties. Pirms tam draugs gan ēst taisīja, vai gājām ēst ārpus mājas, gan traukus mazgāja un grīdu mazgāja. Tagad jau saprotu ka tā ļoti neglīti bija no manas puses, vinš gan naudu pelna, gan vēl pēc tam pa dzīvokli rūpējas, tāpēc esmu mainījusies un šo savu kļūdu izlabojusi.
18.02.2016 12:54 |

Reitings 213
Reģ: 25.11.2015
Nu tik buus, nu tik buus :-D:-D
18.02.2016 12:56 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Ja Tu neesi trollis, tad apbrīnoju Tava vīrieša pacietību un spēju/gribu ņemties ar tādu bērnu, tādu vīriešu nav daudz :D
18.02.2016 12:56 |

Reitings 16391
Ellke, jūs variet vienoties, ka noteiktu summu no algas atliktu kāzām. Tādējādi, vīrietis varētu pildīt savus ikdienas mamuta pienākumus.. Turklāt paies arī laiciņš, kamēr iekrāsies skaista summiņa :)
18.02.2016 12:58 |

Reitings 16391
Nu tik buus, nu tik buus
:D :D :D
18.02.2016 12:58 |

Reitings 48
Reģ: 18.01.2016
Tev tiešām ticis supervīrietis. :-D
Tavs draugs līdz šim Tev ir bijusi izcila "mamma" un Tu tagad satraucies, ka viņš kļūs mazāk vīrišķīgs, jo pelnīsi vairāk? Interesanti :-D
18.02.2016 13:00 |

Reitings 82
Īstenībā bija diezgan labi ierakstīt šeit savu "problēmu". Rakstu tagad un pilnīgi "vēroju" sevi no malas un saprotu arvien vairāk savas kļūdas.

Un ja Tev tik tiešām žēl dalīties, nu tad turpini strādāt 200-300 EUR darbu.

Es jau kādu laiciņu nestrādaju vispār un draugs labprāt gribētu arī lai tā paliek un top bērns, tikai es tā negribu, gribas tomēr pelnīt arī pašai. Un nav žēl, biju pieradusi ka visu apmaksā un tāpēc tagad tāds apjukums, bet nu jau esmu ar šo apjukumu gandrīz tikusi galā. Saprotu, ka tas ka piedalīšos maksājumos, nemazinās manu sievišķību, jo draugs tik tiešām mani lutina ikdienā un visu šo laiku ir tik ļoti lutinājis, gan materiālā ziņā, gan ne tikai ka vienmēr esmu jutusies kā princese(l)

Nu ko lai saka, dažreiz vajag tādu kārtīgu "belzienu" no malas, lai saprastu ka problēma nav problēma un spētu novērtēt to cik labs ir cilvēks kas mums ir blakus:-)
Paldies meičas :-D
18.02.2016 13:01 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
jo tās kas pelna maz, tas skaidrs, ka jūsu naudiņa paliek tikai jums

Jā, viss paliek man - pārtiku par šo naudu pērku tikai sev, nodarbības, pulciņi, rotaļlietas, apģērbs kopīgajam bērnam arī tiek iegādats tikai priekš manis, tiesi tāpat kā viss pārējais.

Viņam priekš tevis nekad nav bijis žēl. Vai tiešām vienīgais, kas tevī ir "sievišķīgs", ir nespēja sevi materiāli nodrošināt?

Tu esi absolūti stereotipu varā, pie tam. Ka, tipa, vienīgais skaistais modelis ir - būt 100% vīrieša uzturētai. Kāpēc? Tas tāds "jesļi ņe bjot, značit ņe ļubit" jaunlatviešu variants? "ja neuztur pilnībā, tātad nemīl"?
18.02.2016 13:02 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bērnu nav, bet draugs ļoti grib. Pati vēl neesmu gatava, turklāt gribu pastrādāt. Tad jau kad būšu pastrādājusi kādu laiku, nebūs kur likties un būs jau jāsāk ar to taisīšanu "nodarboties". Jo draugs jau pēdējā laikā par to vien runā un viņam kāzas, bērni ir obligāti nākotnes plānos.
Nu jā tūlīt uzrakstīšu vēl kā bija sākumā, tad vispār būšu šausmīga.. Tikai pēdējā laikā esmu sākusi gatavot un vairāk pa māju darboties. Pirms tam draugs gan ēst taisīja, vai gājām ēst ārpus mājas, gan traukus mazgāja un grīdu mazgāja. Tagad jau saprotu ka tā ļoti neglīti bija no manas puses, vinš gan naudu pelna, gan vēl pēc tam pa dzīvokli rūpējas, tāpēc esmu mainījusies un šo savu kļūdu izlabojusi.

Nu, tad Tev tiešām ir ļoooti paveicies ar draugu. Labi, ka sākusi to novērtēt! :-) Varbūt tiešām no saviem ienākumiem tad veikt iekrājumus abu lieliem mērķiem.

Ja Tu neesi trollis, tad apbrīnoju Tava vīrieša pacietību un spēju/gribu ņemties ar tādu bērnu, tādu vīriešu nav daudz

Nu, nav jau garantija, ka autore to visu borē draugam.. Labāk jau ierakstīt savu problēmu forumā un saņemt virtuālo "pendeli", nekā tiešām vīrietim zāģēt smadzenes :D Sava veida terapija :D
18.02.2016 13:04 |

Reitings 82
Jā ir jau ari supervīrietis, tik es laikam to uzskatīju par pašsaprotamu ka tā ir jābūt un viss. Tik visas draudznenes ir teikušas, ka šo vīrieti nekādā gadījumā nedrīkst palaist vaļā :D
Bet nu neesmu es jau arī tik nejauka :D Esmu mīļa, nekašķīga un man nesāp galva :D Bet ja nopietnāk, tad sapratu, ka cepos par to naudas sadali nevietā. Bet forši ka to sapratu, citādi vēl sāktu drauga priekšā celt šo jautājumu un teiktu, eu neko negribu maksāt, maksā tu visu un viņš vēl padomātu, ka man viņam žēl naudu:-(
18.02.2016 13:06 |

Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
Bērnu nav, bet draugs ļoti grib. Pati vēl neesmu gatava

Paldies Dievam, ka vismaz to tu saproti:D Vairāk gan izklausās, ka, vai nu trollis, vai totāla čība :D
18.02.2016 13:08 |

Reitings 82
Nu, nav jau garantija, ka autore to visu borē draugam.. Labāk jau ierakstīt savu problēmu forumā un saņemt virtuālo "pendeli", nekā tiešām vīrietim zāģēt smadzenes Sava veida terapija

Bingo tieši tā :D Nekad neesmu uzstājīgi prasījusi draugam naudu vai sevi uzturēt, viņš to tā ieviesa un tā visu laiku ir bijis. Kaut vai pašā sākumā kad, piemēram, gājām uz kādu apģērbu veikalu, gribēju maksāt pati, bet viņš neļauj un tā tas visur iegājās un tā arī palika. Pēc kāda laiciņa jau bija tā ka pat naudas maku vai karti neņēmu līdzi jo zināju, ja ejam kopā, visu apmaksās viņš. Nu un tā arī tas visu laiku bijis, viņš pat nekad neieminējās, ka tas viņu neapmierinātu.
18.02.2016 13:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits