Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darbs un dzīvošana Norvēģijā

Reitings 34
Reģ: 10.11.2011
Sveiki, sveiki!
Ļoti ceru uz atsaucīgiem cilvēkiem. Tēma - darbs Norvēģijā.
Vasarā plānojam ar manu otro pusīti doties strādāt uz Norvēģiju (Oslo vai Bergen).
Aktīvi sākām ievākt informāciju, taču māte Google neko daudz nestāsta. :-/
Man vidējā izglītība, ir sertifikāts darbam par manikīri lv un angļu valodā, angļu valoda sarunvalodas līmenī, 21 gads. Draugam - nepabeigta vidējā, tiesības B kategorija, angļu - sarunv.līm. 23 gadi.
Ar ko jāsāk? Cik naudu vajag pirmajam laikam? Kādi dokumenti jākārto? Kā tikt pie darba un kāda? Kādas algas? Kādas izmaksas (īre, pārtika, komunālie)?
Man ir teikts, negādā gadījumā nemeklēt darbu no Latvijas aģentūrām, jo tās it kā apšņāc. Vai ir iespējams jau esot Latvijā sazināties un sarunāt darbu un īri.?:-)
16.02.2016 14:44 |

Reitings 82
Reģ: 12.01.2016
Neko negribu pārmest, bet nesaprotu kā cilvēks iedomājas strādāt un labi pelnīt svešā valstī nezinot tās valsts valodu?(t) Autore, tu vēlies strādāt par manikīri/pedikīri vai bārmeni, bet norvēģu valodu neproti. Sāc ar valodas mācīšanos vai arī izvēlies tad valsti, kuras valsts valodu pārzini. Jo man tas vienkārši nav saprotams braukt strādāt nezinot valodu. Kā arī veido lielākus iekrājumus, ar tevis minētajiem 800Eur noteikti nepietiks, tur būs nepieciešami vairāki tūkstoši vien dzīvesvietai, kur nu vēl visam pārējām. Aptuveni bez 4-5tk Eur nemaz nebrauktu.
Un vēl par to valodu.. tiešām nesaprotu, kāpēc cilvēki, kuri zina tikai angļu valodu brauc uz tādam zemēm, piemēram, vāciju, norvēģiju un uzskata, ka redz ar angļu valodu pietiks. Vai tiešām nevar saprast, ka šinīs zemēs ir savas oficiālās valodas, bez kurām labos darbos netikt.
Autore, iesaku tik tiešām ar steigu ķerties klāt norvēģu valodai (tā ir ļoti grūta valoda) ja tiešām gribas uz norvēģiju un protams iekrāt naudu pietiekami ;-) Vēl variants UK, tur tomēr ar angļu valodas zināšanam tā loģiskāk braukt. Bet arguments par to, ka negribas zemi kvalificētu darbu strādāt neiztur kritiku, jo ko gan tu Norvēģijā citu vari darīt nezinot viņu valodu?!
17.02.2016 17:06 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Vispār zinu meiteni, kas strādā par skropstu licēju-kaut-ko-tur-tādu Norvēģijā, bet kā - man nav ne jausmas, jo pat angļu valoda viņai ir zemā līmenī. Taču viņas draugs tur strādā jau labu laiku, aizbrauca viņam līdzi. Tā arī iesaku jums - ja puika gatavs strādāt melnākus darbus, tad lai brauc uz mežiem vai celtniecībā un pēc tam par nopelnīto ved tevi. Jo Norvēģija ir tiešām dārga valsts. Uz UK var aizbraukt ar 200eur, ja ir paziņas, un tikt galā. Norvēģija ir pavisam kas cits.
Par valodu piekrītu Ellkei - customer servisā nevienā valstī bez ofic. valodas zināšanām tā vienkārši netikt.
17.02.2016 17:12 |

10 gadi
Reitings 302
Reģ: 26.08.2010
Par tām, kas te uzklūp, jo meitene nezina norvēģu valodu.
Gan ne par Norvēģiju, bet varu padalīties ar savu stāstu.
Tikko kā vidusskolu beidzu, izdomāju, ka gribu doties strādāt uz ārzemēm. Atradu darbu esot te pat LV, Dānijā, kempingā, vadāju cilvēkus izjādēs, tūrisma braucienos. Dāņu valoda nebija pilnīgi nekāda. Angļu valoda gan labā līmenī. Bet mani pieņēma. Strādāju. Dievināju darbu. Maksāja man 1000 eiro + atmaksāta dzīvošana un ēšana. Iekrāju daudz, jā, jo pārsvarā dzīvoju uz vietas kempingā, kur nevajadzēja tērēties.
Vajag tikai mēģināt!! :) Valodas nezināšana nav barjera.
17.02.2016 22:01 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
1000 eur priekš Dānijas taču ir ļoti maza alga.
17.02.2016 22:05 |

10 gadi
Reitings 302
Kā jau minēju, man bija pilnībā atmaksāta dzīvošana un ēšana.
17.02.2016 22:05 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Nē, nu jā, es zinu arī meiteni, kas Norvēģijā strādāja slēpošanas kūrortā, bet to darbu viņa dabūja caur draudzeni no UK. Te jau meitene grib tikai ar vidusskolas diplomu un pliku sapni aizbraukt.
Jāsaprot, ka, ja ne tik bagātās valstīs tu vari aizbraukt un par pārdesmit eiro izdzīvot mazu laiciņu bez darba, tad Norvēģijā tās summas būs vairākkārt lielākas.
17.02.2016 22:06 |

10 gadi
Reitings 302
so.so es arī braucu tikai ar vidusskolas diplomu un sapni padzīvot nedaudz citur. Man izdevās, pie tam darīju darbu, kuru dievināju un labprāt kaut ko tādu darītu tepat LV :)
17.02.2016 22:09 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
kápéc tu esi iecikléjusies uz Norvegiju? nezinot valodu nav jégas turp doties. brauc kaut uz UK, Iriju. cik zinu abás valstís no jauná gada pieauga minimálá alga, írijá minimálá laikam ir 9,15 eiro stundá, tápat no jauná gada samazinájás nodoklji., cenas daudz maz ká LV, iznjemot alko un cigaretes.

( -20 grádos neviens vistas nedírá.)

te ir pilns ar skaistumkopshanas saloniem, kuros strádá latvietes un lietuvietes, veikalos párdevéjas, kafeinícás oficiantes tápat... anglju valodu tu daudz maz zini, vieglak bútu pavilkt anglju val zináshanas uz augshu neká no nulles iemácíties norvégu valodu.

es írijá sáku ar pashu zemáko, sénju fermu un 48 h/nedéljá. pamácíjos labák valodu, un tad jau nebaidíjos mainít darbus un meklét labákus apstáklus.
18.02.2016 04:12 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
runaway Bet tev taču bija labas angļu valodas zināšanas. Autorei ar angļu valoda ir sarunvalodas līmenī. Ja viņa zinātu norvēģu valodu, tā nebūtu problēma, bet ar švakām angļu valodas zināšanām izredzes ir minimālas.
18.02.2016 09:59 |

Reitings 34
Reģ: 10.11.2011
Jūs visas atkārtojat par valodas nezināšanu... un to, ka man angļu valoda ir sarunvalodas līmenī... nu un? Padzīvojot, sāksi arī mācīties, tas ir neizbēgami, ja gribēšu izdzīvot, nāksies mācīties. ;)

Liels paldies, meitenes par atsaucību, uzzināju ļoti daudz jauna! Kā jau rakstīju - tikai ievācu informāciju, nav fakts, ka braukšu tieši uz Norvēģiju. Visas jūs cenšaties pārliecināt par UK.
OKEY - veidošu jaunu diskusiju par izredzēm Lielbritānijā. Un nebļaujat virsū, lai meklēju googlē utt, šo diskusiju var uztaisīt tādu, lai visi, kam interesē, var atvērt un atrast visu nepieciešamo informāciju, nevis lasīt lamāšanos un aizvanijumus no "perfektajiem" cilvekiem. :)
20.02.2016 15:57 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits